Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#586 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 07 March 2011 - 04:42

Κι εγώ με το μισό είμαι πάντως. Βασικά και πριν τα 2 τελευταία είχε αρχίσει να με εκνευρίζει η σειρά με το καταθλιπτικό μοιρολατρικό της κλίμα και με τους απογοητευτικά μίζερους χαρακτήρες. Δεν είμαι επίσης και πολύ των χριστιανικών αποκαλυπτικών θεωριών, κάτι που συνέβαλε σ' αυτό. Στο τέλος που αρχίσανε και τα "καλλιτεχνικά" no budget καρε, ξενέρωσα ακόμα πιο πολύ. Γιατί τότε ήταν που έγινε εντελώς δήθεν. (Τότε δεν ήξερα ότι αυτό δεν ήταν εσκεμμένο βέβαια.)

Γιατί σκεφτείτε: Η σειρά ξεκινάει μες την τρελή χαρά με mecha μαχες και school themes. Πάει στην καταθλιψη τη μαύρη, κυνηγάμε την ελπίδα σαν τις αδικες κατάρες και στο τέλος μας το γυρίζει σε φιλοσοφία και υπαρξιακά. Και όλο αυτό οδήγησε σ' ενα από τα πιο υπερεκτιμημενα anime που έχουν βγει. Γιατί ακόμα και η κουτσή Μαρία το είδε λόγω των genre κραχτών και γιατί αυτοί που το είδαν, μην έχοντας δει τίποτα πέρα από shounen με ξυλίκι, ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική, ότι δηλαδή υπάρχουν anime που δεν είναι μόνο ξύλο, ξύλο. Και με το που τους το γύρισε στη φιλοσοφία νιώσαν ανώτεροι ανθρωποι και να σου τα ratings.

Σημείωση, δεν μιλάω γι αυτούς που το είδαν κι όντως τους αρεσε. Ξέρω πολλά άτομα που όντως είναι έτσι. Μιλάω γι αυτούς που το είδαν και νομίζουν ότι τους άρεσε. Γιατί αυτοί οι 2οι πιστεύω ότι τους άρεσε λόγω του hype και του ότι φοβούνται ότι αν πουν ότι δεν τους άρεσε ότι θα θεωρηθούν καθυστερημένοι ή κάτι άλλο.

+1
δε θα μπορουσα να το πω καλυτερα.

stasou%2520mygdala.jpg

#587 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 March 2011 - 04:48

Mε την παραπάνω λογική υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που "νομίζουν ότι δεν τους άρεσε" και που βρίζουν την σειρά μόνο και μόνο για να την βρίσουν και να πάνε κόντρα στο fanbase ή που την απορρίπτουν επειδή τους βγήκε διαφορετική από τον κλώνο Gundam που περίμεναν . :P Οπότε στο θέμα του hype είναι ή μία ή άλλη καθώς υπάρχει και η αντίθετη όψη του νομίσματος.

Lolopinions I say.

#588 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 posts

Posted 07 March 2011 - 05:03

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις iri. Η λογικη δηλαδη της απαντηση σου στην Nighteyes

Εγω όταν τέλειωσα την σειρα αναρωτιόμουν αν ειδα λάθος σειρά η είμαι απλα χαζος η ξέρω εγω τι που δεν μ αρεσαν και βρηκα εμετικα τα τελευταία επεισόδια. Τα ξαναείδα μετα απο μερικές μερες για να είμαι και σίγουρος οτι δεν εφταιγε κάτι.

#589 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 March 2011 - 05:10

Λέω πολύ απλα ότι haters gonna hate, hypers gonna hype. Όσο ηλίθιοι μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να θεοποιήσει το NGE άλλο τόσο μπορεί να είναι αυτοί για τους οποίους το καταβαραθρώνει. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να την λατρέψουν μια σειρά και ας κοιτάξει ο καθέ ένας να εκφράζει αυτό που πιστεύει χωρίς να ασχολείται με την γνώμη των άλλων.

#590 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 07 March 2011 - 05:16

Mε την παραπάνω λογική υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που "νομίζουν ότι δεν τους άρεσε" και που βρίζουν την σειρά μόνο και μόνο για να την βρίσουν και να πάνε κόντρα στο fanbase

Ποοοοσο συμφωνω μ'αυτο. Και οχι μονο για το NGE αλλα γενικα και γι αλλες σειρες (One Piece! :bleh:). Εχω μπουχτησει απο δαυτους. On Topic μετα απο καιρο ειπα να το ξανασυνεχισω XD
Στο 14-15 επεισοδειο πρεπει να ειμαι :P

2bbd14fc.jpg

#591 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 07 March 2011 - 05:31

Mε την παραπάνω λογική υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που "νομίζουν ότι δεν τους άρεσε" και που βρίζουν την σειρά μόνο και μόνο για να την βρίσουν και να πάνε κόντρα στο fanbase ή που την απορρίπτουν επειδή τους βγήκε διαφορετική από τον κλώνο Gundam που περίμεναν . :P Οπότε στο θέμα του hype είναι ή μία ή άλλη καθώς υπάρχει και η αντίθετη όψη του νομίσματος.

Lolopinions I say.

Όπως σου είπα και prive, εγώ εδώ μέσα καμία αρνητική γνώμη δεν έχω δει(Τώρα σκάσανε μόλις 2:P). Γενικά υπάρχει η αντιμετώπιση ότι αν κάποιος πει κακό λόγο για το nge είναι ανεγκεφαλος, καθυστερημενος; Δεν ξέρω, αυτή η εντύπωση μου δίνεται. Φυσικά γι αυτό φταίει η παλαιότητα του και το ότι ήταν σχετικά πρωτοπόρο να το πω( ; ) κι έτσι φοβούνται ίσως να μιλήσουν. Έχω ξαναπει ότι σαν anime το θεωρώ καλό αλλά ως εκεί. Το ότι έχει θεοποιηθεί αυτό και οι χαρακτήρες του δεν μου αρέσει. Αλλά ασχετα με τα ratings (αυτά θεωρώ υπερβολικά) και το fanbase, δεν μου άρεσε το που το πήγε, το κλίμα και τα μηνύματα που περνάει. Επίσης θεωρώ ότι εκεί που πήγε, πήγε τυχαία λόγω του σκηνοθέτη που ήθελε κάπου να βγάλει τα ψυχολογικά του και ότι δεν ήταν σκόπιμο αυτό αρχικά. Το ότι ξέμειναν και από λεφτα στο τέλος βοήθησε κι αυτό στο να δώσει αυτή την επιπλέον κουλτουριαρικη διαθεση. Όμως δεν πιστευω ότι αρχικά είχαν τέτοιο σκοπό. Πιστεύω ότι αρχικά είχε σκοπό να ακολουθήσει μια πιο αισιόδοξη τάση-τέλος και γι αυτό οι μετεπειτα ταινίες έχουν και αλλο κλίμα( τα πήρε τα φαρμακα του φαίνεται τώρα).

... και ας κοιτάξει ο καθέ ένας να εκφράζει αυτό που πιστεύει χωρίς να ασχολείται με την γνώμη των άλλων.

Συμφωνώ απολύτως.

Ποοοοσο συμφωνω μ'αυτο. Και οχι μονο για το NGE αλλα γενικα και γι αλλες σειρες (One Piece! :bleh:). Εχω μπουχτησει απο δαυτους. On Topic μετα απο καιρο ειπα να το ξανασυνεχισω XD
Στο 14-15 επεισοδειο πρεπει να ειμαι :P

Ναι, οι haters σας φταίνε. Το γιατί σας hate το αναρωτηθήκατε ποτέ όμως;:P 1 χρόνο έχω να το πιάσω, γιατί αραγε;

Btw το να μην αρεσει σε κάποιον ένα anime δεν σημαίνει ότι το μισεί κιόλας. Την γνώμη μας λέμε όλοι και είναι ελεύθερες οι αρνητικές όσο και οι θετικές γνώμες, αν είναι τεκμηριωμένες φυσικά.

Edited by Nighteyes, 07 March 2011 - 05:48.

Posted Image

Posted Image

#592 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 posts

Posted 07 March 2011 - 05:39

^Ιri
Οτι οι fanboys ενος πραγματος, οτιδηποτε και αν είναι αυτο , μπορουν να σε κάνουν να μισησεις το προιον, ταινία, σειρά ισχυει φυσικά.
(Ξέρεις πόσες φορες εχω υπερασπιστει τα windows επειδη επεσα σε mac fanboys και ας τα προτιμω και εγω τα mac. Ή πόσοι λενε π@π@ρια το one piece επειδη τους την δίνουν οι optards;)

Δεν μιλάμε για αυτό όμως

Η nighteyes απλα είπε οτι η γνώμη της μάζας πολλές φορες μας επηρεαζει και μας δημιουργει εντυπώσεις, απόψεις που δεν είναι απόλυτα δικές μας. Αν βλέπαμε αυτο το πράγμα χωρίς εξωτερικές επιρροές/γνώμες τότε μπορεί να είχαμε τελείως διαφορετική αποψη απο αυτη που τελικά έχουμε.

Τώρα το πόσο ισχυει αυτο το πράγμα για τους fan του nge δεν ξέρουμε. Μπορεί και καθόλου και να είναι απλα δική τους γνώμη το πόσο γαμάτο ανιμέ είναι.

Εγω πάντως ξέρω αρκετούς που δεχτηκαν οτι τους αρέσει επειδη τους επηρέασαν γνώμες αλλων και το καταλαβα με μια πιο βαθιά(lol?) συζητηση για το nge μαζί τους.

Και φυσικά το οτι βρήκα εμετικά τα τελευταία επεισόδια nge είναι καθαρα δικη μου γνωμη και αποψη και εννοειται δέχομαι την αντιθετη αποψη για αυτα.
Παρατηρηση ως προς το fanbase κάνω. Ολα τα άλλα είναι θεμα γούστου και το τι ψάχνει ο καθένας απο κάποια σειρά.

Edited by Strange Loop, 07 March 2011 - 05:45.

#593 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 March 2011 - 05:47

Oι μετεπειτα ταινίες έχουν άλλο κλίμα γιατί ο Anno τρολλάρει το fandom και μετά τα απίστευτα hatemail (που δείχνουν ότι δεν λάτρεχαν όλοι το NGE και ότι το hate καλά κρατεί) αποφάσισε να βγάλει μια light έκδοση και να πάρει και την τρίτη βιλίτσα του δίπλα από το όρος Fuji.

Aυτό που λες ότι αλλιώς το είχε σχεδιάσει στην αρχή και ότι του βγήκε τυχαία δεν ισχύει επίσης:

The original early plot line for Evangelion remained relatively stable through development, although later episodes appear to have changed dramatically from the fluid and uncertain[14] early conceptions; for example, originally there were 28 Angels and not 17, and the climax would deal with the defeat of the final 12 Angels and not with the operation of the Human Instrumentality Project. As well, Kaworu Nagisa's initial design was a schoolboy who could switch to an "Angel form", accompanied by a pet cat.[34]

Όσο και να άλλαξε κάποιες λεπτομέριες από την αρχή ήξερε που θέλει να την πάει την σειρά και υπάρχουν ενδειξεις από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Απλά τις καταλαβαίνεις αφού δεις όλη τη σειρά.

Όσο για το φινάλε το ότι ξέμειναν από λεφτά είναι γεγονός αλλά δεν μου λέει κάτι. Θα μπορούσαν να είχαν δώσει το φινάλε του Berserk aka non existant. Παρόλαυτά επιστράτευσαν φαντασία, καλλιτεχνική πρωτοβουλία και δημιουργικότητα και έδωσαν κάτι που για μένα τουλάχιστον περνάει μια χαρά ως conclusion σε ψυχολογικό επίπεδο. Ήρθε και το EoE και αναπλήρωσε τον τομέα της δράσης. Το αν θα αρέσει αυτό σε κάποιον ή όχι είναι εντελώς υποκειμενικό βέβαια και δεν είναι ανάγκη όλοι να λατρέψουν τα συγκεκριμένα. Παρόλαυτά από την στιγμή που υπάρχει και το EoE και το κοινό δεν έμεινε με τα "άθλια" επεισόδια 25+26 what's the problem exactly?

Τώρα από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να πει κάτι χαζό και να είναι κατά της σειράς και να πει κάτι χαζό και να είναι υπέρ της σειράς. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξει αντίλογος. Αν κάποιος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη γνώμη του σε μία συζήτηση και να την δικαιολογήσει πώς είναι λάθος του fandom αυτό; Γιατί είναι λάθος να πω σε κάποιον ότι το NGE δεν έχει την κλασσική mecha προσέγγιση όταν θα την κατακρίνει την σειρά γι αυτό ενώ θα του έλεγα ακριβώς το ίδιο αν πεταγόταν και μου έλεγε ότι λατρεύει τη σειρά επειδή μοιάζει στο GUNDAM 00 (lolz);

Η nighteyes απλα είπε οτι η γνώμη της μάζας πολλές φορες μας επηρεαζει και μας δημιουργει εντυπώσεις, απόψεις που δεν είναι απόλυτα δικές μας. Αν βλέπαμε αυτο το πράγμα χωρίς εξωτερικές επιρροές/γνώμες τότε μπορεί να είχαμε τελείως διαφορετική αποψη απο αυτη που τελικά έχουμε.

Τώρα το πόσο ισχυει αυτο το πράγμα για τους fan του nge δεν ξέρουμε. Μπορεί και καθόλου και να είναι απλα δική τους γνώμη το πόσο γαμάτο ανιμέ είναι.

Εγω πάντως ξέρω αρκετούς που δεχτηκαν οτι τους αρέσει επειδη τους επηρέασαν γνώμες αλλων και το καταλαβα με μια πιο βαθιά(lol?) συζητηση για το nge μαζί τους.

Και φυσικά το οτι βρήκα εμετικά τα τελευταία επεισόδια nge είναι καθαρα δικη μου γνωμη και αποψη και εννοειται δέχομαι την αντιθετη αποψη για αυτα.
Παρατηρηση ως προς το fanbase κάνω. Ολα τα άλλα είναι θεμα γούστου και το τι ψάχνει ο καθένας απο κάποια σειρά.

Kαι εγώ πολύ απλά σου λέω ότι η πίεση της μάζας λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις γιατί μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ΚΑΙ αρνητικά προκατειλλημένος για τη σειρά και να έχει παρωπίδες στα θετικά της, ή να αλλάξει αργότερα άποψη επειδή τον επηρέασαν αρνητικά οι απόψεις των άλλων.

Αυτό το οποίο λέει η Nighteyes δεν λειτουργεί μόνο προς μία κατεύθυνση. :P

Edited by iristella, 07 March 2011 - 05:54.

#594 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 posts

Posted 07 March 2011 - 05:54

Παρόλαυτά από την στιγμή που υπάρχει και το EoE και το κοινό δεν έμεινε με τα "άθλια" επεισόδια 25+26 what's the problem exactly?

Μετα το τέλος της σειράς καμία ορεξη δεν είχα να δω το end of evangelion, ουτε εγω θυμαμαι μετα απο πόσο καιρό το είδα.

Οποτε την κρίνω σαν μια σειρα 26 επεισοδίων. Αν μπορούσα αλλιως θα ελεγα τελειώνει στο 24 και θα ηταν μια απο τις αγαπημένες μου σειρές. Αλλα δε συμβαίνει αυτο.

επειδη δεν εχω ψαξει σε φορουμς η σε κάποιο wiki, το end of evangelion ηταν απο την αρχη σχεδιασμένο να υπάρξει;

νομίζω μιλάω και για θετικα/αρνητικά προκατειλλημένος, δεν διαχωρίζω, διαφορετικη αποψη απο αυτη που θα μπορούσαμε να έχουμε είπα.

και μέτα εκανα σχόλιο για την θετικη προκαταλληψη και επιρροη απο άλλους. Αυτην έχω παρατηρηση για το συγκεκριμένο ανιμέ. Οταν δω και το αναποδο θα γίνει και το αντιστοιχο σχόλιο.

Edited by Strange Loop, 07 March 2011 - 06:02.

#595 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 March 2011 - 06:02

Gainax launched the project to create a film ending for the series in 1997 ...

Το EoE αποφασίστηκε αμέσως μετά το τέλος της σειράς.

Btw η Nighteyes αναφερόταν μόνο στην θετική διάσταση του επηρεασμού και απλά τόνισα ότι μπορεί να λειτουργήσει και αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω που έχεις κολλήσει τόση ώρα. :P

#596 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 posts

Posted 07 March 2011 - 06:12

Btw η Nighteyes αναφερόταν μόνο στην θετική διάσταση του επηρεασμού και απλά τόνισα ότι μπορεί να λειτουργήσει και αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω που έχεις κολλήσει τόση ώρα. :P

Πουθενα, απλα μιλάω για το evangelion και πως βλέπω εγω το fanbase. Δεν μπλεκω με μια γνώμη που μπορούμε να την αναλύσουμε σε 100 πράγματα.
Την κράτησα ως προς αυτη την σειρά και τι πιστεύω ΕΓΩ συμβαίνει. Ισως να είμαι και λάθος.

Εσυ επέμενες οτι πάει και τουμπαλιν και εγω επεμενα με το τι βλέπω εγω. :kakaka:

#597 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 March 2011 - 06:19

Bασικά εγώ μίλαγα με την Nighteyes μου ζήτησες να διασαφηνίσω τι λέω και μετά μου έλεγες ότι δεν μιλάμε γι αυτό και το πώς το βλέπεις εσύ αλλά λεπτομέρειες. :hihi2:

Anw πριν ξεκινήσει η Επανάσταση για τον καταπιεσμένο μη οπαδό του NGE να επαναλάβω ότι το γεγονός ότι σε δύο άτομα μπορεί να (μην) αρέσει κάτι δεν σημαίνει ότι λένε το ίδιο πράγμα, ότι έχει την ίδια βαρύτητα η άποψή τους και ότι θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Εξαρτάται από το πώς θα υποστηρίξει κανείς αυτά που λέει.

#598 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 posts

Posted 07 March 2011 - 06:26

Κράτησα την αποψη της nighteyes πάνω στο nge, δεν την πηγα σε ενα γενικότερο σύνολο,
το να πεις σαν επιχείρημα ισχυει και το αντιθετο, το βρήκα λάθος για το συγκεκριμένο ανιμέ γιατι τουλαχιστόν σε αυτο το φορουμ δεν έχω δει να έχει επηρεαστει αρνητικά κάποιος.

Αυτο, peace and love μετά

#599 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 07 March 2011 - 11:58

μέχρι τις 6:00 το συζητάγατε? τρελοί! :P

Εγώ να προτείνω σε αυτούς που δεν τους άρεσε το original ending, να δουν τη σειρά πάλι μαζί με το ending αυτό. Την πρώτη φορά που είδα τη σειρά ήμουν και εγώ στο group A (dislike 25&26). Την 2η,3η,4η και 5η φορά που είχα μια παραπάνω κατανόηση (αυτό συμβαίνει γιατί την πρώτη φορά όπως είναι φυσικό ψάχνεσαι να δεις που πήγε το NGE που έβλεπες, όχι ότι δεν είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει πρόσωπο εδώ και πολλά επεισόδια). Ε την 6η φορά δεν τα είδα καν και πήγα κατευθείαν στο EoE γιατί ήταν πλέον too awesome to view again :hahaha:(το άκρον άωτο)
ίσως θα πρέπει να ανεβάσω την ερευνητική εργασία που έκανα για τη σχολή όσων αφορά τους λόγους που ο Anno επέλεξε να κάνει αυτή τη στροφή στο Evangelion και τις επιπτώσεις τους.

Αλλά άργησε περίπου έναν χρόνο γιατί ο κύριος Anno δε τη πάλευε για πολύ καιρό μετά το τέλος της σειράς, προσπαθώντας να επαληθεύσει το εγώ του και τα συμπεράσματα στα οποία είχε φτάσει με το φινάλε

#600 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 07 March 2011 - 12:27

Τα 25 και 26 βασικά μου προκάλεσαν αντίδραση του στιλ "Εμ, whatever, πάμε στην ταινία να δούμε τι έγινε". Με άλλα λόγια ήμουν πολύ απασχολημένη να καίω τα εγκεφαλικά μου κύτταρα προσπαθώντας να καταλάβω τι βλέπω για να αποφασίσω αν μου αρέσει. Στο επόμενο rewatch βλέπουμε. :hihi2:

Πάντως, ότι κι αν είναι το NGE, θεωρείται κλασικό anime, και το κλασικό πάντα κερδίζει έξτρα πόντους. Από κει μέχρι να καθορίζουν την άποψή μας για τη σειρά (καλή η κακή) μόνο αυτοί οι έξτρα πόντοι έχει μεγάλη διαφορά.

15fkk04.jpg