Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94135 replies to this topic

#78781 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 September 2014 - 11:11

Εγώ.... Εγώ δε ξέρω πως να απαντήσω σε κάτι τέτοιο.

Anw, μπράβο Πετράν, οι γάτες είναι χνουδωτά σύννεφα αγάπης προσωποποιημένα, πολύ καλά έκανες

επρεπε να τα βαλω στην ταρατσα αντι στην πυλωτη.

το ενα εφυγε ηδη απο την πρωτη νυχτα, αν και τα ειχα δει τα ξημερωματα.

μαλλον το εδιωξαν οι αλλες γατες, μια διπλα εχει γεννησει.

το αλλο εμεινε να νιαουριζει μονο του. του εδωσα ενα ποντικι-παιχνιδι να παιζει. φοβαται τους ανθρωπους αλλα στις αλλες γατες δεν φευγει. το αλλο χαιδευοταν αλλα φοβοταν τις αλλες γατες.

εψαξα το αλλο στη γειτονια αλλα τιποτα. μαλλον θα εφυγε μακρια, τουλαχιστον στην πολη ολο και κατι θα βρει να φαει. ευτυχως δεν μενουμε κεντρο με πολλα αμαξια.

ρωτησα και το γερο γατο της γειτονιας μπας και ειδε τιποτα, αλλα με αγνοησε επιδεικτικα κλεινοντας τα ματια του να χουζουρεψει....

#78782 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 536 posts

Posted 03 September 2014 - 11:52

απο τα κιλα του petran φτασαμε να μιλαμε για ανορεξια και παχυσαρκια....

well that escalated quickly.....!!!

εχωντας ζησει εκ των εσω την ανορεξια θα ηθελα να αναφερω μερικα πραγματα..

πριν 20 χρονια η ξαδερφη μου αρχισε μια διαιτα....οι λογοι ηταν....

1ον.σπουδαζε μοντελιστ οποτε τα πρωτυπα που ειχε ηταν εξαρχης λανθασμενα(να πω εδω οτι η ξαδερφη μου ηταν ψηλη και αδυνατη)

2ον.η εποχη τοτε οντως ειχε πρωτυπα αδυνατα κοριτσια σλιμ τζινς φλατ κοιλια,τα γνωστα ''χαπια αδυνατισματος'',γκιλι νταιετ,μασαζοκαλσον ζωνες για κοιλιακους με παλμους και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε στα 90΄ς.που εν τελει ηταν η 10ετια του αδυνατισματος

3ον.χωρισμος μετα απο πολυετη σχεση που ''πηγαινε για σοβαρα''(ξερω οτι ο λογος αυτος ειναι 'ηλιθιος'' αλλα......look above...)

το 3ο πυροδοτησε τα 2 απο πανω...οσο χαζο και αν ακουγεται...

ξεκινησε να χανει και να χανει και να χανει....μεχρι που κοντεψε να εξαφανιστει....εχω ακομα την εικονα του να βλεπω στο χερι της τις φλεβες πεντακαθαρα...

η ανορεξια ειναι καθαρα μια ασθενεια που ειναι ψυχολογικη..χρειαζεται τεραστια υποστηρηξη απο ψυχολογους και αν παραπαει το κακο νοσοκομιακη υποστηρηξη....

αν και η ξαδερφη μου το ξεπερασε.....με απο ολες της μεθοδους,ενιοτε και ελαχιστα μεσεονικους...μας αφησε μια ψυχικη ουλη ολα αυτα τα χρονια...

και τωρα την πληρωνει η 2η γενια στο σοι που τα κυνηγανε με τα κουταλια απο πισω.... :cry5:

τα ιδια πανω κατω με την παχυσαρκια....

θυμαμαι καποτω τα big mac να γυρνανε στην πιατελα μπροστα στην τηλεορασηκαΙ τον χαρυ κλιν να πεταει φουντουνια στην τηλεοραση με την κανουλα απο το βενζιναδικο ντυμενος αραβας....

