Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#72571 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 31 May 2013 - 13:24

Ωραία τα λες, Anelis, but consider the following for just a minute.

Όταν σ' ένα videogame ένας άνδρας σώζει μια γυναίκα, δεν γίνεται επειδή οι developers έχουν μια anti-gender-equality ατζέντα που θέλουν να προωθήσουν, είτε ενσυνείδητα είτε υποσυνείδητα. Το κάνουν γιατί είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος (έστω κι αν είναι cliché) να κάνουν τον παίκτη ή την παίκτρια (επιβεβαιωμένο από φίλες μου, και όχι, δεν είναι subjugated, ούτε τις προβληματίζει το ποιος σώζει ποιον) να νιώσει ήρωας εκείνη τη στιγμή. And there's nothing wrong with that.

Αν έβλεπες έναν άνδρα να σώζει τη ζωή μιας γυναίκας στον πραγματικό κόσμο, θα σκεφτόσουν "Ρε γαμώτο, γιατί να έρθουν έτσι τα πράγματα; Δε λέω, την έσωσε, το οποίο προφανώς ήταν σωστή πράξη, αλλά παράλληλα συντέλεσε στην διαιώνιση απαρχαιωμένων πατριαρχικών αντιλήψεων περί female helplessness."; Κι αν όχι (που θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι η απάντησή σου), γιατί να υποψιαζόμαστε ότι όλα τα videogames στα οποία συμβαίνει αυτό το σενάριο έχουν απαραιτήτως τέτοιους σιχαμένους σκοπούς από πίσω;

Γενικά, αρνούμαι να πιστέψω ότι η ιδέα του να σώζεις κάποιον από κάτι κακό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδέα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κατώτερος από σένα και ότι πάντα θα χρειάζεται βοήθεια. Βασικά, let me put it this way. Αν κάποιος παίζει κάποιο παιχνίδι στο οποίο κάποιος άνδρας σώζει μία γυναίκα, και καταφέρνει somehow απ' αυτό να αποκομίσει το διαστρεβλωμένο "δίδαγμα" ότι οι γυναίκες είναι φύσει damsels in distress και συνεπώς κατώτερες από τους άνδρες, έχεις πολύ πιο βασικούς λόγους για να ξεγράψεις αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή σου από το γεγονός ότι είναι σεξιστής: Αποκομίζει διαστρεβλωμένα διδάγματα από videogames. Είναι πολύ πιο ηλίθιος (και επικίνδυνος) από το μέσο σεξιστή.

Παρομοίως περί Max Payne και λοιπών ιστοριών που παίζουν το "woman in the refrigerator" trope... αυτό που πάντα με προβλημάτιζε στην κριτική του εν λόγω trope είναι το assumption ότι οι γραφιάδες αυτών των ιστοριών δεν θεωρούν τους γυναικείους χαρακτήρες άξιους για οτιδήποτε περισσότερο, και γι' αυτό τους σκοτώνουν στο πρώτο κεφάλαιο. Το πρόβλημα μ' αυτήν την κριτική είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτό είναι απλά ένα loaded assumption, από ανθρώπους που έχουν μπουχτήσει μ' αυτό το trope γιατί το έχουν δει να χρησιμοποιείται one too many times. Τους καταλαβαίνω, αλλά και πάλι είναι άδικη κριτική. Άσε που συχνά διαψεύδεται εμπράκτως. Στο Max Payne 2 πχ, σ' ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού χειρίζεσαι τη γυναίκα πρωταγωνίστρια, η οποία μάλιστα σώζει τον άνδρα πρωταγωνιστή. Where are those clear-cut gender roles now?

Ρωτάς "πώς θα ταυτιστώ με την ακόμα πιο καημένη γυναίκα του;". Θα απαντήσω "πολύ δύσκολο έως αδύνατο... αλλά που είναι το πρόβλημα με το να ταυτιστείς με τον Max for an hour or two;". Προσωπικά, όταν έπαιζα Portal/Portal 2, No One Lives Forever, Beyond Good and Evil, ή ακόμα και τα παλιά Tomb Raider που πολλοί λατρεύουν να τα κράζουν για sexual objectification (meh), δεν είχα δυσκολευτεί καθόλου να ταυτιστώ με μία γυναίκα πρωταγωνίστρια. Δε βλέπω το λόγο να περιοριζόμαστε στην ταύτιση με χαρακτήρες του δικού μας φύλου μόνο.

Για να κλείσω, και για να μη νομίζετε ότι είμαι κανάς αναίσθητος... άμα θέλουμε να μιλήσουμε για σεξισμό στα videogames, εγώ θα εστίαζα πολύ περισσότερο στο γεγονός ότι οι εκδότες παιχνιδιών, ακόμα κι εν έτει 2013, όπου οι γυναίκες έχουν διεισδύσει για τα καλά στον χώρο του gaming, είναι πολύ λιγότερο πρόθυμοι να προωθήσουν ένα παιχνίδι με γυναίκα πρωταγωνίστρια. Κι επίσης στο γεγονός ότι αν αποκαλύψεις ότι είσαι γυναίκα σε multiplayer game, όλο και κάποιος παπάρας θα βρεθεί που θα σου πει τα γνωστα "gb2 kitchen" etc.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#72572 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 31 May 2013 - 13:26

Ελα τωρα, αφου ολες ολες θελετε τον αλητη αξυριστο barman της γειτονιας σας. :tongue2:

Κατι διαφορετικο
Youtube Video

Edited by didimakia, 31 May 2013 - 13:26.

2bbd14fc.jpg

#72573 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 31 May 2013 - 13:32

Δεν νομίζω πως είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν γυναικείοι χαρακτήρες καλογραμμένοι/δυναμικοί/χρήσιμοι/πολυδιάστατοι etc. Ίσα-ίσα, όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολλές εμφανίζονται αν και ακόμα ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός σε σχέση με εκείνους των αρσενικών χαρακτήρων. Απλά το θέμα είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε να θεωρούμε την ύπαρξη τους ως κάτι "εξαιρετικό/σωστό/δίκαιο κλπ" και να περάσει στο κεφάλι μας ως κάτι φυσιολογικό και αυτονόητο. Για να γίνει αυτό έχουμε ακόμα να διανύσουμε πολύ δρόμο.

Kain, να προσθέσω τις αγαπημένες μου:

Samus Aran
Posted Image

Η Queen of Blades Sarah Kerrigan η οποία είναι μακράν η πιο badass χαρακτήρας στην σειρά RTS Starcraft και εκείνη που ουσιαστικά "τραβά" την ιστορία μπροστά, παρά την πληθώρα αρσενικών χαρακτήρων.

Posted Image

Και φυσικά η Daenerys από την σειρά βιβλίων A Song of Ice and Fire

Posted Image

#72574 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 31 May 2013 - 15:25

Αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με κεννυ μια λεπτομέρεια που είναι σχετικά σημαντική είναι πως όταν φτιάχνουν γυναικείους δυναμικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους κτλ στον τομέα της εμφάνισης συνήθως κοιτάνε να είναι εμφανίσιμη με βάση τα πρότυπα μέσου άντρα που ούτε ταυτίζονται με τα πρότυπα της μέσης γυναίκας ούτε έχουν ίδιες προτεραιότητες όταν σχεδιάζουν τους άντρες αντίστοιχα. Που πάλι πιστεύω ότι και αυτό σπάει σιγά σιγά

stasou%2520mygdala.jpg

#72575 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 31 May 2013 - 15:35

Αυτο συμβαινει γιατι οι αντρες ταυτιζονται με την εικονα. Ενω μια γυναικα με την κατασταση.

2bbd14fc.jpg

#72576 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 31 May 2013 - 15:42

Αυτο συμβαινει γιατι οι αντρες ταυτιζονται με την εικονα. Ενω μια γυναικα με την κατασταση.

όχι απαραίτητα. Μάλλον κι αυτό είναι άλλο ένα στερεότυπο από τα πολλά.

stasou%2520mygdala.jpg

#72577 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 18:45

Δε λέω ότι τα στερεότυπα τα οποία λες δεν υπάρχουν, ίσα ίσα συμφωνώ μαζί σου, αλλά να μην προβάλλει αυτός ο οποίος αρχίζει αυτό το argument, την αντίπερα όχθη, επειδή θα έκανε πιο δύσκολη την τεκμηρίωση ενός συγκεκριμένου επιχειρήματος, για μένα είναι φάουλ. Συν, ότι έχει κλείσει σε όλα τα βίντεο της το comment section, που αν και σωστά λέει ο Repzion σχετικά με τρολ και Tits or GTFO, μπορούν να γίνουν και παραγωγικές συζητήσεις και αν δεν ξέρεις ότι πρέπει να περιμένεις παραγωγικές και μη συζητήσεις στο ίντερνετ, τότε χρησιμοποιείς αυτό το μέσω με αφέλεια.

Edit: Είμαι ο μόνος που νομίζω ότι η τύπισσα μοιάζει λίγο με τη πριγκίπισσα από το Princess Diaries?

Η Ανίτα λέει ότι υπάρχουν και καλοί γυναικείοι χαρακτήρες, αλλά εστιάζει στην πλειοψηφία. Αυτό δεν την κάνει "αντίπερα όχθη".
Καλά αυτό με το ότι έχει κλείσει τα σχόλια έχει γίνει τρελό θέμα από κρυμένους μισογύνιδες το οποίο έχω παρακολουθήσει. Την κοπέλα την έχουν χακάρει, της έχουν κάνει rape & death threats, την βρίζουν συστηματικά και έχουν προσπαθήσει πολλάκις να κάνουν φλαγκ τα βίντεό της. Και αυτή, στον προσωπικό της χώρο όπου δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν, απλά κλείνει την επιλογή για σχόλια. Εμποδίζει αυτό το διάλογο; Όχι, καθώς υπάρχουν άπειρα video & blog responses. Μειώνει όμως κατά πολύ το μισογυνιστικό flack που δέχεται. Όλα αυτά τα λέει ο κύριος από θέση ισχύος. Εάν σε ενδιαφέρει ψάξε να δεις τι είχε πει η ίδια η Ανίτα για τις μισογυνιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί για αυτά τα βίντεο. Εγώ τέτοιον ψυχολογικό πόλεμο δεν θα τον άντεχα. Η κοπέλα ενημερωτικά βίντεο θέλει να κάνει, δεν είναι υποχρεωμένη να στήσει και κώλο.

Όχι δεν είσαι ο μόνος, συμφωνώ απόλυτα!

Λευτέρη i almost facepalmed. Επιβεβαιωμένο από φίλες σου δε μου λέει τίποτα. Η σκέψη σου έχει από την αρχή της λάθη. Ναι, είναι πιο εύκολο για μια γυναίκα να ταυτιστεί με έναν άντρα ενώ το αντίθετο όχι τόσο. Γιατί; Γιατί πατριαρχία. Η anti-gender-equality agenda για την οποία μιλάς εσύ και όχι εγώ είναι ακριβώς η πατριαρχία στην οποία έχουμε μεγαλώσει. Έχει καταντήσει να μην είναι καν συνειδητή.

Αυτό που λες για την πραγματική ζωή θα το αφήσω ασχολίαστο γιατί δεν έχει καμία σχέση με την αναπαραγωγή προτύπων στα μέσα διασκέδασης.

Τώρα η κοπέλα ανέφερε στο βίντεο και τις εξαιρέσεις, ότι μπορείς να χειριστείς και γυναικείους χαρακτήρες, αλλά αυτά τα πηδάμε με άλματα, όχι λόγω προνομίου, αλλά...για να είμαστε πιο αντικειμενικοί;;;;;

Το υπόλοιπο, λυπάμαι πολύ που θα στο πω, και θα σου μιλήσω έτσι επειδή ξέρεις ότι σε αγαπάω, αλλά είναι στα όρια του mansplaining. Αν θες εσύ να μιλήσεις για σεξισμό στα videogames....εστίασε όπου θες.

Black Kaiser αυτή τη στιγμή σε αγαπάω.

Posted Image

#72578 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 31 May 2013 - 18:56

ε πως, η πέψι είναι πιο γλυκιά, εμένα δε μ' αρέσει

την έχω ξανακούσει αυτή την ατάκα πάντως

Προσωπικά προτιμώ την Pepsi twist με λεμόνι.

Όσο για ένας άντρας σώζει την γυναίκα έχετε σκεφτεί ότι μπορεί η γυναίκα να είναι κάτι το σημαντικό για τον άντρα; Ακόμη εν έτη 2013 πιστεύεται πως έχει σημασία ποιος είναι ο ήρωας (άντρας γυναίκα ρομπότ κλπ κλπ);

#72579 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 May 2013 - 19:03

Καλά αυτό με το ότι έχει κλείσει τα σχόλια έχει γίνει τρελό θέμα από κρυμένους μισογύνιδες το οποίο έχω παρακολουθήσει. Την κοπέλα την έχουν χακάρει, της έχουν κάνει rape & death threats, την βρίζουν συστηματικά και έχουν προσπαθήσει πολλάκις να κάνουν φλαγκ τα βίντεό της. Και αυτή, στον προσωπικό της χώρο όπου δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν, απλά κλείνει την επιλογή για σχόλια. Εμποδίζει αυτό το διάλογο; Όχι, καθώς υπάρχουν άπειρα video & blog responses. Μειώνει όμως κατά πολύ το μισογυνιστικό flack που δέχεται. Όλα αυτά τα λέει ο κύριος από θέση ισχύος. Εάν σε ενδιαφέρει ψάξε να δεις τι είχε πει η ίδια η Ανίτα για τις μισογυνιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί για αυτά τα βίντεο. Εγώ τέτοιον ψυχολογικό πόλεμο δεν θα τον άντεχα. Η κοπέλα ενημερωτικά βίντεο θέλει να κάνει, δεν είναι υποχρεωμένη να στήσει και κώλο.

Δια του λόγου το αληθες. *click*

#72580 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 31 May 2013 - 19:48

Η Ανίτα λέει ότι υπάρχουν και καλοί γυναικείοι χαρακτήρες, αλλά εστιάζει στην πλειοψηφία. Αυτό δεν την κάνει "αντίπερα όχθη".

Όχι δεν είσαι ο μόνος, συμφωνώ απόλυτα!

Λευτέρη i almost facepalmed. Επιβεβαιωμένο από φίλες σου δε μου λέει τίποτα. Η σκέψη σου έχει από την αρχή της λάθη. Ναι, είναι πιο εύκολο για μια γυναίκα να ταυτιστεί με έναν άντρα ενώ το αντίθετο όχι τόσο. Γιατί; Γιατί πατριαρχία. Η anti-gender-equality agenda για την οποία μιλάς εσύ και όχι εγώ είναι ακριβώς η πατριαρχία στην οποία έχουμε μεγαλώσει. Έχει καταντήσει να μην είναι καν συνειδητή.

Αυτό που λες για την πραγματική ζωή θα το αφήσω ασχολίαστο γιατί δεν έχει καμία σχέση με την αναπαραγωγή προτύπων στα μέσα διασκέδασης.

Τώρα η κοπέλα ανέφερε στο βίντεο και τις εξαιρέσεις, ότι μπορείς να χειριστείς και γυναικείους χαρακτήρες, αλλά αυτά τα πηδάμε με άλματα, όχι λόγω προνομίου, αλλά...για να είμαστε πιο αντικειμενικοί;;;;;

Το υπόλοιπο, λυπάμαι πολύ που θα στο πω, και θα σου μιλήσω έτσι επειδή ξέρεις ότι σε αγαπάω, αλλά είναι στα όρια του mansplaining. Αν θες εσύ να μιλήσεις για σεξισμό στα videogames....εστίασε όπου θες.

Black Kaiser αυτή τη στιγμή σε αγαπάω.

Anelis ειλκρινά δεν νομίζω να βγάλει πουθενά η συζήτηση, απλά πέταξες μια από τις βασικές αρχές του φεμινισμού που μιλάει για την πατριαρχία, σαν καραμέλα, όπου θα μπορούσε να κολλήσει σ'οποιαδήποτε συζήτηση και μ'αυτό τον τρόπο δικαιολογείς τις απόψεις της.Εσυ τα έχεις παίξει αυτά τα παιχνίδια για να καταλάβεις αν προωθούν αυτό το πρότυπο?Εγώ και ο Kenny, αναφέραμε παιχνίδια και εξηγήσαμε ότι δεν το κάνουν.Αν μπορείς να αντιπαραραθέσεις τις απόψεις σου συγκεκριμένα, το να λες ότι όλα ή σχεδόν όλα τελωσπάντων τα παιχνίδια ακολουθούν το πατριαρχικό δεν μου λέει κάτι εμένα.
Τέλος εσυ πως θα αναπαρηστούσες μια γυναίκα σ'ένα παιχνίδι?Για να έχουμε μια ιδέα το τι έχεις στο μυαλό σου, μπορείς να δώσεις και παράδειγμα υπαρκτό που σου αρέσει αν θές :P

Edited by ichigo13, 31 May 2013 - 19:48.

Posted Image

#72581 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,163 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 31 May 2013 - 19:59

Ελα τωρα, αφου ολες ολες θελετε τον αλητη αξυριστο barman της γειτονιας σας. :tongue2:

Κατι διαφορετικο
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OAsKxdkVy44[/youtube]

didimakia με τρομάζεις, το βίντεο που βάλες έτυχε και το βαλες η ήταν σκόπημο? :hahaha: !!! αχαχαχα...just speaking to myself.、..πριν κάτι ώρες μου το στήλε το ίδιο βίντεο ο Roriconfan στο MAL και τρόμαξα...Oh god...>.<
Dbz freaks :3
フカフカ

#72582 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 20:04

Anelis ειλκρινά δεν νομίζω να βγάλει πουθενά η συζήτηση, απλά πέταξες μια από τις βασικές αρχές του φεμινισμού που μιλάει για την πατριαρχία, σαν καραμέλα, όπου θα μπορούσε να κολλήσει σ'οποιαδήποτε συζήτηση και μ'αυτό τον τρόπο δικαιολογείς τις απόψεις της.Εσυ τα έχεις παίξει αυτά τα παιχνίδια για να καταλάβεις αν προωθούν αυτό το πρότυπο?Εγώ και ο Kenny, αναφέραμε παιχνίδια και εξηγήσαμε ότι δεν το κάνουν.Αν μπορείς να αντιπαραραθέσεις τις απόψεις σου συγκεκριμένα, το να λες ότι όλα ή σχεδόν όλα τελωσπάντων τα παιχνίδια ακολουθούν το πατριαρχικό δεν μου λέει κάτι εμένα.
Τέλος εσυ πως θα αναπαρηστούσες μια γυναίκα σ'ένα παιχνίδι?Για να έχουμε μια ιδέα το τι έχεις στο μυαλό σου, μπορείς να δώσεις και παράδειγμα υπαρκτό που σου αρέσει αν θές :P

Ichigo να μου λείπουν οι αναφορές σε καραμέλες παρακαλώ. Εγώ τουλάχιστον έχω βγάλει πράγματα από αυτή τη συζήτηση. Εάν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ μπορείς είτε να ξαναδιαβάσεις τα προηγούμενά μου ποστ είτε να μου ζητήσεις να το διευκρινήσω γιατί δεν το κατάλαβες. Από τη στιγμή που μου πετάς εριστικές φράσεις τύπου "καραμέλα" τότε μόνος σου κάνεις τη συζήτηση να φτάνει σε ένα τέλμα. Το τι προωθεί μια στατιστική δυσαναλογία το κρίνει ο καθένας μας. Τις απόψεις μου τις έχω παραθέσει εκτενέστατα κιόλας και με επιχειρήματα και αυτά που είπα απαντώντας στο Λευτέρη ήταν επιπρόσθετα.

Το θέμα δεν είναι "τι έχω εγώ μέσα στο μυαλό μου". Δε μιλάμε για το τι αρέσει στον καθένα, αλλά για μια ανάγκη να αναπαριστούνται οι άνθρωποι σαν άνθρωποι.

Posted Image

#72583 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 31 May 2013 - 20:14

Ichigo να μου λείπουν οι αναφορές σε καραμέλες παρακαλώ. Εγώ τουλάχιστον έχω βγάλει πράγματα από αυτή τη συζήτηση. Εάν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ μπορείς είτε να ξαναδιαβάσεις τα προηγούμενά μου ποστ είτε να μου ζητήσεις να το διευκρινήσω γιατί δεν το κατάλαβες. Από τη στιγμή που μου πετάς εριστικές φράσεις τύπου "καραμέλα" τότε μόνος σου κάνεις τη συζήτηση να φτάνει σε ένα τέλμα. Το τι προωθεί μια στατιστική δυσαναλογία το κρίνει ο καθένας μας. Τις απόψεις μου τις έχω παραθέσει εκτενέστατα κιόλας και με επιχειρήματα και αυτά που είπα απαντώντας στο Λευτέρη ήταν επιπρόσθετα.

Το θέμα δεν είναι "τι έχω εγώ μέσα στο μυαλό μου". Δε μιλάμε για το τι αρέσει στον καθένα, αλλά για μια ανάγκη να αναπαριστούνται οι άνθρωποι σαν άνθρωποι.

E...μα συνεχίζεις όμως να μην μου λες που βρίσκεις ότι προωθείται η πατριαρχία.Στο σημείο που μίλησες για το Mario?Άντε να το καταλάβω εκεί, αλλά στο Max Payne που?
Ε.... το είπα αυτό για καραμέλα γιατί ακόμα δεν έχεις εξηγήσει που βλέπεις την πατριαρχεία σ'αυτά τα παιχνίδια.Εκτός το παράδειγμα του Mario ίσως όλα τα άλλα που ανέφερες είναι γενικά.
Πάντως δεν θέλω να χαλάσει η συζήτηση απλά θέλω να μιλήσεις ακόμα πιο συγκεκριμένα απ'ότι κάνεις ήδη, να αναφερθείς στα παιχνίδια αυτα καθαυτά δηλαδή
Posted Image

#72584 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 May 2013 - 20:26

E...μα συνεχίζεις όμως να μην μου λες που βρίσκεις ότι προωθείται η πατριαρχία.Στο σημείο που μίλησες για το Mario?Άντε να το καταλάβω εκεί, αλλά στο Max Payne που?
Ε.... το είπα αυτό για καραμέλα γιατί ακόμα δεν έχεις εξηγήσει που βλέπεις την πατριαρχεία σ'αυτά τα παιχνίδια.Εκτός το παράδειγμα του Mario ίσως όλα τα άλλα που ανέφερες είναι γενικά.
Πάντως δεν θέλω να χαλάσει η συζήτηση απλά θέλω να μιλήσεις ακόμα πιο συγκεκριμένα απ'ότι κάνεις ήδη, να αναφερθείς στα παιχνίδια αυτα καθαυτά δηλαδή

1. Δε ρώτησες, έκανες εριστικό σχόλιο.
2. Η απάντηση ήταν για το σχόλιο του Kenny.
3. "Επιβεβαιωμένο από φίλες σου δε μου λέει τίποτα. Η σκέψη σου έχει από την αρχή της λάθη. Ναι, είναι πιο εύκολο για μια γυναίκα να ταυτιστεί με έναν άντρα ενώ το αντίθετο όχι τόσο. Γιατί; Γιατί πατριαρχία." Γιατί ζούμε σε μια κοινωνία ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ που για αιώνες είχε τον άντρα ως ανώτερο είδος. Σιγά σιγά έχουμε ξεπεράσει απίστευτα πολλές ανισότητες αλλά κάποιες διακρίσεις παραμένουν. Μια από αυτές είναι ότι οι άντρες είναι οι πρωταγωνιστές στα περισσότερα μέσα. Αυτό γιατί ξεκινώντας από παλιά, όπου οι καιροί ήταν πιο άνισοι, όλες τις θέσεις σκηνοθέτη/σεναριογράφου/παραγωγού τις είχαν στην πλειοψηφία τους άντρες. Επίσης ο άντρας "έφερνε τα λεφτά σπίτι" και άρα αυτός τα ξόδευε. Αυτό οδήγησε σε μια αφθονία από ιστορίες αντρών από άντρες για άντρες. ΔΗΛΑΔΗ ιστορίες για ταινίες/σειρές που είχαν γραφτεί από άντρες, διηγούνταν ιστορίες αντρών, και είχαν ως κύριο αγοραστικό τους κοινό... τους άντρες. Με τα χρόνια φυσικά αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει, αλλά καθώς δεν είμαστε πολύ μακρυά από τις εποχές αυτές, κάποια επαγγέλματα συνεχίζουν να στελεχώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από άντρες.
Έχοντας κ εσύ κ εγώ μεγαλώσει σε μια τέτοια κοινωνία, όπου παράλληλα το να πουν ένα αγόρι "κοριτσάκι" θεωρείται η ύψιστη βρισιά, και έχοντας γύρω μας κυρίως τέτοια πρότυπα είναι απολύτως φυσικό να μας βγαίνει πιο εύκολη η ταύτιση με τους άντρες, γιατί αυτό μας μεγάλωσε, αυτό έχουμε συνηθίσει και επιπρόσθετα χρησιμοποιούμε ακόμα το "γυναίκα" ως βρισιά για τους άντρες. Επομένως εκεί σφάλει ο Λευτέρης και αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες ταυτίζονται πιο εύκολα με αντρικούς χαρακτήρες ενώ οι άντρες πιο δύσκολα θα ταυτιστούν με γυναικείους.
Με λίγα λόγια; ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ. Ναι το χρησιμοποίησα χωρίς εξήγηση γιατί δεν απευθυνόμουν σε εσένα αλλά στο Λευτέρη που είναι φίλος μου και γνωρίζω ότι καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό χωρίς να χρειάζεται επεξήγηση με πράγματα που θεωρώ αυτονόητα και βασικές γνώσεις. Λάθος μου, έπρεπε να είχα γλιτώσει χρόνο και να το πω σε πι-εμ μάλλον.
4. Έχω καταλάβει ότι θέλεις παράδειγμα από παιχνίδι, είτε για να συζητήσουμε case by case, είτε για να μου πεις ότι δεν έχω αρκετές γνώσεις. Όπως και να το κάνουμε αυτό για μένα είναι ΠΛΗΡΕΣ missing the point. Δεν είναι η συζήτηση που ξεκίνησα να κάνω και νιώθω ότι είναι ένα entrapment στου οποίου τις σαδιστικές (χεχε) χαρές δεν πρόκειται να υποκύψω.

Posted Image

#72585 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 31 May 2013 - 20:41

1. Δε ρώτησες, έκανες εριστικό σχόλιο.
2. Η απάντηση ήταν για το σχόλιο του Kenny.
3. "Επιβεβαιωμένο από φίλες σου δε μου λέει τίποτα. Η σκέψη σου έχει από την αρχή της λάθη. Ναι, είναι πιο εύκολο για μια γυναίκα να ταυτιστεί με έναν άντρα ενώ το αντίθετο όχι τόσο. Γιατί; Γιατί πατριαρχία." Γιατί ζούμε σε μια κοινωνία ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ που για αιώνες είχε τον άντρα ως ανώτερο είδος. Σιγά σιγά έχουμε ξεπεράσει απίστευτα πολλές ανισότητες αλλά κάποιες διακρίσεις παραμένουν. Μια από αυτές είναι ότι οι άντρες είναι οι πρωταγωνιστές στα περισσότερα μέσα. Αυτό γιατί ξεκινώντας από παλιά, όπου οι καιροί ήταν πιο άνισοι, όλες τις θέσεις σκηνοθέτη/σεναριογράφου/παραγωγού τις είχαν στην πλειοψηφία τους άντρες. Επίσης ο άντρας "έφερνε τα λεφτά σπίτι" και άρα αυτός τα ξόδευε. Αυτό οδήγησε σε μια αφθονία από ιστορίες αντρών από άντρες για άντρες. ΔΗΛΑΔΗ ιστορίες για ταινίες/σειρές που είχαν γραφτεί από άντρες, διηγούνταν ιστορίες αντρών, και είχαν ως κύριο αγοραστικό τους κοινό... τους άντρες. Με τα χρόνια φυσικά αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει, αλλά καθώς δεν είμαστε πολύ μακρυά από τις εποχές αυτές, κάποια επαγγέλματα συνεχίζουν να στελεχώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από άντρες.
Έχοντας κ εσύ κ εγώ μεγαλώσει σε μια τέτοια κοινωνία, όπου παράλληλα το να πουν ένα αγόρι "κοριτσάκι" θεωρείται η ύψιστη βρισιά, και έχοντας γύρω μας κυρίως τέτοια πρότυπα είναι απολύτως φυσικό να μας βγαίνει πιο εύκολη η ταύτιση με τους άντρες, γιατί αυτό μας μεγάλωσε, αυτό έχουμε συνηθίσει και επιπρόσθετα χρησιμοποιούμε ακόμα το "γυναίκα" ως βρισιά για τους άντρες. Επομένως εκεί σφάλει ο Λευτέρης και αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες ταυτίζονται πιο εύκολα με αντρικούς χαρακτήρες ενώ οι άντρες πιο δύσκολα θα ταυτιστούν με γυναικείους.
Με λίγα λόγια; ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ. Ναι το χρησιμοποίησα χωρίς εξήγηση γιατί δεν απευθυνόμουν σε εσένα αλλά στο Λευτέρη που είναι φίλος μου και γνωρίζω ότι καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό χωρίς να χρειάζεται επεξήγηση με πράγματα που θεωρώ αυτονόητα και βασικές γνώσεις. Λάθος μου, έπρεπε να είχα γλιτώσει χρόνο και να το πω σε πι-εμ μάλλον.
4. Έχω καταλάβει ότι θέλεις παράδειγμα από παιχνίδι, είτε για να συζητήσουμε case by case, είτε για να μου πεις ότι δεν έχω αρκετές γνώσεις. Όπως και να το κάνουμε αυτό για μένα είναι ΠΛΗΡΕΣ missing the point. Δεν είναι η συζήτηση που ξεκίνησα να κάνω και νιώθω ότι είναι ένα entrapment στου οποίου τις σαδιστικές (χεχε) χαρές δεν πρόκειται να υποκύψω.

Όλα αυτά που είπες τα ξέρω, απλά ήθελα να δω στα παιχνίδια αυτά καθαυτά που έβρισκες την πατριαρχία, αλλά εντάξει εν μέρη απάντησες σ'αυτό που ήθελα, απλά στο ότι ο σκηνοθέτης είναι άντρας, ζούσε από μικρός με το πατριαρχικό πρότυπο, άρα υποσυνείδητα ή και συνειδητά περνάει αυτό το πρότυπο και στα παιχνίδια.Αυτό προφανώς δεν είναι αυτονόητο, εσύ το θεωρείς έτσι και κατά δεύτερον διαφωνώ πλήρως μαζί του.
Πάντως οκ, με κάλυψες, εγώ κάτι άλλο δεν θέλω, ο καθένας μπορεί να κρίνει από εδώ κι έπειτα ποιος έχει και ποιος έχει άδικο.
Απλά κλασσικά πιστεύω στο τέλος το πήρε προσωπικά το ύφος της γραφής σου άλλαξε και έγινε κάπως ειρωνικό, επειδή πέταξα την λέξη καραμέλα.ΟΚ δεν ήταν και η καλύτερη λέξη που μπορούσα να χρησιμοιήσω αλλά θα σε παρακαλούσα να επιστρέψεις στο ύφος γραφής που είχες στο αρχικό post :)
Posted Image