Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Hikaru no Go


  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#46 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 26 January 2009 - 20:46

Θέλοντας να ξαναχτίσω την manga collection μου στο pc,που χάθηκε λόγω ενός hard-drive crash έβαλα πριν από λίγες μέρες να κατεβαίνει το Hikaru no Go(manga).Διάβασα μερικά chapters του manga τα οποία διαδραματίζονται μετά το τέλος του anime και πριν το Hokuto cup και θυμήθηκα τότε που το έβλεπα και πόσο με είχε αγγίξει.Απλά πρόκειται ίσως για το κορυφαίο shonen και ένα από τα καλύτερα anime που έχω δει.Έχει μία καταπληκτική ατμόσφαιρα(ψιλομελαγχολική) και μία πλοκή που σε κρατάει και δείχνει πολύ απλά ότι δεν χρειάζονται οι ''τρελές'' ανατροπές,για να έχεις ένα ποιοτικό storytelling.Χαρακτήρες με τους οποίους εύκολα ταυτίζεσαι και οι οποίοι αναπτύσσονται αρκετά( και συχνά μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού τους) και με επάγγελμα διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει στα anime(δλδ μαθητής,μαφιόζος,στρατιώτης{εδώ βάλε από ninja μέχρι οτιδήποτε} και τα παρεμφερή τους). Δυνατά συναισθήματα και αγωνία στο full και ας μην ξέρεις και Go.
Kαι μόνο το ότι πέρυσι για περισσότερο από ένα μήνα, στο σχολείο προσπαθούσα να παίξω go ζωγραφίζοντας στο θρανίο και στα βιβλία σκακιέρες,λέει πολλά για το πόσο μου άρεσε.Ίσως πάω για rewatch σύντομα αφού διαβάζω το υπόλοιπο του manga.


έχει ένα spoileraki σε ένα από τα προηγούμενα post.

#47 olgidio

olgidio

    Ecchified!!

  • Members
  • 240 posts

Posted 26 January 2009 - 22:19

Posted Image

Εγώ επιτέλους είδα το τέλος στο ανιμε. Μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε. Συν ότι το ανιμε έχει αποϋλοποιήσει γύρω στα 10 τευχη απο το μανγκα. Περίμενα πολλά περισσότερα...

και επαναλαμβανω κατι που ειχε ξαναειπωθει. Οποιος θέλει να παιξουμε γκο, ειμαι παντα διαθεσιμη.
my Anime list
my Manga list

I wish I could get rid of the spelling mistakes that dirty the world... :if:

#48 Azathoth

Azathoth

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,136 posts

Posted 21 February 2010 - 19:15

το είδα όσο ήμουν στην ιταλία, δεν ήταν καθόλου άσχημο αν και υπήρχαν μερικά σημεία (στην αρχή mainly) που το βρήκα κάπως βαρετό, όσο μεγαλώνει ο hikaru τόσο καλύτερο γίνετε, μέχρι το αποκορύφωμα λίγο πριν φύγει ο sai. όταν έφυγε παραλίγο να γίνω emo και να βάλω τα κλάματα από την στεναχώρια γιατί είναι ο best char εκεί μέσα αλλα και πάλι το τέλος iatne τέλειο, από τα καλύτερα σε ανιμε (πάντα in my opinion :P).
αρχικά είχα μπερδέψει το go με το shogi αλλα τελικά καμια σχέση, ως παιχνίδι το βρίσκω πολύ χειρότερο από shogi

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.


#49 Kumo

Kumo

    FuLLMooN Wo Sagashite..~

  • Members
  • 44 posts

Posted 01 March 2011 - 04:25

****** ειναι ανταξιο των καλυτερων ανιμε...

Με αγγιξε πολυ και το προτεινω ακραδαντα

(μιλησα να το φερω στην επιφανεια απο καναν απελπισμενο π ψαχνει καλο ανιμε)
Posted Image

