Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#241 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 22 May 2008 - 21:09

Και Somnium, πολύ καλό το ποστ σου (αυτό ακριβώς μετά απο του Radagast που έκανα quote). Μερικά πράγματα που ανέφερες δεν τα είχα δει με τέτοιον τρόπο.

Το καλοκαίρι πέφτει ξανά μανά rewatch, με λίγο περισσότερο research για να το κατανοήσω καλύτερα.

Μια απ'τα ίδια αλλά νομίζω πως τα πρώτα μισά ή θα τα παραλείψω ή θα τα δω fast-forward. :P

Πάντως ναι ενδιαφέρον το post σου Somnium για το "wall" αν και έχω βρει και εγώ στο νετ διάφορα για αυτή την θεωρία. Γενικώς θέλει πολύ research το θέμα γιατί υπάρχουν πολλές θεωρίες για το NGE που θέλουν ανάλυση. Αυτή είναι και η αξία της σειράς άλλωστε. ^^

#242 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 22 May 2008 - 21:20

Thanks a lot...
btw, δεν εχω ψαξει στο νετ, η σειρα και RCB ειναι οι πηγες μου. Τα υπολοιπα ειναι απο το hobby μου, να διαβαζω ψυχολογια/ φιλοσοφια. Οποτε, η παρομοιωση με το the wall ειναι η μονη ζαρια μου στο θεμα at-field. Παντως το υπονοεει και στην πικρα ειρωνικη φραση της Asuka στο EoE:
Spoiler: EoE spoiler

Επισης, το λεει και στο EoE
Spoiler: EoE hyper-spoiler!

Posted Image

#243 the_second_child

the_second_child

way cooler than you.

• Members
  • 325 posts

Posted 23 May 2008 - 01:40

Και ο Kaworu το ανέφερε στο #24.

Posted Image

#244 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 23 May 2008 - 20:57

Εγώ πάλι δεν είχα πρόβλημα με τα πρώτα επεισόδια. Από την άλλη μέχρι το επεισόδιο 24 η σειρά μου φαίνονταν καλή. Εκεί που πραγματικά με εξέπληξε ήταν στα 2 τελευταία επεισόδια :wooi2:
phmava.php

#245 Billykid

Billykid

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 24 May 2008 - 11:49

Χαοσε πολυ και ξαφνικα!Βομβαρδισμος πληροφοριων που να πω την αληθεια πολλα δεν τα πιασα!

#246 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 24 May 2008 - 15:21

Κι εσύ κι κόσμος όλος xD

#247 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 17 June 2008 - 11:54

Πέρα από όλα τα απόκρυφα μέσα στην σειρά,κατά το μεγαλύτερο μέρος της ήταν μια σειρά από επαναλαμβανόμενες καταστάσεις που θύμιζαν Power Rangers.Δηλαδή καταστάσεις του στυλ,εμφανίζεται το μεγάλο κακό τέρας,μπαίνουν στα ρομπότ τους,το καταστρέφουν και ζουν άλλη μια μέρα για να κάνουν το ίδιο την επόμενη:smokingg:.Αυτό εγώ το θεώρησα κάπως βαρετό και πιστεύω ότι ρίχνει την ποιότητα της σειράς στα μάτια μου.Με απλά λόγια δεν είμαι της άποψης ότι αξίζει η σειρά το cult status που έχει επιτύχει:deadga6:.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#248 zolitas

zolitas

Anime Amateur

• Members
  • 98 posts

Posted 17 June 2008 - 12:21

κ σε ποιο mecha δεν γινεται αυτο ρε συ? Ερχονται οι κακοι, βγαινουν τα ρομποτ, 3υλο. Πουν'το κακο?

#249 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 17 June 2008 - 13:02

Λίγα λόγια για το NGE. Ποιά σειρά το ξεπερνάει άλλωστε σε σενάριο ή αληθοφανή σε λειτουργία mecha (μη πείτε Gundam, μέσα στην ψευτιά είναι).

#250 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 17 June 2008 - 13:52

Λίγα λόγια για το NGE. Ποιά σειρά το ξεπερνάει άλλωστε σε σενάριο ή αληθοφανή σε λειτουργία mecha (μη πείτε Gundam, μέσα στην ψευτιά είναι).

Πάρα πολλά βασικά για μένα και στα έχω αναφέρει:thatsit:

zolitas,άλλο να έρχονται οι κακοί και άλλο να έρχεται ένα μεγάλο τέρας κάθε φορά,να βγαίνουν τα ίδια 3 mecha κάθε φορά και να έχουν όλα παρόμοια εξέλιξη ως το τέλος του επεισοδίου.Γι'αυτό λέω Power Ranger και όχι mecha.Στα περισσότερα άλλα mecha δεν είναι σχεδόν ποτέ οι ίδιοι πρωταγωνιστές κάθε φορά παρέα και ούτε έχουν κάθε φορά έναν μεγάλο κακό εχθρό αλλά πολλούς και διαφόρων ειδών.Και ναι,όπως το Gundam:wis:

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#251 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 17 June 2008 - 13:57

Βασικά όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές NGE isn't really about mecha :nosey:
phmava.php

#252 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 17 June 2008 - 21:59

Ειναι μια ιδεα του Anno για την απομακρυνση του Hedgehog Dilemma και του AT-field, δηλαδη του πεδιου που σχηματιζει ο καθε ανθρωπος γυρω του για να εμποδισει την εισβολη του κοσμου στην ψυχη του, για να μην πληγωθει. (zettai ryouiki! <~επιρροες...). Ο Roger Waters ονομασε το φαινομενο του AT-field "The Wall"....
Δηλαδη, ειναι η ενωση των ανθρωπων σε ψυχικο επιπεδο.
Κοινως, ο καθε ανθρωπος εχει μια σφαιρα, στην οποια διαδραματιζεται η ζωη του μεσα στο μυαλο του. Εκει που δυο σφαιρες αλληλοεπικαλυπτονται, σχηματιζεται ενα πεδιο που ονομαζουμε πραγματικοτητα. Κοινως, αν το επικυρωνουμε και οι δυο, υπαρχει.

Ψάχνοντας το θέμα λίγο παραπάνω ,διαπίστωσα πως υπάρχει και άλλη μια θεωρί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα . Η θεωρία του "ζωτικού χώρου" κάθε ανθρώπου. Σίγουρα είναι πολύ πιο πεζή και λιγότερο φιλοσοφική από αυτήν που περιγράφει ο somnium αλλά αξίζει να της ρίξουμε μια ματια . Η συγκεκριμένη θεωρία η οποία δεν έχει αποδειχτεί πλήρως ακόμη ,υποστηρίζει ότι ο κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά αν δεν έχει κάποια επαρκή ποσότητα χώρου (μιλάμε πάντα για υλικό χώρο ο οποίος μετριέται σε m^2) να τον περιβάλλλει. Η ποσότητα χώρου είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις . Πχ εάν βρισκόσασταν σε έναν χώρο με έναν άγνωστο εάν αυτός προσπαθούσε να σας πλησιάσει κάνοντας ένα βήμα, εσείς θα κάνατε ένα βήμα προς τα πίσω ώστε να διατηρήσετε ανέπαφη την ποσότητα ζωτικού χώρου που σας αναλογεί . Δεν θα κάνατε όμως αυτό το βήμα προς τα πίσω εάν αυτός ο άνθρωπος ήταν φίλος σας .Δηλαδή φανταστείτε τον άνθρωπο ως το κέντρο ενός κύκλου και μια μεταβλητή ακτίνα -η οποία διαφερει από άνθρωπο σε άνθρωπο- που ορίζει έναν κύκλο. Δεν επηρεάζονται φυσικά όλοι από την έλλεψη χώρου. Στις φυλακές για παράδειγμα που εφαρμόζεται η "σωφρονιστική" μέθοδος της απομόνωσης ,υπάρχουν κρατούμενοι που επηρεάζονται πολύ ,άλλοι λιγότερο και άλλοι καθόλου .
Ισως ο Anno να είχε αυτό υπ όψιν του σε λίγο ποιό techo-freak πνεύμα όμως .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#253 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

*Don't be like me*

• Banned
  • 734 posts

Posted 17 June 2008 - 22:15

Βασικά όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές NGE isn't really about mecha :nosey:

Σε αυτο δεν μπορεις να εισαι καθολου σιγουρος φιλε μου...Επισης Πιστευω Its alot About Mecha απλα Εχουν Εμπλακει πολα στοιχεια εκτος Mecha Τα οποια Συνθετουν Μια ΤΕΛΕΙΑ κατα την Αποψη μου εικονα...:nosey:
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:

#254 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 18 June 2008 - 08:50

Εγώ την σειρά δεν την θεωρώ mecha.Έχει μεν στοιχεία από mecha αλλά δεν είναι εκεί η βάση του.Παρομοίως και το Eureka Seven.

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#255 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 18 June 2008 - 09:23

To nge όχι μόνο είναι mecha, αλλά είναι και από τα λίγα anime
που στην ουσία τα mecha έχουν σημασία στην πλοκή (δλδ αν ήταν διαστημόπλια π.χ. θα άλαζαν τα πάντα, σε αντίθεση με τα περισσότερα mecha anime όπως το gundam)
όποιος λέει ότι το nge δεν είναι mecha, λυπάμαι γιατί χάνει το 50% του anime