αλλο το να θες να εισαι σωματικα υγειης και αλλο να φτανεις στο αλλο ακρο γιατι εκει η παραγοντες και το παιχνιδι αλλαζει...

σαν παιδη τον 90'ς θυμαμαι ακομα τον πανικο με τα χαπια αδυνατισματος(καλο παραδειγμα η γρια απο το ρεκβιεμ για ενα ονειρο),το πασαλειμα με ζουμια στην κοιλια και τυλιγμα με ζελατινα,ογκοδη μηχανιματα απο τελεμαρκετινγ που υποσχονταν παππαδες,κορσεδες,τσαγια λαδια ξυδια μυδια.......

πλεον ομως πιστευω οτι ο ΄΄καταναλωτισμος''εχει στραφει αλλου...ποιο πολυ στον ρουχισμο και στο ''φαινεστε'' χωρις αυτο ομως να ερχεται σε συνδιασμο με σωματοτυπους....

πολλες καμπανιες πλεον για το ''σωστο σωμα'' οπως αυτοπου το βρισκω εξαιρετικο: :riiight:

blog%20dove%20group.png

παντος να μην μπερδευουμε το ''παχυς'' με το παχυσαρκος''..ειανι τελειος διαφορετικος ορος....

το να εισαι παχυς δεν τρεχει και τιποτα..

το να εισαι παχυσαρκος ομως μπορει να αποφερει σοβαρα προβληματα υγειας οπως αναπνευστικα καρδιοπαθειες ζαχαρα και αλλα...

οπως παντα το τεντωνουμε το θεμα αλλα η ανταλαγη αποψεων κανει καλο....

και κατι τελευταιο στο θεμα ''καταναλωτισμος'' και ''κουτακια'' που γραφτηκε ποιο πριν ..

καθαρα δικια μου αποψη,μπορει να ειναι και λανθασμενη και δεν το λεω για να προσβαλω καποιον...

ναι συμφωνω οτι προσπαθουν η εταιριες να πλασαρουν σε εμας με οποιοδηποτε τροπο το προιον,τους να το κανουν μοδα,και να κονομησουν...

τα εντυπα και η tv να το κανουν trend,,,

αλλα ρε παιδια πιστευω οτι φταιμε και εμεις...αν δεν θες δεν το κανεις....και επανερχομαι σε αυτο που ειπα πριν πολλες σελιδες...οταν τα εχεις βρει με τον εαυτο σου και γουσταρεις που εισαι αυτος που εισαι οποιος και οπως και αν εισαι...καμια εταιρια κανενα μεσο και κανενα στερεοτυπο δεν μπορει να σε αλλαξει....

και για να μην βγαζω την ουρα μου απεξω:

ειμαι iphone user.

εχω αγορασει γυαλια wayfarer

εχω κανει tatoo (2)

εχω παισει στην φαση τον γυμναστηριων-αθλησης(παλιοτερα.....)

και ψωνιζω γενικα ρουχα τα οποια ειναι''της μοδας''(αρκει να μου αρεσει...για παραδειγμα εμενα στα ποδια μου η εσπαντριγια δεν μου παει καθοτι 45 νουμερο παπουτσι ειμαι σαν κλοουν απο το μεντρανο....σε αλλους μου αρεσει σε εμενα....μιααχχ)

αλλα ολα αυτα τα κανω οχι για να αρεσω στους αλλους αλλα για να αρεσω σε εμενα....

ΥΓ.αααααα......εχω και ενα κουρειο που ειναι αρκετα xipsterαδικο πλεον...... :kakaka:  :bleh:

Edited by vectrapearl, 03 September 2014 - 11:54.

#78783 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 726 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 03 September 2014 - 12:10

όσο πιο πολύ διαβάζω πράγματα εδώ, τόσο περισσότερο θέλω να γίνω μονόκερος για να σας πετάω ουράνια τόξα σε κάθε ευκαιρία.

#78784 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 03 September 2014 - 12:13

Επειδή βλέπω πολύ ενδιαφέρον για τη συζήτηση σκέφτομαι πως σε πολλούς και πολλές από εσάς θα σας αρέσουν δύο εξαιρετικές σειρές ντοκιμαντέρ (νομίζω του BBC? ) με όνομα "The men who made us thin" και "The men who made us fat". Εξετάζουν την ανάπτυξη δύο τεράστιων βιομηχανιών που σχετίζονται με το βάρος και περιέχουν πάρα πολλές πληροφορίες και γενικά πράγματα που δεν ακούμε συχνά. Δεν αφορούν όλα τα points της συζήτησης που έχει προηγηθεί αλλά ασχολούνται με αρκετά από αυτά. Δεν έχω τελειώσει ακόμα το the men who made us thin, αλλά όσο έχω δει μέχρι στιγμής είναι απίστευτα διαφωτιστικό. 

Βρήκα πως το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σειράς υπάρχει ολόκληρο στο youtube, και γενικά υπάρχουν ολόκληρες οι σειρές για κατέβασμα.

Youtube Video

-Επίσης μπορούμε να μη μιλάμε άλλο για κατσαρίδες; Είναι η τρίτη χρονιά που φέρνω τον ειδικό ΘΕΟΝΤΑ και προσωπικό μου ήρωα, τον καλυτερότερο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ κατσαρίδων της Πάτρας και ήδη βρήκα τρεις ψόφιες. Όχι άλλο, λυπηθείτε με.

Posted Image

#78785 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 03 September 2014 - 12:52

Σε αυτή τη συζήτηση όμως είχαμε και άτομα που έκαναν σχόλια σε άλλα μέλη του στυλ "αυτά τα κιλά θα έπρεπε να έχεις για το βάρος σου" και "το σώμα σου είναι έτσι άρα θα πρέπει να κάνεις αυτό κι αυτό και να χάσεις κάνα κιλό γιατί θα γίνεις χάλια". Πόσα sources χρειάζεστε για να καταλάβετε πόσο αγενές και άσχημο είναι να πηγαίνεις δημόσια σε κάποιον και να σχολιάζεις το σώμα του και να πας να του κάνεις κουμάντο σε αυτό? Ή το όταν βλέπετε ένα σώμα που δε θεωρείτε σωστό να γίνεστε ξαφνικά όλοι γιατροί και να πάτε να αποδείξετε ότι όχι, κακό, κίνδυνος, θάνατος (λες και δεν ακούγεται αρκετά ήδη).

Kamui, το ότι κάποιος έχει αποδεχτεί το σώμα του δε σημαίνει ότι δε μπορεί να τον εκνευρίζει να του λένε συνεχώς και επίμονα ότι έχει πρόβλημα. Πόσο μάλλον κάποιον που θέλει και προσπαθεί να το αποδεχτεί αλλά δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Ούτε είναι ωραίο να πρέπει κάποιος, επειδή δεν κλαίει τη μοίρα του που είναι παχουλός, να υπερασπίζεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί την επιλογή του και να έχει πρόχειρες 20 επιστημονικές μελέτες για να ενημερώνει κόσμο.

Ανα εισαι παχυσαρκος δεν υπαρχει το "αποδεχομαι το σωμα μου" αυτο ειναι τελειως μαλακια.Κανεις κακο στην υγεια σου τελος.Δεν μπορεις να ανεβεις μια σκαλα, εχεις προβληματα καρδιας σε μεγαλυτερες ηλικιες και αλλα σε μικροτερες...Εχω εναν παρα πολυ καλο φιλο που τον γνωριζω απο πολυ μικρος που ειναι παχυσαρκος.Και οταν λεω παχυσαρκος εννοω δεν οτι ειναι πολυ παχυς οχι 5 κιλακια παραπανω απο το υποτιθεμενο "κανονικο" και πραγματικα υπαρχουν προβληματα.Μεσημερι δεν παιζει να βγουμε ουτε γεια αστειο απο ανοιξη και μετα, ασανσερ για οτιδηποτε ειναι πανω απο 5 σκαλια κλπ κλπ.Δεν ειναι κακο να καταλαβεις οτι υπαρχει προβλημα αν εισαι παχυσαρκος και να προσπαθησεις να το διορθωσεις.Ειναι για το δικο σου καλο αλλωστε και οι φιλοι δεν θα επρεπε να στο κρυβουν, αλλα να στο λενε απο ενδιαφερων για να κανεις μια προσπαθεια.
Ξαναλεω, τα παραπανω για τους παχυσαρκους.Για τα κιλακια τα παραπανω νταξει, σιγα το πραγμα.Δεν μπορουν να ειναι ολοι μοντελα.

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#78786 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 03 September 2014 - 13:27

Ιχ,να ένα από τα πράγματα που μου τη σπάνε πάααρα πολύ στα ντοκιμαντέρ.Όλα αυτά τα shots με αυτόν που έκανε το ντοκιμαντέρ να περπατάει σε διάφορα μέρη μιάς πόλης με ένα βλέμμα "κάπου εδώ βρίσκονται οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις",με υπνοτική μουσική να παίζει και μια ήρεμη,"τώρα σας αποκαλύπτω την αλήθεια" φωνή να ακούγεται.Ειδικά όταν σκεφτείς ότι αυτή τη τεχνική τη χρησιμοποιούν ακόμα και ντοκιμαντέρ που λέγαν βλακείες.Dude,είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η έρευνα σου και όσα ανακάλυψες είναι φοβερά συναρπαστικά,για αυτό μπορείς να μου τα παρουσιάσεις χωρίς να χειραγωγείς τα αισθήματα μου?Thank you!

Also,είμαι κάπου στα 20 λεπτά του ντοκιμαντέρ και είναι συναρπαστικό αλλά μου φάνηκε κάπως παράξενο το κομμάτι με το πείραμα στη Minnesota το 44.Ασφαλώς και οι άνθρωποι είχαν φριχτά ψυχολογικά συμπτώματα,τους βάλαν σε ένα κέντρο δίχως παράθυρα,όλους μαζί,αποκομμένους από τις ζωές τους για πόσο καιρό για να κάνουν αυτό το πείραμα.Είμαι βέβαιος πως η υπερβολική διαίτα ενίσχυσε τα αποτελέσματα αλλά δεν είναι λίγο ανόητο να αποδίδεις τα ψυχολογικά αποτελέσματα μόνο στη δίαιτα ενώ ένα σωρό άλλοι παράγοντες μπορεί να το προκάλεσαν?Ειδικά όταν μερικοί από αυτούς επιδείξαν τόσο ακραίες συμπεριφορες.Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι βεβαίως βεβαίως.

sc5bab.jpg

#78787 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 03 September 2014 - 13:54

Ανα εισαι παχυσαρκος δεν υπαρχει το "αποδεχομαι το σωμα μου" αυτο ειναι τελειως μαλακια.Κανεις κακο στην υγεια σου τελος.Δεν μπορεις να ανεβεις μια σκαλα, εχεις προβληματα καρδιας σε μεγαλυτερες ηλικιες και αλλα σε μικροτερες...Εχω εναν παρα πολυ καλο φιλο που τον γνωριζω απο πολυ μικρος που ειναι παχυσαρκος.Και οταν λεω παχυσαρκος εννοω δεν οτι ειναι πολυ παχυς οχι 5 κιλακια παραπανω απο το υποτιθεμενο "κανονικο" και πραγματικα υπαρχουν προβληματα.Μεσημερι δεν παιζει να βγουμε ουτε γεια αστειο απο ανοιξη και μετα, ασανσερ για οτιδηποτε ειναι πανω απο 5 σκαλια κλπ κλπ.Δεν ειναι κακο να καταλαβεις οτι υπαρχει προβλημα αν εισαι παχυσαρκος και να προσπαθησεις να το διορθωσεις.Ειναι για το δικο σου καλο αλλωστε και οι φιλοι δεν θα επρεπε να στο κρυβουν, αλλα να στο λενε απο ενδιαφερων για να κανεις μια προσπαθεια.
Ξαναλεω, τα παραπανω για τους παχυσαρκους.Για τα κιλακια τα παραπανω νταξει, σιγα το πραγμα.Δεν μπορουν να ειναι ολοι μοντελα.

Κι εγώ έχω φίλη παχουλή που μπορεί να χοροπηδάει μια ώρα ασταμάτητα στη zumba και να γυρίσει σπίτι άνετη και χαρούμενη. Αν της άρχιζαν οι φίλοι της τα "χάσε κιλά, είναι επικίνδυνο", αυτοί μάλλον θα ήταν το πρόβλημα στη ζωή της και όχι το βάρος. Γενικά το "στο λέω απο ενδιαφέρον" μπορεί να ισχύει αν είσαι με κάποιον πολύ κοντά, ξέρεις γενικά την κατάσταση της υγείας του, βλέπεις ότι είναι κακή και ότι δεν το προκαλεί κάτι άλλο, όπως υποθέτω ισχύει με σένα και το φίλο σου. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις, όχι, δεν είναι ενδιαφέρον, ούτε είναι για το καλό του άλλου.

15fkk04.jpg

#78788 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 536 posts

Posted 03 September 2014 - 14:10

Κι εγώ έχω φίλη παχουλή που μπορεί να χοροπηδάει μια ώρα ασταμάτητα στη zumba και να γυρίσει σπίτι άνετη και χαρούμενη. Αν της άρχιζαν οι φίλοι της τα "χάσε κιλά, είναι επικίνδυνο", αυτοί μάλλον θα ήταν το πρόβλημα στη ζωή της και όχι το βάρος. Γενικά το "στο λέω απο ενδιαφέρον" μπορεί να ισχύει αν είσαι με κάποιον πολύ κοντά, ξέρεις γενικά την κατάσταση της υγείας του, βλέπεις ότι είναι κακή και ότι δεν το προκαλεί κάτι άλλο, όπως υποθέτω ισχύει με σένα και το φίλο σου. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις, όχι, δεν είναι ενδιαφέρον, ούτε είναι για το καλό του άλλου.

maya...το ειπες μονη σου...παχουλη......

αλλο παχουλη και αλλο παχυσαρκη με την ιατρικη ορολογια που συζηταμε τοσο καιρο....

το επικινδυνο παει στην δευτερη κατηγορια.....

#78789 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 03 September 2014 - 14:34

μετα απο 2 μηνες διακοπων στη χαλκιδικη και απωλεια βαρους 12 κιλων, απο 87.7 σε 75.7, για υψος 1.78, παλι πισω στο δροσερο και καθαρο αστικο κλιμα και στις συνηθειες της ελληνικης ραστωνης. Αντε να τα ξαναπαρω.
Οι συζητηση για γυρους με αηδιασε. Καιρος να μολυνθει ξανα το αιμα μου.
Αντιο κολυμπι και περπατημα...

Φεραμε και δυο γατια και ενα καναρινι ξεμπαρκο. Τα γατια κατω στην πυλωτη.

κανονικα εισαι και 2-3 κιλα απο το κανονικο που επρεπε να εισαι.

για 1.78 πρεπει να εισαι απο 78-80....μαξ 82...!!!!

το ξερω, απλα κρατω ενα περιθωριο γιατι προβλεπονται σιγουρα παρεκτροπες!

Mια ωραια ανθρωπινη συζητηση. θα μπορουσε να εξελιχθει και ως " οχι ρε φιλαρακι το κανονικο μου εμενα ειναι τα 87 γιατι είμαι βαρυκοκκαλος/παλαιστης/ γουστομουκαπελομουνα'ουμε" και μια χαρα θα χαν συνεννοηθει. 

