^^ Θεουλης ο μπαμπας.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
Posted 17 May 2015 - 18:02
Posted 17 May 2015 - 19:16
δηλαδη αμα δε σου αρεσουν σεξουαλικως οι αντρες ή τα ζωα ή οι γυναικες ή εισαι ασεξουαλ ή πολλα αλλα... τι γινεται εκει?
Το να είσαι ασέξουαλ/ντεμισέξουαλ δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων.
Το να μην σου αρέσουν τα ζώα, δεν νομίζω πως χρειάζεται καν να το εξηγήσω.
Το ότι δεν σου αρέσουν οι άντρες/γυναίκες έχει να κάνει με την προτίμηση του τρόπου κατά τον οποίο κάνεις σεξ. Δεν νομίζω πως με μια μαύρη γυναίκα θα έκανες διαφορετικά σεξ από ότι με μια λευκή. Δεν είπα πως είσαι ρατσιστής εάν δεν σου αρέσει μια συγκεκριμένη μαύρη γυναίκα, είπα πως είσαι ρατσιστής εάν αποκλείεις αυτομάτως όλες τις μαύρες γυναίκες, επειδή είναι μαύρες.
Παρ'όλα αυτά νομίζω πως έχετε ταυτίσει την σεξουαλική έλξη με την λευκή σεξουαλική φαντασίωση των media, πράγμα που, αν θέλετε την γνώμη μου, δεν σας τιμάει.
Σόρρι που σας πρόσβαλα.
Posted 17 May 2015 - 20:19
Tην λευκή σεξουαλική φαντασίωση των media
Τι ακριβώς ειν τούτο καλό μου;
Δεν θέλω να γίνομαι μπανάλ, αλλά το βρίσκω λίγο περίεργο να κατηγορείς κάποιον για ρατσισμό επειδή δεν του αρέσουν οι μαύρες/σουηδέζες. Είναι αρκετά, ως πολύ extreme. Νομίζω είναι αρκετά εύκολο να διακρίνει κανείς ότι και στις 2 περιπτώσεις που παρουσιάζονται εδώ οι γυναίκες και των δυο κατηγοριών έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. πχ Ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια ή μεγάλα χείλη και σγουρά μαλλιά κτλ. Μπορεί να μην σου αρέσει η ιδέα αυτή και να θες να νομίζεις ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και special little snowflake, unlike any other, αλλά δεν είναι.
Θέλεις να μου πεις ότι είναι κακό που σε αυτό το άτομο τυχαίνει να μην αρέσουν αυτά τα χαρακτηριστικά; Τον κάνει αυτό αυτόματα ρατσιστή; Αυτό είναι παράλογο.
Λέγοντας κάποιος ότι δεν του αρέσουν οι μαύρες και οι σουηδέζες, λέει ουσιαστικά ότι σε γενικές γραμμές δεν βρίσκει κολακευτικά κάποια πράγματα πάνω τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μαύρη, ή Σουηδή, κοπέλα που να του αρέσει έστω και λίγο.
Γούστα είναι αυτά.
Εμένα μου αρέσει το grayscale σαν color palleté. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να μου αρέσει μια RGB ή CMYK color pallete? Όχι. Σημαίνει ότι μισώ και δεν θέλω να υπάρχουν τα υπόλοιπα color palletes? Σαφώς και όχι.
Αν μπορεί να το καταλάβεις αυτό με χρωματάκια, τότε πρέπει να μπορείς να δεις και πόσο ισχύει και για τους ανθρώπους.
Edited by Takayama Yuichi, 17 May 2015 - 20:21.
Posted 17 May 2015 - 20:56
Takayama, Google is always your friend.
Κατ' αρχάς, λίγο λιγότερη συγκατάβαση στην Keito που είναι η μόνη γυναίκα σ'αυτή τη συζήτηση που προσπαθεί να σας εξηγήσει κάποια πράγματα δε θα 'ταν κι άσχημη.
Επίσης, jfc πώς καταλήξαμε από το Free the nipple στο boner του καθενός; Τέλος πάντων. Κανείς δε σας λέει ότι πρέπει να τη βρίσκετε με όλες τις γυναίκες όλων των φυλών, των χρωμάτων, της εμφάνισης κ.λπ. Αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη κοινωνική κατασκευή της ομορφιάς (νεαρή λευκή λεπτή ψηλή γυναίκα με μεγάλο στήθος etc etc) και καλό θα ήταν να εξετάζουμε αφ'ενός από πού προέρχονται αυτά τα πρότυπα (τα οποία φυσικά επηρεάζονται από ρατσισμό, ετεροκανονικότητα, fatphobia και ένα σωρό άλλες συστηματικές διακρίσεις) και τη δική μας θέση και συμβολή, ηθελημένη ή μη, σε αυτά.
