απο τα κιλα του petran φτασαμε να μιλαμε για ανορεξια και παχυσαρκια....
well that escalated quickly.....!!!
εχωντας ζησει εκ των εσω την ανορεξια θα ηθελα να αναφερω μερικα πραγματα..
πριν 20 χρονια η ξαδερφη μου αρχισε μια διαιτα....οι λογοι ηταν....
1ον.σπουδαζε μοντελιστ οποτε τα πρωτυπα που ειχε ηταν εξαρχης λανθασμενα(να πω εδω οτι η ξαδερφη μου ηταν ψηλη και αδυνατη)
2ον.η εποχη τοτε οντως ειχε πρωτυπα αδυνατα κοριτσια σλιμ τζινς φλατ κοιλια,τα γνωστα ''χαπια αδυνατισματος'',γκιλι νταιετ,μασαζοκαλσον ζωνες για κοιλιακους με παλμους και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε στα 90΄ς.που εν τελει ηταν η 10ετια του αδυνατισματος
3ον.χωρισμος μετα απο πολυετη σχεση που ''πηγαινε για σοβαρα''(ξερω οτι ο λογος αυτος ειναι 'ηλιθιος'' αλλα......look above...)
το 3ο πυροδοτησε τα 2 απο πανω...οσο χαζο και αν ακουγεται...
ξεκινησε να χανει και να χανει και να χανει....μεχρι που κοντεψε να εξαφανιστει....εχω ακομα την εικονα του να βλεπω στο χερι της τις φλεβες πεντακαθαρα...
η ανορεξια ειναι καθαρα μια ασθενεια που ειναι ψυχολογικη..χρειαζεται τεραστια υποστηρηξη απο ψυχολογους και αν παραπαει το κακο νοσοκομιακη υποστηρηξη....
αν και η ξαδερφη μου το ξεπερασε.....με απο ολες της μεθοδους,ενιοτε και ελαχιστα μεσεονικους...μας αφησε μια ψυχικη ουλη ολα αυτα τα χρονια...
και τωρα την πληρωνει η 2η γενια στο σοι που τα κυνηγανε με τα κουταλια απο πισω.... 
τα ιδια πανω κατω με την παχυσαρκια....
θυμαμαι καποτω τα big mac να γυρνανε στην πιατελα μπροστα στην τηλεορασηκαΙ τον χαρυ κλιν να πεταει φουντουνια στην τηλεοραση με την κανουλα απο το βενζιναδικο ντυμενος αραβας....
αλλο το να θες να εισαι σωματικα υγειης και αλλο να φτανεις στο αλλο ακρο γιατι εκει η παραγοντες και το παιχνιδι αλλαζει...
σαν παιδη τον 90'ς θυμαμαι ακομα τον πανικο με τα χαπια αδυνατισματος(καλο παραδειγμα η γρια απο το ρεκβιεμ για ενα ονειρο),το πασαλειμα με ζουμια στην κοιλια και τυλιγμα με ζελατινα,ογκοδη μηχανιματα απο τελεμαρκετινγ που υποσχονταν παππαδες,κορσεδες,τσαγια λαδια ξυδια μυδια.......
πλεον ομως πιστευω οτι ο ΄΄καταναλωτισμος''εχει στραφει αλλου...ποιο πολυ στον ρουχισμο και στο ''φαινεστε'' χωρις αυτο ομως να ερχεται σε συνδιασμο με σωματοτυπους....
πολλες καμπανιες πλεον για το ''σωστο σωμα'' οπως αυτοπου το βρισκω εξαιρετικο: 

παντος να μην μπερδευουμε το ''παχυς'' με το παχυσαρκος''..ειανι τελειος διαφορετικος ορος....
το να εισαι παχυς δεν τρεχει και τιποτα..
το να εισαι παχυσαρκος ομως μπορει να αποφερει σοβαρα προβληματα υγειας οπως αναπνευστικα καρδιοπαθειες ζαχαρα και αλλα...
οπως παντα το τεντωνουμε το θεμα αλλα η ανταλαγη αποψεων κανει καλο....
και κατι τελευταιο στο θεμα ''καταναλωτισμος'' και ''κουτακια'' που γραφτηκε ποιο πριν ..
καθαρα δικια μου αποψη,μπορει να ειναι και λανθασμενη και δεν το λεω για να προσβαλω καποιον...
ναι συμφωνω οτι προσπαθουν η εταιριες να πλασαρουν σε εμας με οποιοδηποτε τροπο το προιον,τους να το κανουν μοδα,και να κονομησουν...
τα εντυπα και η tv να το κανουν trend,,,
αλλα ρε παιδια πιστευω οτι φταιμε και εμεις...αν δεν θες δεν το κανεις....και επανερχομαι σε αυτο που ειπα πριν πολλες σελιδες...οταν τα εχεις βρει με τον εαυτο σου και γουσταρεις που εισαι αυτος που εισαι οποιος και οπως και αν εισαι...καμια εταιρια κανενα μεσο και κανενα στερεοτυπο δεν μπορει να σε αλλαξει....
και για να μην βγαζω την ουρα μου απεξω:
ειμαι iphone user.
εχω αγορασει γυαλια wayfarer
εχω κανει tatoo (2)
εχω παισει στην φαση τον γυμναστηριων-αθλησης(παλιοτερα.....)
και ψωνιζω γενικα ρουχα τα οποια ειναι''της μοδας''(αρκει να μου αρεσει...για παραδειγμα εμενα στα ποδια μου η εσπαντριγια δεν μου παει καθοτι 45 νουμερο παπουτσι ειμαι σαν κλοουν απο το μεντρανο....σε αλλους μου αρεσει σε εμενα....μιααχχ)
αλλα ολα αυτα τα κανω οχι για να αρεσω στους αλλους αλλα για να αρεσω σε εμενα....
ΥΓ.αααααα......εχω και ενα κουρειο που ειναι αρκετα xipsterαδικο πλεον......

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 03 Σεπτέμβριος 2014 - 11:54