taraku noto sinbanu keto anime.gr
Τι ήταν αυτό; Απόδοση των greeklish με romanji. Τα greeklish δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, παρά η απόδοση της ελληνικής γλώσσας με λατινικούς χαρακτήρες. Δεν είναι ευρέως γνωστά στον έξω κόσμο, είναι όμως κοινότοπα στο Internet. Καταδιώκονται ανελέητα από τις ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες, αν και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και στη γειτονική Τουρκία, οι επίσημες γλώσσες αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες. [Κάντε ένα κόπο να διαβάσετε τα επόμενα, δε χάνετε (ούτε και κερδίζετε βέβαια-για τους σκληροπυρηνικούς) τίποτα.]
Εμείς οι ίδιοι πάλι, αποδεχόμαστε (?) τα romanji, την απόδοση δηλαδή της ιαπωνικής γλώσσας με λατινικούς χαρακτήρες, η οποία αν δε σφάλλω έχει λάβει πλέον και επίσημη χροιά. Όπως φάνηκε από τα προηγούμενα, είμαι υπέρ των greeklish και αντιτίθεμαι στη μαζική καταδίωξη και γενοκτονία που υφίστανται. Σαφώς και δεν υποστηρίζω την αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από αυτά, απλώς τα βλέπω σαν μια εναλλακτική επιλογή για να γράφουμε τα ελληνικά. Και νομίζω πως αν τεθούν με κατάλληλο τρόπο τα πλαίσια και οι διαχωριστικές γραμμές, δε θα υπάρξει σύγκρουση με τα κατεξοχήν ελληνικά ούτε και θα θέσουν τα τελευταία υπό κίνδυνο.
Θα πρότεινα μάλιστα και σύνταξη αλφαβήτου greeklish, για να θεσπιστούν στη συνέχεια κάποιοι κανόνες και να πάρουν έτσι μια μορφή και γλωσσολογικά.

Δε θα ήθελα να περιορίσω τα περί του θέματος σε ένα ποστ, όμως απαγορεύεται ρητά (δυστυχώς) από τους κανόνες του φόρουμ να δημοσιεύσουμε thread με αντικείμενο αναφοράς/ή προαγώγιμη ιδέα τα greeklish. Τουλάχιστον ένα thread, είτε στα off-topic/είτε στο forum feedback όπου θα αναλύεται εκτενώς το πονεμένο αυτό θέμα και θα μπορούμε να επεκτείνουμε τους συλλογισμούς μας θεωρώ ότι είναι -αν μη τι άλλο- απαραίτητο να γίνει.
Αν είμαι τόσο τυφλός που δεν είδα τέτοιο thread δώστε link, σε περίπτωση δε που έχει ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση που να καταργεί τα greeklish και να τα απονομιμοποιεί δικτυώστε με τούμπαλιν. Και σύμφωνα με τους κανόνες της μαύρης τρύπας εξάγεται άνετα το πόρισμα ότι δεν μπορεί να διαγραφεί ποστ εδώ -ουτε καν κάποιο που έχει να κάνει με greeklish- και ούτε πιστεύω ότι ο κανόνας που τους αναλογεί στους 'κανόνες του φόρουμ' αγγίζει αυτό το συγκεκριμένο thread.