δεν νομιζω οτι μιλησε κανεις για αποκλεισμο, αυτη τη λεξη την εβαλες εσυ στη κουβεντα.
επισης δε νομιζω οτι ειναι σωστο να καταληγεις σε συμπερασματα για την τιμη καποιου βασισμενα σε μια υποθετικη συζητηση
Δηλαδή το "δεν μου αρέσουν οι μαύρες" εσένα δεν σου ακούγεται καθόλου αποκλειστικό. ΟΚ! ΟΚ!!
Λέγοντας κάποιος ότι δεν του αρέσουν οι μαύρες και οι σουηδέζες, λέει ουσιαστικά ότι σε γενικές γραμμές δεν βρίσκει κολακευτικά κάποια πράγματα πάνω τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μαύρη, ή Σουηδή, κοπέλα που να του αρέσει έστω και λίγο.
Γούστα είναι αυτά.
Ε όχι, το να πεις πως "δεν μου αρέσουν οι τάδε γυναίκες" σημαίνει "δεν μου αρέσουν οι τάδε γυναίκες". Γενικές ξεγενικές γραμμές.
Δεν θέλω να γίνομαι μπανάλ, αλλά το βρίσκω λίγο περίεργο να κατηγορείς κάποιον για ρατσισμό επειδή δεν του αρέσουν οι μαύρες/σουηδέζες. Είναι αρκετά, ως πολύ extreme. Νομίζω είναι αρκετά εύκολο να διακρίνει κανείς ότι και στις 2 περιπτώσεις που παρουσιάζονται εδώ οι γυναίκες και των δυο κατηγοριών έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. πχ Ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια ή μεγάλα χείλη και σγουρά μαλλιά κτλ. Μπορεί να μην σου αρέσει η ιδέα αυτή και να θες να νομίζεις ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και special little snowflake, unlike any other, αλλά δεν είναι.
Ναι φυσικά, γιατί τα μεγάλα χείλια, οι μεγάλες μύτες, τα σγουρά μαλλιά, είναι αποκλειστικά χαρακτηριστικά των μαύρων! Λογική! Όχι. Not to mention πως υπάρχουν άπειρες μαύρες γυναίκες οι οποίες είναι "συμβατικά" όμορφες και έχουν όλα αυτά τα "προτιμόμενα" χαρακτηριστικα, ή Σουηδές οι οποίες μόνο "Σουηδές" δεν μοιάζουν. Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία κιόλλας, αλλά πριν αρχίσεις τις θεωρείες του "ο κόσμος είναι σκληρός, όλοι είμαστε ίδιοι" τουλάχιστον πάρε το παράδειγμα αυτό υπόψιν.
Εμένα μου αρέσει το grayscale σαν color palleté. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να μου αρέσει μια RGB ή CMYK color pallete? Όχι. Σημαίνει ότι μισώ και δεν θέλω να υπάρχουν τα υπόλοιπα color palletes? Σαφώς και όχι.
Αν μπορεί να το καταλάβεις αυτό με χρωματάκια, τότε πρέπει να μπορείς να δεις και πόσο ισχύει και για τους ανθρώπους.
Είναι αστείο πως ισοπεδώνεις τα πάντα, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, και επιβεβαιώνοντας πως το "σεξουαλική έλξη" το έχεις ταυτίσει με το "σεξουαλική προβληματική φαντασίωση", βάζοντας την αισθητική μπροστά για ασπίδα, σε μια προσπάθεια δικαιολογίας.
Ακόμα και αν υποθέταμε πως δεν μιλάμε για σχέση και ούτε για πραγματικό άνθρωπο (γιατί αν είναι να το πάμε εκεί πραγματικά είναι εντελώς απαράδεκτο το παράδειγμα), αλλά καθαρά για μια εικόνα ανθρώπου την οποία με κάποιο τρόπο χρησιμοποιείς για να ικανοποιηθείς σεξουαλικά, -δεν- υπάρχει μόνο το χρώμα του δέρματος ή η εθνικότητα στην εικόνα αυτή. Και αν δεν με πιστεύεις κοίτα γύρω σου τους έλληνες γνωστούς σου, ή όποιους τέλος πάντων ξέρεις που μοιράζονται την ίδια εθνικότητα και πες μου αν είναι ίδιοι. Γιατί εγώ έχω δει και μαυρομάλληδες ανθρώπους, και ξανθούς, και ανοιχτόδερμους, και σκουρόδερμους, οι οποίοι είναι έλληνες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση.
Μου φαίνεται αστείο το ότι πρέπει να κατακερματίσω κάτι τόσο απλό, και να φέρω τέτοια παραδείγματα, σε βαθμό που νιώθω ένοχη.
Also, σκέψου λίγο πως η εικόνα που έχουν οι άνθρωποι που λένε τέτοια πράγματα σε φάση "δεν μου αρέσουν οι τάδε γυναίκες" απλά έχουν δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα για κάθε φυλή στην οποία υποτάσσουν όλους τους ανθρώπους της. And well, that's racist.
Edited by Keito, 17 May 2015 - 21:36.