Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Paranoia Agent


  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#46 victwria

victwria

    Starting...

  • Members
  • 8 posts

Posted 20 March 2012 - 22:51

Hello! Διάβασα ό,τι review κ σχόλιο υπήρχε στο φορουμ για το paranoia agent και είπα να γράψω κι εγώ ένα δυο πραγματάκια που με προβλημάτισαν.

Spoiler:


#47 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 20 March 2012 - 23:32

Hello! Διάβασα ό,τι review κ σχόλιο υπήρχε στο φορουμ για το paranoia agent και είπα να γράψω κι εγώ ένα δυο πραγματάκια που με προβλημάτισαν.

Spoiler:


Λοιπον, θα σου απαντησω σε μερικες απο τις αποριες που εχεις.
Spoiler:


Γενικοτερα αυτο το ανιμε μου αρεσε θυμαμαι, για το λογο οτι ειναι mind f*ck απο την αρχη ως το τελος (ιδιαιτερα στο τελος). Το ποσο παρανοικο ειναι μπορει κανεις να το συμπερανει και απο το opening.

#48 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 March 2012 - 00:01

Spoiler:


#49 victwria

victwria

    Starting...

  • Members
  • 8 posts

Posted 21 March 2012 - 00:21

Γενικά αυτό το άνιμε μου άρεσε πάρα πολύ!!

[Flame mode on:] πιο πολύ κι από το NGE! Μου ήταν δυσκολότερο να κατανοήσω τα μηνύματα του paranoia agent παρά του ΝGE. [/flame mode off]

Και όλες αυτές οι ανατροπές που είχε ήταν καταπληκτικές!

#50 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 March 2012 - 00:26

Eγώ τα λατρεύω και τα δύο θεωρώντας τα τελείως ξεχωριστά σε τρόπο προσέγγισης παρόμοιων θεμάτων. Δεν είναι θέμα του πoιο είναι το πιο δυσνόητο. Ή τουλάχιστον δεν κρίνω έτσι το κατά πόσο απολαμβάνω εγώ ένα anime.

Ούτε το Paranoia Agent είναι τρομερά μπλεγμένο αν δώσεις λίγο προσοχή. Απλά έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία και είναι πολύ πιο αλληγορικό και πολύ πιο subtle σε κάποια θέματα.

#51 victwria

victwria

    Starting...

  • Members
  • 8 posts

Posted 21 March 2012 - 00:38

Ναι ναι συμφωνώ! Είναι και τα δύο απίστευτα anime! Απλά το paranoia agent μου άρεσε περισσότερο. Από την άποψη του story κι όχι από τη θεματολογία/φιλοσοφία του. Προτιμώ τα πιο "γήινα" settings.

Τώρα για το αν είναι πολύ μπλεγμένο δεν ξέρω, εμένα μου πήρε κάποιο χρόνο να ξεδιαλύνω τι έγινε τελικά. Και πάλι δεν είμαι σίγουρη. Αφού θυμάμαι ότι το πρώτο πράγμα που έκανα με το που τελείωσα την σειρά ήταν να ξαναβάλω το πρώτο επεισόδιο.

Με γοήτευσε πάρα πολύ πάντως.. είναι ορισμένα σημεία μέσα στη σειρά που σου προμηνύουν τόσο ωραία τι θα ακολουθήσει παρακάτω που μένεις ... θα πω στήλη άλατος! XD

#52 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 21 March 2012 - 14:27

Γενικοτερα, το paranoia agent ειναι ενα αρκετα δυσνοητο ανιμε, η μαλλον ξεκιναει ηπια και καταληγει σε μια "θαλασσα" συμβολισμων. Στο 5ο επισοδειο φευγουμε απο την πραγματικοτητα που βλεπουμε και εστιαζουμε στο πως αντιλαμβανεται ο γερος τα πραγματα (δεν πιστευω αυτο να ειναι spoiler(?)). Παραλληλα εχουμε και το μυστηριο γυρω απο το ποιος ειναι ο Shounen Bat και καταλληγουμε να μην καταλλαβαινουμε τιποτα. Στο τελος ομως ολα αυτα ξεδιαλυνονται.

