Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#571 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 28 November 2012 - 12:58

Η φιλοσοφία στο iaidou, βασικά, είναι το "Θέλω να κάνω όλες μου τις κινήσεις τέλεια, με σωστή στάση, ομαλή τροχιά στο ξίφος, επαγρύπνηση στο τέλος και πάει λέγοντας, κι ας τα κάνω με τη μισή ταχύτητα απ' όσο θα 'πρεπε." Βασικότερη έλλειψη, κατά τη γνώμη μου, η απουσία της απόστασης.
Η φιλοσοφία στο kendou είναι "Θέλω την αδρεναλίνη της μάχης με αντίπαλο, και να μάθω να κρατώ σωστή απόσταση· τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν." Βασικότερες ελλείψεις, κατ' εμέ, είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στον προσδιορισμό της τροχιάς του ξίφους, και το ότι το ξίφος είναι αναγκαστικά πολύ ελαφρύ.

Ακριβώς αυτό. Αυτή την τελειότητα σε κάθε κίνηση απο το τράβηγμα του ξίφους μέχρι να το βάλεις πάλι στη θήκη, με σωστή στάση κλπ κλπ κλπ και όλα να γίνονται τόσο αργά ήταν αυτό που με απέτρεψε. Όσο για τις ελλέιψεις συμφωνώ, με βασικότερη ίσως τη δυσκολία προσδιορισού της τροχιάς. Μπορεί να τύχεις να δεις αγώνες και να κάνουν χτυπήματα "Κόναν" όπως τα λέει ο δάσκαλος αντί για τις συγκεκριμένες κινήσεις που "πρέπει κανονικά" να κάνεις, γι'άυτο και για να πάρουν πόντο μπορεί και να περάσει πόση ώρα μαζί με ένα κάρο άκυρα κοψίματα. Το shinai είναι αναγκαστικά ελαφρύ ναι, αλλά τι να κάνουμε.. Αν χρησιμοποιείς ένα, ακόμα και πολύ αργός να είσαι απέναντι σε πολύ γρήγορο αντίπαλο, τις μισές φορές ίσως και να αντιδράσεις με επιτυχία.
Με σωστή τεχνική στο κόψιμο πονάει και αυτό, όχι τόσο όσο το ξύλινο, αλλά πονάει. Ενδεικτικά.. είχαμε ένα σεμινάριο αρχές Νοέμβρη με προσκεκλημένους κάποιους ιταλούς και έτυχε να δείχνει πάνω μου χτυπήματα στο kotei ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας. Μέχρι να τα δείξει και να τα καταλάβουν οι υπόλοιποι στην ομάδα των αρχάριων με τσάκισε... Αλλά η κίνηση και η τροχιά αλφάδι.

Το Niitoryuu αντιθέτως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Μπορεί να φανεί πιο εύκολο και λίγο άδικο απέναντι σε αντίπαλο με ένα shinai, αλλά εκεί νιώθεις το βάρος του κανονικού ξίφους και για τον προσδιορισμό της τροχιάς υποθέτω πως θέλει τρομερή εξάσκηση- μια φορά το δοκίμασα και γελούσαν και τα χακάμα μας. Ωραίο πράμα όμως, εντυπωσιακό.

Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".

Posted Image

#572 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 posts

Posted 30 November 2012 - 00:09

Κάθισα και διάβασα όλο το ιστορικό (ναι ξέρω χαρά στο κουράγιο μου) και πραγματικά σε κάποια πράγματα βγήκα έξω από τα ρούχα μου χωρίς να θέλω να φανώ το κακό πόκεμον της υποθέσεις επιτρέψτε μου να κάνω μια ανάλυση επί αυτού.Σαφώς ο καθένας το κρίνει όπως θέλει και με την δικια του νοοτροπία.

Πρώτον σε μια πολεμική τέχνη δεν κοιτάμε πια την έχει μεγαλύτερη (συγγνώμη για την έκφραση) αλλά για ποίους λόγους το κάνουμε.Θέλεις φιλοσοφία και αυτοάμυνα? στρέφεσαι σε κινέζικες πολεμικές τέχνες πιο πολύ.Όσον αφορά τον kung fu για την ελλάδα επειδή οι σχολές είναι πολύ αμφιλεγόμενες στην συγκεκριμένη πολεμική τέχνη και επειδή ο κάθε ευρωπαϊκός σύλλογος περνάει καταβολές που ουδεμία σχέσει έχουνε με την πατροπαράδοτη τέχνη καλό είναι να κάνουμε μια έρευνα και να μην σκορπάμε τα λεφτά σε κάτι που μπορεί να δώσουμε 3 χρόνια από την ζωή μας και ουσιαστικά να μην είμαστε σίγουροι αν έχουμε μάθει κάτι ουσιαστικό.

