Αν κάποιος κινειται με την λογική ότι γράφει για να ευχαριστήσει τον αναγνώστη του τότε ναι ισχύει αυτό που λες Darthnicolas (το κακό με αυτήν την περίπτωση βέβαια είναι ότι πέρα από το φορμάτ η λογική αυτή επεκτείνεται και στο περιεχόμενο). Thing is ότι πολλοί γράφουν για χίλιους και δύο άλλους λόγους από το να κρατήσουν τους πάντες ευχαριστημένους. Στην τελική αυτό είναι το βιβλίο σε format και περιεχόμενο και όποιος θέλει το αγοράζει. 
Ναι αλλά το να το βγάλεις και στις δύο μορφές δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο,οπότε το κάνεις,εφόσον δεν το αποφεύγεις για συγκεκριμένους λόγους(όπως πειρατεία π.χ. που αναφέρθηκε).
Τώρα για το γενικά αν γράφεις βιβλίο για σένα ή για τους άλλους,ναι αυτό είναι κάτι που χρήζει συζήτησης,απλά πιστεύω ότι είναι ελαφρά προς το "για τους άλλους".Εγώ π.χ. ως εγωϊστής,δεν ενδιαφέρομαι να εκδόσω κάτι,αλλά το θέλω στα χέρια μου σε πρωτότυπο για να του ρίχνω μία ματιά μία στο τόσο.Θα μου πεις παίζουν και άλλοι λόγοι,χρήμα,δόξα,μπλα μπλα μπλα...Μήπως υπάρχει ανάλογο thread να μην μολύνουμε την τρύπα?