Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Blood+

fall 2005 Production I.G anime review horror action drama supernatural

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 posts

Posted 15 October 2007 - 22:33

Blood+ (Buraddo Purasu, προφέρεται blood plus)
Genre: Horror, Action, Drama, Mystery, Supernatural, Romance
Studio: Production I.G.
Σκηνοθέτης: Jun’ichi Fujisaku
Μουσική: Mark Mancina
Αριθμός Επεισοδίων: 50

 

 

10183l.jpg


Το Blood+ είναι βασισμένο στην ταινία anime Blood: The Last Vampire και είναι παραγωγή της Production I.G. και της Aniplex. Προβλήθηκε στην Ιαπωνία από το δορυφορικό κανάλι Animax αλλά και από τα MBS, TBS, RKB κ.ά. από τις 8 Οκτωβρίου 2005 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2006.

Η σειρά περιέχει αρκετές και αιματηρές σκηνές βίας και η σήμανση καταλληλότητας στα επεισόδια κυμαίνεται από TV-14 έως TV-MA (mature audience).

Σύνοψη:
Η σειρά ακολουθεί την ιστορία της Saya Otonashi, μίας υιοθετημένης 16χρονής που πάσχει από αναιμία και αμνησία. Η ευτυχισμένη της ζωή διαλύεται όταν εμφανίζονται τερατόμορφα πλάσματα, τα chiropterans, τα οποία τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και η Saya μαθαίνει ότι μόνο εκείνη μπορεί να τα σκοτώσει.

Μετά τον θάνατο του ανάδοχου πατέρα της, η Saya στρατολογείται από μία μυστική οργάνωση, την Red Shield, που προσπαθεί να εξαφανίσει τα chiropterans. Μαζί με τον μυστηριώδη ακόλουθό της, τον Hagi, και τα αδέρφια της, Kai και Riku, ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου και πολεμούν τα χειρόπτερα, ψάχνοντας παράλληλα την «πηγή» τους.

Στην πορεία η Saya μαθαίνει για το παρελθόν της και την πραγματική της φύση και την ύπαρξη της δίδυμης αδελφής της, η οποία αποδεικνύεται η ρίζα του κακού. Μετά από μία σειρά μαχών και τραγικών καταστάσεων η Saya καλείται να αντιμετωπίσει την αδελφή της και μαζί τον ίδιο της τον εαυτό.
 

 

b09835fc056ae99b6e467214c5c3596f.jpg


Σχολιασμός:
Η πλοκή του anime εκτυλίσσεται ομαλά και αρκετά γρήγορα ώστε να μην κουράσει τον θεατή. Οι σύμμαχοι της Saya εμφανίζονται σύντομα, ενώ οι κύριοι ανταγωνιστές πιο αργά και σταδιακά. Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν την εποχή που αφηγείται η κύρια ιστορία αποκαλύπτονται σταδιακά, ξετυλίγοντας με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό την ιστορία της Saya και όλων των κεντρικών χαρακτήρων.

Όλοι οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς έχουν προσεγμένες προσωπικότητες, με τα δικά τους κίνητρα και διλλήματα, ενώ οι περισσότεροι ζουν την δική τους τραγωδία μέσα στον αναβρασμό των γεγονότων. Πολύ προσεγμένη είναι επίσης η μετάβαση της Saya από την αδύναμη και χαρούμενη μαθήτρια στην αποφασιστική αλλά και θλιμμένη κυνηγό.

Το σχέδιο είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Τα τοπία και γενικά όλες οι τοποθεσίες, από ένα κάστρο στην Γαλλία μέχρι τον σιδηρόδρομο στη Ρωσία, είναι πολύ καλοσχεδιασμένες. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με το κλίμα της σειράς, ενώ προσοχή έχει δοθεί και στις εκφράσεις τους. Οι σκηνές δράσης είναι έντονες και η γραφική βία υπάρχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Ο ηχητικός τομέας είναι πραγματικά το δυνατό σημείο της σειράς. Την σύνθεση της μουσικής έχει κάνει ο Marc Mancina (εκτός από τα τραγούδια των τίτλων αρχής και τέλους). Για κάθε περίσταση υπάρχει το κατάλληλο κομμάτι και η μουσική που πραγματικά μένει ανεξίτηλη στο μυαλό του θεατή είναι το τραγούδι της Diva (η δίδυμη αδελφή της Saya). Το συγκεκριμένο κομμάτι (τραγουδά η Elin Carlson) βγάζει όλη την τραγικότητά της αλλά και τον κίνδυνο που εκπέμπει η παρουσία της, ειδικά στην αρχή της δράσης της.

 

Sannin_Schiff.png


Το soundtrack της σειράς έχει κυκλοφορήσει σε δύο CD, σε παραγωγή του Hans Zimmer. Επίσης έχει κυκλοφορήσει και το CD Hagi Plays Suite No. 5 in C minor for Solo Cello (BWV 1011 - prelude) by J.S. Bach (Performed by Furukawa Nobuo). Τα τραγούδια τίτλων αρχής / τέλους και τα επεισόδια που παίχτηκαν είναι:

Opening:
Ηitomi Takahashi - Aozora no Namida (青空のナミダ / Tears of the Blue Sky) [1-13]
Hyde - Season's Call [14-25]
UVERworld - Colors of the Heart [26-38]
Jinn - Raion (雷音 / Τhunder Sound) [39-50]
Ending:
Chitose Hajime - Kataritsugu Koto (語り継ぐこと / The Things I Pass Down) [1-13, 50]
Mika Nakashima - Cry no More [14-25]
Angela Aki - This Love [26-38]
K - Brand New Map [39-49]

 

blood_4.jpg


Σε γενικές γραμμές:
Το Blood+ είναι μία προσεγμένη και αξιόλογη παραγωγή και μία από τις πολύ καλές του είδους της. Προσωπικά απόλαυσα ιδιαίτερα την εξέλιξη της ιστορίας και πραγματικά λάτρεψα το πώς παρουσιάστηκε η εσωτερική διαμάχη της Saya προς το τέλος της σειράς, αλλά και η λύτρωση (κάθαρση αν θέλετε) της Diva. Σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική της, το Blood+ είναι μια σειρά που αξίζει το χρόνο που θα αφιερώσει κάποιος να την παρακολουθήσει.

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5 / 10


Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#2 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 16 October 2007 - 10:34

Είχα φάει κόλλημα μ'αυτή τη σειρά...

(+) Προσεγμένο σενάριο
Σκοτεινή ατμόσφαιρα
Καλοδουλεμένοι χαρακτήρες και ειδικά αυτός της Saya.

(-) Προς το τέλος εμφανίζονται κάποιες σεναριακές ευκολίες
O χαρακτήρας της Diva δεν αποκτά αρκετό βάθος.
To animation είναι καλό αλλά δεν φτάνει το στυλάτο Blood. (Το Blood βέβαια εκτός από στυλ δεν είχε και πολλά άλλα :P)


Το anime δεν είναι για battle-freaks, αν και έχει αρκετές μάχες επικεντρώνεται κυρίως στους χαρακτήρες. Το προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως σε όσους θέλουν να δουν ένα πολύ καλό και έξω από τα συνηθισμένα, vampire drama.

#3 spyo

spyo

    Το αρνι τσιμπιτσι

  • Members
  • 540 posts

Posted 24 October 2007 - 18:17

saya rularis

#4 tinagk

tinagk

    Starting...

  • Members
  • 31 posts

Posted 31 October 2007 - 12:54

That's my favorite anime for 2006. I am a big fan. Περίμενα το κάθε επισόδιο και κάθε φορά δεν μου ήταν αρκετό. Μπορεί να κοιτούσα για καινούργιο επισόδειο 3 φορές τη μέρα!!! Αλλά άξιζε τον κοπό

#5 ambient

ambient

    sSsSs

  • Members
  • 131 posts

Posted 14 February 2008 - 10:27

Μια σειρά που μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά στο τέλος κατέληξε μια μεγάλη απογοήτευση.
Αντί να βασιστούν στο κλίμα της ταινίας "Blood - The last vampire", επέλεξαν να φτιάξουν (άλλη) μια χαζοχαρούμενη σειρά. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί.

Από animation κλασική Production I.G. αλλά όχι απ΄τα καλύτερα τους, όμορφη μουσική επένδυση, χαρακτήρες που αναπτύσσονται αρκετά χωρίς να κουράσουν και το story σε γενικές γραμμές ολοκληρωμένο (υπάρχουν 2-3 βαρβάτες σεναριακές τρύπες).
Σαν αξία... δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά.

#6 dragoness_crysta

dragoness_crysta

    Hana Ishinomori

  • Members
  • 480 posts

Posted 14 March 2008 - 11:54

Και μονο την ταινια που ειδα γιατι την νοικιασα αξιζει με χιλια να το δει κανεις!!
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#7 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 14 March 2008 - 12:55

Σε γενικές γραμμές μία ενδιαφέρουσα και άκρως διασκεδαστική σειρά. Η θεματολογία με τους βρυκόλακες, ο προβληματισμός που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες για την αμερικανική στρατιωτική δύναμη, ιδέες οπως η αφοσίωση, η φιλία αλλα και συναισθήματα οπως η εκδίκηση και η οικογενειακή θαλπωρή. Ομως, την εμπειρία καταστρέφουν οι αντιπαθητικοί χαρακτήρες, τα γελοία κίνητρά τους(δεν είναι δυνατόν χειρόπτερα ηλικίας μερικών αιώνων να ομοιάζουν με πρωταγωνιστές εμετικών ρομάντζων) και το χειρότερο όλων... ο Kai! Πραγματικά ευχόμουν να πέθαινε απο τον πρώτο επεισόδιο, τι σπαστικός και απροσάρμοστος χαρακτήρας.
Υπάρχει κι ενας κοσμοπολίτικος χαρακτήρας στη σειρά, αφου τα ταξίδια δεν λείπουν απο το πρόγραμμα!

#8 fivosrazor1

fivosrazor1

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 January 2009 - 16:34

emena prosopika den mou arese kai itan to proto anime sta xronika pou to stamatisa sti mesi.skilobariomoun kanonika

#9 dragoness_crysta

dragoness_crysta

    Hana Ishinomori

  • Members
  • 480 posts

Posted 29 March 2009 - 22:42

Πραγματικα μια απο τις καλυτερες σειρες για μενα...ισως το πιο λυτρωτικο τελος που εχω δει σε μια σειρα...ολα ηρθαν οπως επρεπε να γινουν....οι χαρακτηρες προσεκτικα σκιαγραφημενοι, ενω το τραγουδι της Diva αξεχαστο ακομα ηχει στα αυτια...παρολα αυτα Saya rules!!!
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#10 Kirenahana

Kirenahana

    Not-so-hardworking Youth

  • Members
  • 272 posts

Posted 13 April 2009 - 13:30

η σειρά μπήκε άνετα στο ΤΟΡ 5 για μένα... Τα μόνα στοιχεία που μπορώ να πω ότι δε μ αρέσανε είναι 1. που η Ντίβα παντού και πάντα ελεγε μόνίμως το ΙΔΙΟ τραγούδι, όσο εξαιρετικό και να ήταν, βαρεθηκα να τ' ακούω και 2. που ποτέ δε μάθαμε τι στο καλό εγινε σε κείνο πλοίο (και τον χρόνο που ακολούθησε). Ναι, μαντέψαμε και υποθέσαμε διάφορα, αλλά δεν μαθαμε.

Posted Image


#11 Renji.

Renji.

    Starting...

  • Members
  • 6 posts

Posted 22 October 2009 - 18:55

ειναι ενα απο τα καλυτερα ανιμε κατα τιν αποψη μου.. ηταν και πολυ συγκηνητικο, ειχε και υποθεσαρα!! το απολαμβανα πολυ οταν το έβλεπα και στεναχωρήθηκα οταν τέλιωσε:uhh:... αξίζει με τα 1000 να το δείτε!

τα νουμερα που εβαλα μπορει να φαίνονται υπερβολικά αλλα για την άποψη μου λέω :P

Edited by Renji., 22 October 2009 - 19:03.


#12 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 05 December 2009 - 02:35

Τραγικα μετριο,μεγαλη απογοητευση μιας και το κατεβασα σουμπιτο αφου ειδα την πολυ καλη για την διαρκεια της ταινια.Απειρα σεναριακα κενα,μετρια μουσικη,ιδιως τα ΟP/ED χαλια,οι χαρακτηρες ηταν οι περισσοτεροι ρηχοι,και το animation δεν επιανε καν την μετριοτητα (ιδιως στις σκηνες μαχης).Μονο 5-10 επεισοδια μετα το arc του υπερσιβηρικου αξιζουν οπου μαθαινουμε καποια πραγματα και ειναι καλα δομημενα αλλα απο κει και περα το χαος.Επισης τραγικο καψιμο το γυρναμε ολο το κοσμο για να σχεδιασουμε διαφορες πολεις και παντου μιλαμε ιαπωνικα...με αυτοχθονες! In a nutshell δεν ειναι και οτι χειροτερο αλλα δεν ειναι και να περιμενεις και πολλα...:smokingg:

#13 SolidGamer

SolidGamer

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 12 June 2010 - 18:14

Φανταστικο anime που σε ταξιδευει με την μουσικη του και τις ανατροπες τις ιστοριας ειδικα στο τελος!
Το δραμα υπαρχει σε μεγαλο βαθμο και δενεσε πολυ με τους χαρακτηρες,βλεπεις απο ολους τις δυναμεις τους αλλα και τις αδυναμιες του!Υπαρχουν και στιγμες ρομαντισμου που σου μενουν πολυ εντονες και που σπανια θα ελεγα βλεπουμε σε anime...
Επισης μου αρεσε οτι ειχε ενα μετρο και δεν ηταν υπερβολικο και αρρωστο...εννοω στην βια(οπως το Elfen Lied ή το Hellsing OVA)

#14 Yoruichi

Yoruichi

    Phew!!!

  • Members
  • 26 posts

Posted 17 June 2010 - 08:45

Απλα το λατρευω... ειχα κολλησει τρομερα με το Blood+
Μου αρεσε η σκοτεινη ατμοσφαιρα, η μουσικη, η υποθεση και απλα λατρεψα τους χαρακτηρες. Σιγουρα θα υπηρχαν πραγματα που δεν μου αρεσαν αλλα μετα απο τοσα χρονια, αυτο που μου εχει μεινει ειναι η ωραια αναμνηση αυτου του anime και οχι οτι στραβο ειχα βρει σε αυτο.
Kατι πρεπει να λεει αυτο για την συγκεκριμενη σειρα :D

Special place in my heart for this series and most certainly one of my "very best" :)


P.S: sorry για το ισως λιγο over the top rating... αλλα λατρευω Blood+ :P
Posted Image
"Quit calling me Ruler. You can call me something more normal. Like Yoruichi-san"

#15 MisaYoshiko

MisaYoshiko

    Anime Professional

  • Members
  • 792 posts

Posted 17 June 2010 - 09:37

ενταξει πολυ ωραιο ανιμε, πολυ ωραια ιστορια και τα συναφη. εντυπωσιακο, το προτεινω ανεπιφυλακτα. αλλα οχι και εκπληκτικη μουσικη! εκτος απο τα openings, που οκ ηταν πολυ ωραια, εμενα με κουραζε πολυ το οργανο του haji



Also tagged with one or more of these keywords: fall 2005, Production I.G, anime review, horror, action, drama, supernatural