Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 ψήφοι [15.24%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 15.24%

2. Judo (8 ψήφοι [3.81%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 ψήφοι [18.10%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 18.10%

4. Kung Fu (31 ψήφοι [14.76%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 14.76%

5. Capoeira (12 ψήφοι [5.71%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 ψήφοι [12.86%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 12.86%

7. Greco Roman (8 ψήφοι [3.81%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 3.81%

8. Άλλο (54 ψήφοι [25.71%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.71%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#91 kabamaru-1986

kabamaru-1986

Koenma-Sama

• Members
  • 627 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2007 - 01:36

Απο μια προχειρη ματια που εριξα ειδα οτι το Judo & Aikido εχουν τις ιδιες ριζες το ζιου ζιτσου.Επισης δεν εχουμε παλη εδαφους, απλα εμεις κανουμε επειδη ο Δασκαλος μας κανει "Παλη Υποταγης" και δεν θελουμε να μεινουμε μονο στα κλασικα δηλαδη στα κλειδωματα.
/////////////////////////////////////////////////

Η λιστα μου (Για ανταλαγες pm me)

Πατα εδω:kill4u:

Ειμαι κλεφτης πατα με αν τολμας:hiding_something:

#92 ssj4_goku

ssj4_goku

Anime Freak

• Members
  • 352 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 17:44

Ναι, τόσο ο Τζίγκορο Κάνο όσο και ο Μοριχέϊ Ουεσίμπα διδάχθηκαν εξ' ολοκλήρου συστήματα Ζίου Ζίτσου. Απλά εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλές σχολές ζίου ζίτσου όπου η τεχνική τους και γενικότερα διαφοροποιούταν η μια από την άλλη. Και οι 2 μεγάλοι δάσκαλοι διδάχθηκαν από διαφορετικές σχολές(ρίου)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#93 Raptor

Raptor

ヴィジュアル系,

• Members
  • 93 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2007 - 22:52

Εμένα μου αρέσει το kung fu...
Θα ήθελα όμως να μάθω παράλληλα να χειρίζομαι και σπαθί samurai...
To καλύτερο style είναι champloo (μίξη πολλών τεχνών βλ. Μuggen)

#94 Aldarion

Aldarion

Anime Fan

• Members
  • 157 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2007 - 15:54

Προσωπικά πιστεύω ότι αν υπάρχει σωματική διαφορά ανάμεσα σε δυο αντιπάλους το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Δηλαδή αν ο ένας είναι πολύ γυμνασμένος και να μην ξέρει πολεμικές τέχνες αν επιτεθεί σε κάποιον που ξέρει θα τον κερδίσει.

Τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#95 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2007 - 16:25

Προσωπικά πιστεύω ότι αν υπάρχει σωματική διαφορά ανάμεσα σε δυο αντιπάλους το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Δηλαδή αν ο ένας είναι πολύ γυμνασμένος και να μην ξέρει πολεμικές τέχνες αν επιτεθεί σε κάποιον που ξέρει θα τον κερδίσει.

μπα...
με την πολεμικη τεχνη ουτως η αλλως κανεις καλη γυμναστικη...οποτε δεν ειναι τοσο τεραστια η διαφορα εκτος αν κανεις πολεμικη τεχνη 5 μηνες και ο αλλος γυμναστικη 5 χρονια...

#96 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2007 - 16:56

[άκυρος]Το ξέρετε οτι όλες οι ασιατικές πολεμικές τέχνες προέρχονται από την ινδία ε?[/άκυρος]

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#97 PreToRiaN

PreToRiaN

Make love, NOT warcraft

• Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2007 - 17:04

εμπειρια>>>τεχνικη >>>>>> δυναμη (στις περισσοτερες πολεμικες τεχνες τουλαχιστον δεν βασιζονται τοσο πολυ στην δυναμη ;) ). Ο αλλος και 40 χρονια να πηγαινει γυμναστηριο αν μπλεχτει σε καβγα για πρωτη φορα με καποιον εμπειρο δυσκολα θα τα βγαλει περα.
Spoiler:
Αυτή η υπογραφή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 pixels ύψος.( who am i kidding : :. my beautiful and intelligent sign is ruined ).

