Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Posted 25 June 2011 - 22:31
Καλά i couldn't care less για τον ψόφιο, αλλά πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια....>_<
/παππίδιο mode on

Posted 25 June 2011 - 22:37
Μου απάντησε τα γνωστά περί μυρωδιάς και αίσθησης της σελίδας.
Του είπα ότι με ενδιαφέρει αυτό που γράφει, όχι πώς μυρίζει.
Μου απάντησε ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες.
Να τον ρωτήσω γιατί γράφει βιβλία και δεν ξεκινά δική του σειρά καλλυντικών;
Posted 25 June 2011 - 22:39
Posted 25 June 2011 - 23:02
Ρωτούσα ένα συγγραφέα αν θα βγάλει το βιβλίο του και σε ebook.
Όχι , για μένα δίκιο έχει ... και εγώ τα προτιμώ σε βιβλία . Σε pdf μια φορά πήγα να διαβάσω και μετά από καμιά 10αριά σελίδες πήγα και αγόρασα το βιβλίο .
Posted 25 June 2011 - 23:07
Απο οτι καταλαβα δεν εισαι fan;;Πω πω πέρασαν 2 χρόνια κιόλας;!
Καλά i couldn't care less για τον ψόφιο, αλλά πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια....>_<
/παππίδιο mode on
Posted 25 June 2011 - 23:09
Όχι , για μένα δίκιο έχει ... και εγώ τα προτιμώ σε βιβλία . Σε pdf μια φορά πήγα να διαβάσω και μετά από καμιά 10αριά σελίδες πήγα και αγόρασα το βιβλίο .
και για πολλους ακομα, βασικα εγω το θεωρω γεγονος οτι τα βιβλια ειναι καλυτερα στην υλικη τους μορφη, αλλα και τα e-books ειναι αρκετες φορες βολικα και μπορουν να εξυπηρετησουν καποιες αναγκες που τα κανονικα βιβλια δεν μπορουν, αρα ο meidei εχει δικιο, αφου δεν εννοει να μην το εκδοσει σε κανονικη μορφη αλλα μονο σε ηλεκτρονικη, αλλα και στις δυο( τουλαχιστον αυτο καταλαβα)
Posted 25 June 2011 - 23:18
Α, και δεν ξέρω τι λέτε για Word και PDF.
Πάντως είναι χαζή κίνηση από ένα συγγραφέα να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του σε μια μορφή που κάποιοι αναγνώστες προτιμούν. Είναι το ίδιο χαζό με τους AC/DC που δεν θέλουν να πουλούν τα τραγούδια τους στο iTunes.
Posted 25 June 2011 - 23:22
Ρωτούσα ένα συγγραφέα αν θα βγάλει το βιβλίο του και σε ebook.
Θες να μου πεις εσύ τώρα ότι συγκρίνεται η αίσθηση,η υφή ενός παραδοσιακού βιβλίου με ένα e-book?Δεν είναι θέμα προτεραιοτήτων πιστεύω.Είναι πως έχεις μάθει να γράφεις ένα βιβλίο.Εγώ ποτέ δεν θα έβγαζα e-book,στην τελική ένα scan και καλά είστε.Θα μου πεις,με την ίδια λογική,απλά παίρνω ένα e-book και το τυπώνω,το βιβλιοδετώ(is that the right word?) και το εκδίδω..Βασικά το καλύτερο είναι να υπάρχουν και οι δύο μορφές διαθέσιμες,και διαλέγει ο καθένας ότι γουστάρει.
Posted 25 June 2011 - 23:29
Μα αυτός δεν θα αλλάξει καμιά συνήθεια του. Στον υπολογιστή γράφει τώρα, στον υπολογιστή θα έγραφε και αν έβγαζε ebook. Ο εκδοτικός του οίκος όπως θα κάνει την εκτύπωση, θα κάνει και ένα αρχείο epub για τους e-readers.Θες να μου πεις εσύ τώρα ότι συγκρίνεται η αίσθηση,η υφή ενός παραδοσιακού βιβλίου με ένα e-book?Δεν είναι θέμα προτεραιοτήτων πιστεύω.Είναι πως έχεις μάθει να γράφεις ένα βιβλίο.Εγώ ποτέ δεν θα έβγαζα e-book,στην τελική ένα scan και καλά είστε.Θα μου πεις,με την ίδια λογική,απλά παίρνω ένα e-book και το τυπώνω,το βιβλιοδετώ(is that the right word?) και το εκδίδω..Βασικά το καλύτερο είναι να υπάρχουν και οι δύο μορφές διαθέσιμες,και διαλέγει ο καθένας ότι γουστάρει.
Και ειλικρινά, αν έτσι συμπεριφέρεσαι στους αναγνώστες σου (στην τελική ένα scan και καλά είστε), δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ τα βιβλία σου. Ούτε καν να τα κατεβάσω πειρατικά.
Και όχι, δεν λέω ότι συγκρίνεται η υφή του χάρτινου και του ψηφιακού. Λέω ότι δεν έχει την παραμικρή σημασία.
Έχω διαβάσει ολόκληρα βιβλία στην οθόνη του W300i μου και τα γούσταρα τρελά λόγω του περιεχομένου. Πόσο μάλλον αν είχα την ευκαιρία να τα διαβάσω σε μια καταπληκτική συσκευή που έχει φτιαχτεί ακριβώς για να διαβάζεις βιβλία.
Posted 25 June 2011 - 23:36
Μα αυτός δεν θα αλλάξει καμιά συνήθεια του. Στον υπολογιστή γράφει τώρα, στον υπολογιστή θα έγραφε και αν έβγαζε ebook. Ο εκδοτικός του οίκος όπως θα κάνει την εκτύπωση, θα κάνει και ένα αρχείο epub για τους e-readers.
Και ειλικρινά, αν έτσι συμπεριφέρεσαι στους αναγνώστες σου (στην τελική ένα scan και καλά είστε), δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ τα βιβλία σου. Ούτε καν να τα κατεβάσω πειρατικά.
Και όχι, δεν λέω ότι συγκρίνεται η υφή του χάρτινου και του ψηφιακού. Λέω ότι δεν έχει την παραμικρή σημασία.
Έχω διαβάσει ολόκληρα βιβλία στην οθόνη του W300i μου και τα γούσταρα τρελά λόγω του περιεχομένου. Πόσο μάλλον αν είχα την ευκαιρία να τα διαβάσω σε μια καταπληκτική συσκευή που έχει φτιαχτεί ακριβώς για να διαβάζεις βιβλία.
απλα πολλοι δεν μπορουν να διαβασουν τα e-books, τους ενοχλουν στην αναγνωση και εμενα σε ενα βαθμο,η προτιμουν να εχουν κατι σε υλικη μορφη απ' οτι σε ψηφιακη, υπαρχουν ομως και ατομα με την αντιθετες προτιμησεις γι αυτο και θα επρεπε να βγαινουν και στις δυο μορφες. αλλα στην τελικη αποφαση του συγγραφεα ειναι. αν ειναι στενομυαλος και δεν θελει τι θα κανεις, θα τον αναγκασεις?
Posted 25 June 2011 - 23:37
Posted 25 June 2011 - 23:37
Posted 25 June 2011 - 23:40
Σοβαρά τώρα, έχω διαβάσει αρκετά βιβλία σε pdf αλλά ποτέ δε θα αγόραζα e-reader (αυτά τύπου kindle τέλοσπάντων). Μου αρέσει να ζυγίζω το πόσο μου έχει μείνει να διαβάσω, να το ξεφυλλίζω για random spoilers, να κάνω σημειώσεις στην άκρη που θα διαβάσει πιθανότατα αυτός που θα πάρει το βιβλίο μετά από εμένα, και το νέο μου χόμπυ, να τσακίζω τις σελίδες!
+Πρέπει να κάνω κάτι την τεράστια συλλογή από σελιδοδείκτες μου.

Posted 25 June 2011 - 23:42
Posted 25 June 2011 - 23:42
Είναι καλύτερο από αυτόν να τον επιλέξει πριν τον αναγκάσουν οι αγορές. Δες τα κινηματογραφικά στούντιο που από την ξεροκεφαλιά τους κλείνουν τις υπηρεσίες που τους κάνουν τις καλύτερες πωλήσεις (hulu, netflix etc).αν ειναι στενομυαλος και δεν θελει τι θα κανεις, θα τον αναγκασεις?
Αν όντως σε κουράσει, έχεις κάθε δικαίωμα να μην το προτιμήσεις. Αλλά αν είσαι συγγραφέας και αφήνεις προσωπικές υποκειμενικότητες να σου φτιάχνουν απαρχαιωμένα επιχειρηματικά μοντέλα, έχω δικαίωμα να σε κράξω.meidei εμένα εκτός των άλλων μου φαίνεται και πιο κουραστικό το e-book . Αλλά γιατί να το βγάλει σε e-book ? Για να ανέβει μετά σε όλα τα πειρατικά ? Θα χάνει λεφτά ο άνθρωπος .
Ενώ τώρα με το χάρτινο δεν μπορούν να το σκανάρουν και να το βάλουν στο ίντερνετ. Δες πχ την Ρόουλινγκ, που επιτέλους το κατάλαβε. Αν αφήνεις μια αγορά ανεκμετάλλευτη, εκεί θα σε κερδίσει η πειρατεία.
Δεχτό.Όχι βασικά το "ένα scan και καλά είστε" όπως είπα,με την ίδια λογική,υφίσταται και στο e-book->κλασσικό.Οπότε μην θίγεσαι,εγώ ούτως ή άλλως αν έβγαζα ποτέ βιβλίο θα το έβγαζα και στις δύο μορφές,για να ικανοποιήσω κάθε αναγνώστη(υποθετικά πάντα,δεν σκοπεύω ποτέ να εκδόσω κάτι από τις ^@$%& που γράφω),το ότι προτιμώ το βιβλίο δεν σημαίνει κάτι,την απαίτηση για συγκεκριμένη μορφή μπορεί να την έχει μόνο ο αναγνώστης,όχι ο συγγραφέας.