Posted 17 May 2015 - 20:58
Το να είσαι ασέξουαλ/ντεμισέξουαλ δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων.
Το να μην σου αρέσουν τα ζώα, δεν νομίζω πως χρειάζεται καν να το εξηγήσω.
Το ότι δεν σου αρέσουν οι άντρες/γυναίκες έχει να κάνει με την προτίμηση του τρόπου κατά τον οποίο κάνεις σεξ. Δεν νομίζω πως με μια μαύρη γυναίκα θα έκανες διαφορετικά σεξ από ότι με μια λευκή. Δεν είπα πως είσαι ρατσιστής εάν δεν σου αρέσει μια συγκεκριμένη μαύρη γυναίκα, είπα πως είσαι ρατσιστής εάν αποκλείεις αυτομάτως όλες τις μαύρες γυναίκες, επειδή είναι μαύρες.
Παρ'όλα αυτά νομίζω πως έχετε ταυτίσει την σεξουαλική έλξη με την λευκή σεξουαλική φαντασίωση των media, πράγμα που, αν θέλετε την γνώμη μου, δεν σας τιμάει.
Σόρρι που σας πρόσβαλα.
δεν νομιζω οτι μιλησε κανεις για αποκλεισμο, αυτη τη λεξη την εβαλες εσυ στη κουβεντα.
επισης δε νομιζω οτι ειναι σωστο να καταληγεις σε συμπερασματα για την τιμη καποιου βασισμενα σε μια υποθετικη συζητηση
Posted 17 May 2015 - 21:01
To anime.gr πρέπει να ανοίξει φιλοσοφικό καφενείο. Θα έχει επιτυχία
Μαζί με τον καφέ δώρο 1 mouthguard και ένα (μόνο ένα) γάντι του μποξ.
Boys, boys! Μην χρησιμοποιείτε λογική. Απλά κοροϊδέψτε τον Yuichi επειδή δεν συμφωνείτε μαζί του.
Επειδή ως γνωστόν λογική (/άποψη) = επιστήμη
Edited by Zentsugi, 17 May 2015 - 21:02.
Posted 17 May 2015 - 21:25
δεν νομιζω οτι μιλησε κανεις για αποκλεισμο, αυτη τη λεξη την εβαλες εσυ στη κουβεντα.
επισης δε νομιζω οτι ειναι σωστο να καταληγεις σε συμπερασματα για την τιμη καποιου βασισμενα σε μια υποθετικη συζητηση
Δηλαδή το "δεν μου αρέσουν οι μαύρες" εσένα δεν σου ακούγεται καθόλου αποκλειστικό. ΟΚ! ΟΚ!!
Λέγοντας κάποιος ότι δεν του αρέσουν οι μαύρες και οι σουηδέζες, λέει ουσιαστικά ότι σε γενικές γραμμές δεν βρίσκει κολακευτικά κάποια πράγματα πάνω τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μαύρη, ή Σουηδή, κοπέλα που να του αρέσει έστω και λίγο.
Γούστα είναι αυτά.
Ε όχι, το να πεις πως "δεν μου αρέσουν οι τάδε γυναίκες" σημαίνει "δεν μου αρέσουν οι τάδε γυναίκες". Γενικές ξεγενικές γραμμές.
Δεν θέλω να γίνομαι μπανάλ, αλλά το βρίσκω λίγο περίεργο να κατηγορείς κάποιον για ρατσισμό επειδή δεν του αρέσουν οι μαύρες/σουηδέζες. Είναι αρκετά, ως πολύ extreme. Νομίζω είναι αρκετά εύκολο να διακρίνει κανείς ότι και στις 2 περιπτώσεις που παρουσιάζονται εδώ οι γυναίκες και των δυο κατηγοριών έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. πχ Ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια ή μεγάλα χείλη και σγουρά μαλλιά κτλ. Μπορεί να μην σου αρέσει η ιδέα αυτή και να θες να νομίζεις ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και special little snowflake, unlike any other, αλλά δεν είναι.
Ναι φυσικά, γιατί τα μεγάλα χείλια, οι μεγάλες μύτες, τα σγουρά μαλλιά, είναι αποκλειστικά χαρακτηριστικά των μαύρων! Λογική! Όχι. Not to mention πως υπάρχουν άπειρες μαύρες γυναίκες οι οποίες είναι "συμβατικά" όμορφες και έχουν όλα αυτά τα "προτιμόμενα" χαρακτηριστικα, ή Σουηδές οι οποίες μόνο "Σουηδές" δεν μοιάζουν. Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία κιόλλας, αλλά πριν αρχίσεις τις θεωρείες του "ο κόσμος είναι σκληρός, όλοι είμαστε ίδιοι" τουλάχιστον πάρε το παράδειγμα αυτό υπόψιν.