#98 kabamaru-1986

kabamaru-1986

Koenma-Sama

• Members
  • 627 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2007 - 01:22

Οσο δυνατος και αν ειναι ο αλλος αν δεν ξερει να χρησημοποιει την δυναμη του τοτε ειναι σαν να μην εχει.Οπως επισης παιζει και πολυ μεγαλο ρολο η εμπειρια το καθενος.Σε μια πολεμικη τεχνη μαθενεις να σκεφτεσε υπο πιεση και πονο.
/////////////////////////////////////////////////

Η λιστα μου (Για ανταλαγες pm me)

Πατα εδω:kill4u:

Ειμαι κλεφτης πατα με αν τολμας:hiding_something:

#99 netel

netel

Last Episode Bad Guy

• Members
  • 38 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2007 - 06:34

πρωσοπικα ασχολουμε με πολεμικες τεχνεσ απο μικρος.... Πρωτα εκανα το κλασσικο καρατε τεχνικη και αγιος ο θεος. Μετα αρχισα να κανω Σιτοκαν Σοτοκαν
Μετα καταληξα να κανω κατι σαν ταεκ βο ντο...
Και δεν τελειωσα εκει :) μετα εκανα Muai Thai Και μπορω να πω πως ειναι και το αγαπημενο μου.

Το θεμα μου ειναι το εξεις.... Οποια τεχνη και να κανεις..... Οποιον Δασκαλο και αν εχεις.... Το πρωτο πραμα που μετραει ειναι ο εαυτος σου... τα πιστευω σου για την τεχνη... η τεχνικη σου το μυαλο σου . Αυτα ειναι που μετρανε.

Το ποσο μυωδες εισαι ερχετε στο τελος... Αυτο να το θυμαστε.
Τεσπα :byejg9:
No 1 Greek/Australian Mangaka....

Το πρωτο manga ερχετε πολυ συντομα....:congrats:

#100 nigozeroichi

nigozeroichi

Starting...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2007 - 12:30

Μια μικρή παρατήρηση για τις επιλογές της ψηφοφορίας...Το Kung Fu έχει πάρα πολλά και διαφορετικά είδη (Wushu, Hung Ga, Wing Chun, Eagle Claw...) για να μπουν όλα σε ένα...

anyway ψήφησα Kung Fu καθότι ασχολούμαι με το Wing Chun (κινέζικο σύστημα) για ~4 χρόνια, και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ευθύ, γρήγορο και αποτελεσματικό.

BTW ο Bruce Lee αρχισε να διδάσκεται Wing Chun μέχρι ενός σημείου πριν δημιουργήσει το δικό του Jeet Kune Do.

#101 ssj4_goku

ssj4_goku

Anime Freak

• Members
  • 352 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2007 - 13:38

Τζιγκορο κανο(judo), Γκιτσιν φουνακοσι(karate) και Μοριχεϊ ουεσιμπα(aikido).
Φαντάζομαι τους ξέρετε και τους 3. Ξέρετε ότι και οι 3 τους ήταν μικροκαμομένα λεπτα, καχεκτικα παιδάκια?

Σαφώς και παίζει ρόλο η δύναμη άλλα μικρό. Και αυτό στην αρχή γιατί όσο μεγαλώνει το επίπεδο τεχνικής τόσο μικραίνει αυτό της δύναμης που χρειάζεται σε μια μάχη.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#102 nigozeroichi

nigozeroichi

Starting...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2007 - 13:54

Ναι, η δυναμη δεν ειναι απαραιτητη αλλα δεν ειναι και αμελητεα. Για την ακριβεια ενα συστημα πρεπει να ειναι αρκετα ευελικτο ωστε να επιτεπει και στον σωματικα αργο και "δυνατο" και στον γρηγορο και "αδυνατο", να αξιοποιησουν τις τεχνικες του με την ιδια αποτελεσματικοτητα...

...κατι που δεν συμβαινει παντα.

#103 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Νοέμβριος 2007 - 13:47

Ανεκαθεν ηθελα να ασχοληθω με κendo αλλα σερρες/βεροια δεν ξερουν καν τι σημαινει...
π00ρ εζε..
Signature Removed

#104 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Νοέμβριος 2007 - 14:42

καλα κ γω που ηθελα...πρεπει να τρεχω καπως μακρια και αυτο θα κανει κακο στα αρθριτικα μου...
οποτε homemade lessons 4 life!?

#105 MoralHazard

MoralHazard

Harry,motherfucker...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Νοέμβριος 2007 - 14:53

Tae Kwon Do μέχρι τα 17 μου και μετά Thai Boxing και συνεχίζω ακόμα.
If you ain't in control you ain't outta control....

Drift..You still need a dictionary?