Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Αγορές μέσω Internet

• Please log in to reply
848 replies to this topic

#526 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2010 - 22:10

Θα προσπαθήσω να μη γίνω πολύ "τεχνικός".

Το HTTPS σου εξασφαλίζει μόνο ότι η συναλλαγή είναι πάνω από secure layer (η κωδικοποίηση με την οποία γίνεται είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο, αλλά συνήθως είναι η γνωστή καλή hard-to-break).

Το Πιστοποιητικό σου εξασφαλίζει ότι αυτός με τον οποίο κάνεις την ασφαλή σύνδεση, είναι ΟΝΤΩΣ αυτός που λέει ότι είναι (και καλό είναι να κοιτάς ότι όντως είναι :) ). Δηλαδή πιστοποιεί ότι ένας τρίτος που θεωρείται γενικά φερέγγυος (ο εκδότης πιστοποιητικού) εγγυάται για την ταυτότητα του άλλου.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#527 johntheo95

johntheo95

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2010 - 11:08

να ρωτησω βρηκα αυτη την ιστοσελιδα http://www.hobbyfan.com/ και ηθελα να ρωτησω αν εχει αγορασει καποιος απο εδω να μου πει την γνωμη του
Ευχαριστω :)
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#528 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 09:59

Το amazon.com στέλνει στην Ελλάδα αυτό το ξέρω.Επίσης ξέρω ότι άμα παραγγείλεις κάτι που έχει παρακάτω από 100-150$ δεν πληρώνεις τελωνείο.Και ιδού τι ιδέα μου έχει μπει στο μυαλό.
να αγοράσω αυτό το ΠΛΟ ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ από το amazon.Όμως επειδή η ισχύς του είναι περίπου όπως αυτή ενός κυνηγετικού αεροβόλου και επειδή αν στραφεί σε κατάλληλο σημείο του σώματος μπορεί να προκαλέσει θάνατο ,χρειάζεται άδεια για να το φέρω στην Ελλάδα; Δηλαδή αν το παραγγείλω θα μου έρθει κανονικά ο ταχυδρόμος μια ωραία μέρα και θα μου πει «ορίστε παλληκάρι μου το πακέτο σου» ή θα μου έρθει ο μπάτσος και θα μου πει «βαράτε τον αυτός είναι που φέρνει τα όπλα»;

Κοινώς ρωτάω, έχουν οι τελωνειακοί τρόπο να ελέγξουν τι βρίσκεται μέσα στο πακέτο ακόμα και αν αυτό δεν εμπίπτει στα φορολογήσιμα ή όχι; Γιατί αν όχι δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.Επίσης αν ξέρει κανένας ,χρειάζεται άδεια οπλοφορίας για κάτι τέτοιο; Από ότι ξέρω όχι.

#529 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 11:58

1. Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων, που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος νόμου,απαγορεύεται, εκτός Των Περιπτώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού.

2. Με άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή :

α. Πιστολίων, Περιστρόφων Και Των Ουσιωδών Μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών.
Β. Εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών.
Γ. Των αναφερόμενων στο άρθρο 2 παρ.2 περ. Γ` ειδών.
Δ. `Οπλων Ή άλλων αντικειμένων του άρθρου 1, που προορίζονται για δείγματα ή εκθέσεις, σύμφωνα Με Τα Καθοριζόμενα Στην Απόφαση, Που προβλέπεται Από Την Περίπτωση Η` Της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος.
ε. `Οπλων Σκοποβολής Και Ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου,
θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών, καθώς και σκοπευτικών διοπτρών. Η
άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά Ή Νομικά Πρόσωπα,
που Ασχολούνται Αποδεδειγμένα Με Την Προαγωγή Του Αθλήματος Της
σκοποβολής. Οι Προϋποθέσεις Χορήγησης Της Άδειας Κατοχής Όπλων
σκοποβολής, Οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων, ο αριθμός των όπλων που
επιτρέπεται να κατέχει κάθε φυσικό Ή Νομικό Πρόσωπο Και Κάθε Άλλη
αναγκαία Λεπτομέρεια, Ρυθμίζονται Με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού
και Δημόσιας Τάξης.
Στ. Αυτόματων Όπλων Και Φυσιγγίων αυτών, που προβλέπονται στις περιπτώσεις του άρθρου 6 παρ.2 του παρόντος.
Ζ. Των Αναφερόμενων στο άρθρο 2, παράγρ.2 περιπτ. Θ` και ι` και
3, όπλων και λοιπών αντικειμένων.
Η. Τόξων και βαλλιστρίδων προοριζομένων αποκλειστικά και μόνο Για
σκοποβολή.

Θ. `Οπλων και ανενεργών φυσιγγίων αυτών, που αποτελούν ιστορικά Ή
οικογενειακά Κειμήλια Ή Παρουσιάζουν Ιστορικό, Αρχαιολογικό Ή
εθνογραφικό ενδιαφέρον και φυλάσσονται σε συλλογές Φυσικών Ή Νομικών
προσώπων.

3. Για Την Κατοχή Αεροβόλων Όπλων Και Τυφεκίων Αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που Δεν Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Άδεια οπλοφορίας απ'οτι διάβασα είναι δύσκολο να βγάλεις,και δεν υπάρχει και λόγος,μιας και δεν νομίζω να θες να το χεις 24/7 πάνω σου για αυτοάμυνα ή κάτι ανάλογο(φαντάζομαι).

Για τα τελωνεία,έχουν το δικαίωμα να στο ανοίξουν,αλλά νομίζω ότι το scanあρουν πρώτα...Τώρα θεωρητικά με το συγκεκριμένο προϊόν,θα το ανοίξουν μετά(εγώ τουλάχιστον στη θέση τους αυτό θα έκανα)εκτός αν μπορείς με κάποιο τρόπο να δείξεις ότι είναι για προσωπική συλλογή/κλπ...

#530 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 13:23

Το amazon.com στέλνει στην Ελλάδα αυτό το ξέρω.Επίσης ξέρω ότι άμα παραγγείλεις κάτι που έχει παρακάτω από 100-150$ δεν πληρώνεις τελωνείο.Και ιδού τι ιδέα μου έχει μπει στο μυαλό.
να αγοράσω αυτό το ΠΛΟ ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ από το amazon.Όμως επειδή η ισχύς του είναι περίπου όπως αυτή ενός κυνηγετικού αεροβόλου και επειδή αν στραφεί σε κατάλληλο σημείο του σώματος μπορεί να προκαλέσει θάνατο ,χρειάζεται άδεια για να το φέρω στην Ελλάδα; Δηλαδή αν το παραγγείλω θα μου έρθει κανονικά ο ταχυδρόμος μια ωραία μέρα και θα μου πει «ορίστε παλληκάρι μου το πακέτο σου» ή θα μου έρθει ο μπάτσος και θα μου πει «βαράτε τον αυτός είναι που φέρνει τα όπλα»;

Κοινώς ρωτάω, έχουν οι τελωνειακοί τρόπο να ελέγξουν τι βρίσκεται μέσα στο πακέτο ακόμα και αν αυτό δεν εμπίπτει στα φορολογήσιμα ή όχι; Γιατί αν όχι δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.Επίσης αν ξέρει κανένας ,χρειάζεται άδεια οπλοφορίας για κάτι τέτοιο; Από ότι ξέρω όχι.

Θα μπορουσες να κανεις κοπυ-παστα την μαρκα στον γκουγκλη για να δεις ποια ευρωπαικα site το πουλανε. Με ευρωπαικη εισαγωγη δεν εχει τελωνεια. Επειδη ομως ειναι ισχυρο projectile, η αδεια κατοχης επιβαλεται. Αλλιως υπαρχει παντα ο κινδυνος να στο κατασχεσει η αστυνομια. Κατοπην εορτης αδεια δεν βγαζεις εκτος εαν πεσεις σε καλοπροαιρετο αστυνομικο. Αν και αυτες οι μινι βαλιστρες ειναι μουφα. Ειχε μια ενας φιλος μου στην Αγγλια, και με το ζορι εφτανε το βελος στο φραχτη του κηπου. Αν εχεις συνδρομο τοξοτη και θα μπεις και στη διαδικασια να βγαλεις αδεια, τοτε δωσε κατι παραπανω για να παρεις μια βαλλιστρα της προκοπης. Μπορει και να σου αρεσει ως αθλημα. Αλλιως παρε ενα καλο mid-range αεροβολο. Ουτε αδειες, ουτε ιντερνετ χρειαζεσαι.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#531 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 13:38

Θα μπορουσες να κανεις κοπυ-παστα την μαρκα στον γκουγκλη για να δεις ποια ευρωπαικα site το πουλανε. Με ευρωπαικη εισαγωγη δεν εχει τελωνεια. Επειδη ομως ειναι ισχυρο projectile, η αδεια κατοχης επιβαλεται. Αλλιως υπαρχει παντα ο κινδυνος να στο κατασχεσει η αστυνομια. Κατοπην εορτης αδεια δεν βγαζεις εκτος εαν πεσεις σε καλοπροαιρετο αστυνομικο. Αν και αυτες οι μινι βαλιστρες ειναι μουφα. Ειχε μια ενας φιλος μου στην Αγγλια, και με το ζορι εφτανε το βελος στο φραχτη του κηπου. Αν εχεις συνδρομο τοξοτη και θα μπεις και στη διαδικασια να βγαλεις αδεια, τοτε δωσε κατι παραπανω για να παρεις μια βαλλιστρα της προκοπης. Μπορει και να σου αρεσει ως αθλημα. Αλλιως παρε ενα καλο mid-range αεροβολο. Ουτε αδειες, ουτε ιντερνετ χρειαζεσαι.

Γενικά μου αρέσει η σκοποβολή τόσο με τόξο όσο και με βαλλίστρα.Δεν θέλω όπλα όμως.Καθόλου ,ούτε καν αεροβόλα.Απλά προβληματίστικα τώρα με την άδεια.Εάν χρειάζεται άδεια άστο.Δεν θέλω να μπλέκω.Θα πάω καλύτερα σε κανένα οπλοπωλείο να ρωτήσω.

#532 johntheo95

johntheo95

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 20:06

ηθελα να ρωτησω επειδη πηρα την χρεωστικη μου επειτελους:if::yahoo: και ειμαι ασχετος απο αυτα αν μπορει να μου πει καποιος που βρισκετε ο κωδικος που βαζω στην ιστοσελιδα οταν θελω να αγορασω κατι
Ευχαριστω
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#533 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 20:18

αυτος ο 16ψηφιος αριθμος που αναγραφεται μπροστα αλλα και πισω...
υποψην χρειαζεται και το τριψηφιο security code που αναγραφεται μονο στο πισω μερος της καρτας.

προσεχε που βαζεις τον κωδικο της καρτας και κανε και ενα paypal να το χρησιμοποιεις οπου ειναι δυνατο

#534 johntheo95

johntheo95

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 20:59

ευχαριστω :congrats:
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#535 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2010 - 19:43

Παιδιά συγνώμη εάν είμαι σε λάθος thread, αλλά δεν ήξερα αν υπάρχει κάποιο άλλο πιο σχετικό. Έχω ένα πρόβλημα με κάποια αγορά μέσω internet.

Έχω βγάλει εδώ και αρκετό καιρό μία προπληρωμένη κάρτα Attica Gift card την οποία έχω συνδέσει και με το paypal account μου έτσι ώστε να μπορώ να κάνω αγορές, κυρίως μέσω ebay. Υποθέτω πως όταν βάζω λεφτά στη κάρτα αυτή, μπαίνουν αυτόματα και στο paypal (?) οπότε μπορώ και να αγοράζω μέσω αυτού.

Τί γίνεται όμως με την αντίστροφη διαδικασία; Πρόσφατα κάποιος μου έστειλε ένα ποσό στο paypal account μου. Ξέρω ότι τα λεφτά έχουν μπει γιατί εμφανίζονται στο ballance του paypal. Όταν όμως προσπάθησα να κάνω μία αγορά χρησιμοποιώντας απευθείας την κάρτα μου και όχι μέσω paypal μου έβγαλε σφάλμα. Να υποθέσω ότι χρήματα πού έχουν σταλεί κατευθείαν στο paypal δεν περνάνε κατευθείαν στον λογαριασμό; Και εάν ναι, τι πρέπει να κάνω για να περάσουν;

Δημοσιευμένη  εικόνα

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#536 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2010 - 20:10

απο οτι θυμαμαι εκει που δειχνει το ποσο που σου εχουν στειλει εχει απο κατω κουμπακι transfer funds to my card.
γινεται, μην ανησυχεις, και ειναι λογικο να μην περνανε αυτοματα αυτα του paypal στην καρτα σου, αφου ο ρολος του στις καρτες ειναι κατι σαν safety manager.

#537 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2010 - 20:20

απο οτι θυμαμαι εκει που δειχνει το ποσο που σου εχουν στειλει εχει απο κατω κουμπακι transfer funds to my card.
γινεται, μην ανησυχεις, και ειναι λογικο να μην περνανε αυτοματα αυτα του paypal στην καρτα σου, αφου ο ρολος του στις καρτες ειναι κατι σαν safety manager.

Ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν βρίσκω κάποιο τέτοιο κουμπάκι και στην πραγματικότητα έλαβα λεφτά από δύο διαφορετικά άτομα και ένα μέρος αυτών ξοδεύτηκε ήδη μέσω paypal. Οπότε το υπόλοιπο ποσό δεν ξέρω πως να το μεταφέρω. Υπάρχει μια γενικότερη επιλογή withdraw money για να τα βάλω σε έναν λογαριασμό τραπέζης αλλά θέλει κάποιο IBAN Number το οποίο δεν ξέρω αν είναι ο αριθμός επάνω στην κάρτα μου ή κάτι άλλο. Βιβλιάριο πάντως δεν μου έχουν δώσει από αυτήν την τράπεζα για να κοιτάξω εκεί...

Δημοσιευμένη  εικόνα

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#538 johntheo95

johntheo95

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2010 - 23:14

να ρωτησω και εγω ταπινα την γνωμη σας,οπως ειπα πιο πανω εβγαλα χρεωστηκη πριν 2 μερες και αυριο παω να την φορτωσω για να κανω την πρωτη μου αγορα ΥΑΤΑΑΑΑ:yahoo:
εριξα διαβασμα σε ιστοσελιδες και γενικα:benkyou:(τοσο διαβασμα ουτε για σχολειο και φροντηστιριο)αλλα φοβαμαι τους ιους που μαλλον εχω στο pc μου(βρικε προσφατα το norton κατι trojan στο temp αρκετα και ισως και αλλα δεν θυμαμαι )και γενικα το pc μου ειναι πολυ πιο αργο απο οτι συνηθως και κολαει οταν ανοιγω 2 ή παραπανω αρχεια καποιες φορες
(ισως να φταιει οτι ειναι υπερφορτομενος ο σκηρος(ειναι χωρισμενος 215 και 245 το μερος του λειτουργικου εχει 75gb free και το αλο 15gb free)

γενικα το νορτον που κανω φουλ σαρωσεις καθε μερα ισως και 2per day(πληρης)και το windows defenter δεν δειχνουν απειλες αλλα εχει πολλες στην καραντινα.
Τι προτεινετε, να κανω τις αγορες μου ή να τον πατησω ενα format και μετα?(εδω και 2 και κατι χρονια που τον εχω δεν του εχω κανει)

Εκει που θελω να καταλειξω ειναι να φοβαμαι για υποκλοπη μεσω καποιου ιου που ισως/πιθανα να εχω και να το κανω φορματ ή η να αγορασω αυτα που θελω?:hmmm:
οπως καταλαβατε ειμαι απειρος σε αυτο το θεμα και λιγο χεστης ως αρχαριος:emptyonexg1:
ακουω ιδεες και γνωμες:despair:

Ευχαριστω προκαταβολικα:nod2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#539 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2010 - 23:22

να ρωτησω και εγω ταπινα την γνωμη σας,οπως ειπα πιο πανω εβγαλα χρεωστηκη πριν 2 μερες και αυριο παω να την φορτωσω για να κανω την πρωτη μου αγορα ΥΑΤΑΑΑΑ:yahoo:
εριξα διαβασμα σε ιστοσελιδες και γενικα:benkyou:(τοσο διαβασμα ουτε για σχολειο και φροντηστιριο)αλλα φοβαμαι τους ιους που μαλλον εχω στο pc μου(βρικε προσφατα το norton κατι trojan στο temp αρκετα και ισως και αλλα δεν θυμαμαι )και γενικα το pc μου ειναι πολυ πιο αργο απο οτι συνηθως και κολαει οταν ανοιγω 2 ή παραπανω αρχεια καποιες φορες
(ισως να φταιει οτι ειναι υπερφορτομενος ο σκηρος(ειναι χωρισμενος 215 και 245 το μερος του λειτουργικου εχει 75gb free και το αλο 15gb free)

γενικα το νορτον που κανω φουλ σαρωσεις καθε μερα ισως και 2per day(πληρης)και το windows defenter δεν δειχνουν απειλες αλλα εχει πολλες στην καραντινα.
Τι προτεινετε, να κανω τις αγορες μου ή να τον πατησω ενα format και μετα?(εδω και 2 και κατι χρονια που τον εχω δεν του εχω κανει)

Εκει που θελω να καταλειξω ειναι να φοβαμαι για υποκλοπη μεσω καποιου ιου που ισως/πιθανα να εχω και να το κανω φορματ ή η να αγορασω αυτα που θελω?:hmmm:
οπως καταλαβατε ειμαι απειρος σε αυτο το θεμα και λιγο χεστης ως αρχαριος:emptyonexg1:

Αρχικά σταμάτα να μπαίνεις σε τσοντοsite και μετά τα ξαναλέμε:hihi2:

Πέρα από τη πλάκα κάνε ένα scan και μετά πήγαινε και αγόρασε δε θα χεις πρόβλημα.Στη χειρότερη να χάσεις τα λεφτά που έχεις στη χρεωστική σου.Ε δε νομίζω να τη φόρτωσες και με 1000ευρω.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#540 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2010 - 23:22

Κοιτα αν το pc σου δεν εχει καποιο keylogger τοτε το καλτυτερο ειναι να χρεισημοποιησης το inprivate στον Ie8 και το private browsing στο Mozila.Οθτε cooikis history κλπ να αφησουν και να εισαι στο μεγιστο καλυμενος
Δημοσιευμένη  εικόνα

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis: