Γιατί; Nietzsche rocks! "God is dead", Will to power, Übermensch, και λοιπά βιβλία και έννοιες... Άσχετα με το αν ο Χίτλερ τον κατάλαβε τελείως διαφορετικά απ' ότι ήταν(#cough# βλ. Χρυσή Αυγή και θρησκεία, πατριωτισμός, κτλ. #cough#)...Oh boy, its already too late!
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 17:40
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 17:48
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 23 Μάρτιος 2013 - 18:05
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 18:47
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 18:49
Kamui, μην απολυτολογείς και μη βγάζει τόσο αυθαίρετα συμπεράσματα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ποσοτικά, όσο και να θέλουμε να τα κάνουμε έτσι. Σου έχω πει τις απόψεις μου για το καθολικό. Συνεχίζουμε πολλοί να παραβλέπουμε τον παράγοντα "άνθρωπο" ως μεμονωμένη οντότητα.
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 19:01
Όντως κι εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση. Ο Νίτσε ήταν ένας αδύναμος ανθρωπάκος. Όχι μόνο ήταν αποτυχημένος επαγγελματικά, αλλά και κοινωνικά και οικονομικά. Ούτε γκόμενα δεν μπορούσε να σταυρώσει (Ο Νίτσε ήταν ένας τρελός κομπογιαννίτης. Διαβάζοντας αυτά που έγραφε για τον υπεράνθρωπο είναι σαν να βλέπεις έναν καπιταλιστή να μιλάει για τα πλεονεκτήματα του κομουνισμού ή μια αντιλόπη για την ανωτερότητα των σαρκοβόρων.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από MPVNsf123: 23 Μάρτιος 2013 - 19:02
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 19:05
Koίτα,σεβαστή η αντίδρασή σου.....η γυναίκα είναι πολύτιμο ον και σίγουρα ένα από τα σθεναρά επιχείρηματα για αυτό είναι ότι το ανδρικό φύλλο είναι δημιούργημά της..κάνω λάθος??Ίσως να έχετε δίκιο το πως ο εγκέφαλος κάνει "compile" την αμφίεση μιας γυναίκας ως προκλητική πολλές φορές ακόμα και η μπούργκα μπορεί να είναι προκλητική, στα "μοντέλα προκλητικότητας" παίζει ρόλο και το πως προβάλλονται και από τα μέσα και την κοινωνία. Προσωπικά πιστεύω το να θες να αρπάξεις την πρώτη γυναίκα που θα βρεις και να τις κάνεις sex με την βία είναι καθαρά αρρώστια.
Όσο για τον βιασμό:
Άπαξ και δω βιαστή στον δρόμο μου απλά δεν θα κρατήσω τον θυμό μου, δεν ξέρω το που θα βρεθεί μετά το ξέσπασμά μου. Προσωπικά πιστεύω πως η γυναίκα είναι πολύτιμη στον πλανήτη γη και πρέπει να συμπεριφέρομαι τρυφερά σε αυτήν σαν άντρας. Και να μην την σέβεσαι είναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατακριτέο από όλους.
Πέρα από αυτό,θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός <<έγκλημα>> είναι λίγο υπερβολικός.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από SpeedFreak: 23 Μάρτιος 2013 - 19:06
Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...
Μπρεχτ
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 19:17
Koίτα,σεβαστή η αντίδρασή σου.....η γυναίκα είναι πολύτιμο ον και σίγουρα ένα από τα σθεναρά επιχείρηματα για αυτό είναι ότι το ανδρικό φύλλο είναι δημιούργημά της..κάνω λάθος??