#50 DarkElf

DarkElf

    ラブレス

  • Members
  • 611 posts

Posted 11 April 2011 - 10:07

Το συγκεκριμένο anime το είχα στον σκληρό μου περίπου 6 μήνες (ίσως και παραπάνω) χωρίς να τ'ακουμπήσω.Την Παρασκευή,λοιπόν,που βαριόμουν είπα να δω 1-2 επεισόδια να περάσει η ώρα...έχω φτάσει στο 32 και συνεχίζω...:sadist: Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που κόλλησα τόσο άσχημα με anime.Παρότι βρίσκομαι περίπου στο 1/3 του,μ'έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο ο Hikaru και ο Akira επιρρεάζουν ο ένας τον άλλο(φαντάζομαι στη συνέχεια γίνεται πιο έντονο).Σαν σύνολο,οι χαρακτήρες φαίνονται καλά δομημένοι και η πλοκή δεν έχει τρύπες (ακόμα τουλάχιστον).
Είχα σκοπό να ποστάρω όταν κοντεύω στο τέλος,αλλά δεν κρατήθηκα,έχω ενθουσιαστεί!:wooi2:

Posted Image
Does this darkness have a name?


#51 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 11 April 2011 - 20:03

Σαν σύνολο,οι χαρακτήρες φαίνονται καλά δομημένοι και η πλοκή δεν έχει τρύπες (ακόμα τουλάχιστον).

Και δεν πρόκειται να βρεις ίχνος τρύπας. Οι χαρακτήρες δε, είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε anime. Και γενικότερα το hikaru no go είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε anime και όχι μόνο.:drink:

Posted Image

Posted Image


#52 Kumo

Kumo

    FuLLMooN Wo Sagashite..~

  • Members
  • 44 posts

Posted 12 April 2011 - 01:34

Μπορεί κάποιος να μ δώσει ένα torrent HQ HD (τέλεια εώς πολύ καλη αναλυση) στο hikaru γιατί μ κάηκε ο σκληρός και το έχασα? ΤΟ χα σε 1000κατι και τωρα σε κατι 300-500 το βρισκω... :congrats:
Posted Image

#53 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 12 April 2011 - 02:27

Εδώ είσαι. Η εικόνα / ήχος δεν είναι και τα καλύτερα σε σύγκριση με ορισμένα DVD rips που κυκλοφορούν εκεί έξω, όμως η ποιότητα της μετάφρασης και των υποσημειώσεων θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Και εδώ για τα specials.

E5VV38U.jpg


#54 Kumo

Kumo

    FuLLMooN Wo Sagashite..~

  • Members
  • 44 posts

Posted 12 April 2011 - 03:10

Εδώ είσαι. Η εικόνα / ήχος δεν είναι και τα καλύτερα σε σύγκριση με ορισμένα DVD rips που κυκλοφορούν εκεί έξω, όμως η ποιότητα της μετάφρασης και των υποσημειώσεων θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Και εδώ για τα specials.


Το βαλλα να κατέβει δεν ξέρεις πως μετανιώνω που δεν τα έγραφα σε CD και τώρα δεν έχω ούτε NERO για windows XP και δεν ξέρω τι θα κάνω...
Posted Image

#55 Sutured

Sutured

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 01 November 2011 - 12:14

Καλημέρα παιδιά,

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έλεγα πως θα υπήρχε για μένα καλύτερο anime από το Death Note. Και όμως το Hikaru είναι καλύτερο.

Ψάχνω το όνομα ενός συγκεκριμένου κομματιού από το soundtrack της ταινείας πολύ καιρό και δεν το βρίσκω. Πριν λίγο βρήκα αυτό το post και είπα να δοκιμάσω και εδώ.

Σας το παραθέτω από το youtube.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=KrQXxGdnnVI[/media]

Ξεκινάει στο 5:12

Είναι πολύ κλασικό το οποίο βάζουν στα μεγάλα παιχνίδια και ειδικά στις έντονες στιγμές. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ πολύ.

