Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 ψήφοι [15.24%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 15.24%

2. Judo (8 ψήφοι [3.81%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 ψήφοι [18.10%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 18.10%

4. Kung Fu (31 ψήφοι [14.76%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 14.76%

5. Capoeira (12 ψήφοι [5.71%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 ψήφοι [12.86%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 12.86%

7. Greco Roman (8 ψήφοι [3.81%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 3.81%

8. Άλλο (54 ψήφοι [25.71%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.71%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#466 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 22:48

Για να καταλαβω, αυτο θεωρειται μεγαλη διαφορα?
Εμενα η διαφορα μεταξυ κιλων και υψους ειναι μαλλον υπερδιπλασια.

Φυσικά και παίζει ρόλο αυτό βρε.Επειδή στις ταινίες βλέπεις κάτι τυπάκια να δέρνουν κάτι γομάρια πιστεύεις ότι ισχύει και στην πραγματικότητα; Όχι βέβαια. Αν ο άλλος είναι ογκώδης (παραπάνω από 1,80 και 90 κιλά) και εσύ (όχι συγκεκριμένα εσύ γενικά μιλάω) δεν είσαι κοντά στα κιλά και στο ύψος όσο κουνγκ φου και καράτε και μάι τάι να ξέρεις και πας να το εφαρμόσεις,θα τις φας. Γι αυτό άλλωστε σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν και οι κατηγορίες κιλών.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#467 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 22:52

Πιστεύεις δηλαδή ότι κάποιος που είναι τα διπλάσια κιλά και ύψος από εσένα θα έχει την ίδια ευλυγισία και ταχύτητα με εσένα; Με λίγα λόγια όχι. Περισσότερο handicap για τα cruiser weight είναι οι κατηγορίες παρά οτιδήποτε άλλο.

Και ας πάρουμε το πιο απλό παράδειγμα. master στο Ai-kido εναντίον master σε οποιαδήποτε άλλη πολεμική τέχνη και ας έχει 20-30 κιλά διαφορά, Σε πληροφορώ ότι ούτε που θα τον αγγίξει τον Ai-kidoka

#468 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 22:56

Ο παγκρατιστής όπως είναι σήμερα δεν φτάνει το μικρό δαχτυλάκι ενός πυγμάχου κατά τη γνώμη μου. Sure χρησιμοποιεί λαβές, sure χρησιμοποιεί κλωτσιές αλλά ένα και το τονίζω ένα Hook, ούτε καν στο κρόταφο, στο μάγουλο να φάει από τον πυγμάχο, θα πέσει κάτω. Imo.

Και άλλωστε, πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο MMA και το παγκράτιο; Επίσης, από τι νομίζεις ότι φτιάχτηκε το ΜΜΑ; Από ένα συνδυασμό πολεμικών τεχνών και το μεγαλύτερο μέρος κατέχει το καράτε και το judo.

Κοίτα ξεφεύγουμε.Δεν είπα ότι υπάρχει κάποια πολεμική τέχνη που είναι ανώτερη από τις άλλες ,απλά λέω το εξής απλό. Όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά όγκου και κιλών ,είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο «μικρούλης» την έβαψε.Φαντάσου τον Τσάκι Τσαν να βαράει τον Σβαντζενέγκερ. Θα του ρίξει κάμποσες ,μία όμως να του ρίξει ο Σβαντζενέγκερ ,ο Τσάκι Τσαν θα πέσει σε κώμα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Άσε που πάντα μα πάντα όταν βρεθείς σε δύκολη κατάσταση δεν θα εφαρμόσεις όσα έμαθες αλλά θα κάνεις ότι σου βγει αυθόρμητα και ότι φαίνεται πιο λογικό.
Άμα πχ δεις ότι τις τρως αλλά μπορείς να κλωτσήσεις στά @@ τον άλλο σίγουρα θα το κάνεις και δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτείς ότι αυτό είναι ανήθικο ή ξέρω γω «λάθος».

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#469 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 22:58

True, αλλά μην περιμένεις να εφαρμόσεις τίποτα από αυτά που θα μάθεις στο παγκράτιο/ΜΜΑ either. Also δες το προηγούμενο ποστ μου.

#470 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:05

Φυσικά και παίζει ρόλο αυτό βρε.Επειδή στις ταινίες βλέπεις κάτι τυπάκια να δέρνουν κάτι γομάρια πιστεύεις ότι ισχύει και στην πραγματικότητα; Όχι βέβαια. Αν ο άλλος είναι ογκώδης (παραπάνω από 1,80 και 90 κιλά) και εσύ (όχι συγκεκριμένα εσύ γενικά μιλάω) δεν είσαι κοντά στα κιλά και στο ύψος όσο κουνγκ φου και καράτε και μάι τάι να ξέρεις και πας να το εφαρμόσεις,θα τις φας. Γι αυτό άλλωστε σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν και οι κατηγορίες κιλών.

Δεν λεω οτι δεν παιζει ρολο, απλα εννοω οτι το παραδειγμα του 1,80 και 73 κιλα δεν αντιπροσωπευει και τον πιο λεπτο αντρα.
Εγω που ειμαι 1,70 και 51 κιλα ισα ισα που στεκομαι στα ποδια μου τις περισσοτερες φορες, αλλα μπορω να αντεξω χτυπηματα αμα χρειαστει.

Εγω που δεν ειμαι ουτε πολυ γρηγορος ουτε πολυ ευλιγιστος, σιγουρα δεν μπορω να τα βαλω με τα τουμπανα του Dojo.
Ειμαι σιγουρος ομως πως καποιος στα κιλα μου που να ειναι τεχνικα πολυ καλυτερος απο μενα μπορει.

Αυτο δεν εχει να κανει με τις ταινιες.
Εγω πιστευω στην εσωτερικη δυναμη που μπορει να βγαλει καποιος απο μεσα του μεσω της αυτοσυγκεντρωσης και της ουσιαστικης εκπαιδευσης.
Απλα ολα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με τα αγωνηστικα αθληματα.
Αμα ο σκοπος καποιου ειναι να γινει προταθλητης και εκπαιδευεται μ' αυτη τη λογικη, τοτε ειναι λογικο να παιζει ρολο η σωματικη μαζα, αλλα οταν καποιος ανακαλυπτει νεα πραγματα και πηγαινει τις πολεμικες τεχνες σε αλλο επιπεδο, τοτε δεν τον ενδιαφερει πια να συναγωνιστει με κανενα τουμπανο, αλλα να ξεπερασει τα ορια του ανθρωπου.

Και οσο για το MMA, ετυχε να παρακολουθησω εναν αγωνα μια φορα, αλλα δε μου αρεσε καθολου. Σα σοου ηταν τελειως ωμο και βαρετο, γιατι το μονο που εβλεπες ειναι δυο γομαρια να κυλιουνται στα πατοματα χτυποντας ο ενας τον αλλον με μπουνιες.
Καμια σχεση με τεχνη.
Σιγουρα δεν μπορω να κρινω απο εναν αγωνα της κακιας ωρας μεταξυ ελληνων, και δεν κρινω γενικα το ΜΜΑ, απλα σα δειγμα το βρικα χαλια.

Please μεταφερετε αυτη τη συζητηση στο θρεντ των πολεμικων τεχνων, θα εχει περισσοτερο ενδιαφερον εκει.

O6rrvsU.jpg

#471 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:13

Ποιο ΜΜΑ μωρέ?Αυτό δεν είναι ΜΜΑ ,αυτό είναι παίρνω μια-δυο κινήσεις από κάποιες τέχνες και φτιάχνω έναν προσελκυστικό αχταρμά.Για να θεωρηθείς mixed martial artist πρέπει να έχεις κάνει το λιγότερο 3 διαφορετικές πολεμικές τέχνες από 3-4 χρόνια σοβαρής προπόνησης στην καθεμία.

Επίσης σίγουρα ένας m.a πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή μυικότητα,αλλά αυτό που μετράει περισσότερο στα χτυπήματα,είναι η οριζόντια δύναμη των άκρων,κάτι που γίνεται χτυπώντας σάκο και παρόμοια πράγματα απ' το πρωί μέχρι το βράδυ.Θα έχεις δει πολλούς που να σπάνε τσιμέντα και ξύλα.Ε την μυικότητα του Σβαρτζ δεν την έχουν ούτε κατά διάνοια.Και όμως αυτός δεν μπορεί να τα σπάσει.Και για να μην παρεξηγηθώ,είμαι απ' τους πρώτους που υποστηρίζουν τις προπονήσεις με βάρη,η' γενικά τις ασκήσεις αντίστασης.

