Χουμ?Kamui είπα πουθενά αυτά που λες?Που?Ανεφέρα πουθενά ότι μια μάχη είναι ''σε βαράω με βαράς''?Πότε?
Αυτό που είπα,και που ανέφερα και στο θρεντ των ΠΤ,ήταν ότι χωρίς σκληρές προπονήσεις για τις 4 βάσεις της φυσικής κατάστασης(ταχύτητα,αντοχή,ευλυγισία,δύναμη),δεν πας πουθενά.
Αυτό που είχε δείξει στο Dragonball,ότι δηλαδή ο kame το μόνο που έκανε ήταν να τους εξασκήσει σωματικά,έχει πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.Τις φόρμες κανονικά τις μαθαίνεις μόνο όταν έχεις φτάσει σε ένα ικανοποιητικότατο επίπεδο φυσικής κατάστασης,αλλιώς δεν έχει νόημα,είτε τις ξέρεις είτε όχι αφού δεν θα μπορείς να τις εφαρμόσεις αποτελεσματικά,άντε να το καταφέρεις σε κανέναν χαλβά Φαρσάλων.
'Ολα τα υπόλοιπα,για εσωτερικές δυνάμεις και φιλοσοφίες κτλ,είναι απλά παπαριές των ελληνικών σχολών για να καλύψουν την ένδεια γνώσεων και όρεξης να ασχοληθούν πραγματικά με τους μαθητές.Γιατί βλέπεις τι πελατεία θα είχαν αν τους λέγανε την σκληρή αλήθεια,ότι δηλαδή για να θεωρηθείς decent m.a πρέπει να λιώσεις στις σκληρές προπονήσεις και όχι στα χαριεντίσματα?
Kατ' αρχην, χιλια σορυ, ηθελα να πω Zade κι ειπα Zane, οποτε το πρωτο ακυρο.
Δικο μου λαθος mate.
Tωρα για τις φιλοσοφιες, τα περισσοτερα απο αυτα που λεω δεν μας τα εχουν πει στη σχολη, αλλα τα εχω συλλογιστει και τα εχω ψαξει περισσοτερο μονος μου.
Σιγουρα αυτα που λεω δεν εχουν καποια επιστημονικη εξηγηση, οποτε παραμενουν προσωπικες μου σκεψεις, απλα εγω τα πιστευω χωρις πολλες αμφιβολιες.
Οι ταινιες απο την πραγματικοτητα εχουν μεγαλη διαφορα, αλλα ολα βασιζονται καπου.
Μη ζυγκρινεται τον Jacki Chan με οποιονδηποτε master του Kung-fu.
Αλλιως ειναι καποιος που χρησιμοποιει τις πολεμικες τεχνες για να παιζει σε
κομμωδιες, και αλλιως αυτος που εχει περασει ολη του τη ζωη στα ορη του Θιβετ προσευχοντας και προπονοντας.
Απλα αυτοι οι ανθρωποι δεν ενδιαφερονται για την επιδειξη και την κοσμικη εντυπωση, οποτε παραμενουν σεμνοι και διατηρουν τη δυναμη για τον εαυτο τους.
Οσο γι αυτους που σπανε τουβλα, σιγουρα αυτο μπορει να γινει με διαφορων ειδων τρικς, αλλα δε νομιζω να ξεκινησε απλα απο καποιον master πολεμικων τεχνων που ηθελε να το παιξει φιγουραντζης και να κοροϊδεψει τον κοσμο.
Απλα οσο τα χρονια περνανε και η ζωη της πολης κανει τους ανθρωπους να απομακρυνονται ολο και περισσοτερο απο την αφοσιωση στις πολεμικες τεχνες, ψαχνουν να βρουν ολο και πιο ευκολα μεσα για να νομισουν πως φτανουν το επιπεδο των προγωνων τους.
Αυτα που λεω οντως ακουγονται σα π@π@ρολογιες, αλλα οποιος θελει τα πιστευει.
Εγω ειπα την αποψη μου.
"
Δεν ειμαι εδω για να διδαξω τους ομοιους μου, αλλα να τους δειξω αυτο που βλεπω"
-Ιναγιατ Καν-