Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#71371 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 25 February 2013 - 23:26

Με όσους έχω μιλήσει στην ζωή μου και από τα ελληνικά media, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά άτομα που δεν θα ήθελαν να λιντσάρουν τον/την οποιονδήποτε βιαστή ή παιδεραστή.

Θα σου έλεγα να προσέχεις τις παρέες σου, αλλά κι εγώ τα έχω ακούσει αυτά...απο καθηγήτρια έκθεσης κιόλας (καλά απο αυτήν ακούς διάφορα ωραία κατα καιρούς). Τουλάχιστον δε μας το πρότεινε σαν λύση αλλα δε δίστασε κιόλας να βγάλει όλο αυτό το γελοίο συναισθηματισμό λες και υπερασπίζεται κάποιο σοβαρό δίκαιο or something. Βέβαια αυτή έλεγε για μεγάλα στελέχη επιχειρήσεων παιδικής πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών, έχει τεράστια διαφορά, αλλά ΟΧΙ.

Τώρα σχετικά με το αν ο φεμινισμός έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες ή υπερασπίζεται και όλες τις καταπιεσμένες απο την πατριαρχική κοινωνία ομάδες, νομίζω ότι ο Aiorral κολλάει στον τίτλο.
Όταν μιλάμε για φεμιν-ισμο (feminine) αυτομάτως ο νους πάει στη γυναίκα.
Βέβαια αυτό ίσως θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως γενικότερα η απομυθοποίηση της θυληκότητας or something, αλλά αν είναι ο όρος να αποκτήσει τόσο καθολική σημασία, μπορεί απλά να αλλάξει τίτλο.

Posted Image

Σε παρακαλώ...όχι και εδω. :(
Έρχομαι καθημερινά σε επαφή με αυτό το όνειδος (γύρω στα 10-20 "κρούσματα τη μέρα) και μάλιστα ΚΑΙ σε φούξια ΚΑΙ σε ροζ (πλέον βέβαια έχει από όλα τα χρώματα, πρώτα σπείρουμε την πανούκλα και μετά ικανοποιούμε όλα τα γούστα για να δίνουμε την εντύπωση αγοραστώ και όχι θυμάτων). Aρχικά σκέφτηκα ότι για να είναι τόσο άσχημες και να τις φοράει το μισό σχολείο θα είναι τουλάχιστον πάμφθηνες, μέχρι μου πέρασε απο το μυαλό ότι παίζει μέρος των χρημάτων να πηγαίνουν σε κάποιο καλό σκοπό or something. Φυσικά δεν έχω δικαίωμα να σχολιάζω κάτι μ' αυτό τον τρόπο καθαρά αισθητικά κριτήρια, αλλά όταν άκουσα πόσο κοστίζουν (100-200 ευρώ, δε ξέρω αν υπάρχουν φθηνότερες απομιμήσεις) και ότι είναι φτιαγμένες απο δέρματα προβάτων, καγκουρό, και ότι μέσα περιέχουν γούνα ρακούν (υπάρχουν νομίζω και συνθετικές, αλλά τα άτομα απ' όπου το άκουσα είχαν αγοράσει τα ίδια δερμάτινες και ακριβές).
Αυτό φυσικά δε σημάινει ότι επειδή η μόδα των ψηλοτάκουνων κλπ που έχουμε συνηθίσει τόσο καιρό επειδή είναι πιο ευρέως αναγνωρισμένη ως καλαίσθητη, δικαιολογώ τα λεφτά που ξοδεύονται και την όλη μανία πίσω απο αυτά.
Απλά βρίσκω τις ουγκα-μπουγκα ένα εντυπωσιακό παράδειγμα πλύσης εγκεφάλου και μαζοποίησης απο τις επιταγές της μόδας και τρελού πλουτισμού μιας επιχείρησης που βασίστηκε καθαρά σε αυτό και όχι στην ποιότητα ή την τιμή του προϊόντος, γιατί το συγκεκριμένο προϊόν είναι μεν πρακτικό (αν θες βέβαια κάτι πρακτικό μπορείς να βάλεις κάτι πολύ φθηνότερο και λιγότερο επιβλητικό) αλλά δεν ανταποκρίνεται στην κοινή αισθητική κανενός απο τα δύο φύλα.
Δε λέω ότι οποιοσδήποτε τις φοράει είναι ντε και καλά θύμα ή ανόητος, αλλά αν παρατηρήσεις μια φορά την εξάπλωση στους νέους αλλά και σε καθηγήτριες (μάλιστα αριστερών πεποιθήσεων) αρχίζεις και απορείς λίγο με την παράνοια που κρύβεται πίσω απ' όλο αυτό...

Edited by Kamui, 25 February 2013 - 23:29.

O6rrvsU.jpg

#71372 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 25 February 2013 - 23:38

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ουγκ!!!

Posted Image

Οι παραπάνω άνδρες μπορούν να τα βάλουν με αυτήν?

Ακόμη όσο αφορά τον Φεμινισμό λοιπόν:
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Ειδικά η μαγειρική είναι ΚΑΘΑΡΑ αντρική υπόθεση. Μην νομίζετε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς μουσακά η ντολμαδάκια γιαλατζή. Μάλιστα μπορούμε να κάνουμε οποιδήποτε φαγητό, αρκεί μια ματιά στο google για την συνταγή ;).

Και τώρα πέρα από την πλάκα.

Δε όσο αφορά την θέση της γυναίκας ως προς τον άντρα είναι κάτι σαν το διαμάντι και το αλατοπίτερο της ζωής. Χωρίς γυναίκα όχι μόνο δεν θα έχει "νοστιμιά" η ζωή δεν θα είχες ζωή καν γι αυτό μόκο. Τουλάχιστον το ότι βγήκαμε μέσα από μια γυναίκα αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι. Πως να σας το πω ρε παιδιά η γυναίκα είναι το πολυτιμότερο πράγμα σε αυτόν το πλανήτη. (Οκ ένα από τα πολυτιμότερα)

Edited by pc_magas, 25 February 2013 - 23:41.

#71373 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 25 February 2013 - 23:39

Γυμνά τα έχουν αφήσει τα καημένα τα ζωάκια.

#71374 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 25 February 2013 - 23:45

Γιατί μέσα στη μαύρη τρύπα γίνεται συζήτηση για τον βιασμό και τα λοιπά; Παιδιά, είναι αλήθεια πως υπάρχουν βιασμοί και στην ελλάδα και σύμφωνα με τα περισσότερα που έχω διαβάσει αυτοί που αναφέρονται είναι μόνο το 1/10 του πραγματικού αριθμού. Εγώ δε θα σου πω ότι είμαι φεμινίστρια, αλλά θα σου πω πως παρόλο που δυστυχώς και η κακοποίηση των αντρών αυξάνεται πάνω από το 80% είναι γυναίκες. Εσύ φαίνεσαι Aiorral σαν συνειδητοποιημένος άνθρωπος, οπότε φαντάζομαι θα ξέρεις πως στο μεγαλύτερο μέρος τους ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι βουνίσιοι Κρητικοί - και από αυτούς που έχω γνωρίσει, πάρα πολύ ευτυχώς πιο μεγάλοι από εμένα - ακόμα διαχωρίζουν μεταξύ παιδιού και κόρης. Μη μιλήσουμε για την Πελοπόννησο που ακόμα την ακούω ως το διαμέρισμα με όλους τους αιμομικτικούς πατεράδες.

Είναι πολλά τα προβλήματα μέσα στην ίδια μας τη χώρα που πρέπει να λύσουμε και μετά να ενδιαφερθούμε για τις άλλες χώρες. Ευτυχώς δεν είμαστε σε επίπεδα να λιθοβολούμε αυτές που μένουν έγκυες από θύματα βιασμού, αλλά δεν είμαστε καν σε επίπεδο να μπορούμε αποτελεσματικά - δηλαδή πρακτικά - να ενθαρρύνουμε όλα τα θύματα βιασμού, άντρες και γυναίκες (αλλά κυρίως γυναίκες), να μιλήσουν γι αυτό και να κάνουν κάτι. Ειδικά όταν αυτοί κατά το 90 και τοις εκατό είναι άτομα από το οικογνειακό περιβάλλον.