Πάντως σε αυτό με τις σχολές καράτε και γενικά τις σχολές ΠΤ με βρίσκεις σύμφωνο,καθώς αυτές που δεν είναι για τον γιούτσο είναι μετρημένες στα δάχτυλα,έχω αναφέρει και τους λόγους στο παρόμοιο θρεντ.

#472 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:15

True, αλλά μην περιμένεις να εφαρμόσεις τίποτα από αυτά που θα μάθεις στο παγκράτιο/ΜΜΑ either. Also δες το προηγούμενο ποστ μου.

Από αυτά που θα μάθεις στο MMA ή στο Παγκράτιο είναι η αλήθεια ότι λίγο θα σε βοηθήσουν στην πραγματική ζωή.Αν όντως θες κάτι που βοηθάει, μαθαίνεις κάποια από τις σύγχρονες πολεμικές τέχνες/τέχνες αυτοάμυνας όπως είναι το Ισραηλινό Krav Maga (που είναι εξαιρετικά βίαιο ωστόσο) το ρώσικο Sambo (που πρέπει να είσαι ογκώδης για να το κάνεις σωστά) κλπ κλπ.

Αυτό που λες για τους Master , να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ισχύει. Έχω κι εγώ την εντύπωση ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα βάλεις με έναν Master (σε οποιαδήποτε πολεμική τέχνη όχι μόνο στο Aikido) όση και αν είναι η διαφορά κιλών ,αλλά και πάλι ίσως να είναι κι αυτό μύθος. Δεν έχω δει ποτέ μου Master να μονομαχούν ούτε μεταξύ τους ούτε με άλλους οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά.

Πάντως αν το δεις από λογική σκοπιά ,εάν πάρεις ας πούμε τον τωρινό πρωταθλητή στο bodybuilding και τον βάλεις απέναντι σε οποιονδήποτε master παραδοσιακής πολεμικής τέχνης ε μου φαίνεται λίγο δύσκολο να τις φάει...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#473 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:16

Εεεε, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά υπάρχει κόλπο πίσω από τα τούβλα.

Οι body builderαδες δεν είναι τίποτα. Πρακτικά μιλώντας έχουν μαμηθεί στα στεροειδή και ούτε πως να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη τους ξέρουν, και ούτε και το ξύλο που θα φάνε ξέρουν.

Πάντως ευχαριστώ που μου θύμισες το Sambo, βαριόμουν να το ψάξω. Όσο για το Krav Maga από ότι έχω δει και αυτό δεν είναι πολεμική τέχνη, είναι περισσότερο ο νόμος του δρόμου και δεν ενδεικνύεται τόσο για αυτοάμυνα όσο για απλό ξύλο μέχρις εσχάτων. For god's sake, it's used American Federal Agents και φουσκωτούς.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από demonicMC: 14 Ιούνιος 2011 - 23:21

#474 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:22

Εεεε, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά υπάρχει κόλπο πίσω από τα τούβλα.

'Οχι φίλε,και γω έτσι νόμιζα στην αρχή αλλά μόνο κόλπο δεν είναι.

Φαντάσου στην Ταυλάνδη τους βάζουν από ηλικία 7-8 ετών να βαράνε ξύλα και πιο μετά σακούλες με πέτρες,για να δυνάμωσουν οι κλωτσιές/γροθιές/γονατιές/αγκωνιές τους.
Φαντάσου τι δύναμη έχουν όταν ενηλικιωθούν.

Φάρμακο παίζει παντού πάντως να το ξέρεις,ειδικά στα ατομικά αθλήματα,και όχι μόνο στο body building

#475 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:28

'Οχι φίλε,και γω έτσι νόμιζα στην αρχή αλλά μόνο κόλπο δεν είναι.

Φαντάσου στην Ταυλάνδη τους βάζουν από ηλικία 7-8 ετών να βαράνε ξύλα και πιο μετά σακούλες με πέτρες,για να δυνάμωσουν οι κλωτσιές/γροθιές/γονατιές/αγκωνιές τους.
Φαντάσου τι δύναμη έχουν όταν ενηλικιωθούν.

Φάρμακο παίζει παντού πάντως να το ξέρεις,ειδικά στα ατομικά αθλήματα,και όχι μόνο στο body building

Ted Hillson is breaking two unsupported small "red bricks" with a palm-heel strike. This break is in fact a trick, where the bricks are allowed to separate slightly, and the impact cracks the bricks against one another, a beautiful effect.

source:εδώ

Simple physics.

Τώρα, για τα στιβαγμένα και παράλληλα με το έδαφος, βάζουν ανάμεσα στα τούβλα κάτι για να ανυψώνουν το προηγούμενο από το επόμενο με το ίδιο αποτέλεσμα.

Whatever, πάω για νανάκια. Αύριο φροντιστήριο αρχίζω :sadist::sadist::sadist:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από demonicMC: 14 Ιούνιος 2011 - 23:34

#476 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:37

E και ότι μερικοί είναι απατεώνες σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι?

Η σκλήρυνση των χεριών/ποδιών δεν είναι καθόλου μύθος,και εξηγείται και ιατρικά αυτό.Εδώ στην οικοδομή πας και τα χέρια σου γίνονται πέτρα στο πι και φι και μάλιστα χωρίς να βαράς και τίποτα.

'Οτι θέλεις τεχνική πλην της δύναμης εννοείται φυσικά.

#477 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:40

Zane, σκεφτεσαι τα πραγματα υπερβολικα απλα και επιφανειακα.
Μια μαχη δεν ειναι "σε βαραω με βαρας, κι οποιος αντεξει τις περισσοτερες".
Εννοειται πως αυτος που ειναι σωματικα πιο αδυναμος θα χρειαστει να αποφυγει με τεχνικη καθε χτυπημα του αντυπαλου του, και αντι να κοπαναει σε γυμνασμενα μερη, θα πρεπει να στοχευσει στο προσωπο και σε ζωτικα σημεια που πονανε ετσι κι αλλιως.
Και ο body builder δεν εχει καμια σχεση με εναν δυνατο παλαιστη.
Μπορει καποιος για παραδειγμα να ειναι πελωριος, αλλα παραλληλα και πολυ γρηγορος και πολυ τεχνικος.Αυτος δεν εχει καμια σχεση με τον συνηθισμενο body builder.

Εγω παντως περυσι που γνωρισα το δασκαλο Υamada, (8dan) εναν απο τους σπουδεοτερους karate-ka εν ζωη, μονο με ενα βλεμμα καταλαβενεις ποσο ευκολα θα μπορουσε να νικησει καποιον ογκωδη αντυπαλο.
Μιλαμε για Ιαπωνα 60αρη,και φαινομενικα πολυ αδυναμο, αλλα φαινοταν μεσω της εμπειριας του πως δεν υπηρχε περιπτωση καποιος που δεν ξερει πολεμικες τεχνες να καταφερει να τον αγγιξει.Και αυτος μπορει να ειναι μελος ομοσπονδιας αλλα επεισης αρχησε με karate του δρομου, οποτε αυτο δειχνει πως η εμπειρια καποιου μπορει ανετα να ξεπερασει την προσωρινη δυναμη των νιατων.

O6rrvsU.jpg

#478 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 23:50

Χουμ?Kamui είπα πουθενά αυτά που λες?Που?Ανεφέρα πουθενά ότι μια μάχη είναι ''σε βαράω με βαράς''?Πότε?

Αυτό που είπα,και που ανέφερα και στο θρεντ των ΠΤ,ήταν ότι χωρίς σκληρές προπονήσεις για τις 4 βάσεις της φυσικής κατάστασης(ταχύτητα,αντοχή,ευλυγισία,δύναμη),δεν πας πουθενά.

Αυτό που είχε δείξει στο Dragonball,ότι δηλαδή ο kame το μόνο που έκανε ήταν να τους εξασκήσει σωματικά,έχει πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.Τις φόρμες κανονικά τις μαθαίνεις μόνο όταν έχεις φτάσει σε ένα ικανοποιητικότατο επίπεδο φυσικής κατάστασης,αλλιώς δεν έχει νόημα,είτε τις ξέρεις είτε όχι αφού δεν θα μπορείς να τις εφαρμόσεις αποτελεσματικά,άντε να το καταφέρεις σε κανέναν χαλβά Φαρσάλων.

'Ολα τα υπόλοιπα,για εσωτερικές δυνάμεις και φιλοσοφίες κτλ,είναι απλά παπαριές των ελληνικών σχολών για να καλύψουν την ένδεια γνώσεων και όρεξης να ασχοληθούν πραγματικά με τους μαθητές.Γιατί βλέπεις τι πελατεία θα είχαν αν τους λέγανε την σκληρή αλήθεια,ότι δηλαδή για να θεωρηθείς decent m.a πρέπει να λιώσεις στις σκληρές προπονήσεις και όχι στα χαριεντίσματα?

#479 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2011 - 00:29

Χουμ?Kamui είπα πουθενά αυτά που λες?Που?Ανεφέρα πουθενά ότι μια μάχη είναι ''σε βαράω με βαράς''?Πότε?

Αυτό που είπα,και που ανέφερα και στο θρεντ των ΠΤ,ήταν ότι χωρίς σκληρές προπονήσεις για τις 4 βάσεις της φυσικής κατάστασης(ταχύτητα,αντοχή,ευλυγισία,δύναμη),δεν πας πουθενά.

Αυτό που είχε δείξει στο Dragonball,ότι δηλαδή ο kame το μόνο που έκανε ήταν να τους εξασκήσει σωματικά,έχει πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.Τις φόρμες κανονικά τις μαθαίνεις μόνο όταν έχεις φτάσει σε ένα ικανοποιητικότατο επίπεδο φυσικής κατάστασης,αλλιώς δεν έχει νόημα,είτε τις ξέρεις είτε όχι αφού δεν θα μπορείς να τις εφαρμόσεις αποτελεσματικά,άντε να το καταφέρεις σε κανέναν χαλβά Φαρσάλων.

'Ολα τα υπόλοιπα,για εσωτερικές δυνάμεις και φιλοσοφίες κτλ,είναι απλά παπαριές των ελληνικών σχολών για να καλύψουν την ένδεια γνώσεων και όρεξης να ασχοληθούν πραγματικά με τους μαθητές.Γιατί βλέπεις τι πελατεία θα είχαν αν τους λέγανε την σκληρή αλήθεια,ότι δηλαδή για να θεωρηθείς decent m.a πρέπει να λιώσεις στις σκληρές προπονήσεις και όχι στα χαριεντίσματα?

Kατ' αρχην, χιλια σορυ, ηθελα να πω Zade κι ειπα Zane, οποτε το πρωτο ακυρο.
Δικο μου λαθος mate.

Tωρα για τις φιλοσοφιες, τα περισσοτερα απο αυτα που λεω δεν μας τα εχουν πει στη σχολη, αλλα τα εχω συλλογιστει και τα εχω ψαξει περισσοτερο μονος μου.
Σιγουρα αυτα που λεω δεν εχουν καποια επιστημονικη εξηγηση, οποτε παραμενουν προσωπικες μου σκεψεις, απλα εγω τα πιστευω χωρις πολλες αμφιβολιες.

Οι ταινιες απο την πραγματικοτητα εχουν μεγαλη διαφορα, αλλα ολα βασιζονται καπου.
Μη ζυγκρινεται τον Jacki Chan με οποιονδηποτε master του Kung-fu.
Αλλιως ειναι καποιος που χρησιμοποιει τις πολεμικες τεχνες για να παιζει σε κομμωδιες, και αλλιως αυτος που εχει περασει ολη του τη ζωη στα ορη του Θιβετ προσευχοντας και προπονοντας.
Απλα αυτοι οι ανθρωποι δεν ενδιαφερονται για την επιδειξη και την κοσμικη εντυπωση, οποτε παραμενουν σεμνοι και διατηρουν τη δυναμη για τον εαυτο τους.

Οσο γι αυτους που σπανε τουβλα, σιγουρα αυτο μπορει να γινει με διαφορων ειδων τρικς, αλλα δε νομιζω να ξεκινησε απλα απο καποιον master πολεμικων τεχνων που ηθελε να το παιξει φιγουραντζης και να κοροϊδεψει τον κοσμο.
Απλα οσο τα χρονια περνανε και η ζωη της πολης κανει τους ανθρωπους να απομακρυνονται ολο και περισσοτερο απο την αφοσιωση στις πολεμικες τεχνες, ψαχνουν να βρουν ολο και πιο ευκολα μεσα για να νομισουν πως φτανουν το επιπεδο των προγωνων τους.

Αυτα που λεω οντως ακουγονται σα π@π@ρολογιες, αλλα οποιος θελει τα πιστευει.
Εγω ειπα την αποψη μου.

"Δεν ειμαι εδω για να διδαξω τους ομοιους μου, αλλα να τους δειξω αυτο που βλεπω"

-Ιναγιατ Καν-

Spoiler:

O6rrvsU.jpg

#480 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2011 - 02:01

Το Krav Maga θεωρειται πολεμικη τεχνη ? Διδασκεται δηλαδη ?
Δημοσιευμένη  εικόνα

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα