Χαζουκι δεν το πιασες. Πάρτο αλλιώς.
Το σκύλα χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολύ καιρό και με θετική χροιά. Σε μια γραμμη θα το έλεγε οτι αυτός/ή που εχει τη δυνατοτητα να σκουπιδιάσει κάποιον μονο με τη γλωσσα του/της και το χρησιμοποιει σε οποιον τα θελει ο κωλος του. Βαζω και το αρσενικο γιατι ο ενας κολητος μου το λέει και για άντρες (κάθε σεξουαλικότητας), και, αν και οντως βασιζεται σε "γκευ κουλτουρα" αυτος ο τρόπος χρήσης δεν το κανει λιγοτερο πετυχεσά και unisex στα δικά μου αυτιά.
Αρκετός κόσμος πλέον μόνο θετικά το χρησιμοποιεί. Ισχυουν και τα δυο σεναρια την παρουσα περίοδο γιατι πολύ απλά (και πείτε με υπεραισιόδοξο αμα θέλετε) ειμαστε σε μεταβατικο στάδιο απο αυτο που λέει η μονο σε αυτό που λέει η Αγρια Μαιμου.
Και ναι καταλαβαινω απόλυτα τι θες να πεις Μονο αλλά αποφασιστική, μαχητική, με πυγμή και έντονη προσωπικότητα θα πω τη Φριντα Κάλο οπως την έπαιξε η Χαγεκ στην ταινία. Τους μισους τουλαχιστον ρόλους της Μερυλ Στριπ σκύλα θα πω αν θελω να δωσω το νόημα σε μια γραμμη σε καποιον που δεν εχει δει τις ταινιες. (Θα λεγα και εχιδνα αλλα αυτο εχει εκκλειψει). Χωρις κάτι το υποτιμητικο προφανώς, λατρείες και οι δυο τουναντιον.
Σωστά όλα τα επιχειρηματα περι στερεοτυπων, αλλά σε καποιες περιπτωσεις όταν μιλαμε για θεματα γλωσσας και κουλτουρας, μερικές λέξεις αποκτάνε μια τετοια δυναμικη καθως αλλαζουν οι εποχές που σπανε τα στεγανα των στερεοτυπων που ακολουθουν και εξελίσσονται αυτονομα. Π.χ. το "κωλόφαρδος" αμα δειτε απο που ξεκινησε και πλέον το λέει η μανα στο παιδακι της που κέρδισε το φλουρι στην πιτα ξερωγω. Εγώ προς τα κει τουλαχιστον το βλέπω να πηγαινει τα τελευταια 10+ χρόνια και νομίζω πως αν κανω λάθος ή όχι σε μια δεκαετια θα ξερουμε σίγουρα.
Edited by Lord Leon, 12 February 2015 - 23:34.