Σας παρακαλώ, έχουμε πολλά προβλήματα καθημερινά, δεν χρειαζόμαστε και τέτοια. Ας τελειώσει εδώ με όλες τις μεριές να συμφωνούνε πως και φυσικά υπάρχει rape culture αλλά είναι ηδεχθής και όλοι εδώ δε θέλουμε να τον συντηρούμε. Εντάξει; Κι ας το κλείσουμε εδώ.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#71375 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 25 February 2013 - 23:57

Γιατί μέσα στη μαύρη τρύπα γίνεται συζήτηση για τον βιασμό και τα λοιπά; Παιδιά, είναι αλήθεια πως υπάρχουν βιασμοί και στην ελλάδα και σύμφωνα με τα περισσότερα που έχω διαβάσει αυτοί που αναφέρονται είναι μόνο το 1/10 του πραγματικού αριθμού. Εγώ δε θα σου πω ότι είμαι φεμινίστρια, αλλά θα σου πω πως παρόλο που δυστυχώς και η κακοποίηση των αντρών αυξάνεται πάνω από το 80% είναι γυναίκες. Εσύ φαίνεσαι Aiorral σαν συνειδητοποιημένος άνθρωπος, οπότε φαντάζομαι θα ξέρεις πως στο μεγαλύτερο μέρος τους ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι βουνίσιοι Κρητικοί - και από αυτούς που έχω γνωρίσει, πάρα πολύ ευτυχώς πιο μεγάλοι από εμένα - ακόμα διαχωρίζουν μεταξύ παιδιού και κόρης. Μη μιλήσουμε για την Πελοπόννησο που ακόμα την ακούω ως το διαμέρισμα με όλους τους αιμομικτικούς πατεράδες.

Είναι πολλά τα προβλήματα μέσα στην ίδια μας τη χώρα που πρέπει να λύσουμε και μετά να ενδιαφερθούμε για τις άλλες χώρες. Ευτυχώς δεν είμαστε σε επίπεδα να λιθοβολούμε αυτές που μένουν έγκυες από θύματα βιασμού, αλλά δεν είμαστε καν σε επίπεδο να μπορούμε αποτελεσματικά - δηλαδή πρακτικά - να ενθαρρύνουμε όλα τα θύματα βιασμού, άντρες και γυναίκες (αλλά κυρίως γυναίκες), να μιλήσουν γι αυτό και να κάνουν κάτι. Ειδικά όταν αυτοί κατά το 90 και τοις εκατό είναι άτομα από το οικογνειακό περιβάλλον.

Σας παρακαλώ, έχουμε πολλά προβλήματα καθημερινά, δεν χρειαζόμαστε και τέτοια. Ας τελειώσει εδώ με όλες τις μεριές να συμφωνούνε πως και φυσικά υπάρχει rape culture αλλά είναι ηδεχθής και όλοι εδώ δε θέλουμε να τον συντηρούμε. Εντάξει; Κι ας το κλείσουμε εδώ.

Λοιπόν άμα δω βιαστή:
*Η θα φάει το μπουνίδι της ζωής του.
*Η θα φάει katana στο στομάχι.

Απλά είναι νόμος:
ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΙΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ

Τέρμα είναι όλη η ουσία του ανδρισμού για μένα όποιος πειράζει γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να λέγετε άντρας. Είναι ο Νο1 νόμος του άντρα που ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πρέπει να παραβεί. Τέρμα. Όποιος τον παραβεί είναι κατακριτέος από μένα τουλάχιστον.

Edited by pc_magas, 25 February 2013 - 23:58.

#71376 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 26 February 2013 - 00:03

Πως να σας το πω ρε παιδιά η γυναίκα είναι το πολυτιμότερο πράγμα σε αυτόν το πλανήτη. (Οκ ένα από τα πολυτιμότερα)

ε ναι, για να μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν κ τα linux σε αυτόν τον πλανήτη...

#71377 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 26 February 2013 - 00:05

Τέρμα είναι όλη η ουσία του ανδρισμού για μένα όποιος πειράζει γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να λέγετε άντρας. Είναι ο Νο1 νόμος του άντρα που ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πρέπει να παραβεί. Τέρμα. Όποιος τον παραβεί είναι κατακριτέος από μένα τουλάχιστον.

Χειρότερο και από το να μην έχει linux?

#71378 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 26 February 2013 - 00:06

ε ναι, για να μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν κ τα linux σε αυτόν τον πλανήτη...

Άλλο που δεν θα έλεγες εσύ.... Αμέσως να μου την πεις :P

Χειρότερο και από το να μην έχει linux?

Χειρότερο.... πολύ χειρότερο....

Edited by pc_magas, 26 February 2013 - 00:07.

#71379 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 February 2013 - 00:07

Αiorral επειδη βλεπω απο αντιδρασεις αλλων μελων οτι το ενδεχομενως να το κουρασαμε το θεμα θα απαντησω μονο στο κομματι το οποιο θεωρω οτι δεν εχω ξανα αναφερει.

Εδώ διαφωνώ κάθετα. Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να μην γελάμε με death/murder jokes γιατί συμβάλλουμε σε death/murder culture. Και συνήθως η δολοφονία είναι χειρότερη μοίρα για κάποιον/α από τον βιασμό, γιατί μετά γιοκ, καπούτ, τέρμα (εκτός και αν είσαι πιστός, “your” choice). Επίσης να σταματήσουμε την παραγωγή κάθε λογής βίαιου βιντεοπαιχνιδιού επειδή ο άλλος άρχισε να γαζώνει όποιον έβρισκε μπροστά του και έτυχε να έχει μια κόπια του Halo 4 στο σπίτι του.

> click <

Στα υπολοιπα επίτρεψέ μου να πω οτι σου εχω απαντησει και θεωρω οτι δεν εχεις διαβασει αρκετα προσεκτικά το post μου. Αν θελεις μπορουμε να συνεχισουμε την συζητηση prive. Eπαναλαμβανω εντουτοις οτι ενα θέμα μπορει να εξεταστεί απο διαφορες οπτικες γωνιες κινηματων και επιστημων αποκαλυπτοντας πολλες πτυχες του καθε μια απο τις οποιες ειναι εξισου αληθινη. Μπορεις λοιπον να εξετασεις τα ανθρωπινα δικαιωματα υπό το πεδιο του φεμινισμου, της κοινωνιολογίας, του ρεαλισμου, του ιδεαλισμου, φιλελευθερισμου και παει λεγοντας και κλαιγοντας χωρις να σημαινει οτι η ονομασία καθε κλαδου ειναι παραπλανητικη η οτι τα συμπερασματα τους αλληλοεξουδετερωνονται απαραιτητως.

#71380 amaya3

amaya3

high priestess of homin

• Members
  • 362 posts

Posted 26 February 2013 - 00:14

Εντάξει Aiorral, το κέρδισες το best fedora award του forum, μπορείς να σταματήσεις να προσπαθείς.

and loll @reverse sexism!! let me guess... επειδή ~ο φεμινισμός απευθύνεται σε γυναίκες~ we need MRAs, am i right?

Εγώ ένα θα πω πάντως: feminism doesn't mean shit if you're not intersectional.

2s9p2fs.jpg

#71381 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 26 February 2013 - 00:32

> click <

Αυτός/η που έγραψε το άρθρο κάνει αναφορά σε έρευνες από το 99 και το δείγμα είναι φοιτητές στο Τέξας. Δεδομένης της ιστορίας της περιοχής, μπορώ να πω ότι μάλλον δεν ήταν καλό δείγμα, και ίσως κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει από τότε. “These individuals’ propensity to rape was significantly related not only to their acceptance of rape myths and of traditional ideas about male and female sexuality, but also to their belief that male sexual aggression is normal.” <- Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ανέκδοτο σε κάνει πιο αναίσθητο σε ζητήματα βιασμού
Δεν με έπεισε το άρθρο. Φυσικά ο βιασμός είναι από τα πιο απεχθή εγκλήματα που μπορεί αν διαπράξει κανείς, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Αλλά η δολοφονία εξακολουθεί να είναι χειρότερη από τον βιασμό, γιατί μετά την δολοφονία, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάρρωσης ή επανένταξης στην κοινωνία. Επειδή είσαι νεκρός.

Και εγώ δεν θα το κουράσω. Αν είναι μιλήσω με όποιον δεν έχει πρόμπλεμ μέσω pm.

#71382 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

~:vv:~

• Members
  • 163 posts

Posted 26 February 2013 - 00:33

Συγγνώμη αλλα δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Rape culture is a concept used to describe a culture in which rape and sexual violence are common and in which prevalent attitudes, norms, practices, and media normalize, excuse, tolerate, or even condone rape.

Τουλάχιστον αν εσείς μεταφράζεται το rape culture όπως παραπάνω (που έτσι το καταλαβαίνω εγώ από την αρχή) τότε δεν δέχομαι ότι έχετε δίκιο. Ο Βιασμός δεν είναι κοινωνικά αποδεκτός, είναι κατακριτέος από όλους και ΔΕΝ είναι τόσο συχνό φαινόμενο (συχνός όπως σε άλλες χώρες που ανέφερε και ο Aiorral).

Εδώ διαφωνώ κάθετα. Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να μην γελάμε με death/murder jokes γιατί συμβάλλουμε σε death/murder culture. Και συνήθως η δολοφονία είναι χειρότερη μοίρα για κάποιον/α από τον βιασμό, γιατί μετά γιοκ, καπούτ, τέρμα (εκτός και αν είσαι πιστός, “your” choice). Επίσης να σταματήσουμε την παραγωγή κάθε λογής βίαιου βιντεοπαιχνιδιού επειδή ο άλλος άρχισε να γαζώνει όποιον έβρισκε μπροστά του και έτυχε να έχει μια κόπια του Halo 4 στο σπίτι του.

.

Συμφωνώ . Κανένας δεν προσπαθεί να περάσει το φταίξιμο στο θύμα και όσες φορες έχω ακούσει αυτή τη φράση είναι πάντα με κωμικό τρόπο. Κανhς (οι τουλάχιστον ας πούμε η μεγάλη πλειοψηφία) δεν χρησιμοποιεί αυτή τη φράση όπως εσύ περιέγραψες. Rape jokes δεν έχω ακούσει ποτε (δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν βεβαια) αλλα ναι είναι jokes. Αν είναι αστεία θα γελάσω και δεν ντρέπομαι καθόλου με αυτό. Γιατί με τα ρατσιστικά δεν γελάμε? Με τους θανάτους δεν γελάμε? Με τις ξανθιές δεν γελάμε?(αστείο) Άμα είναι έτσι μπορείς να βρείς αρνητικά και κατακριτέα στοιχεια στα πάντα. Δεν το βρίσκω λογικό. :/

Edit: Ο βιασμός είναι κακός και είμαι κατά του σε περίπτωση που κάποιος, κάπως φτάσει σε κάποιο άλλο συμπέρασμα από το post μου

Edited by Cloudy-Sky, 26 February 2013 - 00:37.

Posted Image

#71383 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 26 February 2013 - 00:34

Πες μας ότι ξες να κάνεις δειγματοληψία και στατιστική ανάλυση σε έρευνα.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#71384 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 26 February 2013 - 00:35

Theodore Break!

-

Posted ImagePosted Image

#71385 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 26 February 2013 - 00:40

I take your break; αλλά δεν την βλέπω. Πού είναι η break μου?

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai