Oι μετεπειτα ταινίες έχουν άλλο κλίμα γιατί ο Anno τρολλάρει το fandom και μετά τα απίστευτα hatemail (που δείχνουν ότι δεν λάτρεχαν όλοι το NGE και ότι το hate καλά κρατεί) αποφάσισε να βγάλει μια light έκδοση και να πάρει και την τρίτη βιλίτσα του δίπλα από το όρος Fuji.
Aυτό που λες ότι αλλιώς το είχε σχεδιάσει στην αρχή και ότι του βγήκε τυχαία δεν ισχύει επίσης:
The original early plot line for Evangelion remained relatively stable through development, although later episodes appear to have changed dramatically from the fluid and uncertain[14] early conceptions; for example, originally there were 28 Angels and not 17, and the climax would deal with the defeat of the final 12 Angels and not with the operation of the Human Instrumentality Project. As well, Kaworu Nagisa's initial design was a schoolboy who could switch to an "Angel form", accompanied by a pet cat.[34]
Όσο και να άλλαξε κάποιες λεπτομέριες από την αρχή ήξερε που θέλει να την πάει την σειρά και υπάρχουν ενδειξεις από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Απλά τις καταλαβαίνεις αφού δεις όλη τη σειρά.
Όσο για το φινάλε το ότι ξέμειναν από λεφτά είναι γεγονός αλλά δεν μου λέει κάτι. Θα μπορούσαν να είχαν δώσει το φινάλε του Berserk aka non existant. Παρόλαυτά επιστράτευσαν φαντασία, καλλιτεχνική πρωτοβουλία και δημιουργικότητα και έδωσαν κάτι που για μένα τουλάχιστον περνάει μια χαρά ως conclusion σε ψυχολογικό επίπεδο. Ήρθε και το EoE και αναπλήρωσε τον τομέα της δράσης. Το αν θα αρέσει αυτό σε κάποιον ή όχι είναι εντελώς υποκειμενικό βέβαια και δεν είναι ανάγκη όλοι να λατρέψουν τα συγκεκριμένα. Παρόλαυτά από την στιγμή που υπάρχει και το EoE και το κοινό δεν έμεινε με τα "άθλια" επεισόδια 25+26 what's the problem exactly?
Τώρα από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να πει κάτι χαζό και να είναι κατά της σειράς και να πει κάτι χαζό και να είναι υπέρ της σειράς. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξει αντίλογος. Αν κάποιος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη γνώμη του σε μία συζήτηση και να την δικαιολογήσει πώς είναι λάθος του fandom αυτό; Γιατί είναι λάθος να πω σε κάποιον ότι το NGE δεν έχει την κλασσική mecha προσέγγιση όταν θα την κατακρίνει την σειρά γι αυτό ενώ θα του έλεγα ακριβώς το ίδιο αν πεταγόταν και μου έλεγε ότι λατρεύει τη σειρά επειδή μοιάζει στο GUNDAM 00 (lolz);
Η nighteyes απλα είπε οτι η γνώμη της μάζας πολλές φορες μας επηρεαζει και μας δημιουργει εντυπώσεις, απόψεις που δεν είναι απόλυτα δικές μας. Αν βλέπαμε αυτο το πράγμα χωρίς εξωτερικές επιρροές/γνώμες τότε μπορεί να είχαμε τελείως διαφορετική αποψη απο αυτη που τελικά έχουμε.
Τώρα το πόσο ισχυει αυτο το πράγμα για τους fan του nge δεν ξέρουμε. Μπορεί και καθόλου και να είναι απλα δική τους γνώμη το πόσο γαμάτο ανιμέ είναι.
Εγω πάντως ξέρω αρκετούς που δεχτηκαν οτι τους αρέσει επειδη τους επηρέασαν γνώμες αλλων και το καταλαβα με μια πιο βαθιά(lol?) συζητηση για το nge μαζί τους.
Και φυσικά το οτι βρήκα εμετικά τα τελευταία επεισόδια nge είναι καθαρα δικη μου γνωμη και αποψη και εννοειται δέχομαι την αντιθετη αποψη για αυτα.
Παρατηρηση ως προς το fanbase κάνω. Ολα τα άλλα είναι θεμα γούστου και το τι ψάχνει ο καθένας απο κάποια σειρά.
Kαι εγώ πολύ απλά σου λέω ότι η πίεση της μάζας λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις γιατί μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ΚΑΙ αρνητικά προκατειλλημένος για τη σειρά και να έχει παρωπίδες στα θετικά της, ή να αλλάξει αργότερα άποψη επειδή τον επηρέασαν αρνητικά οι απόψεις των άλλων.
Αυτό το οποίο λέει η Nighteyes δεν λειτουργεί μόνο προς μία κατεύθυνση.
Edited by iristella, 07 March 2011 - 05:54.