Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 4 Ψήφοι

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#601 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2011 - 13:18

Εντάξει αν αρχίσουμε τώρα να μιλάμε για το πόσο επηρεάζει το fandom στη δημιουργία γνώμης θα ξημερώσουμε...Εδώ στο death note που ήταν αρκετά πιο εύπεπτο από το nge να πας και να πεις "hey guys, δεν μου άρεσε καθόλου" θα σε λιθοβολήσουν XD

Εγώ όμως αυτό που θέλω να βλέπω σε κάθε περίπτωση είναι προσωπική άποψη με έστω ίχνη επιχειρήματος. Το thread υπάρχει για να συζητάμε και να λέμε τη γνώμη μας, όχι να μπαίνει ο καθένας και να πετάει μια φράση. Το ίδιο με ενοχλεί η πρόταση "Μου άρεσε" με την πρόταση "δεν μου άρεσε" όταν δεν ακολουθείται από τίποτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει βαρύτητα μια μη τεκμηριωμένη άποψη σε μια συζήτηση. Στο κάτω κάτω της γραφής στα πλαίσια ακριβώς αυτής της συζήτησης αν βγει κάποιος και πει κάτι με το οποίο διαφωνώ γιατί το να πω και εγώ την άποψη μου με καθιστά πάραυτα άμυαλο fangirl/fanboy?

Αδυνατώ να καταλάβω πλέον γιατί η ανταλλαγή επιχειρημάτων θεωρείται προσπάθεια επιβολής της μιας ή της άλλης άποψης. Ίσως ακουστώ σκληρή αλλά από προσωπική εμπειρία αυτό το λένε όσοι δεν έχουν επιχειρήματα. Στο τέλος εννοείται ότι έχει να κάνει με γούστα αλλά και τα γούστα από κάπου πηγάζουν.δεν δημιουργήθηκαν εν μία νυχτί. Πηγάζουν σαφώ ς απ΄την προσωπική αισθητική του καθενός και τις εμπειρίες του που τον οδηγούν να κατανοήσει κάποια πράγματα ή να τα απορρίψει.

Επομένως στα πλαίσια μιας συζήτησης δεν μπορείς να ταμπουρώνεσαι πίσω από το επιχείρημα του διαφορετικού γούστου γιατί και αυτό είναι κάτι επιρρεπές σε κριτική.

Εμπάσει περιπτώσει, όταν είδα το nge είχα δει ελάχιστα anime και δεν είχα σχεδόν καμία επαφή με άτομα του χώρου και παρολαυτά το λάτρεψα για όλα αυτά που μου είπε. Για μένα ήταν βαθιά αισιόδοξο. Χωρίς να θέλω να ακουστώ βλάσφημη, ακόμα και στην αρχαία τραγωδία, οι ήρωες ζούσαν τραγικά πράγματα που όμως σκοπό δεν είχαν να καταθλίψουν το κοινό αλλά να το οδηγήσουν σε μια κάθαρση. Αυτό ακριβώς κάνει και το evangelion. Μας περνά μέσα από τα προσωπικά αδιέξοδα του κάθε ήρωα για να μας δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Μην κάνεις εκπτώσεις στην ατομικότητα σου αλλά παράλληλα μην αρνείσαι και το σύνολο.
Spoiler:

Κοινώς αν πρέπει να τρυπηθείς και λίγο από τα άλλα σκαντζοχοιράκια στο τέλος θα έιναι πιο ζεστά...

xbJ3b2w.jpeg

#602 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2011 - 13:53

Εμπάσει περιπτώσει, όταν είδα το nge είχα δει ελάχιστα anime και δεν είχα σχεδόν καμία επαφή με άτομα του χώρου και παρολαυτά το λάτρεψα για όλα αυτά που μου είπε. Για μένα ήταν βαθιά αισιόδοξο. Χωρίς να θέλω να ακουστώ βλάσφημη, ακόμα και στην αρχαία τραγωδία, οι ήρωες ζούσαν τραγικά πράγματα που όμως σκοπό δεν είχαν να καταθλίψουν το κοινό αλλά να το οδηγήσουν σε μια κάθαρση. Αυτό ακριβώς κάνει και το evangelion. Μας περνά μέσα από τα προσωπικά αδιέξοδα του κάθε ήρωα για να μας δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Μην κάνεις εκπτώσεις στην ατομικότητα σου αλλά παράλληλα μην αρνείσαι και το σύνολο.

Spoiler:

Κοινώς αν πρέπει να τρυπηθείς και λίγο από τα άλλα σκαντζοχοιράκια στο τέλος θα έιναι πιο ζεστά...

That

Το NGE βέβαια όπως και να το κάνουμε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα anime για λόγους που μπορώ να δω. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συζητήσουμε πάνω σ' αυτό γιατί κάποια πράγματα είναι θέμα γούστου, just deal with it.

Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να αγνοήσει κάποιος το ενδιαφέρον που εκπέμπει το Evangelion και το αντίκτυπο που είχε στη βιομηχανία του ιαπωνικού animation με τις πρωτόγνωρες αφηγηματικές τεχνικές που χρησιμοποιούσε, σε συνδυασμό με το ότι είναι ένα από τα anime που προσπαθούν να πουν κάτι παραπάνω, δίνοντας του μια πολύ ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα. Ευτυχώς ξέρω αρκετά άτομα που αν και μίσησαν τη σειρά, το αναγνωρίζουν.

#603 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2011 - 14:05

Κατι λιγο ασχετο
Spoiler:

sc5bab.jpg

#604 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2011 - 14:28

Κατι λιγο ασχετο

Spoiler: End of Evangelion

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#605 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2011 - 14:41

http://wiki.evageeks.org/Mass_Production_Evangelions (Best EVA wiki. Bookmark it pls)

fixed

#606 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2011 - 15:04

fixed

Έχεις δίκιο, έδωσα λάθος bookmark... :hot:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#607 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2011 - 23:08

Λογικο ακουγεται.......

Kαι παλι ασχετο.Τα 2 κομματια που ακουει συνεχεια ο shinji τα'χει κανεις σε link ? Γιατι δεν τα βρισκω:unlucky:!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 08 Μάρτιος 2011 - 23:46

sc5bab.jpg

#608 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2011 - 23:35

εκ μνήμης ένα από αυτά
http://www.youtube.com/watch?v=tgc70Diuvz8

#609 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2011 - 02:02

εχω και τις 2 ταινιες αλλα ποιες πρεπει να δω πρωτα;
Death and Rebirth και μετα End of Evangelion; Ή αντιστροφα;
Τα 26 επεισοδεια btw τα ειχα δει και πιο παλια αλλα ειπα να το ξαναδω γιατι τοτε δεν καταλαβα αρκετα πραγματα. Τωρα που το ξαναειδα φωτιστικα.

ezgif.com-resize.gif

#610 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2011 - 02:14

Το Death and Rebirth και πρώτα.

Το πρώτο μισό θεωρείται σαν το πρώτο μέρος του EoE, αλλά στο τελευταίο μου rewatch που δεν το είδα δε μου φάνηκε πως έχασα και κάτι.

HnH5aB0.jpg

#611 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2011 - 08:00

Εφόσον (καλά) έκανες τον κόπο και ξαναείδες όλη τη σειρά, τo death and rebirth θα έλεγα μην το δεις καν. Δεν είναι παρά ένα recap με extra σκηνές (τις περισσότερες από τις οποίες μπορείς να βρεις στα director's cut) και το 1/3 του End of Evangelion. Βουρ για end of eva.

#612 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2011 - 15:56

Ωραια ειδα και τις 2, πρωτα το death και μετα το end. Με το end εμεινα κανονικος μαλ*κας. Δεν τα καταλαβα ολα αλλα καταλαβα αρκετα. Υπαρχει καποιο site που να εξηγει τι παιχτικε σε αυτην την ταινια που την εφτιαξε ενας τρελος;

ezgif.com-resize.gif

#613 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2011 - 16:28

Αν δε βαριέσαι, διαβάζεις αυτό:

Spoiler:

Δεν έχω προλάβει όμως να κάνω έλεγχο (ορθογραφικό/συντακτικό, τα έγραφα μεσάνυχτα XD) so beware..

Eναλακτικά, μπορείς να τσεκάρεις το γρήγορο και παιδιάστικο FAQ που είχα κάνει στο γυμνάσιο:
http://www.freewebs.com/sixwingedangel/Evafaq%20White.htm

Aκόμα πιο εναλλακτικά λιώσε Evageeks.org XP

#614 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2011 - 16:30

Κάαααπου στο φλώρουμ είχε ποστάρει ο Roriconfan (rip) μια τεράστια ανάλυσή του, προσωπικά μου έδωσε πολύ υλικό για να μελετήσω μιας και υπάρχουν άπειρες αναφορές που δεν τις έπιασα. Ε λογικά θα καταλάβεις και 5 πράματα παραπάνω.

HnH5aB0.jpg

#615 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2011 - 16:38

Κάαααπου στο φλώρουμ είχε ποστάρει ο Roriconfan (rip) μια τεράστια ανάλυσή του, προσωπικά μου έδωσε πολύ υλικό για να μελετήσω μιας και υπάρχουν άπειρες αναφορές που δεν τις έπιασα. Ε λογικά θα καταλάβεις και 5 πράματα παραπάνω.

Καλή και ωραία δουλειά η ανάλυση του Roriconfan, την έχω διαβάσει και εγώ, αλλά δεν την προτείνω με τίποτα γιατί έχει μέσα πολλά λάθη και misanderstandings σχετικά με την πλοκή.

Το καλύτερο είναι ή να τσεκάρετε evageeks.org wiki-forum ή να περιμένετε να διορθώσω και να φορμάρω το αναλυτικό άθρο που έκανα ως μέρος της ερευνητικής μου εργασίας για τη σχολή, στο οποίο έχω συμπεριλάβει και πληροφορίες από το psp game (sos) (είναι 40.000 λέξεις όποτε αν μου έρθει φλασιά έχει καλώς)