Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#556 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 24 May 2012 - 17:58

Αααααχ... ναι... και εγώ ήθελα να ξεκινήσω αλλά δεν ήξερα που να βρω στη Θεσσαλονίκη...

#557 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 25 May 2012 - 00:56

Παιδιά απο δω και πέρα μόνο Ba Ji Quan προτείνεται, όλα τα άλλα είδη kung-fu overrated πιστεύω.

O6rrvsU.jpg

#558 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 13 October 2012 - 21:09

Βρηκα κατιπου λογικα θα ενδιαφερει πολλους εδω μέσα. Και η κοπελιτσα που γνωρισα και μου το συστησε φανηκε πολυ ενθουσιασμενη παρολο που δεν ενιωθε την πλατη της μετα απο 2,5 ωρες τοξοβολια XD

Ριχτε του μια ματια φαινεται αρκετα ενδιαφερον.

Edited by Lord Leon, 13 October 2012 - 21:09.

stasou%2520mygdala.jpg

#559 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 27 November 2012 - 16:03

Έχει ασχοληθεί κάποιος με χαπκίντο?Καμιά καλή σχολή (με πμ)?
Intelligence is nothing without wisdom...

#560 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 27 November 2012 - 16:06

Παίδες που μπορώ να μάθω να πολεμική τέχνη του να χειρίζεσαι katana? (έστω και με ξύλινο ομοίομα)

#561 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,156 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 27 November 2012 - 16:09

Παίδες που μπορώ να μάθω να πολεμική τέχνη του να χειρίζεσαι katana? (έστω και με ξύλινο ομοίομα)

Υπάρχει το Kendo :)
フカフカ

#562 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 27 November 2012 - 16:16

Υπάρχει το Kendo :)

Οι πρώτοι μήνες είναι αρκετά βαρετοί γιατί εστιάζουμε σε πολύ βασικά που και πάλι θα τα κάνουμε λάθος και στο μέλλον δίχως να το καταλαβαίνουμε. Η ιδιαιτερότητα του είναι πως ακόμα και όταν διορθώσεις κάτι μετά από προσπάθεια, θα δεις πως κάτι που έκανες καλά έγινε αυτόματα λάθος.. Θέλει υπομονή.

Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".

Posted Image

#563 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 27 November 2012 - 17:09

Βέβαια μη φανταστείς ότι θα γίνεις ο kenshin... :)

#564 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 27 November 2012 - 17:31

Βέβαια μη φανταστείς ότι θα γίνεις ο kenshin... :)

Δεδομένο... ότι δε θα γίνω! Για κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχω ξεκινήσει τουλάχιστον από τα 5 μου.. και πάλι χλωμό θα ήταν!

Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".

Posted Image

#565 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 27 November 2012 - 22:11

Να σου πω ποιό πολύ θα μου άρεσε να ασχοληθώ με το iaido αν ήταν να κάνω κάτι σχετικό παρά με το kendo.Βέβαια περί ορέξεως...
Τελικά δεν ξέρει κανείς για χαπκίντο υποθέτω? :)

#566 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 posts
  • LocationAthens

Posted 27 November 2012 - 22:50

4 χρονια chapkoon do και 4 χρονια κουνγκ φου.
Leave the drama for yo mama.

#567 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 27 November 2012 - 23:05

Τι είναι το chapkoon do?

#568 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 28 November 2012 - 01:21

Να σου πω ποιό πολύ θα μου άρεσε να ασχοληθώ με το iaido αν ήταν να κάνω κάτι σχετικό παρά με το kendo.Βέβαια περί ορέξεως...

Απο τα λίγα που έχω σχετικά με το Ιάιντο, ειναι περισσότερο ένας συνδυασμός κινήσεων με συγκεκριμένη σειρά, όπως έχουμε εμείς και μετά ουσιαστικά κοψίματα στον αέρα (??? ) Δεν έχει μάχη, δεν έχει χτυπήματα, δεν έχει φωνές...Έχεις ένα πολύ ωραίο κατάνα που δε μπορείς να το χαρείς....

Edited by Fenrir, 28 November 2012 - 01:34.

Posted Image

#569 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 posts
  • LocationAthens

Posted 28 November 2012 - 01:23

Τι είναι το chapkoon do?

ενα φιλιπινεζικο ειδος πολεμικων τεχνων. συνδιαζει Kali/Eskrima , Karate , Tae Kwon Do , Chi Kung.
Leave the drama for yo mama.

#570 IlPalazzo

IlPalazzo

Anime Fan

• Members
  • 147 posts

Posted 28 November 2012 - 01:37

Παίδες που μπορώ να μάθω να πολεμική τέχνη του να χειρίζεσαι katana? (έστω και με ξύλινο ομοίωμα)

Πρώτα θα πρέπει να επιλέξεις: Προτιμάς αληθινούς αντιπάλους και ψεύτικα ξίφη (kendou) ή αληθινά ξίφη και ψεύτικους αντιπάλους; (iaidou)
(Αν θέλεις αληθινά ξίφη και αληθινούς αντιπάλους, πέρνα μια βόλτα απ' το Μεξικό.)

Αφότου αποφασίσεις τι θες να μάθεις, απομένει να επιλέξεις πού θα το μάθεις. Αυτό, βασικά... εξαρτάται απ' το πού ζεις. Αν ζεις στη Λαμία, όπου φαίνεται να σπουδάζεις, δυστυχώς η πλησιέστερη επιλογή είναι 114 χιλιόμετρα μακριά, το οποίο σημαίνει ότι θες ημερήσια εκδρομή για να πας και να επιστρέψεις. Και πάλι, όμως, 2-3-4 ημερήσιες εκδρομές το μήνα είναι καλύτερο απ' το τίποτα.

Αν δε ζεις στη Λαμία, κοιτάς εδώ και επιλέγεις τι είναι πλησιέστερο σε σένα. Αν έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις, κριτήρια είναι οι τιμές, τα ωράρια, το εβδομαδιαίο πλήθος προπονήσεων, το επίπεδο του συλλόγου, και οι πιθανές εκπτώσεις αν συμμετάσχεις σε πάνω από μία τέχνη.

Αν θες την άποψή μου, αν αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά (=έχεις ήδη ενάμιση χρόνο πείρας και όρεξη να συνεχίσεις) θα ήταν πολύ ωφέλιμο να 'χεις εμπειρία και απ' τις δύο τέχνες. Δε σου λέω να ζεις μες στο doujou, αλλά αν αποκτήσεις πείρα στη μια τέχνη, πάνε κοίτα λίγους μήνες και την άλλη έτσι για πληρέστερη γνώση.

Απο τα λίγα που έχω σχετικά με το Ιάιντο, ειναι περισσότερο ένας συνδυασμός κινήσεων με συγκεκριμένη σειρά, όπως έχουμε εμείς και μετά ουσιαστικά κοψίματα στον αέρα (;; ;) Δεν έχει μάχη, δεν έχει χτυπήματα, δεν έχει φωνές...Έχεις ένα πολύ ωραίο κατάνα που δε μπορείς να το χαρείς....

Αν αρχίσει το tameshigiri, θα σου πω εγώ τι ωραία που θα το χαρείς το ξίφος σου.

Η φιλοσοφία στο iaidou, βασικά, είναι το "Θέλω να κάνω όλες μου τις κινήσεις τέλεια, με σωστή στάση, ομαλή τροχιά στο ξίφος, επαγρύπνηση στο τέλος και πάει λέγοντας, κι ας τα κάνω με τη μισή ταχύτητα απ' όσο θα 'πρεπε." Βασικότερη έλλειψη, κατά τη γνώμη μου, η απουσία της απόστασης.
Η φιλοσοφία στο kendou είναι "Θέλω την αδρεναλίνη της μάχης με αντίπαλο, και να μάθω να κρατώ σωστή απόσταση· τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν." Βασικότερες ελλείψεις, κατ' εμέ, είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στον προσδιορισμό της τροχιάς του ξίφους, και το ότι το ξίφος είναι αναγκαστικά πολύ ελαφρύ.

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

唯今翻訳...