Το να χρησιμοποισεις ενα δεικτη μαζας, εστω και με τις μικροαποκλίσεις του που ομως λειτουργει για μια τεραστια μεριδα πληθυσμου ως προς το που ειναι περιπου το ιδανικο βαρος για τις σωστες λειτουργιες του καθε σωματος (αλλα οχι για ολους προφανως), για να πεις σε καποιον οτι δε χρειαζεται να αγχωνεται να παρει κιλα (ή να χασει, το ιδιο ειναι) δεν ειναι κακο. Οταν δεν εχεις και την εικονα του κιολας, οι επιλογες δεν ειναι και πολλές. Πιθανοτατα αν δεν υπηρχε το "αντε να τα ξαναπαρω" ο vectra να μην έμπαινε καν στον κοπο. 

Από κει και περα ξεκινωντας με την Κειτο βγηκε το "θα πρεπε" out of context και ανηχθηκε ως κατευθυντηρια για ολο τον πλυθησμο, (στο οποιο ο υπευθυνος εξηγηθηκε πως το εννοουσε) και ξεκινησε ενα γαιτανακι. Ο καθενας προσηλωμενος να καταριψει τα επιχειρρηματα του άλλου, ενω οι λεξεις που χρησιμοποιουσε μαρτυρουσαν "χιλιες φορες αδυνατος παρα βαρελι" ή "χιλιες φορές υπερβαρος παρα κρεμαστρα". Και φυσικα δεν υπηρχε περιπτωση να το παραδεχτει για να μη χρησιμοποιησει ο αντιπαλος τα επιχειρηματα του εναντιον του και χασει στο pissing contest. 
Ευτυχως ξεθαφτηκαν και κανα δυο καλες πηγες και δεν αναλωθηκαν οι σελιδες σε "yadayadayada". Οποιος ενδιαφερεται για το ποσο φαινονται οι πισω σκεψεις του και τα τυχον θεματακια του απο την επιλογη των λέξεων του ας απευθυνθει στον NWS που ειναι πιο ειδικος, θα το εξηγησει πολυ καλυτερα απο μενα.

Επισης αν καποιος θελει να αυτοπροσδιοριζεται ως κανονικος (εστιαζοντας στην εμφανιση παρά στην υγεια) ενω το σωμα του βαραει χιλια δυο καμπανακια να αλλαξει το βαρος του προς τα πανω ή προς τα κατω, αντι να κανει κακο στον εαυτο του, επειδη εχει κολησει σε μια εικονα ή εθιστει σε εναν τροπο ζωής, γουστο του καπελο του. Αυτο ειναι και αυτοπροσδιορισμος εξαρχης. Από κει και περα ομως ουτε δικαιουται να εχει την απαιτηση απο τους αλλους να μην τον αντιμετωπιζουν ως εθισμενο, ουτε θα τον βοηθησει και σε κατι το "μπραβο ναι μια χαρα εισαι! εσυ και ο αλλος που δε βογκαει στα 25 του επειδη επλυνε μια μπανιερα ειστε το ιδιο!" 

Φυσικα υπαρχει και κακη αντιμετωπιση ενος προβληματος, που μπορει να γινει καταστρεπτικη. Και κατανοοω 105% οποιον το χει υποστει να εχει ανοιχτες πληγες, γιατι το εχω υποστει και ο ιδιος. Αλλα δε δικαιολογει τη μη αντιμετωπιση ως λυση. Ουτε ως ενδειξη σεβασμου στον αυτοπροσδιορισμο του καθενος. 

Καμουι, για να χρησιμοποιησω και λιγος αρχαιους ελληνες φιλοσοφους, ο καταναλωτισμος μπορει να γινεται ειτε για την επιτευξη ηδονης, ειτε για την αποφυγη του πονου. Υπο αυτο το πρισμα λογικα γινεται πιο κατανοητο το concept. 

