Kamui πώς ακριβώς σχολιάζεις λογικά χάσματα υποπέφτοντας και ο ίδιος σε λογικά λάθη? Και τί σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτά που γράφεις έχουν ανάγκη από "γερή αντιεπιχειρηματολογία βασισμένη σε facts και αντικειμενικές γνώσεις" για να ανατραπούν? Δηλαδή ποιό είναι το θεωρητικό σου υπόβαθρο το οποίο θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς την ύπαρξη του επιχείρηματος αν το δεις? Αυτό ΔΕΝ το λέω πατροναριστικά ούτε σε προσπάθεια να σε υποτιμήσω αλλά μόνος σου παραδέχεσαι ότι δεν έχεις και πολλή ιδέα για ποιό πράγμα μιλάς. Επομένως μου δημιουργείται αυτός ο σοβαρός προβληματισμός.
Tο χάσμα λογικής απο μέρους μου δεν βρίσκεται στους ίδιους τους σχολιασμούς, αλλά κυρίως στην προσπάθεια μου να σουλουπώσω πολλά διαφορετικά θέματα που προκύπτουν ταυτόχρονα ή σε κάθε διαφορετική σκέψη με σοβαρό ύφος.
Στην ουσία το είπα και πριν οτι δεν είχα σκοπό να περάσω κάποιο συγκεκριμένο νόημα αλλά να σχολιάσω κάτι που είδα γραμμένο.
Απο αυτό προκύπτουν αυτομάτως ερωτήματα και συλλογισμοί που περνάνε μέσα απο τα λόγια μου και στους υπολοίπους.
Δεν απαίτησα σοβαρές απαντήσεις, απλά σχολιάζω την ειρωνία του γεγονότος οτι αφού θίγω ένα θέμα το οποίο θέλετε να υπερασπιστείτε, με κάνετε να πιστεύω πως το θέμα απο μόνο του δεν έχει αρκετό λογικό υπόβαθρο για να στηριχθεί αντί να αμφισβιτηθεί.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν δεν έχετε διάθεση να σχολιάζετε τα λόγια μου και να χάνετε το χρόνο σας με σεντόνια είναι απλά να με αγνοήσετε.
Απλά το γεγονός οτι όσοι συμφώνησαν μαζί μου έγραψαν περισσότερα και πιο σοβαρά πράγματα απ' όσους διαφώνησαν, (τουλάχιστον στην αρχή) τη στιγμή που θίγω ένα θέμα με τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να δεχτώ μεγάλη κατακραυγή απο το πλαίσιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας, δείχνει και την ανάλογη ποιότητα των θεσμών της τωρινής μας δημοκρατίας.
Το ίδιο περίπου αναφέρεται και στο ποστ της ανέλις.
Το pseudo-edgy είναι απλά ο τρόπος μου, με το να ξέρει κανείς οτι απλά δεν είμαι τόσο ηλίθιος όσο φαίνομαι (εξάλλου ο ίδιος πριν χλευάζω το ίδιο το pseudo-edgy στυλ το οποίο όμως ακόμα κι αυτό καταφέρνει να βγάλει points σε μερικούς, κάτι που αναδεικνύει πάλι πόσο μπερδεμένο είναι ενα θέμα που θα έπρεπε να θεωρείται ξεκάθαρο και θεμελιώδες απο όλα τα μέλη μιας δημοκρατίας) καταλαβαίνει τι πραγματικά ενοώ, και δεν είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ ούτε ο λόγος μου είναι εντελώς διαφορετικός απο πριν.Kamui άσχετα με το θέμα, η στάση σου είναι τραγικά υποκριτική.
Πραγματικά αυτό το πράγμα φτάνει στα όρια του αστείου. Δεν ξέρω αν προσπαθείς να είσαι pseudo-edgy όπως κάνει συνήθως επίτηδες ο αδερφός σου (δεν ξέρω πώς ακούγεται αυτό, αλλά εγώ το λέω για καλό και ο Hanzo ξέρει), οπότε θα υποθέσω ότι απλά δεν το συνειδητοποίησες.
Το νόημα της σύγκρισης φαίνεται έντονα στην bold πρόταση.Αμφισβητείς τις δέκα εντολές γιατί είναι παρωχυμένες με τα σημερινά δεδομένα όχι επειδή είναι cool. Και γιατί δεν είναι χάρτα δικαιωμάτων αλλά εντολές. Και δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει στη συζήτηση η θεοκρατική κοινωνία. Συγκρίνουμε δηλαδή μία κοινωνία που λειτουργεί με βάση κάποιες εντολές από ένα υποτιθέμενα ανώτερο ον με μία κοινωνία που λειτουργεί με βάση τους ίδιους τους ανθρώπους? Δεν θα μπω στην συζήτηση για το ποιά είναι καλύτερη αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ σε ποιά βάση γίνεται η σύγκριση.
Απο τη στιγμή που μια δημοκρατική κοινωνία λειτουργεί με βάσει τους ίδιους τους ανθρώπους, σε αντίθεση με τη θεοκρατική οπού οι θεσμοί είναι πάντα πάνω απο τους ανθρώπους, τότε η ίδια η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι και πιο χαρακτηριστική της ίδιας της κοινωνίας απο τους θεσμούς της.
Ενώ όταν οι θεσμοί είναι πάνω απο τους ανθρώπους η παράβαση αυτών είναι ξεκάθαρο δείγμα παρακμής, (δεδομένου οτι όλοι πιστεύουν και συμφωνούν τυπικά με τους θεσμούς, εξαιρώ την περίπτωση της παρανομίας επαναστατικού χαρακτήρα) όταν οι θεσμοί δημιουργούνται και αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, είναι πολύ ευκολότερο γι αυτούς να τους εκμεταλλευτούν ανα πάσα στιγμή προς όφελος τους και να τους τσαλακώσουν όσο καλύτερα μπορούν με τη γλώσσα τους.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι οι θεσμοί υπάρχουν για καλό σκοπό και οτι οι άνθρωποι πρέπει να τους τηρούν, αλλά αν δεν τηρούνται εξ ολοκλήρου απο την κοινωνία και τα θεσμικά της όργανα, και αντιθέτως προσαρμόζονται ανάλογα με τις καταστάσεις, το δίκιο τους βρίσκεται μόνο στον αέρα.
Εκτός κι αν ο λαός δράσει εγκαίρως και επιβάλλει την τήριση τους με μεγαλύτερη ισχύ και απειλή απο αυτή των νόμων και των οργάνων της κυβέρνησης.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 14 Ιούνιος 2012 - 11:15