Εμένα μου αρέσει το grayscale σαν color palleté. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να μου αρέσει μια RGB ή CMYK color pallete? Όχι. Σημαίνει ότι μισώ και δεν θέλω να υπάρχουν τα υπόλοιπα color palletes? Σαφώς και όχι.
Αν μπορεί να το καταλάβεις αυτό με χρωματάκια, τότε πρέπει να μπορείς να δεις και πόσο ισχύει και για τους ανθρώπους.
Είναι αστείο πως ισοπεδώνεις τα πάντα, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, και επιβεβαιώνοντας πως το "σεξουαλική έλξη" το έχεις ταυτίσει με το "σεξουαλική προβληματική φαντασίωση", βάζοντας την αισθητική μπροστά για ασπίδα, σε μια προσπάθεια δικαιολογίας.
Ακόμα και αν υποθέταμε πως δεν μιλάμε για σχέση και ούτε για πραγματικό άνθρωπο (γιατί αν είναι να το πάμε εκεί πραγματικά είναι εντελώς απαράδεκτο το παράδειγμα), αλλά καθαρά για μια εικόνα ανθρώπου την οποία με κάποιο τρόπο χρησιμοποιείς για να ικανοποιηθείς σεξουαλικά, -δεν- υπάρχει μόνο το χρώμα του δέρματος ή η εθνικότητα στην εικόνα αυτή. Και αν δεν με πιστεύεις κοίτα γύρω σου τους έλληνες γνωστούς σου, ή όποιους τέλος πάντων ξέρεις που μοιράζονται την ίδια εθνικότητα και πες μου αν είναι ίδιοι. Γιατί εγώ έχω δει και μαυρομάλληδες ανθρώπους, και ξανθούς, και ανοιχτόδερμους, και σκουρόδερμους, οι οποίοι είναι έλληνες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση.
Μου φαίνεται αστείο το ότι πρέπει να κατακερματίσω κάτι τόσο απλό, και να φέρω τέτοια παραδείγματα, σε βαθμό που νιώθω ένοχη.
Also, σκέψου λίγο πως η εικόνα που έχουν οι άνθρωποι που λένε τέτοια πράγματα σε φάση "δεν μου αρέσουν οι τάδε γυναίκες" απλά έχουν δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα για κάθε φυλή στην οποία υποτάσσουν όλους τους ανθρώπους της. And well, that's racist.
Edited by Keito, 17 May 2015 - 21:36.
Posted 17 May 2015 - 21:37
Δηλαδή το "δεν μου αρέσουν οι μαύρες" εσένα δεν σου ακούγεται καθόλου αποκλειστικό. ΟΚ! ΟΚ!!
το "δεν μου αρεσουν οι μαυρες" ειναι οντως ρατσιστικο
Posted 17 May 2015 - 21:42
Δεν θεωρώ ότι επιτέθηκα στον Kamui, δεν ήθελα να περάσω τέτοιο μήνυμα. Ας ξεκαθαρίσω ότι το μόνο που ήθελα να δείξω ήταν ότι είναι λάθος να υποθέτεις και να παρουσιάζεις ως αλήθεια το γεγονός ότι το στήθος υπάρχει μόνο για να θρέφει του απογόνους μας. Σίγουρα είναι και αυτό μια, και ίσως η σημαντικότερη, από τις λειτουργίες του, αλλά δεν είναι η μόνη και είναι λάθος να το αντιμετωπίζει κανείς σαν να έιναι και η μοναδική.
Εάν το εκλαμβάνει και ίδιος ο Kamui ως επιθετικό ας μας το πει. Προσωπικά δεν μου φάνηκε να το πήρε ως επίθεση, κρίνοντας από την απάντησή του.
Δεν αμφιβάλλω για το ότι τείνεις συστηματικά να γίνεσαι ερειστικός εώς και προσβλητικός στις απαντήσεις σου, αλλά το καταλαβαίνω και το έχω κάνει κι εγώ αρκετές φορές οπότε προσωπικά δε με πειράζει. Εφόσον έχω βγάλει το λύκειο και κάτι θυμάμαι από τη βιολογία, καταλαβαίνω ότι το σχόλιο σου μπορεί να ήταν απλά κυριολεκτικό χωρίς προσβλητική χροιά.
Η Iristella δε νομίζω να απευθυνόταν τόσο στις απαντήσεις σου σε μένα, αλλά I hope you get her message.
το "δεν μου αρεσουν οι μαυρες" ειναι οντως ρατσιστικο
Γι' αυτό πολύ απλά μπορείς να πεις "τείνουν να μη μου αρέσουν οι μαύρες".
Πάλι ρατσιστικό είναι, αλλά είναι μετριασμένο και δεν αποκλείει τους ανθρώπους με τέτοιες γενικεύσεις.
Posted 17 May 2015 - 21:56
Γι' αυτό πολύ απλά μπορείς να πεις "τείνουν να μη μου αρέσουν σεξουαλικως οι μαύρες".
Edited by FrenzyApe, 17 May 2015 - 21:57.
Posted 17 May 2015 - 22:03
Τότε πολύ απλά έχεις μια ρατσιστική σεξουαλικότητα. Ε καλά, δεν είναι περίεργο, δεν ελέγχονται αυτά, οπότε συγχωρούνται κιόλας. Νομίζω οτι είναι καλύτερο να το αποδεχτούμε σαν αλήθεια κι ας είναι άδικη, είτε θέλουμε να την αλλάξουμε είτε όχι.
Posted 17 May 2015 - 22:16
Τότε πολύ απλά έχεις μια ρατσιστική σεξουαλικότητα. Ε καλά, δεν είναι περίεργο, δεν ελέγχονται αυτά, οπότε συγχωρούνται κιόλας. Νομίζω οτι είναι καλύτερο να το αποδεχτούμε σαν αλήθεια κι ας είναι άδικη, είτε θέλουμε να την αλλάξουμε είτε όχι.
πως προτεινεις να την αλλαξουμε?
Posted 17 May 2015 - 22:17
Jesus is the way.
Posted 17 May 2015 - 22:21
Jesus is the way.
μου φαινεται αστειευεσαι
Posted 17 May 2015 - 22:30
Μία μικρή παρατήρηση.
Εδώ και τόσες σελίδες, γίνεται διάλογος. Το ζητούμενο δεν είναι απαραίτητα να αλλάξουν κάποιες απόψεις όσο το να ακουστούν διαφορετικές οπτικές στα όρια κάποιου πολιτισμού.
Πολλά post μέσα σε αυτήν την συζήτηση έχουν περιεχόμενο που θίγει τα άτομα στα οποία αναφέρονται (i.e γυναίκες). Tα θίγει σε ένα επίπεδο πολύ θεμελιώδες και με προεκτάσεις οι οποίες ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια μίας ιντερνετικής συζήτησης. Το να έχεις προβεί σε ανάλογους συλλογισμούς και μετά να κατηγορείς τους άλλους ότι προβαίνουν σε " προσβολές μασκαρεμένες σε επιχειρηματολογία" είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων σαθρό.
Επίσης είτε θα είναι κανείς ουδέτερος, είτε θα είvαι ο συνήγορος του διαβόλου. Δεν μπορεί να είvαι και τα δύο στην ίδια συζήτηση. Και ναι έχει δικαίωμα να επιλέξει όποια στάση θέλει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κρίνει την στάση του αυτή.
Να πει για παράδειγμα ότι ο διάολος έχει ήδη αρκετούς δικηγόρους δεν χρειάζεται έναν ακόμη.
Δεν θα είχε κάποιος την δυνατότητα να έχει στάση αν τον απέκλεια από την συζήτηση. Βλέπετε προηγούμενες σελίδες.
Συνεχίστε την συζήτηση. Θερμή παράκληση χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και χωρίς concern trolling.
Το θέμα είναι ότι η στάση αλλάζει ανάλογα με την συζήτηση. Χρησιμοποιώντας τον εαυτό μου ως παράδειγμα, όσον αφορά την συζήτηση περί του Thor ήμουν καθαρά ο συνήγορος του διαβόλου γιατί δεν μου αρέσει η ευκολία με την οποία παίρνει μερικά άτομα η μπάλα του μισογυνισμου. Είναι απαράδεκτο το παραμικρό σχόλιο για μια γυναίκα να είναι μισογυνισμός. Όταν σχολίασα κάτι από το post του Kamui δεν έκανα ούτε προσωπική επίθεση και ούτε κορόιδεψα κάποιον για τα λεγόμενά του. Απλά ξεκαθάρισα, ή έφερα -όπως το πάρει κανείς- μια διαφορετική οπτική γωνία στην συζήτηση που γινόταν ήδη. Κράτησα απόλυτα ουδέτερη στάση. Δεν έθιξα τα δικαιώματα των γυναικών να βγαίνουν έξω topless και ούτε ενέκρινα ή κατέκρινα την στάση της κοινωνία για το στήθος. Αναφέρθηκα μόνο σε μελέτες και σχετικά πορίσματα.
Και για αυτό και έγινα στόχος χλευασμού.
Πέρα από αυτό, το κατακριτέο πράγμα εδώ είναι ότι δεν κρίνεται το επιχείρημα και η στάση του κάθε ανθρώπου με ήρεμο και λογικό τρόπο. Κρίνεται και προσβάλλεται το άτομο το οποίο φέρει το επιχείρημα. Πράγμα το οποίο δεν φέρει πουθενά.