Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#71836 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 23 March 2013 - 12:14

Θες να πεις ότι είναι φυσιολογικό να τιμωρούνται οι αδύναμοι άνθρωποι επειδή αποτελούν τον αδύναμο κρίκο ας το πούμε; Δηλαδή σαν να λέμε ότι συντελούν αρνητικά στην εξελικτική πορεία της κοινωνίας/ανθρωπότητας και άρα είναι φυσιολογικό να καταπατούνται τα δικαιώματα τους;

Βέβαια σίγουρα παίζει ρόλο το τι εννοείς αδύναμος, γιατί έτσι όπως το γράφεις αδύναμος=ανήθικος, τα οποία αν και σχετίζονται συχνά δεν είναι το ίδιο.

Να επικρίνονται και να μη λαμβάνουν σεβασμό είναι κατά τη γνώμη μου σωστό, όχι απλά φυσιολογικό.
Το να "τιμωρούνται" μ' αυτό τον τρόπο είναι το ίδιο φυσιολογικό και με το να μεθάνε μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Φυσιολογικό σε επίπεδο υπανθρώπων.
Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους είναι φυσιολογικότατη, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συμβαίνει, γιατί η ανισότητα στα δικαιώματα (αν και πράγμα που δεν ακούγεται παράλογο, δεδομένης της ανισότητας στην κοινωνική προσφορά και στην αξία), οδηγεί σε κατάχρηση εξουσίας και καταλήγει σε αδικία. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κριτήρια για να ξεχωρίσεις ποιος αξίζει και ποιος όχι τα δικαιώματά του οπότε η βολικότερη και λιγότερο βλαβερή για την ανθρωπότητα λύση είναι να είναι όλοι ίσοι ως προς αυτό. Το θεωρώ όμως αντιανθρωπιστικό να επικαλείται κανείς σοβαρά το δικαίωμα κάποιου να μεθάει ή να βάζει στον οργανισμό του ουσίες που αλλοιώνουν τις αισθήσεις του, γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να τον οδηγήσει σε οποιαδήποτε αρετή και υποτιμάει τον άνθρωπο τις ανθρώπινες αρετές, γιατί τις αφαιρεί (έστω στιγμιαία) απο εκείνον.
Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το νόμο ως κάλυμα για να βγάλουν προς τα έξω την αδυναμία που οι ίδοι επιβάλλουν στον εαυτό τους και δεν καταβάλλουν την παραμικρή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν, ε δε νομίζω πως αυτό κάνει την ανθρωπότητα ως σύνολο καλύτερη σε καμία περίπτωση.

Συνειδησιακά αδύναμος θα έλεγα, ανυπεράσπιστος εξαιτίας των δικών του πράξεων και διαθέσεων.
Κάποιος που βρίσκεται σε μια κατάσταση αδυναμίας εξαιτίας καθαρά εξωτερικών παραγόντων που εκείνος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει δε φέρει ευθύνη, αλλά κάποιος που φέρνει τον εαυτό του σε μια τέτοια κατάσταση και μετά επικαλείται τη μέριμνα του νόμου για να υπερασπιστεί τη σωματική του ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια ο οποίος μόλις πριν ο ίδιος έχει διαβάλλει, είναι ανεύθυνος και για μένα ηθικά δεν απέχει τόσο πολύ από αυτόν που τον εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τα προσωπικά του βίτσια.
Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι θα πρέπει να τιμωρείται από το νόμο για κάτι (αγνοώντας ότι στην Αμερική η κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους είναι παράνομη!) ή ότι αυτός που φέρεται βίαια εναντίον του δεν είναι αξιόποινος εγκληματίας.

Κάνουν πουλάκια τα μάτια μου? Πού είναι το post του Theodore? :S

Τώρα τουλάχιστον ξέρεις πού να απευθυνθείς αν θέλεις να μετακομίσεις ή να αγοράσεις κανένα έπιπλο.
Την άποψή του μπήκε να εκφράσει το παιδί, όχι τίποτα άλλο...

