Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94114 replies to this topic

#79141 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 20:24

Κατά διαβολική σύμπτωση αυτό συζήταγα μόλις. Από τις πολλές επαναστάσεις κάθε πρωταπριλιά έχετε αρχίσει και σατανίζεστε.

#79142 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 20:27

εγω ειμαι μαζι σας. ganbatte kudasai

#79143 hgatakoskylos

hgatakoskylos

Anime Fan

• Members
  • 139 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 20:34

Ειρήνη, παιδιά, ειρήνη! Α΄π' ότι φαίνεται, η μαύρη τρύπα καίει! Αν ποσταριστεί ένα κάπως σοβαρό θέμα, κάποιοι παρεξηγούνται, κάποιοι τη λένε σε άλλους και πο mods μαζεύουν τα σπασμένα... Π΄ρεπει λοιπόν στην τρύπα να ποστάρουνται μόνο ανοησιούλες και ανάλαφρα πραγματάκια... Ας το έχουμε λοιπόν στο νου μας...

(Το τελευταίο σχόλιο φυσικά δεν ειπώθηκε με κακοπροαίρετη διάθεση... Παρατηρώ απλώς ένα φαινόμενο)

#79144 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 21:22

Kamui μπορείς να πεις ξεκάθαρα ότι θεωρείς πως η προσωπική σου έκφραση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την ελευθερία έκφρασης και τον σεβασμό προς τις προσωπικότητες των υπολοίπων μελών. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς "αστειάκια". Καταλαβαίνουμε πολύ καλά την θέση σου, όπως λες και εσύ την έχεις εκφράσει πολλάκις και άλλες τόσες φορές έχουμε διαφωνήσει και έχουμε πει ότι στόχος μας είναι η κοινότητα να παραμένει ασφαλής χώρος για όλους. Όχι για την πλειοψηφία, όχι για συγκεκριμένους εκλεκτούς, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Αν θεωρείς ότι για να απολαύσεις μία καλή συζήτηση πρέπει πολλοί από τους συνομιλητές σου να αισθανθούν ότι δεν έχουν θέση εδώ μέσα μάλλον πρέπει να επανεξετάσεις τον ορισμό της καλής συζήτησης.

Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου αυτό το σκεπτικό, ειλικρινά, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ πολύ γιατί καταλαβαίνω ότι εδώ λειτουργούμε με κάποιους κανόνες.

Απλά δεν καταλαβαίνω από που και ως που η προσωπική έκφραση οποιουδήποτε εδώ μέσα στέρησε ποτέ την ελευθερία έκφρασης οποιουδήποτε άλλου. Οι μόνες φορές που έγινε αυτό ήταν σε ποστς τύπου "παρακαλώ να σταματησει η συζήτηση εδώ, αισθανομαι οτι με προσβαλλει και δε νιωθω καλά" (χωρίς να έχει υπωθεί τίποτα προσωπικό εν τω μεταξύ) και την τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν οι μόνες που έγιναν σεβαστές! Όλες οι υπόλοιπες απόψεις, εκ των οποίων ζήτημα μια να ξεπερνούσε οριακά τους κανόνες της κοινότητας απλά φιμώθηκαν και απειλήθηκαν με τιμωρία εξαιτίας αφορμής που προκλήθηκε από ένα-δυο μέλη που δεν πήραν και ποτέ σοβαρά τη συζήτηση. Επέτρεψε μου απλά να θεωρώ ότι έτσι η κοινότητα δεν είναι ασφαλής για κανέναν, παρά μόνο για ορισμένους εκλεκτούς που μπορούν να κάνουν back-seat moderating και να γίνονται δεκτά τα αιτήματά τους γιατί έτσι. Σαφώς η απόφασή σας μπορεί να ήταν ανεξάρτητη από αυτό και δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέριες, αλλά σοβαρά άρχισα να αισθάνομαι ότι το φόρουμ παύει να είναι ασφαλές για την ελεύθερη συζήτηση εν τέλει.

Γιατί αυτοί που αισθάνονται εν τέλει ότι δεν έχουν θέση εδώ μέσα είναι αυτοί που θα μπουν σε μια κουβέντα και θα ξέρουν ότι όταν ξυπνήσουν μετά από κάποιες ώρες μπορεί να έχουν ειπωθεί ένα σωρό πράγματα που να τους ενδιαφέρουν αλλά εξαιτίας μη απειλητικών και απλά προσβλητικών πραγμάτων από ένα-δυο άσχετα μέλη να τους στερείται το δικαίωμα να απαντήσουν, και μάλιστα να απειλούνται με ποινές και μόνο αν ξαναναφερθούν στο ίδιο το θέμα!

Δε διαφωνώ με τα υπόλοιπα, αν και είχα την εντύπωση ότι η τρύπα τουλάχιστον είχε κλειδωθεί μια ακόμη φορά, συν όλες τις φορές που απλά διακόπηκαν ή εκτροχιάστηκαν μεθοδευμένα συζητήσεις με αποτέλεσμα πάλι εγώ ή άλλα μέλη να μην αισθάνονται αποδεκτά.

Αnyway δε θα σας πω εγώ τι θα κάνετε και τι κανόνες θα βάλετε, απλά μου ήρθε στο μυαλό να αναφερθώ σε κάτι πάνω στο οποίο είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν τα περισσότερα μέλη που γνωρίζω, είτε σας απασχολεί είτε όχι. Αν ο τρόπος μου δεν ήταν αποδεκτός ζητώ συγνώμη, δεν έχω πλέον λόγο να το ξανακάνω.

O6rrvsU.jpg

#79145 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.161 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 21:42

O Sabo ζει Τσακίστε τους ναζί.

フカフカ

#79146 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 22:02

Κατά διαβολική σύμπτωση αυτό συζήταγα μόλις. Από τις πολλές επαναστάσεις κάθε πρωταπριλιά έχετε αρχίσει και σατανίζεστε.

Bitten

#79147 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

~:vv:~

• Members
  • 163 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 22:03

No spoilers please :(

Δημοσιευμένη  εικόνα

#79148 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 22:13

Youtube Video

Murica Fuck Yeah

Bump for greater justice. Εξαιρετικο δοκιμαντερ και σ'ευχαριστω που το μοιραστηκες!

2bbd14fc.jpg

#79149 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 22:16

Κamui σε κάθε post στο οποίο υπάρχει προειδοποίηση warning έχουν προηγηθεί πάντα post πολλές φορές περισσότερων του ενός moderators που κάνουν όχι μόνο ευγενική παραίνεση αλλά επεξηγούν κιόλας γιατί αυτό το οποίο λέγεται είναι προσβλητικό. Αυτό δεν λέγεται απειλή. Απειλή θα ήταν τώρα που εμείς οι δύο μιλάμε να σου πω "ξέρεις κάτι? Σταμάτα γιατί έχεις φύγει. ". Το να σου πει η ομάδα " η συγκεκριμένη δημοσιευση που κάνεις είναι εκτός κανόνων και εξαιρετικά προσβλητική για πολλούς εδω μέσα/μη αποδεκτή για έναν αριθμό λόγων και αν δεν διορθώσεις την γλώσσα σου θα έχεις κυρώσεις" είναι προειδοποίηση. Εξηγούμε την ένστασή μας, εξηγούμε το κομμάτι με το οποίο είμαστε αντίθετοι και είναι στο χέρι του καθενός το πώς θα πράξει.   Και μετά ακούμε και τυχόν ενστάσεις.

Αν αποδεδειγμένα η κοινότητα αποδεικνύεται ανίκανη να συζητήσει ένα θέμα χωρίς εκατέρωθεν προσβολές και ανέβασμα τόνων είναι επίσης απολύτως λογικό να μπει παύση στη συζήτηση. Ούτε θα λύσουμε εδώ όλα τα προβλήματα του κόσμου, ούτε θα σφαχτούμε. Και τελείως ειλικρινά αυτού του είδους οι περιπτώσεις πιστεύω ότι λένε περισσότερα γι αυτούς που δεν μπορούν να συζητήσουν παρά για εμάς που αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε.

Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις που είναι καταφανώς παραβιαστικές και επιθετικές.

Έχουμε κάνει συζητήσεις αρκετά φορτισμένες οι οποίες έχουν διαρκέσει μέρες και πιθανότατα και εβδομάδες. Στις οποίες έχουμε διαφωνήσει πολύ έντονα μεταξύ μας. Και στις οποίες οι ποινές είναι ελάχιστες και αυτές για συγκεκριμένους λόγους πέραν της θεματολογίας. Μπορώ με πρόχειρους υπολογισμούς να θυμηθώ τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μέσα στους τελευταίους δύο μήνες. Για ποια φίμωση λοιπόν μιλάς; Το αν μετά από μία μακροσκελή συζήτηση που δεν καταλήγει κάπου κάποιοι κουραζόμαστε/κουράζεστε και θέλουμε να αλλάξουμε παραστάσεις ή έστω τόνο δεν νομίζω ότι είναι κάτι το παράλογο ή το παράξενο. Σίγουρα πάντως δεν αποτελεί προσπάθεια φίμωσης καθώς το BH είναι γνωστό για την ικανότητα του στο multitasking. 

Το σκεπτικό της ομάδας γίνεται γνωστό σε κάθε ευκαιρία. Για παλιούς και κανούριους. Εάν δεν συμφωνείτε με τον τρόπο που διεξάγονται κάποιου είδους συζητήσεις, πέρα από την άποψή σας και τις παρατηρήσεις σας που μπορείτε να μας μεταφέρετε με πολλούς τρόπους (επαναλαμβάνω καλύτερα εκτός Black hole) υπάρχουν κοινότητες με διαφορετικές πολιτικές όπου θα έχετε όλα τα υπέρ και τα κατά που συνεπάγονται. 

