Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#72586 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 20:48

Όλα αυτά που είπες τα ξέρω, απλά ήθελα να δω στα παιχνίδια αυτά καθαυτά που έβρισκες την πατριαρχία, αλλά εντάξει εν μέρη απάντησες σ'αυτό που ήθελα, απλά στο ότι ο σκηνοθέτης είναι άντρας, ζούσε από μικρός με το πατριαρχικό πρότυπο, άρα υποσυνείδητα ή και συνειδητά περνάει αυτό το πρότυπο και στα παιχνίδια.Αυτό προφανώς δεν είναι αυτονόητο, εσύ το θεωρείς έτσι και κατά δεύτερον διαφωνώ πλήρως μαζί του.
Πάντως οκ, με κάλυψες, εγώ κάτι άλλο δεν θέλω, ο καθένας μπορεί να κρίνει από εδώ κι έπειτα ποιος έχει και ποιος έχει άδικο.
Απλά κλασσικά πιστεύω στο τέλος το πήρε προσωπικά το ύφος της γραφής σου άλλαξε και έγινε κάπως ειρωνικό, επειδή πέταξα την λέξη καραμέλα.ΟΚ δεν ήταν και η καλύτερη λέξη που μπορούσα να χρησιμοιήσω αλλά θα σε παρακαλούσα να επιστρέψεις στο ύφος γραφής που είχες στο αρχικό post :)

Δεν μίλησα ποτέ για τα παιχνίδια καθεαυτά, αυτό είναι δουλειά της Ανίτας και κατ εμέ το κάνει εξαιρετικά σε σημείο που να είναι moot το να προσπαθήσω να προσθέσω κάτι.
Δεν είπα για το ότι ο σκηνοθέτης ζούσε/ζει στο πατριαρχικό πρότυπο, αν και ναι φυσικά, αλλά ότι ΕΜΕΙΣ οι ΘΕΑΤΕΣ ζούμε σε αυτό, μαζί με ολόκληρο τον κόσμο. Ναι αυτό το θεωρώ κάτι το αυτονόητο από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, τουλάχιστον όχι κάποιο που να γνωρίζω.

Εάν θέλεις να μη σου μιλάω με αυστηρότητα, και όχι ειρωνεία καθώς δεν είπα κάτι που να μην εννοώ, τότε να μάθεις 1. να μην είσαι εριστικός, ή 2. όταν είσαι να το αποδέχεσαι και να το αναφέρεις στον συνομιλητή σου. Λυπάμαι εάν ενοχλήθηκες, αλλά δεν είσαι αυτή τη στιγμή σε καμία θέση να μου κάνεις υποδείξεις περί ύφους γραφής.

Posted Image

#72587 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 31 May 2013 - 20:55

Δεν μίλησα ποτέ για τα παιχνίδια καθεαυτά, αυτό είναι δουλειά της Ανίτας και κατ εμέ το κάνει εξαιρετικά σε σημείο που να είναι moot το να προσπαθήσω να προσθέσω κάτι.
Δεν είπα για το ότι ο σκηνοθέτης ζούσε/ζει στο πατριαρχικό πρότυπο, αν και ναι φυσικά, αλλά ότι ΕΜΕΙΣ οι ΘΕΑΤΕΣ ζούμε σε αυτό, μαζί με ολόκληρο τον κόσμο. Ναι αυτό το θεωρώ κάτι το αυτονόητο από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, τουλάχιστον όχι κάποιο που να γνωρίζω.

Εάν θέλεις να μη σου μιλάω με αυστηρότητα, και όχι ειρωνεία καθώς δεν είπα κάτι που να μην εννοώ, τότε να μάθεις 1. να μην είσαι εριστικός, ή 2. όταν είσαι να το αποδέχεσαι και να το αναφέρεις στον συνομιλητή σου. Λυπάμαι εάν ενοχλήθηκες, αλλά δεν είσαι αυτή τη στιγμή σε καμία θέση να μου κάνεις υποδείξεις περί ύφους γραφής.

Ichi-san ο εριστικός, ok got it, member title από εδώ και πέρα ότι πεις :P
Τελωσπάντων εγώ αυτά είχα να πω, όπως είπα ο καθένας μπορεί να κρίνει, ήθελα απλά να γίνουν πιο ξεκάθαρες οι απόψεις μας.
Moving on....
Posted Image

#72588 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 20:58

Ichi-san ο εριστικός, ok got it, member title από εδώ και πέρα ότι πεις :P
Τελωσπάντων εγώ αυτά είχα να πω, όπως είπα ο καθένας μπορεί να κρίνει, ήθελα απλά να γίνουν πιο ξεκάθαρες οι απόψεις μας.
Moving on....

Ναι, πχ αυτό τώρα είναι ειρωνεία. Σου μιλάω σοβαρά και όχι ειρωνικά, είτε το δέχεσαι είτε όχι, δική σου επιλογή, αλλά δε σου δίνει το δικαίωμα να είσαι αγενής. Χαίρομαι γιατί κ εγώ πιστεύω ότι "ο καθένας μπορεί να κρίνει". Πάμε να δούμε άνιμου τώρα :D

Posted Image

#72589 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 31 May 2013 - 21:04

...γι'αυτό εγώ παίζω grand tourismo και παιχνίδια με ξυλίκι. Ούτε storylines, ούτε πρωταγωνιστές, ούτε πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!
(an attempt to lighten the mood! :-D )

#72590 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 31 May 2013 - 21:10

^ όταν ήμουν μικρός, Tekken 2 ή 3. πόσο άπειρο πόνο μοίραζε η Νίνα!!!

Btw, στον Robert Howard (δημιουργό του Κόναν κτλ) παρόλο που η γυναίκα είναι το βραβείο του μπρατσαρά πρωταγωνιστή και λιώνει μπροστά στη γοητεία και την αντρίλα του, πολύ συχνά στην αρχή τον σώζει από βέβαιη ήττα. Αυτό εν έτει 1930.

#72591 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 May 2013 - 21:26

Lal αυτο μου θυμιζει οταν λεμε σε καποιον " Παρόλο που εισαι ****** ******* εχεις ολα τα στραβα επανω σου, κατα βαθος εισαι καλο παιδι" και περιμενουμε να το παρει σαν κοπλιμεντο. Oπως και πολλα παραδειγματα απο την συζητηση.

Για να κλείσω, και για να μη νομίζετε ότι είμαι κανάς αναίσθητος... άμα θέλουμε να μιλήσουμε για σεξισμό στα videogames, εγώ θα εστίαζα πολύ περισσότερο στο γεγονός ότι οι εκδότες παιχνιδιών, ακόμα κι εν έτει 2013, όπου οι γυναίκες έχουν διεισδύσει για τα καλά στον χώρο του gaming, είναι πολύ λιγότερο πρόθυμοι να προωθήσουν ένα παιχνίδι με γυναίκα πρωταγωνίστρια. Κι επίσης στο γεγονός ότι αν αποκαλύψεις ότι είσαι γυναίκα σε multiplayer game, όλο και κάποιος παπάρας θα βρεθεί που θα σου πει τα γνωστα "gb2 kitchen" etc.

btw it's funny πως αναφερεις αυτο το aspect του gaming και το θεωρεις τελειως ασχετο και αποκομμενο από την συζητηση που εχει προηγηθει. It really isnt.

#72592 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 31 May 2013 - 21:38

Μιλάμε για sword and sorcery σε pulp περιοδικά το 1930. Ναι, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από κάτι τέτοιο για τους γυναικείους χαρακτήρες. Ξέρουμε τι διαβάζουμε, και το διαβάζω αυτό για λίγη περιπέτεια, τους κακούς, τις περιγραφές κτλ. Όχι για κοινωνικά μηνύματα, όχι για να με μάθει κάτι γι' αυτόν τον κόσμο, όχι για να κρατήσω κάτι για τις δικές μου απόψεις. Μιλάμε για μαζική λογοτεχνία με εξαιρετικά στάνταρ νόρμες σε χαρακτήρες και πλοκή, για παραγωγή με το τσουβάλι και για συγκεκριμένο μέσο, συγκεκριμένο κοινό, συγκεκριμένη εποχή δημοσίευσης και συγκεκριμένη εποχή στην οποία παίζουν οι ιστορίες αυτές.

#72593 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 May 2013 - 21:42

Mα δεν σου ειπα να περιμενεις κατι διαφορετικο. Απλα οκ ας μην ονομάζουμε καθε plot devise για το ξεκαρφωμα, ενω ο σκοπός κατ ομολογια σου μενει συγκεκριμενος - και μπορει να ειναι σεξιστικό και να επιτελεί φετιχιστικους σκοπους με χιλιους δυο τρόπους ακομη - φεμινιστικη πρωτοπορια. Δεν ειναι ελαφρυντικο, πραγματικα, ουτε αναιρει τον κυριο σκοπο του.

#72594 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 31 May 2013 - 21:52

Η υποβάθμιση του υπεράνθρωπου πρωταγωνιστή μετράει καθόλου;

#72595 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 22:21

Λοιπόν να σας πω κάτι; Μόλις βρήκα μια πληροφορία που δεν μπορώ να διαχειριστώ με κανένα τρόπο.

How a 90-Year-Old Man Made the Most Metal Album Ever

[youtube]http://youtu.be/BTfFXrVJcNQ[/youtube]

Posted Image

#72596 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 31 May 2013 - 23:03

Το έχει ξανακάνει :P Έχει συνεργαστεί παλιότερα με Rhapsody και ίσως κι άλλους.

Πες μου, σε τι περίμενες να τον ακούσεις; :P

#72597 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 23:05

Ναι το διάβασα.

Ε, περίμενα να τον ακούσω σε ταινίες, μάξιμουμ audiobook, άντε και στο τσακίρ κέφι σε καμιά τζαζ μπάντα αλά Ron Swanson. xD

Posted Image

#72598 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 31 May 2013 - 23:08

όοοοοοοοοχι. όχι τζαζ. Αυτή η απειλητική φωνή δεν πάει με χαλαρά χάλκινα πνευστά :P Τζαζ δράκουλας; :P

οκ, αυτό δεν ήταν επιχείρημα. είδαμε eurovision δράκουλα και μάλιστα τενόρο

#72599 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 23:10

οκ, αυτό δεν ήταν επιχείρημα. είδαμε eurovision δράκουλα και μάλιστα τενόρο

Χα! In YOUR FACE υπαρκτέ σουρεαλισμέ!

~ησχολήμουμεέχεικαταστρέψειολοκληρωτικά~

Posted Image

#72600 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 31 May 2013 - 23:14

Διάλεξε. Τι είναι πιο σουρεαλιστικό; Ο 90αρης CL μεταλάς ή ο ρουμάνος καστράτος δράκουλας; :P