#56 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 01 November 2011 - 13:58

Δεν εχεις αδικο. Οσα anime κι αν δω δεν λεει να φυγει απο το top 10 των αγαπημενων μου.:himitsu: Για την συγκριση με το death note υποθετω οτι το εναυσμα σου για αυτο ήταν το οτι εχουν τον ιδιο mangaka (αν και διαφορετικό συγγραφέα). Δεν θα ηθελα να μπω σε διαδικασια ποιο ειναι καλυτερο, εμενα μου αρεσαν και τα δυο παρα πολυ και περα του σχεδιου και της αγωνιας ειναι εντελως διαφορετικα σε ολα τα υπολοιπα οποτε δεν θα θελα να διαλεξω. (Το hikaru ειναι πιο αψογο, πιο ολοκληρωμενο ενω το death note περιεχει ηθικα διλημματα και σκοτεινη ατμοσφαιρα.)
Αυτο που μπορω να πω με βεβαιότητα παντως είναι οτι σε αντιθεση με το death note το hikaru no go δεν ειναι καθολου δημοφιλες στον χωρο μας, στην Ελλαδα τουλαχιστον. (Αν και πριν καποια χρόνια που ήταν "πιο φρεσκο" ηταν πιο δημοφιλες με αποτελεσμα να γινουν καποιες αποπειρες για λεσχες go κτλ. οι οποιες δεν ξερω αν λειτουργουν πια) Αν και πολλοι το εχουν ακουστα, λογω του θεματος το οποιο θεωρουν βαρετο (αχ ποσο λαθος κανουν...) δυσκολα μπαινουν στην διαδικασια να το ξεκινησουν. Εντελως κρίμα...


Το τραγουδι λεγεται Banjou no kakehiki και μπορεις να το κατεβασεις απο εδω. Γενικα σ' αυτο το site εχει απειρα πολλα ost απο anime.

Posted Image

Posted Image


#57 Sutured

Sutured

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 November 2011 - 10:33

Πωπω, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν ήξερα αυτό το site και δεν μπορούσα να βρω το τραγούδι με τίποτα. Έχω κοιτάξει πάρα πολλά videos στο youtube από το soundtrack, δεν το βρήκα πουθενά. Κοίταξα και σε άλλες σελίδες και είχα απογοητευτεί γιατί έλεγα δεν είναι δυνατόν να βρίσκω όλα τα άλλα και να μην υπάρχει αυτό. Σε ευχαριστώ ξανά.

Το Hikaru no Go, και γενικότερα το Go σαν παιχνίδι, δεν είναι καθόλου δημοφιλές στην Δύση γενικότερα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουν και παίζουν σκάκι.

Ειδικά για την Ελλάδα το θέμα είναι ότι ο Έλληνας γενικότερα δεν παίζει παιχνίδια. Δεν τον ενδιαφέρει να κάτσει 2-3 ώρες και να παίζει/μάθει κάτι βάζοντας το μυαλό του σε σκέψη και προτιμάει να πάει για καφέ ή οτιδήποτε. Ειδικά όσοι παίζουν, ασχολούνται με τάβλι παρέας καφέ, και σκάκι.

Το Go για μένα είναι πολύ καλύτερο παιχνίδι από το σκάκι. Έχω παίξει πάρα πολλές παρτίδες στο 9x9 goban δυστηχώς εναντίον υπολογιστή. Και αυτό γιατί κανένας φίλος ή γνωστός δεν το ξέρει, ή αν του το δείξω δεν είναι διατεθιμένος να ασχοληθεί. Το βάθος του παιχνιδιού είναι απίστευτο και το skill απύθμενο.

Ναι είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για λέσχες αλλά δυστηχώς έπεσαν στο κενό. Δεν το έχει ο Έλληνας καθόλου το παιχνίδι γενικότερα, πόσο μάλιστα το Go που είναι και απαιτητικό.

Όσο αφορά την σύγκρισή μου με το Death Note. Ναι, συμφωνώ, ήταν ελλειπής η αναφορά μου και το εξηγώ καλύτερα.

Όσα anime βλέπω, προφανώς και χωρίζονται ανά κατηγορίες ώστε να μπορούν να συγκριθούν με κάποια άλλα που έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Όταν είδα το Death Note, με έκανε να νιώσω τελείως διαφορετικά από ότι άλλο έχω δει ως σήμερα. Και ήταν το μόνο anime που κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο. Έτσι έλεγα πως υπάρχει το Death Note και όλα τα υπόλοιπα anime. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός αλλά έτσι αισθανόμουν. Αισθανόμουν ότι το Death Note είναι άλλο πράγμα, παρά anime.

Και βλέποντας το Hikaru ξαφνικά αυτό που μου έβγαζε ήταν πολύ περισσότερο από το Death Note. Και όσο περνούσαν τα επεισόδια έλεγα δεν μπορεί, κάποια κοιλιά θα κάνει, κάτι θα με χαλάσει, δεν γίνεται να το έχω στην ίδια κατηγορία του Death Note. Και όμως όσο προσωρούσε το anime τόσο καλύτερο γινόταν. Δεν κούρασε καθόλου.

Διαφωνώ με όσους λένε ότι από το επεισόδιο
Spoiler:
έπεσε το anime. Τότε έδωσε πάρα πολλά, τότε βγήκαν όλα τα συναισθήματα που ανέβαιναν κατά την διάρκεια των πρώτων 60 επεισοδίων.

Μπορώ να γράφω και άλλο αλλά σίγουρα έχω κουράσει ως τώρα...

Υπό αυτές τιε συνθήκες λοιπόν, το Hikaru, για μένα, είναι καλύτερο του Death Note.

Edited by Nighteyes, 02 November 2011 - 12:14.
spoiler tag added


#58 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 02 November 2011 - 12:37

Σαφως και το σκακι ειναι πιο δημοφιλες στη δυση, λογικο το βρισκω. Εγω αναφερθηκα μονο στο ανιμε γι αυτο το θεμα. Οτι δεν ειναι καθολου δημοφιλες δυστυχως στον χωρο μας. Για το παιχνιδι, απλα αναφερθηκα σ' αυτο για να δειξω οτι ηταν αρκετα γνωστο τοτε ωστε να γινουν καποιες κινησεις για λεσχες κτλ ( που ομως μολις περασε ο ενθουσιασμος, καταλάγιασαν).

Τωρα για τον ελληνα εχεις καποιο δικιο, ειναι ομως λογικο οταν εχεις 9 μηνες τον χρονο ηλιο να προτιμας πιο χαλαρα παιχνιδια, μπανια και συζητησεις με καφεδες απο το να κοιτας με τις ωρες πχ ενα goban.:P Παντως παλια ασχολουντουσαν πιο πολυ ο κοσμος με πνευματικα παιχνιδια. Θυμαμαι και την σκακιστικη ολυμπιαδα που ειχε γινει στην χωρα μας. Στη σημερινη απομακρυνση του κοσμου πιστευω οτι συμβαλλει σε μεγαλο βαθμό η τηλεοραση και τα ηλεκτρονικα παιχνιδια που απασχολουν τον χρονο μας παρα καποιο εθνικο χαρακτηριστικο...

--Καλα θυμομουν οτι ειχαμε σχετικο thread.--:P

Edited by Nighteyes, 02 November 2011 - 12:56.

Posted Image

Posted Image


#59 Sutured

Sutured

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 03 November 2011 - 13:50

Διαφωνώ στο σημείο που λες ότι είναι λογικό.

Ναι, εντάξει, έχουμε ήλιο, παραλίες και κανείς δεν λέει όχι σε καφέδες και μπάνια. Απλά, κατ' εμέ, θα μπορούσες να σταματήσεις τους πολλούς καφέδες και κάποιες από αυτές τις φορές να βρεθείς σε σπίτι με φίλους και να παίξετε παιχνίδια. Και φυσικά να πιεις και τον καφέ σου. Όχι όμως να κόψεις τελείως αυτά που είπες, μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο.

Το χόμπι μου εμένα είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Συναντιόμαστε με παρέες σε σπίτια και παίζουμε. Θες ότι έχω βαρεθεί τον χωρίς νόημα καφέ και τις βραδυνές εξόδους στα κλαμπ, θες το ότι μαγαλώνοντας λίγο τα είδα διαφορετικά. Το να πάω Σαββάτο σε σπίτι φίλου, να είμαστε 5 άτομα και να παίζουμε, συζητάμε, ξαναπαίζουμε μέχρι αργά είναι πολύ καλύτερο από το να πίναμε έναν ξερό καφέ κάπου έξω και να μην κάναμε τίποτα. Θεωρώ πλέον τον μέγιστο χαμένο χρόνο τους συνεχόμενους καφέδες.

Εντάξει, το goban είναι απαιτητικό αλλά υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν πολλά άτομα. Απλά επειδή είμαι μέσα στο χόμπι και βλέπω ανθρώπους, οι Έλληνες δεν ασχολούμαστε καθόλου με πράγματα που μας ξυπνούν το πνεύμα, όπως το παιχνίδι. Εν ανιθέσει οι υπόλοιποι λαοί (Γερμανοί, Άγγλοι, Ολλανδοί, Αμερικάνοι κλπ κλπ) παίζουν πάρα πολλά παιχνίδια και είναι βασικότατος τρόπος διασκέδασής τους. Αν ρωτήσεις έναν Έλληνα τι παιχνίδια ξέρεις/έχεις παίξει, θα σου πει Monopoly, Risk, άντε και κανά Stratego.

Έχω βγει off topic πάρα πολύ. Αν θέλεις να διαγράψεις το μήνυμά μου ελεύθερα. Απλά θίχτηκε ένα σοβαρό θέμα κατ' εμέ και μου δώθηκε ευκαιρεία να πω κάποια πράγματα.

Καλά έκανες και έβαλες σε Spoiler ένα κομμάτι του προηγούμενού μου post.

#60 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 November 2011 - 18:25

--Δε θα το σβήσω αλλα ας το κλεισουμε εδω, αλλιως υπαρχουν και τα vm.--:thatsit:

Μα το σκακι εχει ιστορια εκατονταδων ετων στη δυση. Φυσικα και επικρατει ακομα και σημερα περισσοτερο.

Σου ανεφερα απλα οτι ως μεσογειακος λαος δικαιολογειται καπως η προτιμηση του ελληνα σε πιο κοινωνικες ενασχολησεις. Πολλοι μπορει να θελουν να παιξουν κατι τετοιο αλλα απο την μια η κοινωνικη ταση απο την αλλη τα εντυπωσιακα μεσα ψυχαγωγιας δεν τους αφηνουν να "ταχθουν" σ' αυτο. Γιατι το παιζω ενα πνευματικο παιχνιδι δεν ειναι απλα το πιανω οποτε θυμαμαι. Πρεπει να αφοσιωθεις σ' αυτο, να χασεις απο αλλα δηλαδη, ωστε να ανεβεις επιπεδο. Οπως γινεται με οποιοδηποτε αθλημα. Γι αυτο μιλουσα κι οχι για το μαζευομαστε να παιξουμε trivia pursuit.

Προσωπικα μεγαλωσα σε σκακιστικό περιβαλλον και παντα το εκτιμουσα, οποτε οταν γνωρισα το go εξεπλαγειν στο οτι υπηρχε κατι ίσως και ανωτερο του σε δυσκολια. Για το σκακι υπαρχουν πολλοι συλλογοι εδω και θεωρειται ολυμπιακο αθλημα. Δεν συμβαινει ομως το ιδιο με το go αν και στην Ασια, οπως μαθαμε στο anime θεωρειται περιπου κατι τετοιο.

Πολυ σημαντικο βεβαια ειναι να υπολογισουμε και τον παραγοντα παιδεια κατι στο οποιο δεν φταιει ο εκαστοτε λαος αλλα οι κρατικες παροχες. Ξερω πολυ καλα τον προσωπικο αγωνα που δινουν φιλοι του σκακιου σε συλλογους σε ολη τη χωρα, που δινουν χρονο και χρημα χωρις να περιμενουν κανενα ανταλλαγμα περα απο την συνεχιση του αθληματος. Οποτε πριν βγαλουμε πορισματα για την εξυπναδα του καθε λαου(δεν μ' αρεσει γενικα να τσουβαλιαζω) καλο θα ειναι να εχουμε κι αλλα στοιχεια για τις κοινωνικες και πολιτικες συνθηκες που επικρατουν εκει.

Posted Image

Posted Image