Ο καθένας βέβαια στηρίζει ότι η δικιά του πολεμική τέχνη είναι η καλύτερη για τους μπλα μπλα μπλα λόγους.Η Ελλάδα βέβαια είχε μεγάλες επιρροές από τις κορεατικές πολεμικές τέχνες όπως το tae kwo do και το tang soo do και ενίοτε το ιαπωνικό karate.Ποτέ όμως δεν κοιτάξαμε το λακωνικό παγκράτιο (όχι το κλασικό παγκράτιο ξεκαθαρίζω) όπου στο συγκεκριμένο πολλές δυτικές και ασιατικές τέχνες έχουνε την βάση του αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και δεν έχω σκοπό να σας κουράσω.

Εδώ πέρα όμως έχουμε να κάνουμε όπως ανέφερα με τι θέλει ο καθένας.Καλά τα anime που μας δίνουνε κίνητρο να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο αλλά η πράξη αλλάζει κατά πολύ με την πραγματικότητα.Αν θέλεις μια αυτοάμυνα απλά να φεύγεις από δύσκολες καταστάσεις προτείνω το kick boxing και το muay thai απλές τεχνικές εκγύμναση σώματος όχι πολύπλοκες κινήσεις ενώ παράλληλα σε μια δύσκολη στιγμή αντιδράς άνετα χωρίς σκέψη εν αντίθεση με άλλες πιο πολύπλοκες πολεμικές τέχνες που θέλουνε πολλά χρόνια εμπειρίας για να σου είναι άνετες στην πράξη.Το box είναι ένα ευγενές άθλημα που είναι πολύ χρήσιμο σε δύσκολες καταστάσεις αλλα η αδυναμία που έχεις από την μέση και κάτω το καθιστά να μην είναι στις επιλογές μου γιατί ένα καλο low kick μπορεί να τον γονατίσει όσο θηρίο και αν είναι όση ταχύτητα και αν έχει όση δύναμη στα κροσέ και στα direct το kickboxing με αριστερό προστατεύει σαγόνι το ίδιο και στο box αλλα το box δεν έχει πόδια και τα πόδια είναι μια θανάσιμη απειλή.

Αλλά τι γίνετε όμως όταν έχουμε να κάνουμε με ένοπλη επίθεση ? πια πολεμική τέχνη σου δίνει την σιγουριά όταν απέναντι σου έχεις περίστροφο μαχαίρι ακόμα η ημιαυτόματο? καταλάβατε το point μου και επειδή σήμερα τα ποσοστά εγκληματικότητας έχουνε ανεβεί και πλέον η ένοπλη βια είναι το πιο συχνό φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπίσουμε με βάση τα σημερινά στατιστικά.Εγώ προσωπικά σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνω να μην κάνουμε τους ήρωες και να δώσουμε ότι έχουμε και να τελειώνει το θέμα με την ζωή μας δεν παίζουμε.Αλλα ας ξαναθέσω το ερώτημα πια είναι η πιο αποτελεσματική τέχνη η οποια μπορεί να μας δώσει την σιγουριά ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα και σε ένοπλη επίθεση ?

Η λύση είναι το krav maga όπου στα ισραηλίτικα σημαίνει human weapon η contact fight όπου πραγματικά όσο τραγελαφικό και αν ακούγεται με ένα δάχτυλο μπορεί να σε σκοτώσει δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη διδάσκεται μόνο σε ανθρώπους οι οποίοι προορίζονται για φύλαξη αρχηγών κρατών και είναι απαραίτητο εφόδιο για ανθρώπους που ασχολούνται με φύλαξη υψηλών πρόσωπον.Και δεν μιλάμε για ανθρώπους που πάνε να φυλάξουνε την βίσση και την βανδή αλλα για ανθρώπους που φυλάνε επίσημους στόχους τρομοκρατικών οργανώσεων και το krav maga είναι το απαραίτητο εφόδιο για κάτι τέτοιο είναι ένα κραγμα πολεμικών τεχνών που συμβαδίζει με την απόλυτη λογική ώστε και στις πιο επικίνδυνες καταστάσεις ακόμα και σε εμπόλεμη ζώνη να μπορέσεις να επιβιώσεις.

Μια μικρή ερευνα αν κάνετε θα το διαπιστώσετε το πρόβλημα με το KM είναι ότι αν και υπάρχει σχολη στην Ελλάδα και γίνονται διαφορα σεμινάρια είναι ένα μεγάλο ψέμα αλλα τουλάχιστον δείχνουνε τα τυπικά που όντως είναι πολύ χρήσιμα.Αυτό οφείλεται ότι αν διδαχτείς KM μέσω ισα (israil security academy) και IKMA (Israeli Krav Maga Association) η από κρατικό φορέα πάλι του ισραήλ σου απαγορεύεται να διδάξεις σε κάποιον άλλον προσωπικά στάθηκα τυχερός σε αυτό.Για αυτό το λόγο η κάθε σχολη η οποια διδάσκει εδώ δεν έχει ουσιαστικά την τεχνογνωσία και την πραγματική γνώση του KM επόμενος για τα ελληνικά δεδομένα είναι κάτι αμφιλεγόμενο.

Να πω και μερικά πράγματα για την γέννηση του καθώς είναι μονο 40 χρονια πολεμική τέχνη είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας και μάχης που επινόησαν οι Ισραηλινοί για τα δύσκολα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε από τον Imi Lichtenfeld, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας στον Ισραηλινό στρατό ως Chief Instructor of Hand to Hand Combat των I .D. F. (Israeli Defense Forces). Με την πάροδο των χρόνων οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, η ισραηλινή αστυνομία και η Μοσσάντ CIA,FBI,Ιντερπόλ κ.α άρχισαν και αυτές να χρησιμοποιούν το σύστημα ενώ αυτό δεν άργησε να «μεταπηδήσει» στους Ισραηλινούς πολίτες και εν συνεχεία σε όλον τον κόσμο.

Δεν προσπαθώ να κάνω promotion απλά μιλάω σύμφωνα με την δικιά μου εμπειρία (δεν σημαίνει ότι είναι σωστή) ο καθένας ακολουθεί ότι θέλει και κάνει ότι θέλει μιλάω με βάση της λογικής καθώς πλέον ότι επιλέξουμε να κάνουμε να ξέρουμε για τι το κάνουμε εγώ προσωπικά το επέλεξα για έναν λόγο στην μάχη του δρόμου δεν υπάρχουν κανόνες.

Edited by Carnival Of Rust, 30 November 2012 - 00:15.

Posted Image

#573 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 30 November 2012 - 03:06

http://www.kravmaga.gr/main/

Αυτό είναι κάτι αμφιλεγόμενο?
Intelligence is nothing without wisdom...

#574 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 posts

Posted 30 November 2012 - 15:11

http://www.kravmaga.gr/main/

Αυτό είναι κάτι αμφιλεγόμενο?

Προφανώς δεν κατάλαβες τα λεγόμενα μου ίσως δικό μου λάθος μπορεί να μην ήμουνα πιο σαφής αλλά από ότι έγραψα έμεινες στο θέμα με την σχολή.
Μιλάμε για πολύ διαφορετικά επίπεδα και ναι εδώ δεν πρόκειται να το μάθεις εγώ μιλάω για καταστάσεις όταν ακόμα ήτανε εν ζωή ο Imi και εκπαίδευε μαζί με τον Haim Gidon IKMA μιλάμε για founder και για τον καλύτερο του μαθητή και η IKMA είναι πολύ πιο πριν από την IKMF και αλλα επίπεδα και για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο λεγόμενα που έχει πει ο Imi ''Imi awarded Haim Gidon 8th dan and stated 9th and 10th dans "were to come" designating Haim as the highest ranking krav maga instructor. (Video clips of the ceremony are available at www.kravmagaisraeli.com).''

Posted Image

Σου παραθέτω και 2 video παράλληλα με τον Imi και τον Haim.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yp3db4KQdTg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=77_w9-C3szg[/youtube]

Θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνεις την διαφορα και αν ακόμα δεν την καταλαβαίνεις είναι δικαίωμα σου και δεν είμαι εδώ για να σε μεταπείσω καλο είναι ότι κανεις και αγαπάς να το στηρίζεις και θα με βρείς σύμφωνο σε αυτό.Και όσο άσχημο και αν ακούγεται και από την μια είναι καλό και από την άλλην κακό πραγματικό krav maga στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μάθεις θα μάθεις σε επίπεδο πολίτη που είναι απλά hit and run.Δεν νομίζω να μπεις στην αντιτρομοκρατική η προστασία υψηλών προσώπων η σε στρατιωτικές μονάδες ώστε να μπορείς να διδαχτείς πραγματικό krav maga(αν έχεις τέτοιες βλέψεις βεβαια σου εύχομαι κάθε επιτυχία)Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι το KM είναι μια συστοιχία τακτικών αυτά τα οποία θα μάθεις στην Ελλάδα είναι ένα πολύ μικρό μέρος γιατί το KM αναφέρεται σε διάφορες περιστάσεις δεν μπορεί ένας πολίτης να μάθει τακτικές συνθηκών μάχης όπως το να σκοτώνεις ακαριαία με ένα χτύπημα και είναι και λογικό κιόλας δεν μπορεί ο καθένας ας πούμε να βγάλει άδεια οπλοφορίας για αυτούς τους λόγους δεν πρόκειται να μάθεις εδώ πέρα την ουσία και τον πραγματικό εαυτό του KM.

Το KM έγινε για το νεοσύστατο κράτος του ισραήλ όταν ο Imi ανέλαβε το IDF και μετά από επιστημονικές μελέτες και χρόνια παρακολούθηση έγινε το KM και αφορά καθαρά την επιβίωση για στρατιωτικές επιχειρήσεις και για αντιτρομοκρατική προστασία μιας και το ισραήλ φημίζεται για τις έντονες καταστάσεις που αντιμετωπίζει και δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη τέχνη διδάσκεται στα ανώτερα κλιμάκια του στρατού τον μεγαλύτερων κρατών του κόσμου και μυστικών υπηρεσιών.Έτσι έχουνε τα πράγματα με το KM και αυτή την εκπαίδευση δεν πρόκειται να την μάθεις στην Ελλάδα γιατί προφανώς δεν σου χρειάζεται πέρα από τους βασικούς τρόπους αυτοάμυνας.Εκεί ήτανε το point μου όσο για τις αμφιλεγόμενες σχολές έχω την γνώμη μου έχεις την γνώμη σου και είμαστε και από τις 2 πλευρές ικανοποιημένοι.Δεν έχω καμία επιθετική διάθεση στο post μου και ούτε ευελπιστώ κάτι τέτοιο.

Edited by Carnival Of Rust, 30 November 2012 - 15:13.

Posted Image

#575 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 30 November 2012 - 16:26

Μα ούτε και το ποστ μου είχε επιθετική διάθεση!Ερώτηση έκανα γιατί φαίνεται ότι το έχεις ψάξει το θέμα.
Με το δεύτερο σου θέμα ξεκαθάρισες περισσότερο τα πράματα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Intelligence is nothing without wisdom...

#576 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 01 December 2012 - 13:34

Θα κλείσω σε λίγες μέρες 3 μήνες στο Tai ji. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Έχω βρει σίγουρα την πολεμική τέχνη που μου ταιριάζει και έχω εξαιρετικό δάσκαλο, ο οποίος είναι ειδήμων στον βελονισμό, eagle cla kung fu μαζί με βόρειο σαολίν που συνδέονται και τσι κούνγκ(συγκεκριμένα το tao yin yang sheng gong) και έχει 5 ντουάν.

Το στιλ είναι το Koo's Style tai chi(παρακλάδι του Yang tai ci style με πρωτοπόρο τον Koo Yu Cheng, ηρωική μορφή της Κίνας και ο πρώτος που μετέφερε τα στοιχεία του βόρειου σαολίν στον κέζικο νότο.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#577 Kotsografetas

Kotsografetas

Anime Newbie

• Members
  • 38 posts

Posted 01 December 2012 - 16:40

Εγω ασχολουμε με το Wing Chun και ειναι αυτο που εψαχνα. Το ξεκινησα για να μαθω αυτοαμυνα και τωρα δν μπορω να κανω χωρις αυτο, το εχω αγαπησει πραγματικα.
Για οσους δεν γνωριζουν το WC ειναι ενα στυλ kung fu το οποιο σε αντιθεση με τα περισσοτερα(αν οχι ολα) εξωτερικα στυλ kung fu δεν μιμειται κινησεις ζωων(οπως τα eagle/tiger/dragon claw κτλ). Αποτελειται απο τις 3 φορμες και 1 φορμα ακομη πανω σε ξυλινη κουκλα.
Το WC δεν ειναι αθλημα. Δεν υπαρχουν κανονες οπως σε αλλες πολεμικες τεχνες/αθληματα και προφανως ουτε αγωνες. Στις προπονησεις δεν εχουμε πληρη επαφη μιας και τα περισσοτερα χτυπηματα ειναι σε ζωτικα σημεια. Επισης δεν εχει κατηγοριες κοιλων οπως αλλες πολεμικες τεχνες/αθληματα. Η τεχνη δημιουργηθηκε απο γυναικα. Ειναι μια ρεαλιστικη πολεμικη τεχνη οπου σε καταστασεις αυτοαμυνας με καταλληλη εκπαιδευση μπορεις να αντιμετωπισεις καθε αντιπαλο ανεξαρτητως κοιλων,υψους κτλ. Για αυτο το λογο μπορει να ασχοληθει ο οποιοσδηποτε(γυναικες,παιδια,ηλικιωμενοι) Γιατι οπως λενε και οι κινεζοι οποιος εχει λαιμο,ματια και γενετικα ειναι τρωτος.
Θα το δειτε με πολλες ονομασιες wing chun, wing tsun, ving tsun κτλ. Ολα εχουν μια κοινη βαση αλλα καθε ενας απο τους μαθητες του πρωτου ανθρωπου που ανοιξε σχολη στην κινα προσθεσε και αφαιρεσε στοιχεια απο το συστημα οπως και την ονομασια. Εγω ασχολουμε με το WT. Θα μπορουσα να μιλαω ωρες για το WC!

Αν εχετε δει ταινες οπως το sherlock holmes,taken και φυσικα τα ip man οι κινησεις που περιεχονται σε αυτες τις ταινες ειναι ολες κινησεις WC.
Θα βαλω ενα videακι για να παρετε μια γευση(διπλα αναγραφονται τα ονοματα των αντιστοιχων οργανωσεων).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=36l8CyJj7y4[/youtube]- Wing Tsjun
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=--3kZW8FN5U[/youtube]- Gary lam Wing chun
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ghDQOBpuIpU[/youtube] - Dynamic Ving Tsun

Edited by Kotsografetas, 01 December 2012 - 16:41.

#578 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 01 December 2012 - 18:10

Γενικώς το Wing Chun το βρισκω λίγο... χαζο, τροπον τινά. Πολλά κενά και ελατώματα οπως για παραδειγμα προυποθετει αρκετα κοντινη αποσταση μεταξη επιτιθεμενου και αμυνομενου, καθως και σχεδον αποκλειστικα ενωπιος ενωπιω προσεγγιση. Δηλαδη αν καποιος σε πρσεγγισει απο αλλη γωνια η χειριζεται ικανοποιητικα τα ποδια ή έχει ενα ματσουκι, εισαι σε μειονεκτικη θεση. Διαφορα απο οσα εχω δοκιμασει οπως το escrima εχουν δανειστει αρκετα καλα στοιχεια απο το WC αλλα μονο του νομιζω ειναι πολυ μακρια απο αυτο που λεμε ολοκληρωμενη πολεμικη τεχνη. Τεσπα μπορει και να κανω λαθος μιας και δεν εχω ασχοληθει σοβαρα μαζι του, επειδη με απετρεψε η πρωτη εικονα, αλλα αυτη την εντυπωση μου εδωσε.

Edited by Lord Leon, 11 September 2013 - 23:48.

stasou%2520mygdala.jpg

#579 Kotsografetas

Kotsografetas

Anime Newbie

• Members
  • 38 posts

Posted 01 December 2012 - 19:23

@Lord Leon
Η αντιληψη της αποστασης ειναι ενα στοιχειο που πρεπει να μαθουμε ολοι οι εκπαιδευομενοι στο WC. Γενικα μια μαχη ξεκιναει σε αποσταση κλωτσιας μετα γροθιας,αγκωνα,κλειδωματος και εδαφους. Φυσικα δεν χρειαζονται ολα αυτα, μπορει η μαχη να τελειωσει με μια ευθεια κλωτσια στα γεννετικα οργανα χωρις πολλα πολλα. Οταν ξεκινας μια μαχη δεχοντας η ξεκινωντας την επιθεση πρεπει να πιασεις μια επαφη ειτε με ποδι ειτε με χερι, εδω ερχεται αυτο που λεμε αντιληψη αποστασης. Αν καποιος ερθει απο αλλη γωνια δν μπορω να καταλαβω γτ εισαι σε μειονεκτικη θεση απλα θα αλλαξη η κεντρικη σου γραμμη και το βημα σου θα ειναι πλαγιο(δν ξερω αν γνωριζεις το βηματισμο και τη σταση του WC) αν χρειαστει να τρυπησεις τον αντιπαλο. Aν καποιος χειριζεται ικανοποιητικα τα ποδια γτ ειμαι σε μειονεκτικη θεση? Και τι εννοεις ικανοποιητικα? Να μπορει να κανει high kicks? Γενικα υπαρχουν πολλα ειδη αντιμετωπιση κλωτσιας. Απλα οι πολυ ψηλες/εντυπωσιακες κλωτσιες αντιμετωπιζονται πιο απλα. Τελος αν κραταει καποιος ενα ματσουκι(δν καταλαβα τι εννοεις :P) ας πουμε μαχαιρι και ξερει να το χειριζεται φυσικα και βρισκεσαι σε μειονεκτικη θεση. Το ccfb που ειπες δν το γνωριζω καθολου για να εχω σχηματισει γνωμη. Αν θελεις να ξεκινησεις μια πολεμικη τεχνη σου προτεινω να δοκιμασεις WC παντως. Θα σου λυθουν απο την πρωτη εβδομαδα ολες οι αποριες. Μονο λιγη προσοχη στην επιλογη σχολης γτ υπαρχουν και απατεωνες..

#580 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 22 December 2012 - 11:03

Ναι ξερω, στη θεωρια ΟΟΟΟλες οι πολεμικες τέχνες έχουν προνοησει και μπορουν να αντιμετωπίσουν ΟΟΟΟλες τις καταστάσεις. Don't worry και όλοι οι υπόλοιποι τα ίδια λένε. Απλώς στα δικά μου ματια το WC εχει το πιο ηλίθιο στησιμο που εχω δει ποτε.Τωρα βεβαια επειδη ειμαι και γκαντεμης εκτος των άλλων το ccfb που ξεκινησα εχει αρκετα στοιχεια στα drills του από wc με αποτελεσμα να μαθω λιγο, θελω δε θελω. Ευτυχως έχει και πααααρα πολλα άλλα οποτε αξιζει τον κοπο.Και για του λόγου το αληθες σημερα, στη σχολη ενος wingchunα δασκαλου, φιλου και συνεργατη του δασκαλου μου, θα εχουμε σεμιναριο kali sticks. 3 ωριτσες θα ειμαστε εκει και θα παιζουμε με τα "ματσουκια" :P 10 ευρω ειναι η εισοδος για το σεμιναριο, και δε χρειαζεται να ξερεις αλλες πολεμικες τεχνες για να συμμετεχεις.Οστις εδιαφερεται, καλοδεχουμενος. Σορρυ που το λεω τελευταια στιγμη αλλα ετρεχα και το μαθα χτες βραδυ.

Εντιτ: Α, ορίστε κιόλας
Posted Image

Μπορει να αργησουμε τελικα λίγο οποτε και 12:30 προλαβαινετε.

Edited by Lord Leon, 22 December 2012 - 11:07.

stasou%2520mygdala.jpg

#581 harold.brain

harold.brain

Starting...

• Members
  • 1 posts
  • LocationAustralia

Posted 04 January 2013 - 15:53

παιδια ξερει κανεις αν υπαρχει μαγαζι στην θεσσαλονικη που να πουλα ξυλινα προπονητικα κατανα? (τα γνωστα wooden bokken practice katana) ?? :congrats:

#582 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 04 January 2013 - 16:33

παιδια ξερει κανεις αν υπαρχει μαγαζι στην θεσσαλονικη που να πουλα ξυλινα προπονητικα κατανα? (τα γνωστα wooden bokken practice katana) ?? :congrats:

http://anime.gr/forums/showpost.php?p=345441&postcount=18
http://www.tsimasport.com/main.htm
Δεν έχω ιδέα αν είναι ακόμα ανοιχτό.

Edited by Erebos, 04 January 2013 - 16:34.

Posted Image
Posted Image

#583 IlPalazzo

IlPalazzo

Anime Fan

• Members
  • 147 posts

Posted 11 January 2013 - 14:55

Γενικότερα, ασφαλέστερη επιλογή είναι η διαδικτυακή παραγγελία... Ή αυτό, ή η συνεννόηση με κάποιον (προπονητή ομάδας, κατά προτίμηση) που να 'χει ήδη στοκ.

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

唯今翻訳...

#584 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 10 March 2013 - 21:22

Επειδη ειχα πολυ τρεξιμο δεν ενημερωσα εγκαιρως για αυτό και ειναι κριμα γιατι, παρα τα διαφορα προβληματα και κατι καγκουριες που φαγαμε στη μαπα, ηταν καλη ευκαιρια να δει καποιος αρκετα πολεμικα συστηματα μαζεμενα και να σχηματισει μια αποψη.

Τωρα συντομα θα εχει και αυτό, αλλά είναι μονο escrima. Αλλα η ομαδα που το υποστηριζει εναι πολύ καλή οποτε πιστευω οποιος ερθει θα περασει καλα.

Από εκεί και περα (μιας και ειδα παραπάνω οτι κατα καιρους υπαρχει ενδιαφερον για εκπαιδευτικά όπλα) εμεις στην ομαδα μου μπηκαμε στη διαδικασια να παρακολουθησουμε καποια σεμιναρια κατασκευης και πλεον τα φτιαχνουμε μονοι μας. Ειναι τρομερο το τι μπορεις να κανεις με ενα κομματι αλουμινιο, έναν τροχο, και ενα μετρο σκοινι που το τυλιγεις στη βαση για λαβη.

Ειμαι σε φαση να ετοιμασω ενα ομοιωμα dao warsword ενα kriss και ενα karambit.
To τελικο αποτέλεσμα π.χ. για το καραμπιτ ειναι κάπως έτσι.
Posted Image

Για ραβδια το μπαμπου μετραει πολύ γιατι και να σπασει (σε πολυ εξτρημ καταστασεις :P ) δεν κοβεται τελειως να φυγει να βγαλει κανα ματι, αλλά κρεμεται απο τη φλιδα του ξυλου. Ετσι κι αλλιως τα ντυνουμε με "μαξιλαρακια" π.χ. τυπου υαλοβαμβακα και μονωτικες ταινιες, για να μη χτυπαμε κιολας. Τωρα δοκιμαζουμε και για το καλυτερο καλωδιο για κανα nunchaku.

Αργοτερα αν καποιος ενδιαφερεται μπορω να ποσταρω πως θα ειναι τελειωμενα ολα μαζι. Και γενικως οτι αλλες πληροφοριες βιντεακια εχω για κατασκευη. Ειναι καλη φαση ειδικα αν κανεις πολλα και διαφορετικα οπλα.

stasou%2520mygdala.jpg

#585 IlPalazzo

IlPalazzo

Anime Fan

• Members
  • 147 posts

Posted 28 May 2013 - 01:37

Μπορείς να πιστέψεις ότι θέλεις. Μπορείς να βρεις μια επίφαση ή ένα επίχρισμα κάποιας βαθύτερης φιλοσοφίας αλλά η ουσία είναι ότι οι πολεμικές τέχνες, όσο και αν προσπαθούν να τις πασάρουν ως οτιδήποτε άλλο, είναι τρόποι για να δέρνεις κόσμο. Εάν διαβάσεις την ιστορία τους θα δεις ότι καμία από αυτές δεν ξεκίνησε ως τεχνική αυτοβελτίωσης ή τεχνική για να έρθεις σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σου ή κάποια άλλη μπαρούφα. Όλες ξεκίνησαν ως μέσα μάχης σώμα με σώμα σε περιόδους πολέμου.

Κανένας δεν ξύπνησε κάποια στιγμή και είπε «κάτσε να σκεφτούμε τρόπους να δέρνουμε κόσμο για να αυτοβελτιωθούμε, όχι για να τους προκαλέσουμε ζημιά». Αυτά προέκυψαν αργότερα όταν πλέον θεωρούνταν «βάρβαρο» να μαθαίνει κανείς να δέρνει κόσμο. Όλες οι πολεμικές τέχνες δεν ονομάστην έτσι γιατί συγκρίνονταν με την τέχνη της γλυπτικής ή της αρχιτεκτονικής ή γενικότερα κάποιας από τις καλές τέχνες ,αλλά επειδή οι αρχαίοι θεωρούσαν τον πόλεμο ως τέχνη.

Kαι για να κλείσω εδώ ,απλά σκέψου ότι οι πολεμικές τέχνες είναι πολλές και διαφορετικές όχι γιατί κάθε λαός έφτανε σε εσωτερική γαλήνη ,απλά γιατί κάθε λαός έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι Έλληνες πχ δημιούργησαν το παγκράτιο και όχι το wushu γιατί είναι μεγαλόσωμοι και η σωματοδομή των περισσοτέρων ταίριαζε με αυτού τους είδους τις κινήσεις.

Πρόσφατα έλιωσα σε μία καταπληκτική ιστοσελίδα ονόματι No Nonsense Self Defense. Έχει άνετα αρκετό υλικό για ν' ασχοληθεί κανείς για μία εβδομάδα επί 12 ώρες τη μέρα· εν προκειμένω, θα αναφέρω (μεταφράζοντας, παραφράζοντας, και εν τέλει παραθέτοντας) τη γνώμη της για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εν ολίγοις: Όλα ξεκινούν απ' την ανάγκη να μπορέσει η αδυναμία να υπερνικήσει τη (μυϊκή) δύναμη.

Στην αρχή, λέει, δημιουργούνται μαχητικές τεχνικές γι' αυτόν το σκοπό. 2-3 βρώμικα κόλπα, που μαθαίνει κανείς για να σκοτώνει ανθρώπους. Αν αποτύχουν όλα, ο χρήστης τους δεν ξέρει τι άλλο να κάνει, και ίσως παραιτηθεί.

Μετά, κάποιος θα συλλέξει συγγενικές μαχητικές τεχνικές, και θα ιδρύσει ένα μαχητικό σύστημα. Εδώ τα πράγματα είναι πιο αναλυτικά, πιο εμπεριστατωμένα· και πάλι, όμως, στόχος εξακολουθεί να 'ναι το "ο άλλος πρέπει να πέσει πριν από μένα". Απλώς, ο χρήστης έχει μεγαλύτερη "γκάμα" τεχνικών να επιλέξει, και ίσως και δυνατότητες αυτοσχεδιασμού. (Επίσης, ίδιο των μαχητικών συστημάτων είναι ότι η ευκολία στη διδασκαλία θεωρείται θετικό.)

Μετά, ενώ υπάρχει ήδη ένα μαχητικό σύστημα, θα έρθει καιρός ειρήνης. Τότε, το να το χρησιμοποιεί κανείς αβίαστα θα 'ταν αυτοκαταστροφικό· πρέπει να διδαχθεί αυτοσυγκράτηση, αυτοέλεγχος και (στην έσχατη) αυστηρή επιλογή των μαθητών/ασκουμένων. Τότε, μπορεί να δοθεί έμφαση στην πιο μακροπρόθεσμη βελτίωση παρά στις άμεσα αποτελεσματικές τεχνικές, και να διδαχθούν παράλληλα και οι παιδαγωγικές/αυτοβελτιωτικές επιπτώσεις της άσκησης. Τότε, μιλάμε πλέον για μία "πολεμική τέχνη", με όλα τα καλά που αυτό συνεπάγεται.

Μετά απ' αυτό... έρχεται η παρακμή. Τότε οι αγώνες αυτής της πολεμικής τέχνης (με τους κανονισμούς που τους διέπουν) είναι πλέον πιο σημαντικοί από όποια τυχούσα εφαρμογή τους για μάχη. Τότε, τα τυχόντα ψυχικά οφέλη εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά χωρίς καμία άμεση εφαρμοσιμότητα στη μάχη. Τότε, μιλάμε για ένα "μαχητικό άθλημα".

Μετά απ' αυτό, κάποιος θα σκεφτεί 2-3 τεχνικές για τις οποίες κανείς δεν είναι προετοιμασμένος, και θ' αρχίσει να τις εφαρμόζει και να νικά μ' αυτές. Και ο κύκλος ξαναξεκινά.

Με βάση αυτό, θα σου φαινόταν παράλογο το να σου πω πως πιστεύω πως και συ και ο Kamui είχατε δίκιο;

Πηγή: http://www.nononsenseselfdefense.com/MAandSD.htm

Edited by IlPalazzo, 28 May 2013 - 01:42.

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

唯今翻訳...