Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94110 replies to this topic

#80836 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2015 - 22:01

lmao """""σάτιρα"""""

Το συγκεκριμένο screenshot που ανέβασες είναι mild, ngl, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ακόμα από τα άπειρα δείγματα σεξιστικών σχολίων για την Κωνσταντοπούλου: ότι είναι σκύλα, ότι είναι φωνακλού (γυναίκα πράμα τώρα, ντροπή) και άλλα παρόμοια, πράγματα που σίγουρα δεν θα επισημαίναμε για τη συμπεριφορά της αν ήταν άντρας.
.

τις φωνες τις χρειαζονταν για τον πατερα της. Βλεπεις οταν ηταν προεδρος του Συνασπισμου ειχαν ακουστει οχι και τοσο καλα σχολια για την οικογενειακη του ζωη....

#80837 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2015 - 22:11

Untitled-1-20_zps541c4b78.jpg

:D Απ' τις καλύτερες στιγμές μου στο φόρουμ :D

#80838 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2015 - 23:31

Χαζουκι δεν το πιασες. Πάρτο αλλιώς.

Το σκύλα χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολύ καιρό και με θετική χροιά. Σε μια γραμμη θα το έλεγε οτι αυτός/ή που εχει τη δυνατοτητα να σκουπιδιάσει κάποιον μονο με τη γλωσσα του/της και το χρησιμοποιει σε οποιον τα θελει ο κωλος του. Βαζω και το αρσενικο γιατι ο ενας κολητος μου το λέει και για άντρες (κάθε σεξουαλικότητας), και, αν και οντως βασιζεται σε "γκευ κουλτουρα" αυτος ο τρόπος χρήσης δεν το κανει λιγοτερο πετυχεσά και unisex στα δικά μου αυτιά.

Αρκετός κόσμος πλέον μόνο θετικά το χρησιμοποιεί. Ισχυουν και τα δυο σεναρια την παρουσα περίοδο γιατι πολύ απλά (και πείτε με υπεραισιόδοξο αμα θέλετε) ειμαστε σε μεταβατικο στάδιο απο αυτο που λέει η μονο σε αυτό που λέει η Αγρια Μαιμου. 

Και ναι καταλαβαινω απόλυτα τι θες να πεις Μονο  αλλά αποφασιστική, μαχητική, με πυγμή και έντονη προσωπικότητα θα πω τη Φριντα Κάλο οπως την έπαιξε η Χαγεκ στην ταινία. Τους μισους τουλαχιστον ρόλους της Μερυλ Στριπ σκύλα θα πω αν θελω να δωσω το νόημα σε μια γραμμη σε καποιον που δεν εχει δει τις ταινιες. (Θα λεγα και εχιδνα αλλα αυτο εχει εκκλειψει). Χωρις κάτι το υποτιμητικο προφανώς, λατρείες και οι δυο τουναντιον. 

Σωστά όλα τα επιχειρηματα περι στερεοτυπων, αλλά σε καποιες περιπτωσεις όταν μιλαμε για θεματα γλωσσας και κουλτουρας, μερικές λέξεις αποκτάνε μια τετοια δυναμικη καθως αλλαζουν οι εποχές που σπανε τα στεγανα των στερεοτυπων που ακολουθουν και εξελίσσονται αυτονομα. Π.χ. το "κωλόφαρδος" αμα δειτε απο που ξεκινησε και πλέον το λέει η μανα στο παιδακι της που κέρδισε το φλουρι στην πιτα ξερωγω. Εγώ προς τα κει τουλαχιστον το βλέπω να πηγαινει τα τελευταια 10+ χρόνια και νομίζω πως αν κανω λάθος ή όχι σε μια δεκαετια θα ξερουμε σίγουρα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 12 Φεβρουάριος 2015 - 23:34

stasou%2520mygdala.jpg

#80839 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2015 - 23:50

Δεν ξέρω πραγματικά που το βλέπετε ότι έχουμε ξεφύγει από την αρνητική χροιά της λέξης και την νοοτροπία που κρύβεται πίσω από αυτή. Ακόμη και αν δεχτώ ότι πολλοί προσπαθούν να κάνουν reclaim όρους - πρακτική που θα ήταν καλύτερο να την αφήσουμε στα ανάλογα groups στα οποία απευθύνεται αρχικά γιατί διαφορετικά απλά είμαστε άτοποι - σε πρακτικό επίπεδο οι περισσότερες δεν το βιώνουμε ως κοπλιμέντο. Το βιώνουμε όταν λέμε κάτι στον ίδιο τόνο με κάποιον άλλο αλλά ξαφνικά " omg πώς κάνεις έτσι? " γιατί δεν πνίξαμε μία πρόταση στο σιρόπι, το βιώνουμε όταν δεν γινόμαστε χαλί να μας πατήσουν και για κάποιον λόγο φταίμε γι αυτό (?) και το έχουμε βιώσει χίλιες και δύο φορές και μέσα στην συγκεκριμένη κοινότητα.

Τώρα τα μεμονωμένα "εγώ είμαι άντρας και αν με πούν μία φορά στη ζωή μου σκύλα  θα το πάρω ως κοπλιμέντο" , με κάθε σεβασμό αλλά τα ακούω βερεσέ. Ακούς κάτι μία και δύο φορές και βγάζεις συμπέρασμα για μία ολόκληρη νοοτροπία την οποία κάποιοι άλλοι εισπράττουν συνεχόμενα; 

#80840 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 00:47

Θες να συζητησουμε το πως το βιώνεις εσυ προσωπικά και να κανουμε εικασιες για "ολες τις κοπελες" με την ιδια ανεση που εσυ κανεις εσυ της δικες σου εικασιες για το τι εμπειριες εχουν οσοι στηριζουν αλλες απόψεις; Η να κανουμε μια φιλολογικη συζητηση για τις χρησεις μιας λεξης, με ότι επιχειρηματα εχει ο καθενας; Εμένα με τράβηξε το δεύτερο  το οποιο εχει και εκατο μεταβλητές: το background του καθενος, αν απευθυνεται σε δευτερο η σε τριτο προσωπο, την εποχη τις καταστασεις τα συμφραζομενα, αν αλλαζει απο το γραπτο στον προφορικο λόγο κ.ο.κ. Οποτε αν ειναι να το γυρίσουμε στο πρωτο "με καθε σεβασμο" σκορδοκαίλα μου ποιος ακουει βερεσε και τι και για ποιο λόγο. Εγώ ειπα οτι αλλάζει όχι οτι εχει αλλάξει oπότε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι υπαρχουν και 495.356 αρνητικές εμπειριες από demeaning χρησεις εναντι 300 ή χιλιων (προς το παρόν κατ'εμέ). Αμα λοιπον ενοχλεισαι το κοβω και χωρις το holier than thou υφακι, ενα "sorry αλλά με ενοχλει" προσωπικά μου αρκουσε.

stasou%2520mygdala.jpg

#80841 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 00:50

Φιλότιμη η προσπάθεια ν' αποδείξετε ότι δεν είναι σεξιστικό το "σκύλα" (χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά και ταινίες επιστημονικής φαντασίας), αλλά είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος τως σχολίων για τη Κωνσταντοπούλου βασίζονται σε σεξιστικά tropes όπως "αντρογυναίκα", "γλωσσού", "να δεις που τον καημένο τον άντρα της με τη παντόφλα θα τον έχει" και άλλα τέτοια που έχουμε ακούσει άπειρες φορές για γυναίκες σε θέσεις εξουσίας που φέρονται ακριβώς όπως οι άντρες στις ίδιες θέσεις εξουσίες.

Eν πάσει περιπτώσει, όποιος θέλει ν'ανεβάζει memes για την Κωνσταντοπούλου ας το κάνει. Μην τρέφουμε αυταπάτες όμως για το αν είναι προχώ και "σατιρικά" και αντισεξιστικά.

6dqFccT.gif

#80842 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 00:56

Πολύ καλή ως προς θέματα σεξισμού κουβέντα. Πολύ υψηλού επιπέδου και πάνω απ όλα χωρίς προκαταληψεις και υπερβολές από την μία πλευρά των ανθρώπων που έχουν πάρει ως τώρα μέρος.

#80843 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 Δημοσιεύσεις:
  • Locationalways searching for nii-chan

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:01

εγώ από την άλλη έφαγα κάτι μπριζολίτσες σήμερα, λουκούμι.

Είχαν και πορτοκάλι μέσα.

#80844 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:04

Watafak δικέ μου, μπριζόλες με πορτοκαλί?

Εγώ μόνο σοκολάτα με γεύση πορτοκαλί τρώω, και τώρα αυτή την στιγμή που μιλάμε δηλαδή αυτό κάνω.
Fucking delish.

#80845 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:10

Ο τσεκαρισμένα μισογύνης μικρόνους gamergater ψάχνει συζητήσεις υψηλού επιπέδου χωρίς προκαταλήψεις όταν όλη του η κοσμοθεωρία είναι μία προκατάληψη που δεν επαληθεύεται ούτε επιστημονικά ούτε λογικά ούτε ηθικά. Μόνο γέλιο

#80846 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:10

σοκολάτα με τσίλι επίσης θεική. Και φυσικά το πορτοκάλι στο κρέας δίνει ωραία γλυκόξινη γεύση,

Αξίζει, το στομάχι μου το λέει.

#80847 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:11

Εγώ αλλαντικά με πίτσα

#80848 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:11

Anita pls.

#80849 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:15

Χμμ, λεμόνι μπορώ να το καταλάβω. Αλλά πορτοκάλι? Δεν είμαι σίγουρος, θα πρέπει να δοκιμάσω. Καμία καλή συνταγή υπάρχει? Για να ξέρω πάνω κάτω που να κατεκατευθώ.

#80850 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2015 - 01:23

κρέας στην γάστρα. Βάζεις και μισό ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι και καμιά φετούλα πορτοκαλιού επίσης και το βάζεις στον φούρνο να ψηστεί για αρκετή ώρα.

αργά και βασανιστικά.