Κρίμα, έχασα το κυρίως μέρος της συζήτησης (έτρωγα γεμιστά ρολά κοτόπουλου σε party)
Kenny σε γενικές γραμμές πρέπει να διαφωνήσω με την οξεία στάση σου, αν κι συμφωνώ σε ορισμένα πράγματα όπως την συμπεριφορά των χορτοφάγων που πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια της υπερβολής. Θα συμφωνήσω επίσης ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να τρώει κρέας λόγω σημαντικών βιταμινών και πρωτεϊνών όμως όπως προαναφέρθηκε το να μασαμπουκόνεις όσο κρέας βρεις είναι χειρότερο από το να μην το τρως καθόλου.
Ναι, είναι στη φύση του ανθρώπου να σαρκοβορεί αλλά τι θα ήταν ο άνθρωπος χωρίς τη δύναμη να επέμβει στη φύση? Μιλάτε για εσφαλμένη και υποκριτική χρήση συνθετικών βιταμινών και λοιπών ουσιών, όμως αν είναι έτσι τότε θα πρέπει μάλλον να κλείσουμε ένας ένας τα pc μας και να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε με φωτιές από τα βουνά.
Ναι, είναι υποκριτικό να μην τρως την κατσίκα και να τρως το ψάρι επειδή είναι πιο "χαζό". Είναι όμως εξίσου υποκριτικό να βλέπεις σε ταινίες kawaii ζωάκια όπως γατούλες και σκυλάκια να σκοτώνονται από ανθρώπους και να το θεωρείς απάνθρωπο, ενώ την ίδια στιγμή τρως την προαναφερθείσα κατσίκα. (true story, σε προβολή game of thrones)
Τις δηλώσεις περί χόρτου και ζωντανών οργανισμών δεν θα τις σχολιάσω γιατί δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο και οι ίδιοι που τις λένε τις πιστεύουν.
Kamui αγόρι μου κατά κύριο κανόνα σε ορίζω thought representative
Ναι, ο άνθρωπος είναι καλό να έχει μια ισορροπημένη διατροφή για να μπορεί να περάσει μια υγιεινή ζωή, αλλά ας σκεφτούμε πόσες άλλες ζωές χάνονται για να μπορούμε εμείς να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να καταστρέφουμε τη φύση. Και αν κάποιοι θέλουν να εξισώσουν τον εαυτό τους με τα ζώα όπως είναι λογικό τρέφονται με τον ίδιο τρόπο, sure, go ahead.
Τους ανθρώπους που για οποιονδήποτε ηθικολογικό n stuff λόγο καταφέρνουν και στερούν το κρέας από τις διατροφικές τους συνήθειες, τους θεωρώ εξαιρετικά δυνατά άτομα. Και αν κάποιος έχει αντίρρηση ας προσπαθήσει να μην φάει κρέας για 2 μήνες. Το θέμα βέβαια είναι πως αρκετοί από τους χορτοφάγους, δεν είναι χορτοφάγοι επειδή λυπούνται π.χ. με την θανάτωση των ζώων, αλλά επιδή για τον α' ή β' βιολογικό λόγο δεν αρέσκονται στη γεύση του κρέατος ή το κρέας το ίδιο.
Προσωπικά τρελαίνομαι για κρέας αλλά προσπαθώ να τρώω όσο το δυνατών πιο περιορισμένα. Όχι γιατί είναι "σωστό", ούτε γιατί θέλω περιμένω την ίδια απόκριση καμιά ανθρωποφάγο εξωγήινη φυλή από το gantz, αλλά επειδή το θεωρώ το λιγότερο που μπορώ να κάνω για κάτι πάνω στο οποίο δεν έχω καθόλου εξουσία και ούτε είναι και δικαίωμα μου να προσπαθήσω να αλλάξω.
Τέλος, ακολουθώ μια λογική πάνω στην οποία βασίζονται τα παραπάνω: μην κάνεις στον άλλον, ότι δεν θα ήθελες ο άλλος να κάνει σε εσένα, όχι όμως για να έχεις το δικαίωμα να περιμένεις το ίδιο από τον άλλον. Δεν υπάρχεις μόνο εσύ, αλλά και ο άλλος. Η ζωή είναι μικρή. Ας προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε καλύτερη και μεγαλύτερη για όλους αυτούς που την αντιλαμβάνονται. Πάω να φάω ένα τοστ με σως.