Πέρα από αυτό,θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός <<έγκλημα>> είναι λίγο υπερβολικός.Spoiler:
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 19:20
Free Autographs
PS: Im serious
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 19:27
Όντως κι εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση. Ο Νίτσε ήταν ένας αδύναμος ανθρωπάκος. Όχι μόνο ήταν αποτυχημένος επαγγελματικά, αλλά και κοινωνικά και οικονομικά. Ούτε γκόμενα δεν μπορούσε να σταυρώσει (
και λόγω σύφιλης, αλλά και όπως είπε επειδή τις τρόμαζε το μουστάκι του.. <- ό,τι να ναι...)! Και παρόλο που ήταν τέτοιος άνθρωπος εξυμνούσε τον Ναπολέοντα και όλους τους άλλους διάσημους κατακτητές, υποστηρίζοντας ότι είναι στη φύση κάθε ανθρώπου η δίψα για δύναμη, ανωτερότητα και εξουσία (will to power). Έλεγε: "σας έυχομαι (στους "αναγνώστες") δυστυχία, γιατί μόνο έτσι μπορεί κάποιος να γίνει δυνατότερος, μόνο από την υπέρβαση της δυσκολίας (what doesn't kill you makes you stronger...)", όταν ο ίδιος δεν πέτυχε τίποτα στη ζωή του. Στο τελος τρελάθηκε κι' όλας... Αλλά πέρα από αυτά, δεν μπορεί κανείς να μην συμφωνήσει ότι οι ιδέες του σημάδεψαν την φιλοσοφία...
Well, επειδή το ποστ αυτό είναι λίγο ανακριβές, θα σου πω να διαβάσεις το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Ένα από τα καλύτερα πράγματα, που γεννήθηκε λόγω του Νίτσε, είναι η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία. Tα bold στο ποστ σου είναι και η ουσία αυτής. Νομίζω μπερδεύεις το "εξυμνούσε" με το "στη φύση του κάθε ανθρώπου". Η βάση στη φιλοσοφία του δεν είναι εκεί. Άλλωστε φαίνεται και ποιους ωφέλησε να εκλάβουν έτσι το μήνυμα του(βλ. Χίτλερ κλπ)
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 20:59
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 22:43
ή έναν κομπογιαννίτη για τον Νίτσε...Ο Νίτσε ήταν ένας τρελός κομπογιαννίτης. Διαβάζοντας αυτά που έγραφε για τον υπεράνθρωπο είναι σαν να βλέπεις έναν καπιταλιστή να μιλάει για τα πλεονεκτήματα του κομουνισμού ή μια αντιλόπη για την ανωτερότητα των σαρκοβόρων.
Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2013 - 22:44
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Πρέπει να ψάξω περισσότερο το θέμα...Well, επειδή το ποστ αυτό είναι λίγο ανακριβές, θα σου πω να διαβάσεις το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Ένα από τα καλύτερα πράγματα, που γεννήθηκε λόγω του Νίτσε, είναι η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία. Tα bold στο ποστ σου είναι και η ουσία αυτής. Νομίζω μπερδεύεις το "εξυμνούσε" με το "στη φύση του κάθε ανθρώπου". Η βάση στη φιλοσοφία του δεν είναι εκεί. Άλλωστε φαίνεται και ποιους ωφέλησε να εκλάβουν έτσι το μήνυμα του(βλ. Χίτλερ κλπ)
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από MPVNsf123: 23 Μάρτιος 2013 - 22:45
Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2013 - 01:40
Eίπα εξαρχής ότι τα συμπεράσματά μου είναι προσωρινά και βιαστικά αλλά μιας και τράβηξε η κουβέντα κατάληξα να απολυτοποιούμαι, ίσως λανθασμένα. Πάντως, όταν μαθαίνω για ένα περιστατικό και είμαι σε θέση να το σχολιάσω, δεν μπορώ παρά να μιλήσω με βάση τα δεδομένα και τις καταστάσεις. Όταν γνωρίζω τα άτομα μπορώ να κρίνω καλύτερα αλλά η διαδικασία δεν είναι τόσο διασκεδαστική.Kamui, μην απολυτολογείς και μη βγάζει τόσο αυθαίρετα συμπεράσματα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ποσοτικά, όσο και να θέλουμε να τα κάνουμε έτσι. Σου έχω πει τις απόψεις μου για το καθολικό. Συνεχίζουμε πολλοί να παραβλέπουμε τον παράγοντα "άνθρωπο" ως μεμονωμένη οντότητα.
Επίσης, όταν μιλάω για υπανθρωπικές συμπεριφορές, δεν εννοώ ότι όποιος τις διαπράττει μια φορά θα είναι αιώνια ένας υπάνθρωπος (αν αυτό φυσικά δεν είναι στο πεπρωμένο κάθε ανθρώπου, έχει να κάνει κυρίως με τα κριτήρια που θέτουμε για τον υπανθρωπισμό), αλλά ως υπανθρωπική συμπεριφορά χαρακτηρίζω αυτή που απομακρύνει τον άνθρωπο από το παράδειγμα του "κλασσικού" τέλειου ανθρώπου που έστω ο ίδιος θέτει για τον εαυτό του και παρεμποδίζει την ουσιαστική αυτονομία του χαρακτήρα του. Οτιδήποτε τέλος πάντων φθείρει τα ανθρώπινα ανώτερα χαρακτηριστικά του και τον ωθεί σε μεγαλύτερη συσχέτιση με τα ζώα.
Koίτα,σεβαστή η αντίδρασή σου.....η γυναίκα είναι πολύτιμο ον και σίγουρα ένα από τα σθεναρά επιχείρηματα για αυτό είναι ότι το ανδρικό φύλλο είναι δημιούργημά της..κάνω λάθος??
Πέρα από αυτό,θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός <<έγκλημα>> είναι λίγο υπερβολικός.Spoiler:
Ας μου πει κανείς απο πού και ως πού το ανδρικό φύλλο είναι δημιούργημα του γυναικείου και τι σχέση έχει αυτό με το πόσο πολύτιμα είναι τα άτομα του γυναικείου φύλου.
Ένα ον που το κύριο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι να βγάζει αίματα κάθε μήνα απο ένα αιδοίο και να γεννάει με πόνο ματωμένα μωρά που το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα γι' αυτά είναι ότι πρόκειται να συνεχίσουν τον ανούσιο κύκλο κατανάλωσης και βίας απέναντι στη φύση αν δεν πεθάνουν πρόωρα δεν έχει τίποτα πιο αξιοσέβαστο από το ανδρικό, το οποίο από μόνο του φυσικά ούτε αυτό έχει κάτι το αξιοσέβαστο.
Anyway, δε νομίζω πως πρέπει να μακρυγορήσω ως προς αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα αξιοσέβαστο ή αξιολάτρευτο σε κοινά φυσικά χαρακτηριστικά για τα οποία ο ίδιος ο άνθρωπος δε φέρει καμία ευθύνη, και κανένας σοβαρός λόγος για να σέβεται κανείς τις γυναίκες μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες. Φυσικά παραπάνω δεν αναφέρομαι στις γυναίκες ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες, μόνο στο αποτέλεσμα που μένει αν απομονώσεις τα γυναικεία χαρακτηριστικά αφαιρώντας τα υπόλοιπα, που κάνουν τους ανθρώπους ξεχωριστούς και προσδίδουν σ' αυτους ένα παραπάνω ενδιαφέρον, άσχετα με το φύλο τους.
Κατα τ' άλλα η κατάσταση που περιγράφεις προκαλεί σε μια αποκρουστική αηδία σε ένα μέρος της ψυχής μου. Ένα άλλο δεν ενοχλείται και θα μπορούσε να διασκεδάσει με μια τέτοια πραγματικότητα, αλλά αποφασίζω να το αγνοήσω.
Πολλοί μιλάνε για το πόσο άδικο είναι να χτυπάει κάποιος δυνατός έναν αδύναμο. Πόσο άδικο όμως είναι να υπάρχει ένας κοινωνικός κανόνας που να επιτρέπει στον αδύναμο να χλευάζει και να χτυπάει τον δυνατό, χωρίς να του επιτρέπει να ανταπωδόσει, χάρη σε ένα εντελώς άσχετο με την ανθρώπινη αρετή εκ φύσεως χαρακτηριστικό που έχει ο αδύναμος;
Και μη μου πείτε ότι η δύναμη δεν έχει σχέση με το φύλο, γιατί ακριβώς αυτοί που υποστηρίζουν τέτοιου είδους στερεότυπα βασίζονται σε αντίστοιχα στερεότυπα δύναμης και αδυναμίας μεταξύ των δύο φίλων.
Περιττό να πω φυσικά πως τέτοιου είδους στερεότυπα που φαινομενικά υπερασπίζονται το γυναικείο φύλο είναι περισσότερο προσβλητικά για τη γυναίκα, παρά άδικα για τον άντρα, και πολλοί για κάποιο λόγο αρνούνται να το δουν αυτό.