ΝWS η παχυσαρκια χρησιμοποιειται πολυ συχνα σε ιατρικα κειμενα ως παθηση, αλλες φορες σωστα, αλλες φορες λογω ελλειψης καλυτερης λεξης, και αλλες "εσφαλμενα" επειδη παραλειπουν το "παθολογικη" πριν απο το παχυσαρκια γιατι θεωρουν οτι εννοειται. Εξαρταται απο το context  και απο ποια επιστημη χρησιμοποιεις για να το προσεγγισεις. και τα δυο σωστα ειναι - δυστυχως, γιατι αυτο δημιουργει και προσφορο εδαφος για παρερμηνειες και παρεξηγησεις, ειδικα αν υπαρχει προδιαθεση απο καποιους, αλλα ακομα και χωρις αυτο.

my two (hundred) cents.

stasou%2520mygdala.jpg

#78790 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 03 September 2014 - 14:43

Μαζεύω κουράγιο  και απαντάω σε αυτό το ποστ με τον πιο απλό τρόπο που μπορώ. Ποιός είσαι εσύ, που ξέρεις τι θέλει και τι δεν θέλει να κάνει ο άλλος. Δεν μιλάω για τον φίλο σου, μιλάω για τους παχύσαρκους ανθρώπους γενικά. Το οτι εσύ συμπεραίνεις πως τα δικά του "προβλήματα" θα σε ενοχλούσαν αν τα είχες, δεν σημαίνει πως ενοχλούν και τον άλλον. Κάποιος μπορεί να αγαπάει τον εαυτό του όπως είναι, και να μην τον ενδιαφέρει το αν λαχανιάζει, το αν θέλει ασανσέρ, και η άνοιξη (αυτό πάντως σαν πρόβλημα αλήθεια δεν το κατάλαβα), γιατί guess what: έχει διαφορετικές αξίες για την ζωή του από εσένα, και διαφορετικό τρόπο να την ζει. 

Στο ότι δεν μπορείς να αποδέχεσαι το σώμα σου αν είναι παχύσαρκο, πραγματικά δεν ξέρω καν τι να πω. Θα αρκεστώ μόνο στο ότι επειδή εσύ τερατοποιείς κάποια πράγματα, δεν σημαίνει πως είναι όντως έτσι. Ξεχώρισε πως το αν το σώμα σου, σου δημιουργεί δυσκολίες, είναι ξεχωριστό από το αν το αγαπάς. 

Lord Leon, πραγματικά δεν καταλαβαίνω που είδες τα "χίλιες φορές αδύνατος" ή "χίλιες φορές υπέρβαρος".

Επίσης lol, εγώ ήμουν κατευθυντήρια για όλον τον πλυθησμό που είπα πως ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά;  Maybe you need to re-read the conv, one more time.

#78791 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 03 September 2014 - 14:50

maya...το ειπες μονη σου...παχουλη......

αλλο παχουλη και αλλο παχυσαρκη με την ιατρικη ορολογια που συζηταμε τοσο καιρο....

το επικινδυνο παει στην δευτερη κατηγορια.....

Σε παραπέμπω πάλι στο προηγούμενο ποστ μου. Αυτά που είπα ισχύουν και για 5 και για 205 κιλά "παραπάνω". Δεν ξέρω που τραβάτε εσείς το όριο μεταξύ "παχουλός" και "παχύσαρκος", ούτε σε ποιο κουτί θα βάζατε το άτομο που αναφέρω αν τη γνωρίζατε. Η ανθρώπινη συμπεριφορά εξακολουθεί να είναι υποχρέωση απέναντι και στις δυο περιπτώσεις.

15fkk04.jpg

#78792 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 September 2014 - 14:56

Mια ωραια ανθρωπινη συζητηση. θα μπορουσε να εξελιχθει και ως " οχι ρε φιλαρακι το κανονικο μου εμενα ειναι τα 87 γιατι είμαι βαρυκοκκαλος/παλαιστης/ γουστομουκαπελομουνα'ουμε" και μια χαρα θα χαν συνεννοηθει. 

Το να χρησιμοποισεις ενα δεικτη μαζας, εστω και με τις μικροαποκλίσεις του που ομως λειτουργει για μια τεραστια μεριδα πληθυσμου ως προς το που ειναι περιπου το ιδανικο βαρος για τις σωστες λειτουργιες του καθε σωματος (αλλα οχι για ολους προφανως), για να πεις σε καποιον οτι δε χρειαζεται να αγχωνεται να παρει κιλα (ή να χασει, το ιδιο ειναι) δεν ειναι κακο. Οταν δεν εχεις και την εικονα του κιολας, οι επιλογες δεν ειναι και πολλές. Πιθανοτατα αν δεν υπηρχε το "αντε να τα ξαναπαρω" ο vectra να μην έμπαινε καν στον κοπο. 

για αυτο διευκρινησα πως εχασα μεν βαρος αλλα μεσω περπατηματος/κολυμπιου.

βασικα το να χασω βαρος με ενδιεφερε το λιγοτερο, πιο πολυ ηθελα ασκηση που μου ειχε λειψει.

γυμναστηρια και λοιποι κλειστοι χωροι ποτε δεν μου αρεσαν....

και εγω θα μπορουσα να χασω τα ιδια  κιλα με αλλους τροπους και παλι να λαχανιαζα και να ειχα προβλημα αντοχης και τα ιδια προβληματα στους μυες και τις αρθρωσεις.

αλλα πλεον επανερχομαι σε κανονικους ρυθμους.

γιατι μετα απο τοση ασκηση δεν ειχα ορεξη ουτε για κανονικες μεριδες καν. ειχε επηρρεαστει και το στομαχι.

απλα εβαλα μια ρεγκουλα γιατι εφαρμοζα το αλλο ακρο και κρεατα και γλυκα τα ετρωγα σχεδον αμασητα και μπισκοτα και κουλουρια τα κατεβαζα σα σπορια.

#78793 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 03 September 2014 - 15:10

Πετραν συμφωνω απολυτα σε όλα. Και γω ειμαι της αποψης του αν θες να κανεις κατι, καντο με τροπο που θα το φχαριστηθεις :)

Κειτο, εννοουσα οτι εσυ θεωρησες απο τον τροπο που το γραψε ο vectra οτι μιλαγε για ολο τον κοσμο, ενω απαντουσε σε συγκεκριμενη δηλωση. Ετσι μου φανηκε απο τον τροπο που το γραψες. Και ναι οκ υπηρχαν και αλλοι τροποι να το γραψει, αλλα απο οτι ειδα κατανοητος εγινε απο τον αποδεκτη του. Και δε θεωρω οτι η αναφορα και μονο ενος δεικτη μετρησης και του τι υποτιθεται οτι δειχνει, αποτελει απο μονη της προσβολη σε οσους δεν τον υπακουν και νοιωθουν καλα με αυτο. Στην τελικη και εγω και ο vectra και ο πετραν απο οτι καταλαβα συμφωνουμε οτι δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια ενδειξη, χωρις τους υπολοιπους παραγοντες.

Το που τα καταλαβα θα μου παρει ωρες να το εξηγησω, εκει που σε αλλους θα παρει λεπτα. Οποτε θα το αφησω σε οποιον εχει ανεση να βρει τις αντιστοιχες πηγες και εξηγησεις ειτε να με διορθωσει ειτε να αποσαφηνισει. Το αν τις εκανε αυτες τις σκεψεις καποιος την ωρα που εγραφε ή οχι, το ξερει ο ιδιος. και η ιδια η ψυχαναλυση με ποσοστα λειτουργει εξαλλου, δεν ειναι φυσικη. Και οχι δε χρειαζεται να ξαναδιαβασω. Ισως να εκφραζομαι πιο σωστα.

stasou%2520mygdala.jpg

#78794 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 03 September 2014 - 15:11

http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/01/Lying-Greedy-Promiscuous-Feminist-Bullies-are-Tearing-the-Video-Game-Industry-Apart

#78795 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 03 September 2014 - 15:13

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Posted Image