Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94110 replies to this topic

#80491 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 30 December 2014 - 15:45

Άλλο το να συμμετάσχεις σε μια γενικευμένη γενοκτονία και άλλο το να σκοτώσεις ένα στρατιώτη χωρίς εκείνη τη στιγμή να κινδυνεύεις άμεσα όμως, έτσι; Πολιτικό δίκαιο εννοώ τους νόμους που αφορούν τη συμπεριφορά των πολιτών ενός κράτος αναμεταξύ τους, ή με πολίτες άλλου, το οποίο μπορεί πάλι να έχει το δικό του διαφορετικό πολιτικό δίκαιο. Η δολοφονία ενός αντίπαλου στρατιώτη που βρίσκεται στη χώρα σου αλλά εκείνη τη στιγμή δε σου επιτίθεται άμεσα είναι το ίδιο με τη δολοφονία ενός συμπολίτη σου; Ακόμα και αν ο αμυντικός πόλεμος μπορεί να θεωρηθεί πιο justified από τον επιθετικό ή από μια γενοκτονία, το να στήσεις ενέδρα σε εχθρούς στρατιώτες από χώρα που έχει κυρήξει πόλεμο εναντίον της δικής σου technically δεν είναι ακριβώς αυτοάμυνα.

Πολύ περίεργο θέμα το δίκαιο του πολέμου πάντως, ποτέ δεν το καταλάβαινα καλά. Ιδίως διαφωνώ με την εκδικιτική μανία χωρών που έχουν δεινοπαθήσει και προσπαθούν να "ισοπεδώσουν" τις νικημένες πλέον αντίπαλες χώρες τους, ακόμα και αν η πολιτική τους κατάσταση έχει πλέον αλλάξει. Με το να τιμωρείς κάθε έναν άνθρωπο που συμμετείχε σε μια γενοκτονία μιας υπερδύναμης καταστρέφεις και το δυναμικό της για να ανακάμψει σε περίπτωση που ηττηθεί.

O6rrvsU.jpg

#80492 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 30 December 2014 - 16:10

Εγώ γενικότερα προτιμώ να μην μπλέκεται το νόμιμο με το ηθικό διότι το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο. Σε κάθε περίπτωση ο απλός στρατιώτης που ακολουθεί εντολές σε έναν πόλεμο ποτέ δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με οτιδήποτε άλλο εκτός από την συνείδησή του. Τώρα αν μια μέρα, πήρε από μόνος του ένα όπλο και έσφαξε αμάχους τότε δεν υπάκουε σε εντολές οπότε μια χαρά περνάει στρατοδικείο.

Γενικά η Βίβλος όμως σε όλη την Παλαιά Διαθήκη, το μόνο που έχει είναι γενοκτονίες, βρεφοκτονίες, θάνατο, εκδίκηση και φονικό. Υποτίθεται ότι αφότου ήρθε ο Χριστός αλλάξαν όλα αυτά.

Kamui, η πλάκα είναι ότι πρόσφατα συζητούσα για Αβελάρδο και Ελοϊζα και προσπαθούσα να πείσω ματαίως μια αιωνίως ρομαντική φίλη ότι όχι μόνο αυτή η ιστορία δεν είναι ρομαντική αλλά προσωπικά τη βρίσκω άκρως σιχαμένη πάνω κάτω για τους λόγους που αναφέρεις. Πλέον το "αγαπημένη εν Χριστώ αδερφή Ελοίζα" έχει γίνει ατάκα εσωτερικής κατανάλωσης :P

xbJ3b2w.jpeg

#80493 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 30 December 2014 - 16:20

Γενικά η Βίβλος όμως σε όλη την Παλαιά Διαθήκη, το μόνο που έχει είναι γενοκτονίες, βρεφοκτονίες, θάνατο, εκδίκηση και φονικό. Υποτίθεται ότι αφότου ήρθε ο Χριστός αλλάξαν όλα αυτά.

Υπερβολές, υπάρχει και το άσμα ασμάτων. :P

Kamui, η πλάκα είναι ότι πρόσφατα συζητούσα για Αβελάρδο και Ελοϊζα και προσπαθούσα να πείσω ματαίως μια αιωνίως ρομαντική φίλη ότι όχι μόνο αυτή η ιστορία δεν είναι ρομαντική αλλά προσωπικά τη βρίσκω άκρως σιχαμένη πάνω κάτω για τους λόγους που αναφέρεις. Πλέον το "αγαπημένη εν Χριστώ αδερφή Ελοίζα" έχει γίνει ατάκα εσωτερικής κατανάλωσης :P

Το είχα δει σχετικά πρόσφατα σε παράσταση και ως αιωνίως ρομαντικός δε χαλάστηκα ιδιαίτερα από την ιστορία (ήταν βέβαια αφελής από πολλές πλευρές) αν και διαφωνούσα με κάποιες απεικονίσεις σχετικά κυρίως με την παράσταση.

Λέγε μου πάντως για αγαπημένες εν Χριστώ αδελφές και μου ξυπνάς μεγάλα πάθη, σοβαρά τώρα. :P

Edited by Kamui, 30 December 2014 - 16:21.

O6rrvsU.jpg

#80494 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 30 December 2014 - 16:38

Γνωρίζω για την παράσταση, προφανώς εννοείς το γεγονός ότι όλοι οι ηθοποιοί έκαναν όλους τους ρόλους. Το είχα δει σε άλλη μια παράσταση παλιότερα και ομολογώ ότι εκεί ταίριαζε σαν εργαλείο, δεν γνωρίζω καθόλου αν ταίριαζε και στον Αβελάρδο και την Ελοϊζα. Τί έχεις να πεις για το γεγονός ότι έβγαλαν το παιδί τους Αστρολάβο? XD

xbJ3b2w.jpeg

#80495 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 30 December 2014 - 16:41

Γνωρίζω για την παράσταση, προφανώς εννοείς το γεγονός ότι όλοι οι ηθοποιοί έκαναν όλους τους ρόλους. Το είχα δει σε άλλη μια παράσταση παλιότερα και ομολογώ ότι εκεί ταίριαζε σαν εργαλείο, δεν γνωρίζω καθόλου αν ταίριαζε και στον Αβελάρδο και την Ελοϊζα. Τί έχεις να πεις για το γεγονός ότι έβγαλαν το παιδί τους Αστρολάβο? XD

Εντάξει αυτό με τους ηθοποιούς ήταν λίγο κάπως, αλλά δεν με πείραξε τόσο όσο η απεικόνιση μιας εκκλησίας εντελώς μπαμπούλα της οποίας τα μέλη φέρονταν σαν να ήταν καρικατούρες κακών από παιδικά και όχι σαν άνθρωποι που έχουν τους δικούς τους λόγους να φέρονται έτσι και να πιστεύουν αυτά που πιστεύουν.

Για τον αστρολάβο δε θυμόμουν. Κοίτα, το προτιμώ από τα generic ονόματα παππούδων και γιαγιάδων. Θα το έχω υπόψιν. : )

Edited by Kamui, 30 December 2014 - 16:41.

O6rrvsU.jpg

#80496 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 30 December 2014 - 16:45

Το νόμιμο με το ηθικό όντως διαφέρουν ενίοτε αλλά μιας και μιλάμε για έννομες συνέπειες υποθέτω ότι αναφερόμαστε στο νόμιμο. Αν ήταν μόνο το στρατοδικείο αυτό το οποίο καθόριζε τις ευθύνες του στρατιώτη , δεν υπήρχε περίπτωση να τιμωρηθεί κανεις ο οποίος εφάρμοζε "διαταγές" από μία παραβιαστική κυβέρνηση είτε ήταν απλός στρατιώτης είτε όχι. Γι αυτό και υπάρχει η ατομική ποινική ευθύνη στα εγκλήματα πολέμου, / εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας η οποία διασφαλίζει ακριβώς αυτό το πράγμα. Ότι δεν σε διασφαλίζει το "ακολουθούσα διαταγές" για αποτρόπαιες πράξεις. 

Εντούτοις η τακτική του ΔΠΔ για συγκεκριμένους λόγους όντως προσανατολίζεται κυρίως στα άτομα με θέσεις εξουσίας. Το γεγονός όμως αυτό δεν αναιρεί ότι μία χαρά μπορεί να κινηθεί έναντι σε οποιονδήποτε.  

Kamui καλή τύχη στο να ορίσεις την έννοια της επίθεσης στο διεθνές δίκαιο. XP 

#80497 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 30 December 2014 - 19:40

Εγω παλι την εν λογο ταινια την ειχα δει στον κινηματογραφο οταν ημουν μικρος και δεν σοκαριστικα καθολου ως παιδακι και μου αρεσε πολυ. Μην πω κι ολας οτι την βρηκα πιο αναλαφρη γιατι ειχα διαβασει απο πιο μικρος την παλαια διαθηκη και 5 πραγματα για την κατασταση στην αρχαια αιγυπτο

#80498 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 30 December 2014 - 19:42

Εγω παλι την εν λογο ταινια την ειχα δει στον κινηματογραφο οταν ημουν μικρος και δεν σοκαριστικα καθολου ως παιδακι και μου αρεσε πολυ. Μην πω κι ολας οτι την βρηκα πιο αναλαφρη γιατι ειχα διαβασει απο πιο μικρος την παλαια διαθηκη και 5 πραγματα για την κατασταση στην αρχαια αιγυπτο

καποιοι ειναι ποιο ευαισθητοι.

#80499 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 30 December 2014 - 19:59

implying things

#80500 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 30 December 2014 - 20:38

διαβαζοντας τη συζητηση για τον Πριγκιπα της Αιγυπτου, ετυχε να ξαναδω αυτην την ταινια.

Ε λοιπον, περνα πολυ καλυτερα το μυνημα τι ειναι σωστο και λαθος, δικαιο και αδικο και με πιο αρτιο καλλιτεχνικα τροπο.

στοπ μοτιον βασισμενο στο θρυλο του Χαμελν

Youtube Video

#80501 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 30 December 2014 - 20:40

Εθεάθη στη Μεσογείων 

Spoiler:

Edited by ma_foteini, 30 December 2014 - 20:43.

#80502 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 31 December 2014 - 02:05

https://www.youtube.com/watch?v=plb6JyOl5FQ&t=

Δωρακι Στεφανος Χιος...χαχαχαχαχαχαχαχα εχω λιωσει.

Edited by luffy1908, 31 December 2014 - 02:06.

#80503 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 01 January 2015 - 01:07

Καλή χρονιά!

Είμαι το μόνο μίζερο πλάσμα εδώ μέσα που κάνει Πρωτοχρονιά παρέα με το καλοριφέρ (και μόνο)?  :emptyonexg1:

Edited by LuluChan92, 01 January 2015 - 01:10.

#80504 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 01 January 2015 - 01:13

Καλή χρονιά!!!Έλα μην ανυσηχείς και εγώ με τους γονείς μου είμαι περίμεναν να αλλάξει ο χρονος για να πέσουν για υπνο!

Posted Image

#80505 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 01 January 2015 - 01:14

Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους και τις φίλες.
Με υγεία, χαρά κτλ κτλ.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*