Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Rayearth

summer 1997 anime review action adventure fantasy

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 posts

Posted 09 November 2007 - 18:37

RAYEARTH (レイアース)
[Magic Knight Rayearth OVAs]

 

61115.jpg


Genre: Fantasy
Σκηνοθεσία: Keitaro Motonaga, Toshiki Hirano
Studio: Kodansha
Επεισόδια: 3
Συνολική διάρκεια: 1:30’
Χρονιά: 1997
Original characters by CLAMP

 

Σύνοψη:
Τρεις συμμαθήτριες και φίλες η Hikaru, η Umi και η Fuu συναντούν ένα παράξενο λευκό πλάσμα, την ώρα που στο Τόκυο εμφανίζονται παράξενα τέρατα και μάγοι. Ένας από αυτούς είναι ο Clef που προσπαθεί να καθοδηγήσει τα τρια κορίτσια για να γίνουν Magic Knights, να ξυπνήσουν τα θρυλικά Rune-Gods (Mashin) και να πολεμήσουν τους σατανικούς μάγους από τον Cephiro, που προσπαθούν να εισβάλλουν και να κατακτήσουν τον ανθρώπινο κόσμο. Μέσα από τις μάχες που ζουν, δοκιμάζεται η πίστη τους και η θέλησή τους να σώσουν τον πλανήτη και αυτούς που αγαπούν, και παράλληλα ενδυναμώνεται η φιλία τους.

mkr2resizeym7.jpg

Γενικός Σχολιασμός:
Τα OVAs RAYEARTH είναι βασισμένα στους χαρακτήρες του manga, και μετέπειτα anime, των CLAMP Magic Knight Rayearth (魔法騎士レイアース, Majikku Naito Reiāsu). Αφηγείται μία εναλλακτική περιπέτεια των τριών κοριτσιών από το Τόκυο, που λαμβάνει χώρα στη Γη, ενώ ο Cephiro (ο κόσμος στον οποίο διαδραματίζεται το manga) είναι ένας μαγικός κόσμος που προσπαθεί να εισβάλλει στον πλανήτη. Οι σχέσεις των χαρακτήρων, καθώς και η εξέλιξη των γεγονότων, είναι πολύ διαφορετικές από την αρχική ιστορία, με αποτέλεσμα να δυσαρεστήσει, ίσως, τους φανατικούς οπαδούς της σειράς.
Τα OVAs ακολουθούν μία σχετικά σκοτεινή διαδρομή, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μία ιστορία που έχει αρκετά στοιχεία mahou-shoujo. Ενώ ξεκινά στο σχολικό περιβάλλον των κοριτσιών και μας δείχνει τα συναισθήματά τους λόγω της αποφοίτησης, πολύ γρήγορα μπαίνει στο "ζουμί" της υπόθεσης. Αστείες στιγμές δεν υπάρχουν, όλα είναι αρκετά σοβαρά και δίνεται βάση κυρίως στην προσπάθεια των ηρωίδων να σώσουν τον κόσμο, παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να εξοικιωθούν με το πεπρωμένο τους.

mkr3resizeao5.jpg

Σχεδιασμός:
Το σχεδιαστικό ύφος των CLAMP έχει αντιγραφεί άψογα και όλοι οι ήρωες είναι εκφραστικότατοι. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων συμβαδίζει με τη γενικότερη σκοτεινή διάθεση των OVA. Τα μεγάλα εκφραστικά μάτια είναι, φυσικά, παρόντα χωρίς όμως να προσδίδουν παιχνιδιάρικο ύφος. Τα Mashin έχουν σχεδιαστεί με αρκετή λεπτομέρεια και οι κινήσεις έιναι φυσικότατες. Οι μάχες είναι προσεγμένες, οι φθορές του Τόκυο καλοδουλεμένες και τα ειδικά εφέ των επιθέσεων δεν αφήνουν τον θεατή αδιάφορο. Ο ουρανός διατηρεί μια μελαγχολική, ίσως και σε κλίμα αποκάλυψης, διάθεση κατά την διάρκεια των κύριων γεγονότων, σε πλήρη αντίθεση με την αρχή όπου όλα είναι φωτεινά και ειρηνικά.
Επίσης, έντονες σκηνές βίας δεν παρουσιάζονται. Το μόνο που φαίνεται είναι οι μάχες των mashin και περιστασιακά λίγο μόνο αίμα από τα χτυπήματα, χωρίς όμως να ενοχλεί αυτούς που δεν έχουν συνηθίσει στα splatter anime.

mkr4resizena3.jpg

Μουσική / Ήχος:
Η μουσική επένδυση, αν και ευχάριστη, δεν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της εκτός από μερικές έντονες στιγμές. Τα ηχητικά εφέ ίσως να δώσουν την εντύπωση ότι έχουν παρθεί από κάποια διαστημική σειρά, χωρίς όμως να φαίνονται άσχετα με αυτό που φαίνεται στην οθόνη. Αυτό ίσως έγινε για να δέσει καλύτερα με τα mashin και το mecha στοιχείο που προσδίδουν. Οι seiyū έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και οι φωνές ταιριάζουν με το σχεδιασμό των χαρακτήρων. Οι κακοί χαρακτήρες ακούγονται κακοί και επικίνδυνοι, οι φωνές των κοριτσιών αντανακλούν την σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ τα θρυλικά mashin ακούγονται ιδιαίτερα επιβλητικά.

Διαφορές από την αρχική ιστορία:
Εκτός από το τελείως διαφορετικό σενάριο έχουν γίνει οι παρακάτω αλλαγές:

  • Το Mashin της Hikaru δεν λέγεται Rayearth αλλά Lexus. Rayearth λέγεται η ενωμένη μορφή των τριών Mashin.
  • Ο Clef σχεδιάζεται ψηλός και όχι κοντός όπως παρουσιάζεται στο manga και στο anime.
  • Ο Ferio δεν είναι σύμμαχος των κοριτσιών, αλλά ανήκει στην ομάδα των εισβολέων.
  • Ο ρόλος του Mokona είναι αρκετά περιορισμένος, όπως επίσης του Zagato και της Emeraude.
  • Οι πανοπλίες και τα όπλα των κοριτσιών από το manga δεν υπάρχουν στα OVA, ενώ οι μαγικές επιθέσεις τους γίνονται μόνο μέσα από τα Mashin.

mkr5resizenf0.jpg

Χαρακτήρες:
Οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται ιδιαίτερα, καθώς ανακυκλώνονται συνεχώς τα ίδια ηθικά ερωτήματα και επειδή η πλοκή προχωράει σχετικά γοργά. Σε γενικές γραμμές η ψυχολογία των χαρακτήρων παραμένει σταθερή, αν και είναι ολοφάνερη η αύξηση της αποφασιστικότητας των ηρωίδων. Οι κακοί της υπόθεσης δεν έχουν αυτό που λέμε βαθύ κίνητρο, ίσως για να τονιστεί περισσότερο ο χαρακτήρας των κοριτσιών.

Συνοψίζοντας:
Τα 3 OVA βλέπονται αρκετά ευχάριστα, ακόμα και από αυτούς που δεν τους άρεσε ιδιαίτερα το manga ή/και το anime, ή απλά δεν ασχολήθηκαν λόγω του σχετικά παιδικού ύφους που ανέδιδε. Είδα τα OVA αφού είχα δει τη σειρά και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν καλύτερα και πέρασα ικανοποιητικά τον χρόνο μου παρακολουθώντας τα και αξίζει να τα δει κάποιος έστω και για να πάρει μια ιδέα ενός από του πιο γνωστού cast των CLAMP.

mkr6resizewz1.jpg

Θετικά σημεία (+):
Καλό σχέδιο
Σκοτεινή ατμόσφαιρα
Καλοσχεδιασμένες μάχες

Αρνητικά σημεία (-):
Όχι αρκετά ανεπτυγμένο σενάριο και χαρακτήρες


Edited by Kai, 15 June 2017 - 20:31.

Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#2 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 17 November 2007 - 15:12

Οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται ιδιαίτερα, καθώς ανακυκλώνονται συνεχώς τα ίδια ηθικά ερωτήματα

Αυτός είναι και ο λόγος που δε μου άρεσε το anime.

Ολο τα ίδια και τα ίδια κλισε, ηθηκα δηληματα, απαγορευμενοι ερωτες και τα λοιπα κουραφέξαλα με το τσουβάλι.

Δε λέω το animation και οι μαχες ηταν φοβερες αλλα ας βαζανε το μυαλο τους να σκευτει μία πραγματική ιστορία αντί να πεταξουν μεσα ολα αυτα τα σκουπίδια για να γεμίσει ο χρόνος.
Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: summer 1997, anime review, action, adventure, fantasy