O6rrvsU.jpg

#71837 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 23 March 2013 - 12:17

Μπορεί να τον μπέρδεψε με εμένα επειδή πόσταρα γάτες

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#71838 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 March 2013 - 12:28

Τώρα τουλάχιστον ξέρεις πού να απευθυνθείς αν θέλεις να μετακομίσεις ή να αγοράσεις κανένα έπιπλο.

Σουρεαλιστική απάντηση

xbJ3b2w.jpeg

#71839 Pirate King

Pirate King

Anime Freak

• Members
  • 429 posts

Posted 23 March 2013 - 15:03

Spoiler:

#71840 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 23 March 2013 - 15:08

σωστος ο Theodore

Εγώ σε άλλο forum μπαίνω; Τι λέτε;

Να επικρίνονται και να μη λαμβάνουν σεβασμό είναι κατά τη γνώμη μου σωστό, όχι απλά φυσιολογικό.
Το να "τιμωρούνται" μ' αυτό τον τρόπο είναι το ίδιο φυσιολογικό και με το να μεθάνε μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Φυσιολογικό σε επίπεδο υπανθρώπων.
Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους είναι φυσιολογικότατη, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συμβαίνει, γιατί η ανισότητα στα δικαιώματα (αν και πράγμα που δεν ακούγεται παράλογο, δεδομένης της ανισότητας στην κοινωνική προσφορά και στην αξία), οδηγεί σε κατάχρηση εξουσίας και καταλήγει σε αδικία. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κριτήρια για να ξεχωρίσεις ποιος αξίζει και ποιος όχι τα δικαιώματά του οπότε η βολικότερη και λιγότερο βλαβερή για την ανθρωπότητα λύση είναι να είναι όλοι ίσοι ως προς αυτό. Το θεωρώ όμως αντιανθρωπιστικό να επικαλείται κανείς σοβαρά το δικαίωμα κάποιου να μεθάει ή να βάζει στον οργανισμό του ουσίες που αλλοιώνουν τις αισθήσεις του, γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να τον οδηγήσει σε οποιαδήποτε αρετή και υποτιμάει τον άνθρωπο τις ανθρώπινες αρετές, γιατί τις αφαιρεί (έστω στιγμιαία) απο εκείνον.
Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το νόμο ως κάλυμα για να βγάλουν προς τα έξω την αδυναμία που οι ίδοι επιβάλλουν στον εαυτό τους και δεν καταβάλλουν την παραμικρή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν, ε δε νομίζω πως αυτό κάνει την ανθρωπότητα ως σύνολο καλύτερη σε καμία περίπτωση.

Συνειδησιακά αδύναμος θα έλεγα, ανυπεράσπιστος εξαιτίας των δικών του πράξεων και διαθέσεων.
Κάποιος που βρίσκεται σε μια κατάσταση αδυναμίας εξαιτίας καθαρά εξωτερικών παραγόντων που εκείνος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει δε φέρει ευθύνη, αλλά κάποιος που φέρνει τον εαυτό του σε μια τέτοια κατάσταση και μετά επικαλείται τη μέριμνα του νόμου για να υπερασπιστεί τη σωματική του ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια ο οποίος μόλις πριν ο ίδιος έχει διαβάλλει, είναι ανεύθυνος και για μένα ηθικά δεν απέχει τόσο πολύ από αυτόν που τον εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τα προσωπικά του βίτσια.
Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι θα πρέπει να τιμωρείται από το νόμο για κάτι (αγνοώντας ότι στην Αμερική η κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους είναι παράνομη!) ή ότι αυτός που φέρεται βίαια εναντίον του δεν είναι αξιόποινος εγκληματίας.

Άρα εσυ λες ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ελαφρυντικό για κάποιον που είναι μεθυσμένος, επειδή ο ίδιος ήθελε να μεθύσει... Από την άλλη το κάνεις να ακούγεται λες και κάποιοι πίνουν ώστε να κάνουν μετά ένα έγκλημα και να πάρουν μικρότερη πυνή, πράγμα που δεν νομίζω να συμβαίνει πολύ συχνά.

