Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#71386 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 00:48

Πες μας ότι ξες να κάνεις δειγματοληψία και στατιστική ανάλυση σε έρευνα.

Αν εσύ ξέρεις, διαφώτισε μας. Εκτός και αν θεωρείς ότι ένας άνθρωπος απαγορεύεται να αναλύσει ένα paper επειδή δεν κατέχει όλα τα απαραίτητα χαρτιά. Συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε όλοι το προνόμιο να σπουδάζουμε επί παντός επιστητού.

Εντάξει Aiorral, το κέρδισες το best fedora award του forum, μπορείς να σταματήσεις να προσπαθείς.

and loll @reverse sexism!! let me guess... επειδή ~ο φεμινισμός απευθύνεται σε γυναίκες~ we need MRAs, am i right?

Εγώ ένα θα πω πάντως: feminism doesn't mean shit if you're not intersectional.

Και εσύ κέρδισες με προσβολές! How classy!

Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Συνέχισε να κάνεις υποθέσεις για πράγματα που πιστεύω, είναι πολύ της μόδας στο tumblr (see how it works both ways).

Συμφωνώ πως it don't mean shit, όπως και κάθε άλλο κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις;

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aiorral: 26 Φεβρουάριος 2013 - 00:49

#71387 amaya3

amaya3

high priestess of homin

• Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 01:09

Συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε όλοι το προνόμιο να σπουδάζουμε επί παντός επιστητού

Συνέχισε να κάνεις υποθέσεις για πράγματα που πιστεύω, είναι πολύ της μόδας στο tumblr (see how it works both ways).

trying too hard and it's not even a burn. bye

2s9p2fs.jpg

#71388 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 01:10

trying too hard and it's not even a burn. bye

Bye. Thanks for nothing.

#71389 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 01:52

δεν καταλαβα τι λετε αλλα τα περι βιασμων ..σκοτωμων ...κτλ δεν ειναι για αστεια.
καποτε ο ρορικονφαν δικαιολογουσε το βιασμο ...οτι να ναι.
αυτα περι κουλτουρας του βιασμου κτλ ειναι τοσο αστεια οσο οι ομαδες και τα κομματα που προωθουν την παιδοφιλια και την οπλοκατοχη.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#71390 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 08:08

Βαριέμαι να βρω με ποια αφορμή άρχισε η κουβέντα κλπ, απλώς περνούσα από τη μαύρη τρύπα και με ρούφηξε :nooooo: και είπα να αφήσω ένα μικρό σχόλιο.

Βλέπω πως το ρίξαμε στην επιστήμη και κάνουμε χρήση της αυθεντίας του wikipedia για να τεκμηριώσουμε τους όρους που χρησιμοποιούμε. Αλλά κατά βάση όλοι ξέρουμε και είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι κάποιος/κάποια εννοεί όταν μιλάει για rape culture στην κοινωνία μας. Από τις τσόντες στις οποίες πλέον έχουν πρόσβαση όλοι εύκολα και που στην πλειοψηφία τους περιέχουν σεξουαλικές συμπεριφορές επιβολής μέχρι και καθημερινά σχόλια και "αστειάκια" μεταξύ ανδρών, νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι εννοούμε.

Όταν μιλάμε για rape culture στην κοινωνία μας λοιπόν, δεν μιλάμε για κάτι που έχει να κάνει άμεσα με τον βιασμό αυτόν καθαυτό αναγκαστικά, αλλά περισότερο για στάσεις και αντιλήψεις γύρω από το γυναικείο φύλο (και όχι μόνο καμιά φορά), που επιρρεάζουν τις σχέσεις μας (οποιουδήποτε είδους, φιλικές, ερωτικές κλπ) με τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε αυτό.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 26 Φεβρουάριος 2013 - 09:19

#71391 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 08:33

Τελευταίο σχόλιο και από μένα απλά για να απαντήσω σχετικά με κάτι που είπα πιο πάνω. Οποιαδήποτε εγκληματολογική μελέτη περί βιασμού και αν πιάσεις στην Ελλάδα γράφει ξεκάθαρα ότι ο αριθμός των καταγγελθέντων βιασμών είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με την πραγματικότητα. Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει πόσο ταμπού θεωρείται στη χώρα μας. Και εγώ θα ήθελα σαν γυναίκα και σαν άνθρωπος να μην ισχύουν αυτά τα νούμερα και ουδέποτε στη ζωή μου δεν έχω αισθανθεί θύμα, γιατί όποιος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του (και όχι μόνο τα δικά του) δεν είναι ποτέ θύμα, αλλά δεν μπορώ να μην δέχομαι την πραγματικότητα επειδή έτσι με βολεύει για να αισθάνομαι καλύτερα.

Από κει και πέρα μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όλη μέρα και για πάντα αλλά όπως είπε ο Gilmaru όλοι είμαστε σε θέση να καταλάβουμε για ποιό πράγμα μιλάμε.

Καλημέρα aNiMe//GR, πάω να κάνω βαρετά πράγματα στα δικαστήρια (και όχι Anelis δεν φοράω ταγιέρ που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω!)

xbJ3b2w.jpeg

#71392 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

~:vv:~

• Members
  • 163 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 10:21

Εγώ ειλικρινά δεν μπορούσα να το καταλάβω :) Ήταν η πρώτη φορα που είδα τον ορο και πίστευα ότι ήταν έτσι . Η wiki απλά το επιβεβαίωσε.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#71393 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 10:53

Τελευταίο σχόλιο και ... πράγμα μιλάμε.

Καλημέρα aNiMe//GR, πάω να κάνω βαρετά πράγματα στα δικαστήρια (και όχι Anelis δεν φοράω ταγιέρ που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω!)

κριμα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από laraska: 26 Φεβρουάριος 2013 - 10:53

Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#71394 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 10:55

Ahoy there!! Long time no see! και ναι επιτέλους τέλος οι χακί αλυσίδες που με κρατούσαν! Καλό κουράγιο σε όσους μπήκαν/θα μπούνε τώρα :)

Tiger-stock-blog-header.jpg

#71395 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 11:03

Κρίμα, νόμιζα ότι μιλούσαμε υπό άλλες βάσεις, αλλά βλέπω ότι πρέπει να καταφύγω στα παλιότερα μέσα. Τα βάζω γιατί καλό είναι να υπάρχουν και να διαβαστούν, και σας απειλώ ότι θα τα ξαναχρησιμοποιήσω.

Rape Vs Murder
Rape culture 101

Posted Image

What is rape culture

Victim blaming anti rape campaign

Γιατί αν δε ζούσαμε στην κουλτούρα του βιασμού δε θα είχαμε ανάγκη από τέτοια πράγματα.

Ομοίως.

Ομοίως.

Ομοίως.

Ομοίως.

How would you describe rape culture to someone who’d never heard the term before?
Rape culture are the things that allow rape to seem normal and prevent survivors from being able to speak up and out. Rape culture is silencing. In a rape culture, people are surrounded with images, language, laws, and other everyday phenomena that validate and perpetuate rape. It includes jokes, TV, music, advertising, legal jargon, laws, words and imagery that make violence against women and sexual coercion seem so normal that people believe that rape is inevitable. Rather than viewing the culture of rape as a problem to change, people in a rape culture think about the persistence of rape as “just the way things are.”
It is important that smaller groups, grassroots groups, speak up and talk about what matters to them. When people see an image like Rape is Rape or PINK Loves Consent in a mainstream venue like Facebook, even if they don’t linger on the image for long, it might help them to see rape culture where it was previously invisible. Or it will inspire them to make an image, an idea, a reality. This stuff is important because it shows that no matter how big the corporate giants are, especially in the internet and social media age, people really do have the power to be heard and to change the things that are oppressive using the very same tools. And we can even be more effective than they can be.

Γιατί αυτό πρέπει να πολλαπλασιαστεί εκατοντάδες φορές για να αντικατοπτρίζει την έκταση και τη συχνότητα του θέματος.

Διευκρίνηση περί privilege.
The Male Privilege Checklist
White Male Privilege
Straight White Male: The Lowest Difficulty Setting There Is
Μπόνους προεκτάσεις αυτού
http://www.rolereboot.org/culture-and-politics/details/2012-07-why-most-mass-murderers-are-privileged-white-men
http://gawker.com/5973485/the-unbearable-invisibility-of-white-masculinity-innocence-in-the-age-of-white-male-mass-shootings

Aiorral δε με ενδιαφέρει αν είσαι μαύρος, άσπρος, κίτρινος, μπλε, gay, st8, trans, unicorn, squarepants αλλά ffs μην προσπαθείς να αφήσεις υπόνοιες ότι μπορεί να μην είσαι male [υπάρχουν και τα παλιά σου vms βρε].

Έξτρα μπόνους. Γενικά δε συμφωνώ σε πολλά με αυτήν, αλλά αυτό το απόσπασμα είναι το μοναδικό κομμάτι που αξίζει από το βιβλίο της, αναφορικά με τις γυναίκες που λένε ότι δεν είναι φεμινίστριες. xD
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#71396 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 11:24

Όλσο

(και όχι Anelis δεν φοράω ταγιέρ που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω!)

debatable

Δημοσιευμένη  εικόνα

#71397 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 12:00

Ωχ παναϊμ, επιτέλους διάβασα όλες τις σελίδες.

Κάπου πήρε το μάτι μου για men-hating φεμινίστριες και τα λοιπά. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θεωρείται πλέον αποδεχτό να απαντάμε σε strawman και καρικατούρες που δημιουργήθηκαν για να σταματήσουν το κίνημα της ισότητας...
Posted Image

Είδα και privilege denying που βαρέθηκα να το εξηγώ, οπότε μόλις με δεχτούν στο Χόγκγουορτς θα ξεκινήσω να φτιάχνω φίλτρα να δώσω σε όλους τους deniers μια μέρα έξω από την φούσκα που ζουν.

Τέλος, ο λόγος που το λένε ακόμα φεμινισμό
Posted Image
Και αν για κάθε φεμινιστή και φεμινίστρια υπάρχει και ένα άτομο που υποστηρίζει άκυρα πράγματα, βρείτε μου ένα κίνημα που δεν έχει μαλάκες (cough Dan Savage cough).

#71398 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 12:31

Aiorral δε με ενδιαφέρει αν είσαι μαύρος, άσπρος, κίτρινος, μπλε, gay, st8, trans, unicorn, squarepants αλλά ffs μην προσπαθείς να αφήσεις υπόνοιες ότι μπορεί να μην είσαι male [υπάρχουν και τα παλιά σου vms βρε].

Και εσύ μην προσπαθείς να υπονοήσεις ότι ο/η miko-chin ήξερε. Και αν είμαι άρρεν στο φύλο, δεν πρέπει να διαφωνώ μαζί σας, γιατί έχω προνόμια ως λευκός στην Ελλάδα του Σχορτσιανίτη. Αυτό προσπαθείς να μου πεις; Συν το ότι οι miko-chin και amaya3 δεν είχαν κάτι να πουν. Αλλά καταλαβαίνω ότι μερικοί εδώ μέσα δεν σκαμπάζουν από ευγένεια. Και οι περισσότεροι μη φοβάστε, ξέρω πολύ καλά τι πάει να πει το λεγόμενο "προνόμιο", αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχω άδικο στην περίπτωση που είμαι προνομιούχος. Αλλά όχι, να μην χρησιμοποιήσω τα προνόμια μου για να λύσω κάτι που θεωρώ λάθος, να κάτσω στα αυγά μου. Plz.