To τι δεχόμαστε από παράπονα ως ομάδα και από ποιούς άσε μας να το ξέρουμε καλύτερα οι ίδιοι. Όπως και την πολιτική μας σε αυτά. Αν ήμαστε επιρρεπείς σε back seat moderating αποδεδειγμένα οι ποινές θα ήταν πολύ περισσότερες και τα μέλη πολύ λιγότερα.

#79150 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 22:48

Δεν θες να επεκταθείς ή να προσβάλλεις, αλλά ακούγεσαι αρκετά εριστικός στο ποστ σου καμούι :P. Καταλαβαίνω ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο ευαισθητοποιημένοι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις τόση ενόχληση στο ποστ σου. Relax.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#79151 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 23:21

Tι υπέροχο πράγμα η διαλεκτική. Και κάπως έτσι, με ένα τελεσίγραφο, πείστηκαν όλοι οτι δεν υπαρχει περίπτωση να ισχύει αυτό που είπε ο καμούι. 

Μετάφραση: Διάλογος και επιχειρηματα δεν είναι οταν σε κατηγορουν για "κλειδωμα" με βάση προσωπικά κριτήρια να λες "μη το συνεχίζεις, or else..."   και σιγουρα δεν ειναι ο καταλληλος τροπος να πεισεις οτι σε κατηγορουν τζαμπα.

Φυσικά αυτό πρυποθετει οτι καποιος ενδιαφέρεται για αυτό.

Από την απάντηση σου, αν αφαιρεσω τον πονο και τη συγκαταβαση του ανθρωπου που ειναι αναγκασμενος να μας εξηγει τα αυτονοητα, "εδω μέσα"  (ασχολίαστο) μένει οτι παρερμηνευσα κάτι. 

Εσυ μιλας και εγω εστιαζω εκει που θελω και σχολιαζω κατάλληλα. Αμα θες να εστιασω αλλού, πες κατι άλλο. Αυτο δεν ειναι παρερμηνεια, είναι διάλογος. Απλά ο υπολοιπος πλανητης δεν ειναι υποχρεωμένος να μοιραζεται το ίδιο σύστημα αξιολόγησης με εμας. Τόσο απλά.

Αν σε ενδιαφέρει η αποψη μου για το τι ειναι παρερμηνεια, ευχαριστως να δωσω μερικά παραδείγματα. Αλλα η συζητηση μπορει να γινει λίγο άβολη. 

Edit η απαντηση πήγαινε εδώ

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 07 Οκτώβριος 2014 - 23:37

stasou%2520mygdala.jpg

#79152 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.161 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 23:56

qIfLzlq.jpg
フカフカ

#79153 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2014 - 00:24

Oh god, είμαστε σε μια απρόσωπη κοινότητα. Αυτό που είναι καλό να επικρατεί, προϋποθέτει να είμαστε λίγο περισσότερο ευαισθητοποιημένοι. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μια συζήτηση που γίνεται δημόσια( ενώ υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι για να αναπτύξετε ορισμένοι συζητήσεις επί συζητήσεων με ότι όρους γουστάρετε) πρέπει να γίνεται ανεκτή, ενώ οι προσβολές είναι ασύστολες.

Το να αντικειμενοποιούμε προσβλητικά με τα λόγια μας και τις δήθεν επιστημονικές, ιντελεκτουάλ συζητήσεις ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε, πληγώνει άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία διάθεση να στοχοποιούνται σε ένα χώρο που ήρθαν για να περάσουν την ώρα τους, και είναι εξωφρενικό. Γιατί οι δημόσιες συζητήσεις πρέπει να είναι αφιλόξενες για ορισμένους;

Δεν υπάρχουν power plays εδώ μέσα, κανείς mod δεν ήρθε να το παίζει μάγκας και έξυπνος, ούτε να υποβαθμίζει διαλόγους, που σε αντίθεση άλλοι το κάνουν συνεχώς. Εγώ δεν νιώθω ευχάριστα, όταν απένταντί μου έχω ένα άτομο το οποίο νομίζει ότι είμαστε σε αγώνα και με την απάντησή του πρέπει να μου "τη βγεί", γιατί βλέπω πως δεν μπορώ να έχω μια εποικοδομητική ομιλία μαζί του. Και αυτό με κάνει να λυπάμαι.

Και ναι, οι συζητήσεις μπορούν να γίνονται κανονικότατα, μια χαρά πολιτισμένα. Όποιος νιώθει ότι "θυματοποιείται από την εξουσία" του χώρου αυτού, να σκεφτεί πόσο εννοεί αυτά που λέει, γιατί το ίδιο θύμα μπορεί να νιώθω κι εγώ που θέλω να κάνω μια ανθρώπινη συζήτηση.

Και ο νοών νοείτω.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#79154 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2014 - 00:53

Και μιας και πιάσαμε τα χριστιανικά, με μια δόση συγκίνησης ενημερώνω ότι αύριο παίζουν στην Αθήνα οι Wovenhand.

/όνειρα ζωής μηνών γίνονται πραγματικότητα.*tear*

Όσοι...πιστοί προσέλθετε!

Youtube Video

H φίλη μου η Αννα που τους έφερε Ελλάδα, μολις ανεβασε στο FB οτι η συναυλία στη θεσσαλονικη τα έσπασε. Και δε συνηθίζει τα μαρκετίστικα. 

Οσοι είστε Αθήνα θα περάσετε καλά αύριο. Οι τύποι είναι στο ζενιθ της καριέρας τους. Ξύλο και συναίσθημα.

Α και που'στε μιας και το ανεφερα. Αμα εχετε δει τιποτα μπλουζακια MONO ΘΡΑΣ. και σας αρεσαν τα παραγγελνετε απο εδώ.

Και βοηθάτε την Αννα και το Γιάννη που δωσαν την ψυχη τους και φτιάξαν μια εταιρεία απο το τιποτα που μεσα σε λιγα χρονια φτασαν να αναλαμβανουν διανομες και συναυλιες με δυνατα ονοματα. Και ειναι και γαμω τα παιδια.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 08 Οκτώβριος 2014 - 01:01

stasou%2520mygdala.jpg

#79155 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2014 - 08:39

Μετάφραση: Διάλογος και επιχειρηματα δεν είναι οταν σε κατηγορουν για "κλειδωμα" με βάση προσωπικά κριτήρια να λες "μη το συνεχίζεις, or else..."   και σιγουρα δεν ειναι ο καταλληλος τροπος να πεισεις οτι σε κατηγορουν τζαμπα.

Φυσικά αυτό πρυποθετει οτι καποιος ενδιαφέρεται για αυτό.

Από την απάντηση σου, αν αφαιρεσω τον πονο και τη συγκαταβαση του ανθρωπου που ειναι αναγκασμενος να μας εξηγει τα αυτονοητα, "εδω μέσα"  (ασχολίαστο) μένει οτι παρερμηνευσα κάτι. 

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην νευριάσεις με το θράσος ορισμένων ανθρώπων. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάτσεις μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να διαβάζεις ότι επειδή δεν κάθεσαι για εκατοστή φορά να αναλύσεις το ίδιο πράγμα στον ίδιο άνθρωπο δεν ενδιαφέρεσαι αρκετά. Όμως για κάποιο διεστραμένο λόγο οι άνθρωποι στην ομάδα του aNiMe//GR δεν είναι άνθρωποι με τις δικές τους δουλειές, τα δικά τους άγχη, τα δικά τους συναισθήματα αλλά κάπως μέσα στα χρόνια καθιερώθηκε ότι εμείς είμαστε άψυχες κούκλες με άπειρο χρόνο στα χέρια μας.

Δεν υπήρχαν επιχειρήματα από αυτόν που μας "κατηγόρησε" για κλείδωμα και όπως απάντησε και η Iri είναι κάτι που γίνεται σπάνια. Επομένως γιατί είμαι εγώ υποχρεωμένη να απαντήσω με επιχειρήματα και να κάνω ξανά και ξανά και ξανά την ίδια συζήτηση για το ίδιο πράγμα επειδή κάποιος ξύπνησε το πρωί και αποφάσισε σε μια άσχετη συζήτηση να χώσει μέσα και κάτι που αν τον προβληματίζει δεν είναι το μέρος και ο τρόπος να λυθεί? Προφανώς αυτό σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι αρκετά, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση amirite?

Προφανώς όμως έχει άλλη γλύκα να κάνεις την "επανάσταση" σου με κοινό παρά ιδιωτικά παρόλο που υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να λυθεί το πρόβλημα με τον δεύτερο τρόπο και να υπάρξει μια νηφάλια συζήτηση.

Lord Leon όταν κάποιος με κατηγορεί για κάτι, αυτός έχει το βάρος απόδειξης όχι εγώ. Εγώ θα του πω να μην συνεχίσει δημόσια αφής στιγμής μάλιστα έχουμε αναλύσει επισταμένως το ζήτημα. Αν αυτό το θεωρείς φίμωση τότε ναι για μένα κάνεις λάθος. Αν σε προβληματίζει κάτι χαμήλωσε τους τόνους και στείλε μου pm. Ίσως έτσι έχουμε περισσότερες ελπίδες να συνεννοηθούμε.

xbJ3b2w.jpeg