Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#496 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 07 July 2011 - 12:12

Εγω συμφωνω απολυτα με τον Kamui.Αν δεν πας στο τοπο γεννησης της πολεμικης τεχνης δεν θα τη μαθεις σωστα και τη φιλοσοφια της.Προσωπικα δεν εχω παει σε καποια σχολη,αλλα νομιζω δεν σου μαθουν το τροπο σκεψης της πολεμικης τεχνης αλλα πως να ξαπλωσεις καποιον κατω.Αν ειναι ετσι δεν χρειαζεται να παει καποιος σε σχολη και να πληρωνει ενα καρο λεφτα.Μαθαινεις το ''βρωμικο'' ξυλο ή αλλιως το ξυλο του δρομου και καθαρισες..

Bασικα δεν ενοουσα ακριβως αυτο.
Απλα πολλοι προηγουμένως ζητούσαν να μάθουν τις πιο βίαιες και ωμές τεχνικές κάθε τέχνης.
Εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι στην πολη μπορείς να μάθεις μια πολεμική τέχνη με τις περισσότερες τεχνικές και καποια βασικά στοιχείκα της φιλοσοφίας και της ιστορίας της τέχνης, αλλα σίγουρα δεν θα υπάρχει η ωμή βιαιότητα που υπήρχε κάποτε.

Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατι ψάχνουν κατι τετοιο ενω ξέρουν οτι θα τους δημιουργουσε σοβαρά προβληματα στην κοινωνικη τους ζωη?
Δηλαδη απο τη μια αποκαλούν τις σχολες φλώρικες και υπερβολικά μαλακές, αλλα δε νομίζω πως οι ίδιοι θα άντεχαν κατι πολύ πιο σκληρό.
Εγω ακόμα κι αν για χρόνια βαριόμουν λιγακι στις πρώτες ζώνες, εξάλλου πηγαινα ακομα στο δημοτικο οπότε λογικό να μην αντιμετωπίζαμε επικύνδηνες καταστάσεις, τώρα εχω φτασει στο επιπεδο που ειμαι τόσο σωματικά αδυναμος σε συγκριση με τους αλλους, οποτε ακόμα κι αυτο που κανουμε μου φαινεται ήδη αρκετα challenging.
Οποτε I'll just stick to the ways of the city.

O6rrvsU.jpg

#497 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 07 July 2011 - 20:21

Bασικα δεν ενοουσα ακριβως αυτο.
Απλα πολλοι προηγουμένως ζητούσαν να μάθουν τις πιο βίαιες και ωμές τεχνικές κάθε τέχνης.
Εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι στην πολη μπορείς να μάθεις μια πολεμική τέχνη με τις περισσότερες τεχνικές και καποια βασικά στοιχείκα της φιλοσοφίας και της ιστορίας της τέχνης, αλλα σίγουρα δεν θα υπάρχει η ωμή βιαιότητα που υπήρχε κάποτε.

Noμίζεις...
Και επειδή έχω δει παρόμοια ποστς και σε προηγούμενες σελίδες,ρε παιδιά τι εννοείται λέγοντας ωμές και βίαιες τεχνικές και κινήσεις που σκοτώνουν?Πως τις έχετε στο μυαλό σας?Σαν κάτι απόκρυφο και πολύπλοκο σαν την υποτιθέμενη κίνηση με την οποία σκότωσε η Θέρμαν τον Μπιλάκο?

Λύσε μου μια απορία.Αν κάποιος που έχει αρκετά ταχυδύναμα χέρια σου ρίξει μια απλή γροθιά στην καρωτίδα,θα σε αφήσει κατά 80% στον τόπο η' όχι?Αν κάποιος που έχει σκληραγωγημένα δάχτυλα σου μπήξει με δύναμη ένα απ' αυτά στο μάτι,θα στο βγάλει η' όχι?Αν κάποιος καλός μποξέρ ρίξει ένα τυπικό κροσέ χωρίς γάντια στα μηνίγγια σου,θα πας άκλαφτος η' όχι?

Πιστεύω καταλαβαίνεις ότι δεν τα λέω συγκεκριμμένα για σένα,αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι λεγόμενες δύσκολες θανατηφόρες κινήσεις είναι η μεγαλύτερη φούσκα που υπάρχει γύρω απ' τις πολεμικές τέχνες.Στις(καλές)σχολές του δυτικού κόσμου διδάσκονται επ' ακριβώς οι ίδιες τεχνικές με αυτές των dojo της Ανατολής.12χρονος ασπροζωνάς ήμουν όταν έκανα kung fu fujo pai για κάποιο διάστημα και μας μάθαιναν πως να κάνουμε επίθεση στα μάτια και στα αρχ***α του άλλου(για τα μάτια,μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή μας εννοείται).

Αυτό που μας χωρίζει απ τις παλιές εποχές είναι η διάρκεια προπόνησης και όχι κάποιες μυστικές τεχνικές.Δεν μπορεί εγώ να είμαι στο ίδιο επίπεδο με τον άλλον που προπονούνταν 16 ώρες την μέρα υπό την επίβλεψη δασκάλου.

Θεωρώ χάσιμο χρόνου να ξεκινήσεις μια ΠΤ για την ''φιλοσοφία'' και την ιστορία της.Δεν είναι Ωδείο οι σχολές ΠΤ.Αυτά τα μαθαίνεις κ απ το ίντερνετ.Φυσικά πρέπει να σου αρέσει κιόλας και να μην πας με τον αυτοσκοπό της αυτοάμυνας γιατί άτρωτος δεν πρόκειται να γίνει κανείς ποτέ,απλά θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να υπερασπίσεις σωστά τον εαυτό σου απ' ότι αν δεν έκανες κάποια ΠΤ.Εξάλλου στις εποχές που ζούμε βγαίνει και ο άλλος με το κουμπούρι και δε πα να σε κ ο Μπρους Λη.

#498 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 07 July 2011 - 20:47

Συμφωνω σε ολα.

Επεισης, θα ηθελα να προσθεσω οτι κι εμείς μαθαίνουμε θανατηφόρες κινήσεις, απλα δεν τις εφαρμόζουμε στους αλλους, γιατι απλά δεν έχει νόημα.
Το johdan nukite για παραδειγμα (καρφωμα με τα δακτυλα στο λαιμο) μας το εχουν πει οτι μπορει να σκοτώσει, αλλα δεν χρειαζεται να το χρησιμοποιησουμε σε κατι περα απο kata.

Eπεισης, προσφατα σε μάθημα αυτοάμυνας και τεχνικη που βαρά στα @@ μας εμαθαν, και μάλιστα πολύ βολικη.
Εγω πάντως με τίποτα δε θα δίσταζα να χρησιμοποιήσω κατι τετοιο, ή νύχια και δόντια σε μια φαση αυτοάμυνας.Τα honourable fights μπορουν να μεινουν εντός του Dojo.

O6rrvsU.jpg

#499 alobar

alobar

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 09 July 2011 - 23:28

judo και BJJ αλλα θα ήθελα να έκανα και οπλα καποια στιγμή όπως σπαθί και naginata.

#500 spyrosw9

spyrosw9

Dark Strategist

• Members
  • 16 posts

Posted 29 July 2011 - 19:08

Λοιπόν, ο μικρός ξάδερφος μου πήγαινε καράτε για κανα-δυο χρόνια όταν ήμασταν πιο μικροί. Μα την αλήθεια ποτέ δεν με έβαζε κάτω όποτε παλεύαμε μεταξύ μας:kakaka:. Βέβαια εγώ ήμουν αρκετά πιο σωματώδης τότε. Αν παρακολουθεί την Τρύπα τώρα ας απαντήσει for the lulz:kakaka:.

1ον,εγώ ήμουν 8 ετών ενώ εσύ ήσουν 11
2ον,όπως είπες και εσύ,είχες μεγαλύτερη σωματική διάπλαση και
3ον,ήμουν πολύ μικρός για να μου μάθουν πως να παλεύω κανονικά.Ούτε καν τους μυς μου δεν γύμναζαν.Μου μάθαιναν μόνο πως να ρίχνω γροθιές κλωτσιές και τα συναφή.
ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΓΕ!!!:Crying2:
Posted Image
There are no miracles in this world,only the people's efforts.
The only way for a miracle to happen is to make it happen yourself.

#501 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 29 July 2011 - 21:31

Δικαιολογίες

#502 spyrosw9

spyrosw9

Dark Strategist

• Members
  • 16 posts

Posted 20 September 2011 - 22:43

Παιδιά,έχω μια απορία.Τον τελευταίο καιρό με ενδιαφέρει το παγκράτιο,ακούω όμως πως το έχουν αναμείξει με διάφορες άλλες πολεμικές τέχνες επειδή δεν μπορούσαν να βρουν όλο το original.Αληθεύει?
Posted Image

#503 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 22 September 2011 - 01:08

Εγώ παλιά που πήγαινα παγκράτιο ο καθηγητής μας έκανε και μερικά μαθήματα ιστορίας και μας έλεγε ότι το μοντέρνο διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο. Κάποια πράγματα νομίζω βέβαια ότι όντως μοιάζουν με άλλες πολεμικές τέχνες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουν αντιγράψει κάτι.

#504 spyrosw9

spyrosw9

Dark Strategist

• Members
  • 16 posts

Posted 22 September 2011 - 14:13

Καλά αυτό εννοείται.Πολλές πολεμικές τέχνες μοιάζουν μεταξύ τους.Χμμμ...μάλλον θα γραφτώ σε κάποια σχολή.
Posted Image

#505 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 18 October 2011 - 13:26

ρε σεις ξέρει κανείς στα Ιωάννινα τη σχολές υπάρχουν? Το kung fu με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά στο google δεν μπόρεσα να βρω κάτι
Mister Raindrop falling away from me now

Posted Image

#506 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 18 October 2011 - 13:41

Κung Fu υπάρχει μια σχολή δεν θυμάμαι που είναι ,αλλά δεν την συστήνω κιόλας.

Από ΜΜΑ υπάρχει ο Α.Σ Άτρωτος στα Καρδαμίτια που βασικά δεν είναι MMA αλλά kickboxing και σε παίρνει ο πόνος άμα μπεις μέσα.Είναι λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις αρχές του 90'

Η σχολή που είναι όντως καλή είναι του Οδυσσέα Ζήκου και είναι WTF Taekwondo. Πριν από λίγο καιρό ήταν στην Οδό Γιοσέφ Ελιγιά που είναι κάθετη στην Αβέρωφ και την Γαριβάλδη ,αλλά τώρα μετακόμισε και πήγε κάπου στην Ανατολή ,δεν ξέρω που.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#507 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 posts

Posted 19 October 2011 - 02:50

Πριν 7-8 χρόνια υπήρχε Bujinkan Ninjutsu πίσω από το Δημαρχείο (στο περίπου) που είχα πάει καθώς και Muy Thai στην Ανατολή που απλά είχα ακούσει πως γινόταν καλό μάθημα. Ψάχνοντας βρήκα το εξής link για το Ninjutsu: http://www.mart-art.gr/frontend/articles.php?cid=136. Επίσης είχα παρακολουθήσει και λίγο Kung Fu και εδώ βρήκα ένα άλλο link: http://www.kungfugreece.gr.

Και οι δύο δάσκαλοι ήταν πολύ καλοί αλλά πρέπει να δοκιμάσεις να δεις τι σου ταιριάζει :kakashithumbup:

ΥΓ1: Δοκίμασες να ψάξεις στο google ιωάννινα κουνγκφου;
ΥΓ2: Από την άλλη μεριά, καλύτερα που δεν δοκίμασες γιατί με έκανες να θυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια!!

Posted Image

Deadly masters VS Incompetent student

Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"

Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους

#508 Yotsuba-chan

Yotsuba-chan

Hello Mate :)

• Members
  • 16 posts

Posted 09 November 2011 - 01:11

Εγω σε κανα μηνα ξεκιναω kendo και δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ανυπομονω :blingeye2:
Εχω ηδη βρει που θα παω, τιμες, προγραμμα, απλα πρεπει να περιμενω λιγο ακομα :Ρ

#509 tsarefi

tsarefi

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 22 November 2011 - 22:03

Είχα γραφτεί πριν κάποια χρόνια Kung Fu σε ένα γυμναστήριο Palestra αλλά το κατάργησε το τμήμα και μετά γράφτηκα πάλι Kung Fu τεχνική Eagle Claw για λίγο όμως κανά 6μηνο. Μου άρεσε πάρα πολύ.

#510 HelenGreece4ever

HelenGreece4ever

Girisha

• Members
  • 183 posts

Posted 06 December 2011 - 22:29

Ίσως να αρχίσω aikido, γιατί υπάρχει σχολή στην περιοχή μου.
る  ギ

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews