Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Japanese food and drinks!
#376
Posted 29 April 2010 - 18:18

#377
Posted 09 May 2010 - 13:12
Μεχρι στιγμης προσπαθω να τα μαγειρευω εγω με διαφορες συνταγες απο τα ιντερνετς και δεν συμαζευεται αλλαααααα
δν νομιζω οτι ειναι το ιδιο.
Πιο πολυ με τρελαινουν οι γαριδες.
Αχ ποσο ζηλευα σαν παιδι (και ακομα) τον ατιμο Καμπαμαρου


Nancuranaisa! (:
#378
Posted 24 May 2010 - 18:57
και έκανε τα παρακάτω
#379
Posted 31 May 2010 - 19:21
ευτυχώς όσο φιλοξενούσα την καζούγιο μας μαγείρεψε κιόλας
Πολύ ωραία τα φαγητά που σας έκανε η φιλενάδα!
Έχω δύο ερωτήσεις!
1. Που βρήκατε το ιαπωνικό κάρυ; Έχει ο Κοσμάς;
2. Εκτός από τον Κοσμά, υπάρχει άλλο τέτοιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη; Δεν αντέχω πια τις ξινισμένες φάτσες τους.
#380
Posted 31 May 2010 - 19:45
το βρήκαμε και κατά λάθος.... απέναντι απο τα ράμεν.
τι να σου πω δεν έχω ιδέα δοκίμασε στα καταστήματα δίπλα απο τον κοσμά.
#381
Posted 31 May 2010 - 19:57
Ευχαριστώωωω!!!!
#382
Posted 31 May 2010 - 20:35
Spoiler:
Η παραπάνω παραλλαγή είναι ένα πολύ ελαφρύ πιάτο με αρκετό γάλα στο roux και nani sore?? χυλοπίτες???
Να ξέρεις πάντως ότι δεν είναι αυτό το "κλασσικό" ιαπωνικό curry...
Σίγουρα θα το έχεις δει στα anime κάπως έτσι.
http://bettywho.wordpress.com/2009/03/04/japanese-curry/
#384
Posted 01 June 2010 - 12:04


#385
Posted 01 June 2010 - 12:28
Ερώτηση: Καμια ιδέα που μπορώ να βρώ anko
Έτοιμο anko θα βρεις στο soya Απόλλωνος 15, Σύνταγμα http://www.soya-japan.gr/grhome.html
Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι έχει πάντα anko μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου. Τα Azuki φασόλια θα τα βρεις σχετικά εύκολα σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Πάρε και μια συνταγή για anko από το youtube:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=6Iy-0ncwzlA[/media]
Μην ανησυχείς μια χαρά τα λένε στο cookingwithdog τα έχω τσεκάρει.
Να και για Ichigo Daifuku:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=-Cv5LsqKUXc&feature=fvsr[/media]
#386
Posted 01 June 2010 - 14:11
Η παραπάνω παραλλαγή είναι ένα πολύ ελαφρύ πιάτο με αρκετό γάλα στο roux και nani sore?? χυλοπίτες???
Να ξέρεις πάντως ότι δεν είναι αυτό το "κλασσικό" ιαπωνικό curry...
Σίγουρα θα το έχεις δει στα anime κάπως έτσι.
http://bettywho.wordpress.com/2009/03/04/japanese-curry/
ή με περνάς για ηλίθια
η εσύ είσαι σπασίκλας...
να σου θυμίσω ότι δεν υπάρχει "κλασσικό" σε ότι έχει να κάνει με τα φαγητά...
και επίσης κάθε σπίτι κάνει διαφορετική συνταγή και εκτέλεση
τέλος δεν είπα εγώ για κλασσικό κάρρυ
ωστόσο χρησιμοποίησε το ίδιο προϊόν και αυτό έχει σημασία...
και επίσης για εμένα δεν μου μοιάζει ιαπωνική συνταγή που έστειλες
ποιο πολύ για ιαπωνοποιημένη ινδική μου κάνει (αλλά αυτή είναι δική μου άποψη)...
άσε που μοιάζει με κοκκινιστό... α και επειδή μου την έσπασες ήθελα να σου πω
ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου γάλα, το γάλα μπαίνει στο ταυλανδέζικο κάρρυ όπως μου είπε και η Καζούγιο... και για ακόμη μια φορά θα πω ότι δεν ειναι χυλόπιτες αλλά Noodles τα οποία είναι πλατιά και επειδή έμειναν πολύ ώρα μεσα στο κάρυ φούσκωσαν...
πάντως η γεύση ήταν ηδονική και ένιωθες το κάρυ σε κάθε σημείο του σώματος σου...
επίσης είχε και καρότο και πατάτες όπως στο πιάτο που μου έστειλες αλά δεν είχε κρέας.
#387
Posted 01 June 2010 - 19:32
να σου θυμίσω ότι δεν υπάρχει "κλασσικό" σε ότι έχει να κάνει με τα φαγητά...
και επίσης κάθε σπίτι κάνει διαφορετική συνταγή και εκτέλεση
τέλος δεν είπα εγώ για κλασσικό κάρρυ
ωστόσο χρησιμοποίησε το ίδιο προϊόν και αυτό έχει σημασία...
και επίσης για εμένα δεν μου μοιάζει ιαπωνική συνταγή που έστειλες
ποιο πολύ για ιαπωνοποιημένη ινδική μου κάνει (αλλά αυτή είναι δική μου άποψη)...
άσε που μοιάζει με κοκκινιστό... α και επειδή μου την έσπασες ήθελα να σου πω
ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου γάλα, το γάλα μπαίνει στο ταυλανδέζικο κάρρυ όπως μου είπε και η Καζούγιο... και για ακόμη μια φορά θα πω ότι δεν ειναι χυλόπιτες αλλά Noodles τα οποία είναι πλατιά και επειδή έμειναν πολύ ώρα μεσα στο κάρυ φούσκωσαν...
πάντως η γεύση ήταν ηδονική και ένιωθες το κάρυ σε κάθε σημείο του σώματος σου...
επίσης είχε και καρότο και πατάτες όπως στο πιάτο που μου έστειλες αλά δεν είχε κρέας.
Να σου θυμίσω ότι υπάρχει κλασσικό/conventional σε ό,τι έχει να κάνει με τα φαγητά, αλλιώς ο καθένας θα έφτιαχνε ό,τι να 'ναι και θα το έλεγε μουσακά...
Δεν είπες κλασσικό, αλλά είπες διάσημο, και διάσημο είναι το "κλασσικό", όπως φαίνεται στη φωτογραφία που σου έδειξα.
Και δεν το έγραψα για σένα, αλλά για όσους δεν έχουν ξαναδεί curry και νομίσουν ότι η παραλλαγή που δοκίμασες είναι το "διάσημο" ιαπωνικό curry.
Δέχομαι ότι έκανα λάθος για το γάλα. Το ξέρω ότι δεν μπαίνει στο ιαπωνικό, αλλά με μπέρδεψε το χρώμα.
#388
Posted 02 June 2010 - 08:34
Έτοιμο anko θα βρεις στο soya Απόλλωνος 15, Σύνταγμα http://www.soya-japan.gr/grhome.html
Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι έχει πάντα anko μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου. Τα Azuki φασόλια θα τα βρεις σχετικά εύκολα σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Πάρε και μια συνταγή για anko από το youtube:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=6Iy-0ncwzlA[/media]Μην ανησυχείς μια χαρά τα λένε στο cookingwithdog τα έχω τσεκάρει.
Να και για Ichigo Daifuku:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=-Cv5LsqKUXc&feature=fvsr[/media]
Arigatou! Μάλλον ήμουν σε λάθος σελίδες ως τώρα γιατι δε έβγαινε έτσι το daifuku. . .


#389
Posted 02 June 2010 - 10:02




Me wants that!
