ρε συ Pizza?? 17 είσαι η 12 και κανεις τέτειο thread????
έλεος δηλαδή..
Οπως διευκρινισα,γνωριζω πολυ καλα ότι ο Harry Potter δεν ειναι μια σειρα βιβλιων που αναφερεται αποκλειστικα σε ενηλικες.

Μπορει τα πρωτα να μην προσελκυουν ουτε καν το εφηβικό κοινο(ειδικα τα δυο πρωτα ήταν πολυ βαρετα...)
Αλλα απο ενα σημειο και μετα το επιπεδο ανεβαινει,όχι βέβαια για να θεωρηθει κάποιο λογοτεχνικό αριστουργημα,αλλα για να γινει ευχαριστο και για μεγαλυτερο ηλικιακα κοινο.
Βεβαια παραμενει ενα μυθιστόρημα φαντασιας,και αφου ανηκει σε αυτη τη κατηγορια είναι εξ αρχης περιορισμενο.Aυτο το λογοτεχνικο είδος νομιζω οτι προσφερει παντα τα ιδια:μια ωραια περιπετεια,με καποιους αξιολογους χαρακτηρες ισως και όχι μια φιλοσοφικη αναλυση.Και το Harry Potter επιτρεψε μου να σου πω ότι είναι κορυφαιο σε αυτον τον τομεα.Δεν είναι σωστο να εισαι προκατειλημενη μονο και μονο επειδη αναφερεται στη "μαγεια" και οι προταγωνιστες του ειναι μαθητες.(και το σχολειο ειναι κατι που προσελκυει το μαθητικο αναγνωστικο κοινο,στο οποιο ανηκεις μεχρι τα 17 και συνεχιζεις βεβαια να ανηκεις και στο πανεπιστημιο

)
Η μαγεια δεν είναι ένα φανταστικο στοιχειο που αναφερεται σε ατομα περιορισμενης νοημοσυνης.Είναι μια κρυφη επιθυμια του ανθρωπου,που παντα μας συναρπαζει και μας κανεις να ονειρευτουμε.
Κατηγορόντας λοιπον μονο και μονο την υπαρξη του thread χωρις καποιο σοβαρο επιχειρημα,είναι σαν να κατηγορεις όλα τα fantasy books και να τα απορριπτεις,γιατι ναι,αν θεωρησουμε το harry potter παιδικο(κατι που κανω και η ιδια),τοτε και όλα τα υπολοιπα βιβλια της κατηγοριας(που είναι πολλα,όμως ονομαζονται ωριμα επειδη εχουν εναν πομπωδη τιτλο) είναι και αυτα κατακριτεα.
Τελευταια το σκεφτηκα,και αποφασισα ότι ο Harry Potter δεν διαφερει και πολυ και απο αλλες περιπετειες που εχω διαβασει(που εχουν σοβαρα εξωφυλλα και τιτλους και θεωρουνται best seller για ενηλικους)
Μαλλον και εγω το ειδα λιγο ανωριμα το πραγμα,αυτη η κατηγορια βιβλιων δεν εχει καποιο ηλικιακο οριο-ολα αυτα τα βιβλια εχουν το ίδιο στιλ.
Πώς εκανα και εγω αυτο το λαθος,εγω η Harry potter fan?