Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Καταχωρήθηκε 05 Νοέμβριος 2010 - 23:18
Και τι θες, μετάλλιο;και ομως ...αν καθε φορα το ελεγα εγω αυτο ...θα ειχα διπλασια ποστς στο ενεργητικο μου

Καταχωρήθηκε 05 Νοέμβριος 2010 - 23:26
Και τι θες, μετάλλιο;
προβλεψιμο ποστ ... νεξτ!
Καταχωρήθηκε 05 Νοέμβριος 2010 - 23:27
ενυγουεη... στο παληκαρακι που παει ακομα σχολειο γουσταρα και του στειλα λινξ να δει μονο του και να αποφασισει, να εχει και άλλες οπτικες. Οι υπολοιποι μεγαλα παιδιά είστε, ξέρετε να ψαχνετε, αν θελετε φυσικά.
2-3 πραγματακια μονο.
1ον αυτοι που ξεκινησαν αυτά τα αιρετικά περι "δεν υπηρχαν κρυφα σχολεια" κτλ. καθηγητες πανεπιστημιου ηταν οι άνθρωποι, και τα ιδια περιπου βιβλια διαβασαν με τους υπολοιπους. Από το πρωτοτυπο και χωρις πετσοκοματα. Αυτά περι "εκσυγχρονισμενων βιβλίων"...αχεμ.
2ον η "νεκρη ιστορια" δηλαδή απο το βυζαντιο μεχρι το 21 υπάρχει. Αλλο που δε μας την πολυμαθαιναν στο σχολειο για "καποιους"΄λόγους. όποιος θέλει βρίσκει.
3ον η θρησκειες δημιουργηθηκαν για να εξηγησουν το αγνωστο και διαμορφωθηκαν με βαση το κοινωνικο γιγνεσθαι της κάθε εποχής. Ουτε χωριζει ουτε ενωνει τον κοσμο. Ο κοσμος αποφασιζει μονος του. Σιγουρα υπαρχουν καποια διαχρονικά καλα στοιχεια στον χριστιανισμο π.χ. αλλά και το οτι λεει ο παπας "ους ο θεος συνεζευξε ανθρωπο μη χωριζετω" και παραλληλα σου επιτρεπει μεχρι τρεις γαμους, νομιζω τα λεει ολα και χωρις να το παμε σε πιο βαθια νερα.
4ον η συζητηση με θρησκο έχει όριο. οταν υπαρχει πιστη και οχι αποδειξη η λογική τελειωνει εκει που αρχιζει το δογμα. Περαιτερω συζητηση ειναι ανουσια, αν τα κοματια της λογικης που επιλεγονται δεν εξυπηρετουν το δογμα.
5ον και τελευταιο, θα συμφωνησω σε ενα σημειο με την "αλλη πλευρά" οσον αφορά τη μοδα της αθειας και οτι συνεπαγεται. Εχουν φυτρωσει τελευταια διαφοροι αιρετικοι και αναθεωρητες απο μοδα καθαρα, που ακουσαν μια αποψη περι πατριδας θρησκειας και τα λοιπα που ειναι διαφορετικη απο των γονιων τους ακι κανουν αντισταση. Ουτε ψαξαν ουτε διαβασαν ουτε και θελουν. Απλώς ειναι μοδα. Αυτοι προσωπικα για μενα εχουν την ιδια αξια σε ενα διαλογο με σκοπο την αναζητηση με εναν δογματικο ελληνορθοδοξο. Καμια. Απλως κανουν αντιδραση χωρις ουσια.
παρολα αυτα νομιζω ειναι ευκολο να ξεχωρισεις εναν καφρο απο εναν ανοιχτομυαλο. Ας μην κολαμε ταμπελες οπου δε μας βολευει. εμεις χανουμε.
και μια μικρη διορθωση μειζονος όμως σημασιας, αφου απο το βυζαντιο ξεκινησε η κουβεντα.
Την εποχη εκεινη δεν υπήρχαν έλληνες και τουρκοι, αλλά Ρωμαιοι και Οθωμανοι.
Ελληνας σημαινε ειδωλολατρης και Τουρκος, γυφτος.
Παω στον νεζο (εναν τουρκο γ@μω τα παληκαρια, που εχει ενα κρασομεζεδοπωλειο στο γκαζι, δοπλα στο μετρο) τωρα για κρασακι και κεμπαπ. απολυθηκε ενας φιλος απο τον εβρο και λεμε να το γιορτασουμε. Στην υγεια σας και καλη συνεχεια.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 10 Νοέμβριος 2010 - 20:38
διορθωσα μια κοτσανα. απορω που δε με εκραξε κανεις...

Καταχωρήθηκε 05 Νοέμβριος 2010 - 23:28

Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:01
[media]http://www.youtube.com/watch?v=bCY09s-c41A[/media]
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:22
Spoiler:
Τι να σου πω...
Απορω πως τολμας να κρινεις την συμπεριφορα μου και παραλληλα να σπας ξεκαθαρα τους κανονες βαζοντας κατι τετοιο.
Εγω δεν ειμαι κανενα ευαισθητο moralfag που θα πειραχτει και θα προσβληθει απο κατι τετοιο,αλλα οπως καπιοι ειπαν πως καταφερα να προσβαλλω μερικους,τοτε εσυ τι κανεις?
Εχεις το δικαιομα να πιστευεις πως εγω και μερικοι αλλοι πιστευουν σε σαχλαμαρες,αλλα σε αυτα τα θεματα υποτιθεται πως πρεπει να υπαρχει ενας στοιχειωδης σεβασμος...
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:23
για το γάμο: οι τρεις γάμοι επιτρέπονται για κάποιους λόγους. π.χ να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον/κάποια που απατήθηκε να ξαναφτιάξει τη ζωή του/της φτιάχνοντας μια οικογένεια. Αλλος λόγος είναι γι'αυτούς που μετανιώνουν πραγματικά. Αν δεν δινόταν η ευκαιρία σε αυτούς τότε δε θα ίσχυε το ''ο Θεός συγχωρεί''. Δηλαδή για καλούς λόγους δίνεται αυτό το προνόμιο, όχι για να λέει κάποιος ''Α έχω τρεις ευκαιρίες, άρα στη τρίτη θα είμαι ο καλύτερος/η καλύτερη συζυγος''3ον η θρησκειες δημιουργηθηκαν για να εξηγησουν το αγνωστο και διαμορφωθηκαν με βαση το κοινωνικο γιγνεσθαι της κάθε εποχής. Ουτε χωριζει ουτε ενωνει τον κοσμο. Ο κοσμος αποφασιζει μονος του. Σιγουρα υπαρχουν καποια διαχρονικά καλα στοιχεια στον χριστιανισμο π.χ. αλλά και το οτι λεει ο παπας "ους ο θεος συνεζευξε ανθρωπο μη χωριζετω" και παραλληλα σου επιτρεπει μεχρι τρεις γαμους, νομιζω τα λεει ολα και χωρις να το παμε σε πιο βαθια νερα.
4ον η συζητηση με θρησκο έχει όριο. οταν υπαρχει πιστη και οχι αποδειξη η λογική τελειωνει εκει που αρχιζει το δογμα. Περαιτερω συζητηση ειναι ανουσια, αν τα κοματια της λογικης που επιλεγονται δεν εξυπηρετουν το δογμα.
για τη συζήτηση με θρήσκο: πολύ σωστός. Απλά μερικές φορές ο θρήσκος επειδή στηρίζεται στη πίστη του, την παραθέτει ως επιχείρημα(με το δίκιο του) και ο άλλος κολλάει(επίσης με το δίκιο του).
Και κάτι άλλο όσον αφορά τη λογική που αναφέρθηκε ο άνθρωπος δε πρέπει να στηρίζεται εξ'ολοκλήρου σε αυτή γιατι είναι περιορισμένη. Οπότε γνώμη μου είναι ότι κάνει λάθος όταν λέει κάποιος ότι Θεός δεν υπάρχει. Σύμφωνα με επιστήμονες ο άνθρωπος είναι ικανος να γνωρίσει μόνο το 5% του σύμπαντος(ούτε αυτό το έχει γνωρίσει ακόμα).
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:23
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:30
Το αν θα τσιγκλίσεις ή όχι κάποιον που πιστεύει στο spaghetti monster είναι απλά θέμα ευγένειας imo (που μερικές φορές είναι και αχρείαστη) .

Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:37
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:39
Oκ, ναι ούτε εγώ πιστεύω και πάντα μου αρέσει μια καλή βλασφημία και συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά γιατί το συνεχίζεις; Για κάποιους η θρησκεία είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή τους. Δεν είναι λόγος να μη σέβεσαι κάποιον επειδή πιστεύει.
Νομίζω πέφτουμε σε επίπεδα 4chan (όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αλλά υπάρχουν και κάποιοι κανόνες στο forum).
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:39
Τι να σου πω...
Απορω πως τολμας να κρινεις την συμπεριφορα μου και παραλληλα να σπας ξεκαθαρα τους κανονες βαζοντας κατι τετοιο.
Εγω δεν ειμαι κανενα ευαισθητο moralfag που θα πειραχτει και θα προσβληθει απο κατι τετοιο,αλλα οπως καπιοι ειπαν πως καταφερα να προσβαλλω μερικους,τοτε εσυ τι κανεις?
Εχεις το δικαιομα να πιστευεις πως εγω και μερικοι αλλοι πιστευουν σε σαχλαμαρες,αλλα σε αυτα τα θεματα υποτιθεται πως πρεπει να υπαρχει ενας στοιχειωδης σεβασμος...
Σωθηκες. Πρωτα συγκρινουν το spaghetti monster με τον Ιησου, και μετα εμεις ειμαστε moralfags. Μερικοι εχουν μπερδεψει καποιες εννοιες. Οταν η αποψη μας περναει το οριο της προσβολης , τοτε παυεις να εισαι " ψαγμενος και αδιαφορος " αλλα προκλητικος. Ειλικρινα λυπαμαι γι'αυτους τους ανθρωπους.

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:43
Ναι laraska, πολύ σωστά συμπληρώνεις. Είναι επιλογή, όχι υποχρέωση.
Κύριε μαϊμού ακούω σωρηδόν εξτρεμιστικές θρησκευτικές απόψεις σε αυτό το φόρουμ χρόνια, και λίγες φορές έχω μιλήσει επί του θέματος, εγώ λοιπόν γουστάρω να αφήσω my 2 cents σε αυτή τη συζήτηση. Εσύ κάνε το σε άλλη.
Προσωπικά δεν σέβομαι όσους πιστεύουν και ούτε πιστεύω ότι θα έπρεπε. Αλλά ούτε και τους χλευάζω/κυνηγάω/περιμένω να τους την πω σε κάθε γωνία.
Και έτσι το σύμπαν ήρθε σε μια ισορροπία.
ομμμμμ

Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 00:45
Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.