Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#71176 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,825 posts

Posted 11 February 2013 - 11:17

http://www.insomnia.gr/_/articles/internet/πειρατεία/νίκη-για-τους-πειρατές-και-τους-πολίτες-r4449

Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Οι καταδίκες για διαμοιρασμό/ανταλλαγή αρχείων (file-sharing) παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα»

rsrGbGx.gif

#71177 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 11 February 2013 - 19:43

μοιρολατρεια ftw
ειναι η μοιρα μας, το ριζικο μας, κλπ

Είναι μοιρολατρεία όταν το ψάχνεις από 'δώ, το μελετάς από 'κεί, και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι τα γουρούνια όντως δεν μπορούν να πετάξουν;

Ίσως ακούστηκα παραπάνω αρνητικός απ' ότι χρειαζόταν στο τέλος του προηγούμενου post. Δεν είμαι της αποψης ότι "ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης", αλλά μην περιμένουμε και την ουτοπία να έρθει ποτέ. Η ζωή για τους περισσότερους από μας θα είναι γεμάτη με λίγες χαρές και πολλές πίκρες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι άνθρωποι εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους, γεγονός που δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ. Γι' αυτό μάθετε να εκτιμάτε τις λίγες όμορφες στιγμές της ζωής γιατί είναι ο μοναδικός λόγος που αξίζει να ζει κανείς.

Όσο για το post του zane, sorry, dude, αλλά τα συμπεράσματα των ανθρωπολογικών επιστημών που ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν και είναι αδιαμφησβήτητα και αποτελούν αποκρυσταλλωμένη γνώση πολλών ετών και είναι χυδαίο που δεν τα ενστερνίζομαι... δεν με πείθουν γιατί έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση με την πραγματικότητα που παρατηρώ γύρω μου (και μακρυά μου, μέσω Internet) κάθε μέρα. Sorry αν σε προσβάλει αυτό επειδή εσύ σπουδάζεις το αντικείμενο ενώ εγώ όχι και τολμάω να εκφέρω άποψη, αλλά η κοινωνιολογία έχει ακόμα ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά της μέχρι να προσφέρει αδιάσειστα συμπεράσματα όπως οι άλλες επιστήμες.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#71178 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 11 February 2013 - 19:57

^Καταρχήν δεν με προσβάλλει,και ούτε σου είπα πουθενά ότι ''τολμάς να εκφέρεις άποψη''.
Τώρα επί του θέματος,από την στιγμή που αντικρούεις με το τι έχεις δει και...μέσω του 'Ιντερνετ,δεν νομίζω ότι έχει πολύ νόημα να πιάσουμε τέτοια κουβέντα.Να έχεις πάντως υπόψιν σου,πως το τωρινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα,σε αντίθεση με παλαιότερα,είναι αδύνατον να παραμείνει σε στενά εδαφικά πλαίσια και δεν πλέον υπάρχει μέρος στον πλανήτη που να μην έχει γίνει κτήμα του,με ότι αυτό συνεπάγεται.Και σε αυτό πάλι δεν τίθεται θέμα προσωπικών αντιλήψεων.

Για τα περί ''αδειασείστων'' συμπερασμάτων που προσφέρουν οι άλλες επιστήμες(φαντάζομαι εννοείς τις θετικές),ενώ οι ανθρωπιστικές όχι,έχω κάνει πολλές φορές αυτήν την κουβέντα και αυτήν την στιγμή δεν έχω όρεξη να την ξαναρχίσω.

Edited by Zane, 11 February 2013 - 19:57.

Γεια σου και σένα Γιώργη Γουλάρα...Posted Image

#71179 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 February 2013 - 19:59

Kenny sorry αλλά δεν εχεις δίκιο εδώ. Λαμβάνοντας υπόψιν οτι η κοινωνιολογια μελετά ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο αντικείμενο - δεδομένου ότι οι κοινωνιες και οι ανθρωποι αλλάζουν - έχει προσφερει ικανοποιητικότατα από αποψη σαφηνειας και εφαρμογής αποτελέσματα. Δεν είναι ανάγκη να είναι κατι μαθηματικά και φυσική (όπου υπάρχουν επίσης πολλές και διαφορετικές θεωριες) για να παραγει απτα αποτελεσματα.

Οτι παρατηρεις είτε από πρωτο χερι είτε μέσω νετ σε πρώτη φάση δεν αντικατοπτρίζει τον κοσμο, αλλά εσενα τον ίδιο, γιατι ερμηνεύεις τα ερεθισματα με βάση τις γνώσεις και τις αρχές τις οποίες ήδη έχεις. Δεδομενου λοιπόν ότι και οι γνωσεις επι της πραγματικοτητας ειναι εξ ορισμου περιορισμενες αλλά και παράλληλα καθώς δεν εισαι σχετικός με την κοινωνιολογια δεν μπορεις να ερμηνεύσεις κάποια πράγματα δεν θα πρεπει να είσαι τόσο γρήγορος στο να απορρίψεις μία ολόκληρη επιστημη επειδή χωρίς να διαβάσεις τις μελέτες εχεις παρατηρήσει τα αντίθετα.

Καποτε btw ήταν αδιανοητο ότι κοινωνικα θα μιλουσαμε για γυναικεία δικαιώματα, δικαιώματα των μαυρων των LGBT γιατί ηταν στη "φυση του ανθρώπου" οτι μόνο ο λευκος άντρας μπορει να λογιζεται ως άνθρωπος. Kαι ηταν φυσικό να καταπιέζει όλους τους υπόλοιπους οπότε δεν υπήρχε λογος να προσπαθεί κανεις να αλλάξει την κατάσταση..

#71180 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 11 February 2013 - 20:47

Zane: Δεν πειράζει, μπορείς να συνεχίσεις να με θεωρείς ανάξιο κουβένας. Άλλωστε τολμάω να παραδεχτώ ότι μαθαίνω το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες χάρη στο Internet... ντροπής πράγματα δηλαδή. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δεν μαθαίνει το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες πηγαίνοντας εκεί ο ίδιος, ε; Και κυρίως, ποιος σοβαρός άνθρωπος χρησιμοποιεί πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ κι εκεί και παραπέρα ανα τους αιώνες για να ελέγξει την ορθότητα ορισμένων θεωριών, σωστά; Τί το περάσαμε εδώ, πειραματική φυσική;

Και δεν είναι καν να πεις ότι βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα. Στην πραγματικότητα, εδώ και 20 χρόνια ήθελα να πιστεύω ακριβώς αυτά που πιστεύεις κι εσύ, γιατί ήμουν παθολογικά αισιόδοξος για την ανθρωπότητα, and in fact, until recently, I did. Αλλά υπάρχει ένα άνω όριο στο πόσες φορές η πραγματικότητα θα σε χαστουκίσει και θα σου φωνάξει κατάμουτρα ότι κάνεις λάθος μέχρι να αρχίσεις να αμφισβητείς αυτά που μέχρι τώρα πίστευες.

iristella: Δεν απορρίπτω την κοινωνιολογία ολόκληρη. Είναι η καλύτερή μας μέχρι τώρα επιστημονική απόπειρα για να ερμηνεύσουμε κάποια κοινωνικά φαινόμενα, και είναι απολύτως σεβαστό. Θα την απόρριπτα αν ήμουν της άποψης ότι κάποια παραεπιστήμη δίνει καλύτερες εξηγήσεις (όπως κάνουν πχ οι ζουρλομανδύες της ομοιοπαθητικής, που θα σου πουν ότι η "συμβατική ιατρική" θέλει να σε σκοτώσει, κι άλλες τέτοιες παπαριές). Δεν έρχομαι από τέτοια γωνία. Αλλά δεν έχουν ακόμα τα αδιάσειστα επιχειρήματα που ισχυρίζεται ο Ζane ότι έχουν. And that's fine, πρόκειται για μια σχετικά νέα επιστήμη άλλωστε, θέλει ακόμα περισσότερο χρόνο και έρευνα. Αλλά ας μη βιαζόμαστε να αποκαλούμε θεωρίες που αντιίτθενται στην currently επικρατέστερη θεωρία ως "χυδαίες", έτσι; Λες και προσέβαλα την τιμή του ανθρώπινου ειδους or something. Let's be real.

Καποτε btw ήταν αδιανοητο ότι κοινωνικα θα μιλουσαμε για γυναικεία δικαιώματα, δικαιώματα των μαυρων των LGBT γιατί ηταν στη "φυση του ανθρώπου" οτι μόνο ο λευκος άντρας μπορει να λογιζεται ως άνθρωπος. Kαι ηταν φυσικό να καταπιέζει όλους τους υπόλοιπους οπότε δεν υπήρχε λογος να προσπαθεί κανεις να αλλάξει την κατάσταση..

Ναι, μόνο που εγώ δεν έκανα καμία διάκριση που χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, όπως κάνουν οι ρατσιστές και οι σεξιστές, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις καν και αφήνεις έστω και την παραμικρή υπόνοια ότι έχω κάτι κοινό μαζί τους.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#71181 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 11 February 2013 - 20:50

http://www.insomnia.gr/_/articles/internet/πειρατεία/νίκη-για-τους-πειρατές-και-τους-πολίτες-r4449

Έλα σώπα μην μας το λες. Γιατί υπάρχει αντίδραση για το cicpa.

#71182 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 February 2013 - 20:54

Εμένα μου φαίνεται αστείο πάντως να λέμε πράγματα όπως "δεν θα εκλείψει ποτέ" και "έτσι είναι η ζωή" και "η φύση του ανθρώπου" ενώ η ιστορία και η εξέλιξη της ανθρωπότητας έχει δείξει το παντελώς αντίθετο. Εξελισσόμαστε. Για αυτό δεν έχουμε δουλεία, για αυτό οι γυναίκες μπορούν να ψηφίζουν και να δουλεύουν και να έχουν έλεγχο πάνω στο σώμα τους, για αυτό μπορούν να έχουν σχέσεις μαύροι με άσπρους και πορτοκαλί και μπλέ και άντρες με αντρες και γυναίκες με μονόκερους, για αυτό έχουμε ελευθερία λόγου, για αυτό έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα, για αυτό δεν ζούμε σε σπηλιές και δεν καίμε μάγισσες.

Kenny μπορείς να δικαιολογήσεις όπως θες την προσωπική σου στάση ζωής αλλά είναι απλά αυτό. Η προσωπική σου στάση ζωής. Δεν είναι η κοινωνιολογία που δεν την δέχεται αλλά η εξέλιξη της ανθρωπότητας :P

xbJ3b2w.jpeg

#71183 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 February 2013 - 20:58

Lol καμία παρομοίωση με ρατσιστές και σεξιστες για ονομα της Nyan cat. Απλά είπα ότι καποια πράγματα που πλεον θεωρούνται αστεια στην καλυτερη κάποτε τα θεωρουσαν νόρμες και μέρος της ανθρωπινης φύσης. Ήταν φυσικό να μισούμε ομάδες ανθρώπων που δεν ακολουθουσαν ενα συγκεκριμένο προτυπο και δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση. Και όμως έχουμε διανύσει τεράστια αποσταση.Νομιζω καταλαβαινεις ότι ο παραλληλισμός αφορα το κομμάτι τις "ανθρώπινης φύσης" που αναφέρεις όχι το περιεχόμενο.

Και επανερχόμενη στην κοινωνιολογια περα απο το ότι μια χαρά ασφαλή συμπερασματα εχει σε παρα πολλες περιπτωσεις, αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι αν ξερεις καθε θεωρια που παρεθεσε ο Zane και διαφωνεις μαζι της. Γιατι η κριτική επί των επιχειρημάτων προυποθέτει να τα γνωρίζεις σε πρώτη φάση, κάτι που έμμεσα συμπεραίνω ότι δεν ισχύει.

#71184 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 947 posts

Posted 11 February 2013 - 20:58

credit for this, kinda my point :riiight:
ελπιζω να καταλαβαινετε πως δεν εκανα την συζητηση σε προσωπικη βαση Kenny και Meidei
απλα εχετε μια διαφορετικη αντιληψη για το πως μπορει να εξελιχθει η ανθρωποτητα σε κοινωνικο επιπεδο!
παρολα αυτα το αδιανοητο του χθες μπορει να γινει μια καθημερινοτητα του αυριο.

μην μου ζητατε επισης να σας δειξω παραδειγματα του παρελθοντος (απο ΕΣΣΔ, Κινα κλπ) για κατι που θα
διαμορφωθει στο μελλον σε αλλη βαση και ελπιζω οταν θα γινει να ληφθουν υποψη τα λαθη του παρελθοντος
ωστε να μην επαναληφθουν και δεν ξερω αν θα ειναι κομμουνισμος η ...macross frontier xD αλλα να ειναι
δικαιο για ολους χωρις ανισοτητες και χωρις εκμεταλλευση!
δεν ξερω αν θα το ζησω αλλα πιστευω οτι αξιζει να βοηθησω για να γινει.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#71185 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 February 2013 - 21:35

Εγώ διαβάζω παιδαγωγικά αυτή τη στιγμή [το γιατί είναι άγνωστο] και είμαι εκεί που λέει πως πρέπει να επαινούμε τις σωστές συμπεριφορές για να επαναληφθούν. Παραφράζω βέβαια γιατί αυτό το λέει μέσα σε 2 βιβλία με ένθετες απόψεις διάφορων παιδαγωγών, ψυχολόγων και άλλων τυχάρπαστων.

Θα σκάσω λοιπόν κ εγώ μύτη στο φαν κλαμπ του Zane, θα πω ένα μεγάλο μπράβο, και θα πάρω τα πομ πομ μου και θα συνεχίσω το διάβασμα.

Posted Image

#71186 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 11 February 2013 - 21:37

Zane: Δεν πειράζει, μπορείς να συνεχίσεις να με θεωρείς ανάξιο κουβένας. Άλλωστε τολμάω να παραδεχτώ ότι μαθαίνω το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες χάρη στο Internet... ντροπής πράγματα δηλαδή. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δεν μαθαίνει το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες πηγαίνοντας εκεί ο ίδιος, ε; Και κυρίως, ποιος σοβαρός άνθρωπος χρησιμοποιεί πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ κι εκεί και παραπέρα ανα τους αιώνες για να ελέγξει την ορθότητα ορισμένων θεωριών, σωστά; Τί το περάσαμε εδώ, πειραματική φυσική;

Just...wtf
Θα το εκτιμούσα αν σταματούσες να κάνεις επίκληση στο ήθος μου.Δεν νομίζω ότι σου έδωσα κάνα δικαίωμα για να πιστεύεις ότι σε θεωρώ ανάξιο κουβέντας ή ότι είμαι αλαζόνας,και για όλα αυτά που είπες στο προηγούμενο ποστ σου περί ''τολμάω να έχω άποψη''.

Τώρα για αυτά που λες,πάλι wtf.'Ελεγξες εσύ την ορθότητα των θεωριών που σε αντικρούουν στο συγκεκριμμένο ζήτημα,και έβγαλες τα συμπεράσματά σου.Και αυτό το ''πραγματικά γεγονότα'' με συγκινεί.Την ιστορία ας πούμε,την δέχεσαι σαν επιστήμη?'Η μήπως έχει και αυτήν πολύ δρόμο ακόμα.

Τέσπα.Καλή καρδιά και αντίο.

#71187 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 11 February 2013 - 22:01

Εμένα μου φαίνεται αστείο πάντως να λέμε πράγματα όπως "δεν θα εκλείψει ποτέ" και "έτσι είναι η ζωή" και "η φύση του ανθρώπου" ενώ η ιστορία και η εξέλιξη της ανθρωπότητας έχει δείξει το παντελώς αντίθετο. Εξελισσόμαστε. Για αυτό δεν έχουμε δουλεία, για αυτό οι γυναίκες μπορούν να ψηφίζουν και να δουλεύουν και να έχουν έλεγχο πάνω στο σώμα τους, για αυτό μπορούν να έχουν σχέσεις μαύροι με άσπρους και πορτοκαλί και μπλέ και άντρες με αντρες και γυναίκες με μονόκερους, για αυτό έχουμε ελευθερία λόγου, για αυτό έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα, για αυτό δεν ζούμε σε σπηλιές και δεν καίμε μάγισσες.

Kenny μπορείς να δικαιολογήσεις όπως θες την προσωπική σου στάση ζωής αλλά είναι απλά αυτό. Η προσωπική σου στάση ζωής. Δεν είναι η κοινωνιολογία που δεν την δέχεται αλλά η εξέλιξη της ανθρωπότητας :P

Lol καμία παρομοίωση με ρατσιστές και σεξιστες για ονομα της Nyan cat. Απλά είπα ότι καποια πράγματα που πλεον θεωρούνται αστεια στην καλυτερη κάποτε τα θεωρουσαν νόρμες και μέρος της ανθρωπινης φύσης. Ήταν φυσικό να μισούμε ομάδες ανθρώπων που δεν ακολουθουσαν ενα συγκεκριμένο προτυπο και δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση. Και όμως έχουμε διανύσει τεράστια αποσταση.Νομιζω καταλαβαινεις ότι ο παραλληλισμός αφορα το κομμάτι τις "ανθρώπινης φύσης" που αναφέρεις όχι το περιεχόμενο.

Μα μου αναφέρετε φαινόμενα κοινωνικών διακρίσεων βάσει φύλου/εθνικότητας/whatever τα οποία δεν φέρουν καμία απολύτως αναλογία με αυτό που λέω εγώ. Τα προβλήματα στα οποία αναφέρεστε εσείς λύθηκαν (well, mostly... ακόμα το παλεύουμε) χάρη στην συνειδητοποίηση ότι είμαστε όλοι ίδιοι ανεξαρτήτως φύλου/χρώματος/κτλ. Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρομαι εγώ δεν έχει να κάνει με διακρίσεις. Ο πιο κακοπληρωμένος εργάτης του κόσμου, άμα του έδινες κουστούμι, οικονομική/επιχειρηματική μόρφωση και την ηγετική καρέκλα μιας πολυεθνικής, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαζόταν παραπάνω από ένα χρόνο για να αποβάλλει κάθε πονόψυχο συναίσθημα και να μετατραπεί σε καπιταλιστικό τύραννο. Γιατί; Γιατί είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, και ελάχιστοι μπορούν να ξεφύγουν απ' αυτήν. Δεν έχει να κάνει με το ποιον διάλεξες να βάλεις στην καρέκλα. Παρομοίως και για τις υπουργικές καρέκλες BTW.

Το ότι πολλούς αιώνες πριν είχαμε φεουδαρχία ενώ σήμερα έχουμε αχαλίνωτο καπιταλισμό (με μικροποσότητες κράτους πρόνοιας, έτσι για να ψευτοχαιρόμαστε - που σιγά-σιγά τα χάνουμε κι αυτά τα προνόμια) το θεωρείτε σοβαρή, ουσιαστική πρόοδο πάνω στο θέμα της καταπίεσης που υφίσταται η μάζα της ανθρωπότητας από την την πλουτοκρατική ελίτ; Ναι, δε λέω, έχουμε κάποια δικαιώματα παραπάνω σήμερα, πχ πλέον (ή τουλάχιστον για την ώρα!) μπορείς να παραδέχεσαι δημοσίως ότι είσαι άθεος χωρίς να στιγματίζεσαι, αλλά οι βασικοί κανόνες του παιχνιδιού έχουν μείνει ντροπιαστικά οι ίδιοι.

Και επανερχόμενη στην κοινωνιολογια περα απο το ότι μια χαρά ασφαλή συμπερασματα εχει σε παρα πολλες περιπτωσεις, αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι αν ξερεις καθε θεωρια που παρεθεσε ο Zane και διαφωνεις μαζι της. Γιατι η κριτική επί των επιχειρημάτων προυποθέτει να τα γνωρίζεις σε πρώτη φάση, κάτι που έμμεσα συμπεραίνω ότι δεν ισχύει.

Όχι, δεν έχω μελετήσει κοινωνιολογία, νομίζω ότι το κάναμε αρκετά σαφές already. Αν αυτό μου απαγορεύει να εκφράζω τη δυσφορία που μου προκαλεί το γεγονός ότι αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο Zane έρχονται σε οξεία αντίθεση με το πόσο λίγα έχουμε κερδίσει ΤΑΞΙΚΑ (και όχι βάσει φύλου/χρώματος/κτλ, όπως επιμένετε να μου φέρνετε σαν αντεπιχειρήματα) σαν ανθρωπότητα ανά τους αιώνες, και το γεγονός ότι τίποτα δεν είναι πραγματικά κεκτημένο και μπορούμε να το χάσουμε έτσι απλά μέσα σε λίγα χρόνια (and in fact we do, και καθόμαστε και κοιτάμε σαν χάνοι), τότε τι να πώ, με συγχωρείτε για την ενόχληση.

Την ιστορία ας πούμε,την δέχεσαι σαν επιστήμη?

Ναι. Αλλά έχει έναν πολύ πιο εύκολο ρόλο από την κοινωνιολογία: να καταγράφει γεγονότα και να εξηγεί τι επέφερε τι. Γι' αυτό και έχει μικρότερα περιθώρια λάθους (πχ παράλειψη ή παραποίηση γεγονότων) απ' ότι η κοινωνιολογία. Λάθη τα οποία, για δες, γίνονταν συχνά στους πρώτους αιώνες της ζωής της ιστορίας σαν επιστήμη.

Μake of it what you will.

2112.gif

#71188 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 11 February 2013 - 22:06

Εγώ διαβάζω παιδαγωγικά αυτή τη στιγμή [το γιατί είναι άγνωστο] και είμαι εκεί που λέει πως πρέπει να επαινούμε τις σωστές συμπεριφορές για να επαναληφθούν. Παραφράζω βέβαια γιατί αυτό το λέει μέσα σε 2 βιβλία με ένθετες απόψεις διάφορων παιδαγωγών, ψυχολόγων και άλλων τυχάρπαστων.

Θα σκάσω λοιπόν κ εγώ μύτη στο φαν κλαμπ του Zane, θα πω ένα μεγάλο μπράβο, και θα πάρω τα πομ πομ μου και θα συνεχίσω το διάβασμα.

Εγω διαβαζω το Θεωρημα του Παπαγαλου αυτον τον καιρο. Μαθηματικο μυθιστορημα. Το γιατι ειναι αγνωστο.

2bbd14fc.jpg

#71189 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 11 February 2013 - 22:17

Ναι. Αλλά έχει έναν πολύ πιο εύκολο ρόλο από την κοινωνιολογία: να καταγράφει γεγονότα και να εξηγεί τι επέφερε τι. Γι' αυτό και έχει μικρότερα περιθώρια λάθους (πχ παράλειψη ή παραποίηση γεγονότων) απ' ότι η κοινωνιολογία. Λάθη τα οποία, για δες, γίνονταν συχνά στους πρώτους αιώνες της ζωής της ιστορίας σαν επιστήμη.

Μake of it what you will.

Κάνεις λάθος.Η ιστορία δεν αποτελεί απλή καταγραφή γεγονότων ή απλή εξήγηση αλλά είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και κάθε άλλο παρά εύκολος είναι ο ρόλος της.Μέσα σε μία μέρα υπάρχουν εκατομμύρια γεγονότα που μπορεί να καταγραφούν.Το ποια από αυτά θα επιλέξει ο ιστορικός να καταγράψει,πως θα τα ταξινομήσει και πως θα τα παρουσιάσει θα κρίνουν όχι απλά την εμφάνιση,αλλά την ίδια την ουσία και την αληθοτιμή της έρευνας.Αν π.χ επιλέξει κάποια έναντι κάποιων άλλων,το τελικό γενικό συμπέρασμα μπορεί να είναι τελείως παραπλανητικό.Για αυτό και υπάρχουν πολλά θεωρητικά ρεύματα ιστορικής έρευνας,π.χ στρουκτουραλισμός,πολιτική γεγονοτολογία κ.ά.
Και αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ,είναι κάτι που το λένε οι ίδιοι οι ιστορικοί,π.χ Hobsbawm,Βraudel κτλ.'Αρα πρέπει να απορρίψουμε και την ιστορία?

Εκτός αυτού,όχι απλά κοινωνιολογία αλλά καμία ανθρωπιστική επιστήμη ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ χωρίς παράθεση ιστορικών ερευνών.Κανένα επιχείρημα από όσα ανέφερα δεν στερούταν ιστορικών αποδείξεων.

Καλά και σε αυτά που είπες παραπάνω διαφωνώ,αλλά εφόσον δεν απευθύνεσαι σε μένα,ας μην απαντήσω.

#71190 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 726 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 11 February 2013 - 22:22

Με τόση φιλοσοφία εδώ μέσα ο εγκέφαλος μου θα γίνει ομελέτα σε λίγο.
Πω πω επεισόδια που έχασα εδώ μέσα. Η κουλτούρα ανέβηκε στο διάστημα!