Αλλά οκ ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι. Τι σχέση έχει αυτό με το περιστατικό; Δηλαδή είναι σαν να λέμε, αφού μέθυσε καλά να πάθει, γιατί αν δεν είχε μεθύσει οι άλλοι δεν θα την εκμεταλλεύονταν. Μήπως έπρεπε να ξέρει και πολεμικές τέχνες γιατί δήθεν είναι δικιά της ευθύνη να σπάει στο ξύλο όποιον πάει να την βιάσει;

Edited by phm, 23 March 2013 - 15:08.

phmava.php

#71841 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 23 March 2013 - 15:16

Μεταξύ μας, καλύτερα κάποιος που παραδέχεται ότι πιστεύει στον κοινωνικό δαρβινισμό ("αν είμαι αδύναμος, μου αξίζει ότι μου κάνουν"), παρά round-about τύποι που γράφουν passive-agressive σεντόνια, καλή ώρα σαν αυτά του Καμούι, που λένε το Α, το γυρίζουν στο Β και τελικά καταλύγουν στο Α^2.

In other news, δεν μπορώ να βάλω funds στην χρεωστική για να αγοράσω το Minecraft. Ανάθεμα σε Λαϊκή Τράπεζα.

#71842 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 23 March 2013 - 15:17

Not really. Το site του μπήκε να διαφημίσει. Τον γνωρίζουμε κι από άλλο forum. Τον έφαγε η μαρμάγκα με συνοπτικές διαδικασίες.

Carry on.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#71843 Pirate King

Pirate King

Anime Freak

• Members
  • 429 posts

Posted 23 March 2013 - 15:19

ο htsopelas έκανε post για να διαφήμιση τα site που έχει στην υπογραφή του, απλό.

edit με πρόλαβαν

Edited by Pirate King, 23 March 2013 - 15:19.

#71844 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 23 March 2013 - 15:51

Spoiler:

Eικόνα 11: Το romance of the three kingdoms radar μου παραμένει αλάνθαστο.
Υπάρχουν κι άλλες εικόνες που παραπέμπουν αλλά η διάσωση του Liu Shan παρέα με τον Zhao Yun βγάζει μάτια.

Άρα εσυ λες ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ελαφρυντικό για κάποιον που είναι μεθυσμένος, επειδή ο ίδιος ήθελε να μεθύσει... Από την άλλη το κάνεις να ακούγεται λες και κάποιοι πίνουν ώστε να κάνουν μετά ένα έγκλημα και να πάρουν μικρότερη πυνή, πράγμα που δεν νομίζω να συμβαίνει πολύ συχνά.

Ελαφρυντικό κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει όχι γιατί το να είσαι μεθυσμένος ενώ διαπράττεις ένα έγκλημα σε κάνει λιγότερο υπάνθρωπο ή σου απονέμει λιγότερη ευθύνη, αλλά επειδή από τη στιγμή που δεν διαπράττεις το έγκλημα με πλήρη συνείδηση, δεν είναι τόσο πιθανό να ξαναγίνεις επικίνδυνος αν δεν επιδράει πάνω σου κάποια ουσία. Το λάθος σου είναι απλώς καθαρά στιγμιαίο. Δε θα ήταν παράλογο βέβαια να απαγορεύεται το αλκοόλ σε αποφυλακισθέντες που έχουν διαπράξει εγκλήματα υπό την επίρροιά του.

Αλλά οκ ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι. Τι σχέση έχει αυτό με το περιστατικό; Δηλαδή είναι σαν να λέμε, αφού μέθυσε καλά να πάθει, γιατί αν δεν είχε μεθύσει οι άλλοι δεν θα την εκμεταλλεύονταν. Μήπως έπρεπε να ξέρει και πολεμικές τέχνες γιατί δήθεν είναι δικιά της ευθύνη να σπάει στο ξύλο όποιον πάει να την βιάσει;

Είναι πιθανότατο εώς σίγουρο ότι δε θα την βίαζαν αν δεν ήταν τόσο μεθυσμένη, και αν το έκαναν τα δείγματα υφιστάμενης βίας θα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα, πράγμα που θα τους έκλεινε μέσα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία.
Νομίζω ότι είναι πιθανότερο τα παιδιά να μην κατάλαβαν καν ότι αυτό που κάνουν ήταν βιασμός, όπως συνέβη και με το φίλο που τους είδε στην πράξη χωρίς να αντιδράσει. Αυτό δε μειώνει σημαντικά την ευθύνη τους, αλλά -χωρίς να ξέρω από νομικά- φαντάζομαι πως αν είχαν χρησιμοποιήσει βίαια μέσα για να την ακινητοποιήσουν και δε βρισκόταν ήδη σε αυτή την κατάσταση η ποινή τους θα ήταν βαρύτερη, ή τουλάχιστον θα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο ότι διέπραξαν βιασμό και ότι θα τιμωρούνταν γι' αυτό. Όπως είπα όμως, δε ξέρω απο νομικά και ενδέχεται να κάνω λάθος σ' αυτό.
Άλλο να είσαι τύφλα και άλλο να μην ξέρεις πολεμικές τέχνες.
Στη μία περίπτωση το σώμα σου μπορεί να δείξει ακόμα και συναίνεση (αν δεν είσαι εντελώς λοιπόθυμος όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση) ενώ στη δεύτερη σίγουρα θα αποπειραθείς να αντιδράσεις, πράγμα που αποδεικνύει ξεκάθαρα την πράξη του βιασμού.
Το σίγουρο είναι ότι στην πρώτη περίπτωση το κάνεις ευκολότερο για τον εγκληματία να γλιτώσει και την κοινωνία να σε κατηγορήσει με διάφορες χαζομάρες, στη δεύτερη η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν ένα οποιοδήποτε έγκλημα και είναι στα χέρια του δικαστηρίου. Πολύ πιθανό και τότε να μην αποδωθεί δικαιοσύνη, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις και η δικανική διαφθορά δε νομίζω ότι σχετίζεται με την κουλτούρα του βιασμού.

O6rrvsU.jpg

#71845 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 23 March 2013 - 16:15

αυτό που λες για αδύναμους υπό τη δική τους επιλογή είναι αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει ο Phm ότι δε στέκει...

αν κάποιος είναι 1.60 κ 50 κιλά και δεν κάνει πολεμικές τέχνες είναι αδύναμος από επιλογή του απέναντι στον νταγλαρά των 2μ και 120 κιλών...
άρα ο νταγλαράς απλά μπορεί από το να τον σπάσει στο ξύλο γιατί είναι υπάνθρωπος[σικ] μέχρι να του κάνει ότι άλλο θέλει...

και πραγματικά αν πιστεύεις ότι δε θα υπάρξει έστω μία φορά στη ζωή σου που θα βρεθείς στην άλλη πλευρά [των υπανθρώπων όπως τους λες] τότε μπορώ να σου πω ότι σε περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις στη ζωή σου...

#71846 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 23 March 2013 - 16:28

Νομίζω ότι είναι πιθανότερο τα παιδιά να μην κατάλαβαν καν ότι αυτό που κάνουν ήταν βιασμός, όπως συνέβη και με το φίλο που τους είδε στην πράξη χωρίς να αντιδράσει.

Το video στο οποίο καυχιόντουσαν για τα ανδραγαθήματά τους, αποκαλώντας την πράξη με το όνομά της, δεν το είδες;

Όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλα τραγικά λάθη στα τελευταία posts σου, αλλά δεν έχω την υπομονή να τα πιάσω ένα-ένα, ούτε την όρεξη να γίνω πάλι "ο κακός Kenny που τα βάζει με τον αθώο Kamui". Επισημαίνω αυτό το ένα τουλάχιστον που είναι εύκολο. Τα υπόλοιπα όλο και κάποιος άλλος καλός Σαμαρείτης του forum θα στα εξηγήσει (θέλω να ελπίζω).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#71847 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 23 March 2013 - 16:29

Plz Kamui μην διαβάσεις Nitze, ΠΟΤΕ! For the sake of humanity! :P

Edited by Gilmaru, 23 March 2013 - 16:29.

#71848 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 23 March 2013 - 17:13

αυτό που λες για αδύναμους υπό τη δική τους επιλογή είναι αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει ο Phm ότι δε στέκει...

αν κάποιος είναι 1.60 κ 50 κιλά και δεν κάνει πολεμικές τέχνες είναι αδύναμος από επιλογή του απέναντι στον νταγλαρά των 2μ και 120 κιλών...
άρα ο νταγλαράς απλά μπορεί από το να τον σπάσει στο ξύλο γιατί είναι υπάνθρωπος[σικ] μέχρι να του κάνει ότι άλλο θέλει...

και πραγματικά αν πιστεύεις ότι δε θα υπάρξει έστω μία φορά στη ζωή σου που θα βρεθείς στην άλλη πλευρά [των υπανθρώπων όπως τους λες] τότε μπορώ να σου πω ότι σε περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις στη ζωή σου...

To θέμα σχετικά με τη δύναμη και της πολεμικές τέχνες το εξήγησα στο προηγούμενο ποστ, δεν ξέρω αν το διάβασες.

Οι εκπλήξεις στις οποίες αναφέρεσαι μου έχουν ήδη συμβεί και με έχουν καταστρέψει αρκετά ώστε να μπορώ να κατανοήσω κάθε τέτοιου είδους πράξη/κατάσταση και να μην παίρνω όρκο ότι δεν πρόκειται να καταλήξω κι εγώ εκέι.
Αυτό δε σημαίνει ότι αρνούμαι τη φθορά και τον υπανθρωπικό χαρακτήρα πράξεων όπως το μεθύσι και ο βιασμός μεθυσμένων γυναικών. Εγώ μπορεί να είμαι ο τελευταίος υπάνθρωπος στη Γη, αλλά αντί να κρίνω τα πράγματα με γνώμονα τον γελοίο εαυτό μου και τις αδυναμίες μου, προτιμάω να εξακολουθώ να σκέφτομαι όπως θα σκεφτόμουν αν δεν είχα υποστεί αυτές τις...εκπλήξεις που μου κατέτρεψαν τη ζωή και να μην αφήνω ό,τι απομένει απο τον εαυτό μου να παραδωθεί στη φθορά και να την απενοχοποιήσει.

Το video στο οποίο καυχιόντουσαν για τα ανδραγαθήματά τους, αποκαλώντας την πράξη με το όνομά της, δεν το είδες;

Όχι, αυτό δεν το είχα δει, διάβασα απλώς μέρη από το link που πόσταρε η mono, όπου δε συνάντησα πολλές λεπτομέριες (ίσως εγώ απλώς το διάβασα βιαστικά).
Είπα εξάλλου και στο πρώτο ποστ μου ότι θα μπορούσα να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη αν ήξερα περισσότερες λεπτομέριες. Μιας και τώρα το είδα, το πράγμα όντως αλλάζει, και νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφτώ κατά πόσο η ποινή τους ήταν δίκαια ή όχι.

Plz Kamui μην διαβάσεις Nitze, ΠΟΤΕ! For the sake of humanity! :P

Έχω πάρει κάποιες πολύ μικρές δόσεις και μπορώ να πω πως μου άρεσε. :P
Δεν είμαι όμως αρκετά ηλίθιος για να δράσει η φιλοσοφία αρνητικά και επικίνδυνα πάνω μου. Και αν είμαι, και μάλιστα είμαι παράλογος και λάθος (το "επικίνδυνος για την ανθρωπότητα" δε μου λέει από μόνο του κάτι), ας μαζευτεί η ανθρωπότητα έναντίον μου και ας με καταστράψει όπως μου αξίζει.

Edited by Kamui, 23 March 2013 - 17:14.

O6rrvsU.jpg

#71849 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 23 March 2013 - 17:31

Oh boy, its already too late!

#71850 Pirate King

Pirate King

Anime Freak

• Members
  • 429 posts

Posted 23 March 2013 - 17:37

κρύβε λόγια, βλέπω και άλλο long post να έρχεται.