Απο οτι ειδα παραπανω, εγινε αναφορα και στο NGE, νομιζω οτι αυτα τα δυο ανιμε, δεν σιγκρινονται. Το καθενα απο αυτα στρεφεται γυρω απο το δικο του αξονα. Στο μονο που θα μπορουσε κανεις ισως να τα συγκρινει ειναι στο ποσο mind f*ck ειναι το καθενα. Εδω νομιζω οτι υπερυσχυει το NGE, διοτι δεν υπαρχει ατομο που να μπορει να εξηγησει τι εγινε στο τελος, ενω στο PA μας δινεται ξεκαθαρη απαντηση στο τι γινοταν απο την αρχη ως το τελος.

Και τα δυο αυτα ανιμε ειναι εξαιρετικα, το καθενα με το δικο του τροπο. Εγω προσωπικα το PA το αξιολογω με 8/10, ισως να αξιζει και λιγο παραπανω. Επισης θα ηθελα να προσθεσω, οτι το PA, ειναι δυσκολο να το φτασει κανεις μεχρι το τελος, διοτι μετα το 5ο επισοδειο χανεται στους συμβολισμους και κουραζεται (θυμαμαι οτι οταν εφτασα σε αυτο το επισοδειο αναροτιομουν τι καθομαι και βλεπω και σκευτομουν να το παρατησω, ομως τωρα που το τελειωσα χαιρομαι που το φτασα μεχρι τελος).

#53 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 09 January 2015 - 22:10

Ειπα να αφησω και εγω ενα σχολιο στο θρεντ, μιας και τωρα το ειδα.
Μεχρι το επεισοδειο 5-6 μαρεσε πολυ, χωρις να βλεπω ομως κατι το απιστευτο.Μετα...Χανεται λιγο.Οχι με τον κακο τροπο.Απλως χανεται με διαφορα πραγματα που θελει να πει και τα λεει με καπως πιο μυστικο τροπο.Η αληθεια ειναι ομως πως ακομα να καταλαβω τον λογο υπαρξεις ορισμενων επεισοδειων, μου φανηκε οτι ηταν random και απλως για να υπαρχουν.Η αληθεια ειναι οτι περιμενα κατι πιο "γηωμενο" απο το Paranoia Agent.Οχι οτι ειχε κατι το υπερφυσικο, απλως περιμενα μια αστυνομικη ιστορια, που θα με ενθουσιαζε χωρις να με "βγαλει" απο τον "κυριο" κοσμο του anime τοσες πολλες φορες.Και αυτος ειναι και ο λογος που με χαλασε το Paranoia Agent σε πολλα σημεια, ενω μεχρι το επεισοδειο 5-6 ειχα κ@@λωσει την ζωη μου να δω τι θα γινει στην συνεχεια.
Παρα πολυ καλο μεν, διστυχως πρεπει να σταματησω να κανω εικασιες για το τι προκειται να δω δε, γιατι μονος μου χαλασα την εμπειρια που θα μου εδινε το Paranoia Agent, περιμενοντας κατι τελειως διαφορετικο και ξενερωνοντας με την τροπη που πηραν τα πραγματα.
It's a shame, really...


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#54 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 January 2018 - 12:27

Ξανάδα πάλι τη σειρά μετά από χρόνια, άκουσα και το audio commentary. Από τις καλύτερες σειρές θρίλερ-μυστηρίου. Τέτοια σειρά δεν πρόκειται να ξαναβγει για πολύ καιρό. Εμπειροι ανιματερ κινηματογραφικού ανιματιον συμμετείχαν στην παραγωγή. Ο Κον δηλώσε πως το κοινό κάνει λάθος αν πιστεύει πως ο δημιουργός του έργου γνωρίζει τα πάντα. Ούτε καν οι ίδιοι γνωρίζουνε τι και πως θα βάλουν στη σειρά και πως θα τα εξηγήσουν. Το σημαντικό δεν είναι τι θα γράψει κάποιος αλλά τι δεν θα γράψει. Αν προσέξατε, στα end credits οι χαρακτήρες ξαπλώνουν σε σχήμα ερωτηματικού.

Επίσης οι διάλογοι είναι μοναδικοί καθώς δεν υπάρχει το λεγόμενο flow, ιδίως από το τρίτο επεισόδιο και μετά. Ο καθένας μιλάει σα να είναι μόνος του, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο για τους δημιουργούς. 

Πιστεύω οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν αυτή τη σειρά να ξεχωρίζει.