Θα σου έλεγα να προσέχεις τις παρέες σου, αλλά κι εγώ τα έχω ακούσει αυτά...απο καθηγήτρια έκθεσης κιόλας (καλά απο αυτήν ακούς διάφορα ωραία κατα καιρούς). Τουλάχιστον δε μας το πρότεινε σαν λύση αλλα δε δίστασε κιόλας να βγάλει όλο αυτό το γελοίο συναισθηματισμό λες και υπερασπίζεται κάποιο σοβαρό δίκαιο or something. Βέβαια αυτή έλεγε για μεγάλα στελέχη επιχειρήσεων παιδικής πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών, έχει τεράστια διαφορά, αλλά ΟΧΙ.Με όσους έχω μιλήσει στην ζωή μου και από τα ελληνικά media, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά άτομα που δεν θα ήθελαν να λιντσάρουν τον/την οποιονδήποτε βιαστή ή παιδεραστή.
Τώρα σχετικά με το αν ο φεμινισμός έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες ή υπερασπίζεται και όλες τις καταπιεσμένες απο την πατριαρχική κοινωνία ομάδες, νομίζω ότι ο Aiorral κολλάει στον τίτλο.
Όταν μιλάμε για φεμιν-ισμο (feminine) αυτομάτως ο νους πάει στη γυναίκα.
Βέβαια αυτό ίσως θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως γενικότερα η απομυθοποίηση της θυληκότητας or something, αλλά αν είναι ο όρος να αποκτήσει τόσο καθολική σημασία, μπορεί απλά να αλλάξει τίτλο.
Σε παρακαλώ...όχι και εδω.
Έρχομαι καθημερινά σε επαφή με αυτό το όνειδος (γύρω στα 10-20 "κρούσματα τη μέρα) και μάλιστα ΚΑΙ σε φούξια ΚΑΙ σε ροζ (πλέον βέβαια έχει από όλα τα χρώματα, πρώτα σπείρουμε την πανούκλα και μετά ικανοποιούμε όλα τα γούστα για να δίνουμε την εντύπωση αγοραστώ και όχι θυμάτων). Aρχικά σκέφτηκα ότι για να είναι τόσο άσχημες και να τις φοράει το μισό σχολείο θα είναι τουλάχιστον πάμφθηνες, μέχρι μου πέρασε απο το μυαλό ότι παίζει μέρος των χρημάτων να πηγαίνουν σε κάποιο καλό σκοπό or something. Φυσικά δεν έχω δικαίωμα να σχολιάζω κάτι μ' αυτό τον τρόπο καθαρά αισθητικά κριτήρια, αλλά όταν άκουσα πόσο κοστίζουν (100-200 ευρώ, δε ξέρω αν υπάρχουν φθηνότερες απομιμήσεις) και ότι είναι φτιαγμένες απο δέρματα προβάτων, καγκουρό, και ότι μέσα περιέχουν γούνα ρακούν (υπάρχουν νομίζω και συνθετικές, αλλά τα άτομα απ' όπου το άκουσα είχαν αγοράσει τα ίδια δερμάτινες και ακριβές).
Αυτό φυσικά δε σημάινει ότι επειδή η μόδα των ψηλοτάκουνων κλπ που έχουμε συνηθίσει τόσο καιρό επειδή είναι πιο ευρέως αναγνωρισμένη ως καλαίσθητη, δικαιολογώ τα λεφτά που ξοδεύονται και την όλη μανία πίσω απο αυτά.
Απλά βρίσκω τις ουγκα-μπουγκα ένα εντυπωσιακό παράδειγμα πλύσης εγκεφάλου και μαζοποίησης απο τις επιταγές της μόδας και τρελού πλουτισμού μιας επιχείρησης που βασίστηκε καθαρά σε αυτό και όχι στην ποιότητα ή την τιμή του προϊόντος, γιατί το συγκεκριμένο προϊόν είναι μεν πρακτικό (αν θες βέβαια κάτι πρακτικό μπορείς να βάλεις κάτι πολύ φθηνότερο και λιγότερο επιβλητικό) αλλά δεν ανταποκρίνεται στην κοινή αισθητική κανενός απο τα δύο φύλα.
Δε λέω ότι οποιοσδήποτε τις φοράει είναι ντε και καλά θύμα ή ανόητος, αλλά αν παρατηρήσεις μια φορά την εξάπλωση στους νέους αλλά και σε καθηγήτριες (μάλιστα αριστερών πεποιθήσεων) αρχίζεις και απορείς λίγο με την παράνοια που κρύβεται πίσω απ' όλο αυτό...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 25 Φεβρουάριος 2013 - 23:29