Πάντως δεν πιστεύω πως ο Nietzsche ήταν κομπογιαννίτης. Ήταν, θα έλεγα, ένας ιδιαίτερα έξυπνος και ευαίσθητος άνθρωπος με κάποια κενά στη ζωή του που τον ώθησαν να φτάσει τη σκέψη του στα άκρα (όχι ότι ταυτόχρονα η ίδια η σκέψη του δεν τον οδήγησε στις συνθήκες ζωής τους), και σε αυτή τη διαδικασία οδηγήθηκε ταυτόχρονα στην αποσύνθεση κάποιων γελοίων στερεοτύπων και θεσμών ηθικής, σε μια λογοκρατική αλλά εμποτισμένη με ένα γερό συναίσθημα φιλοδοξίας σκέψη που επηρέασε την ίδια την παγκόσμια ιστορία, αλλά και στην ίδια την τρέλα, την πλήρη αποσύνθεση της προσωπικής του ζωής.
Ίσως το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ενσαρκώσουμε τα πρότυπα που βάζουμε για την ανθρωπότητα και ότι η φιλοδοξία μας συνήθως στηρίζεται στην ίδια μας την αδυναμία να μοιάζει σαν μια τραγική αποτυχία, αλλά προσωπικά αντί για την παραίτηση στην απλή και μέτρια πραγματικότητα βρισκω την πτώση του αφοσιωμένου αγωνιστή πιο ηθική, ακόμα και αν δεν είναι σίγουρος για όσα πιστεύει και φτάνει στο σημείο να χάσει κάθε απόλαυση της ζωής στην πορεία του.
Ο ίδιος εξάλλου από τη στιγμή που αφιέρωσε τη δύναμή του στη δυστυχία του, πίστεψε σε αυτήν, επομένως στην προσωπική του πορεία για εύρεση της πνευματικής δύναμης ήταν έως ένα βαθμό επιτυχημένος.
Μπορώ να πω πως σήμερα η σκέψη μου είναι απελπιστικά αισιόδοξη, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες.
Γνωρίζω οτί δεν είμαι παρά ένας αποτυχημένος μισάνθρωπος που απέτυχε να πείσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό για όσα πίστεψε σε μια αντίδραση δύναμης απέναντι στην ίδια του την αδυναμία, αλλά και κάθε φορά που γράφω οτιδήποτε πέρα απο το τυπικό και το κομφορμιστικό μου γεννιούνται αμέτρητες αμφιβολίες για το πού μπορώ να οδηγηθώ με όσα λέω. Όσο μπορώ όμως να τραβάω νόημα από τα προβλήματα του κόσμου στον οποίο επέλεξα να εναντιωθώ και ο αντιπαθητικός αλλά ενδιαφέρων αυτός κόσμος μου προσφέρει υλικό για σκέψη και συζήτηση, παρατηρώ ότι η διαδικασία της αντίληψης της πραγματικότητας είναι εν τέλει περισσότερο διασκεδαστική παρά βαρετή και ότι μέσα από κάθε μου συζήτηση είτε αισθάνομαι δικαιωμένος είτε αποτυχημένος αποκτάω κάτι, πράγμα που ελπίζω να συμβαίνει και στους υπόλοιπους.
*συγχωρέστε με για αυτό το ποστ, δρα το πολύωρο διάβασμα βιολογίας.*
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 24 Μάρτιος 2013 - 01:51
Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2013 - 02:56
Αυτά συμβαίνουν όταν ερμηνεύονται φιλοσοφικές έννοιες(για πολιτικούς ή μη,λόγους)αποσπασματικά κ με γνώμονα την χρήση των λέξεων στην καθημερινή γλώσσα.Τα χουμε πει άλλωστε,ο Nίτσε ήταν θεωρητικός των ναζήδων,ο Πλάτωνας προφήτης του χριστιανισμού και η ΕΣΣΔ θεμελιώθηκε πάνω στα έργα του Μαρξ.
Κρίμα πάντως να φτάνει η κουβέντα ως τον Νίτσε κ τον κάθε Νίτσε,και ακόμα να μην έχουν γίνει αντιληπτά από κάποιους τα αυτονόητα περί βιασμού.
Y.Γ:Μια γενική παρατήρηση,το να κρίνουμε το έργο κάποιου μέσω αναφορών στην ψυχοσύνθεσή του και στην προσωπική του ζωή(τις οποίες και έχουμε βγάλει να μην πω από που)είναι αστείο όσο δεν πάει.
Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2013 - 05:27