Το υπόλοιπα θα τα τσεκάρω και θα απαντήσω εν καιρώ. Κάποια τα έχω ήδη διαβάσει/δει (τα πρώτα 2-3 λινκς). Να ξεκαθαρίσω κάτι που ελπίζω ότι δεν καταλάβατε. Όταν έγραψα ότι η δολοφονία είναι χειρότερη, δεν εννοώ ότι είναι πιο σοκαριστική από τον βιασμό. Είναι πολύ λιγότερο σοκαριστική στα μυαλά των ανθρώπων, γιατί ζούμε σε murder culture, παγκοσμίως. Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοώ.
Btw, εγώ όταν ακούω rape culture, δεν ακούω ένα συνώνυμο για τον μισογυνισμό, γιατί είναι πρακτικά υποσύνολο του. Ο/η gilmaru δίνει έναν ορισμό που μάλλον ισοδυναμεί με misogyny culture, όχι συγκεκριμένα κουλτούρα του βιασμού.
Εν τω μεταξύ, νομίζω βρήκα την πηγή της mono, η οποία γράφτηκε το 1998 και αναφέρεται σε μελέτη ενός εγκληματολόγου με το όνομα Άγγελος Τσιγκρής (http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980208a.htm) (μια μελέτη του από το 2001(?): http://www.grsr.gr/pdf/106_67-104.pdf). Still checking.

Επίσης, δεν ξέρω αν έχει δει πολλά vids του Jim Sterling, γιατί έχει κάνει ένα βίντεο το οποίο υποστηρίζει την δική μου άποψη (nsfw και πολυ σοκαριστικό, οπότε με προσοχή): http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/6692-Desensitized-to-Violence

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aiorral: 26 Φεβρουάριος 2013 - 12:34

#71399 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 12:41

Actually όχι δεν ήταν αυτή η πηγή μου, αλλά ένα μείγμα από μελέτες που διάβασα στα πλαίσια των μαθημάτων της Εγκληματολογίας και της εγκληματολογικής προσέγγισης του φύλου στη Νομική.

Εντωμεταξύ δεν έβαλα ταγιέρ αλλά έβαλα τακούνια και έχω να δηλώσω ότι δεν υπάρχει πιο απάνθρωπο εργαλείο! Τ_Τ

xbJ3b2w.jpeg

#71400 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2013 - 12:42

Και εσύ μην προσπαθείς να υπονοήσεις ότι ο/η miko-chin ήξερε. Και αν είμαι άρρεν στο φύλο, δεν πρέπει να διαφωνώ μαζί σας, γιατί έχω προνόμια ως λευκός στην Ελλάδα του Σχορτσιανίτη. Αυτό προσπαθείς να μου πεις; Συν το ότι οι miko-chin και amaya3 δεν είχαν κάτι να πουν. Αλλά καταλαβαίνω ότι μερικοί εδώ μέσα δεν σκαμπάζουν από ευγένεια.

"Υπονοώ" ότι εγώ το ήξερα. Βασικά το υποψιάστηκα λόγω προνομίου από τον τρόπο που γράφεις, αλλά μετά το τσέκαρα to be on the safe side γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ειδικά η miko chin σου έδωσε μια πολύ καλή απάντηση, ακόμα και αν σε κάποια σημεία είναι παθιασμένη. Το να απορρίπτεις και να διαγράφεις πλήρως αυτά που λέει επειδή δε συμφωνείς με τον τρόπο είναι κρίμα και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Όπως είδες λοιπόν και από τα λινκς η κουλτούρα του βιασμού...είναι αυτό που είπε ο Gilmaru. Σε ένα venn ίσως να ήταν κάπως έτσι:
Posted Image
*χωρίς το ρόζ να βγαίνει έξω από τα όρια του μπλε.
Όπου ροζ rape culture, όπου μπλε misogyny.

Δημοσιευμένη  εικόνα