Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Harry Potter διαβάζετε;;;

• Please log in to reply
176 replies to this topic

Poll: Διαβαζετε???Διαβαζετε???Την αληθεια παρακαλω! (189 member(s) have cast votes)

Διαβαζετε???Διαβαζετε???Την αληθεια παρακαλω!

1. ΝΑΙ διαβαζω και πιστεύω ότι στη πραγματικότητα αναφερεται σε ενηλικες. u_u (79 votes [41.80%])

Percentage of vote: 41.80%

2. Ναι, διαβαζω και δεν με νοιαζει το ότι είναι για παιδακια! (66 votes [34.92%])

Percentage of vote: 34.92%

3. Οχι,δεν με ενδιαφερει.Δεν καταλαβαινω πως μπορουν μερικοι και παιδιαριζουν σε τετοια ηλικια... (34 votes [17.99%])

Percentage of vote: 17.99%

4. HELL NO!!!IT'S THE SATAN'S BIBLE!GET AWAY AND SAVE YOUR SOULS FELLOW CHRISTIANS!!! (10 votes [5.29%])

Percentage of vote: 5.29%

Vote Guests cannot vote

#16 TNT

TNT

Crazy Scientist!

• Members
  • 735 posts

Posted 21 July 2007 - 20:10

Έχω διαβάσει τα 6 προηγούμενα και μπορώ να πω ότι ήταν ευχάριστα αναγνώσματα και ό,τι πρέπει για χαλάρωση. Φανατική fan δεν δηλώνω αλλά ομολογώ πως μ'αρέσουν αρκετά και ότι είμαι περίεργη να δω τι θα γίνει εν τέλει...
Spoiler:

(θα το προμηθευτώ, μάλλον, σε καμιά βδομαδούλα...)

Τώρα σχετικά με το target group... Από αυτά που 'χω διαβάσει αντιλήφθηκα ότι στην ουσία το κάθε βιβλίο ανταποκρίνεται περισσότερο σε άτομα ηλικίας όμοιας με αυτήν των πρωταγωνιστών. Ή με άλλα λόγια, ενώ ξεκίνησε ως ένα καθαρά παιδικό βιβλίο (βλ. 1 και 2) εξελίχθηκε, τελικά, σε ένα ανάγνωσμα για εφήβους και πιθανώς ενήλικες, αφού το 6ο βιβλίο (και κατά πάσα πιθανότητα το 7ο) παρουσιάζει μια ωριμότητα κατάλληλη και για αυτό το κοινό.

Posted Image

#17 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 22 July 2007 - 00:10

Το πήρα σήμερα και διάβασα λίγο. Θα το τελειώσω αύριο αν δεν προκύψει πάλι τίποτα -.-

#18 YaTa

YaTa

Αρχαιολάτρης

• Retired Staff
  • 1,939 posts

Posted 22 July 2007 - 20:50

Χμ, ψήφισα το τρίτο, αλλά όχι τη δεύτερη πρόταση. Μόνο την πρώτη. Δηλαδή δεν με ενδιαφέρει μεν, αλλά δεν θεωρώ πως ''παιδιαρίζει'' κανείς διαβάζοντας ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ βιβλίο. Η αλήθεια είναι πως είχα διαβάσει τη Φιλοσοφική Λίθο, αλλά δε με τράβηξε και δεν το συνέχισα. Καμιά ταινία ή κανένα videogame μπορεί να είδα ή να έπαιξα κάποτε για να περάσει η ώρα. Αλλά η αλήθεια είναι πως όσον αφορά το βιβλίο θα προτιμήσω κάτι που μπορεί και να με ωφελήσει (σε συνδυασμό με την ψυχαχωγία) περισσότερο από μια τέτοια ιστορία.
1

#19 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 July 2007 - 01:58

οκ τελος.

Νταξ. Τα τελευταία chapters ηταν liek greatest thing ever.

#20 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 23 July 2007 - 20:22

Χαχαχα δεν το πιστευω!!Με προλαβες warchief ακόμη και αν το πήρα πριν!!!:oo::terror2:

Αλλα βεβαια εκανα διακοπες που δεν ηθελα να κανω (με εσυραν με το ζόρι δυο φορες στην παραλια,αλλα εγω δεν μπηκα μεσα,εμεινα στην ξαπλωστρα διαβαζοντας ότι μπορουσα μεσα στην φασαρια...).

Παντως το απολαυσα,διαβαζα αργα-ειδικα στο τελος.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.TOTALLY WORTH READING!!!
Παιρνω πισω οτι ειπα για το ποσο παιδικο βιβλιο είναι.Βεβαια δεν ειναι και τπτ μονο για ενηλικες-κανει ακομη και για παιδια-αλλα παραμενει ενα καλογραμμενο βιβλιο,με ατελειωτα plot twists(φοβερα indeed,εμενα αφωνη μερικες φορες) και φυσικα με φοβερη περιγραφη που μπορουσε να περασει στον αναγνωστη ολακερα τα συναισθηματα που συνοδευαν καθε φαση.

Δεν περιμενα να ειναι τοσο καλο,exceeds all my expectations!:nod:

Επιτελους μπορω να περιηγηθω στο net χωρις να φοβαμαι καποιο spoiler,γιατι ξερω τα παντα!:hahaha::hahaha::wooi2:

#21 Rubedo

Rubedo

Cloud walker

• Members
  • 18 posts

Posted 23 July 2007 - 21:35

Ok δεν ντρεπομαι να πω οτι ΝΑΙ! διαβάζω harry potter και μαλιστα ελιμαι φανατικη!:hahaha::hahaha:Επισης γνωρίζω πολυ καλα ότι ο σκοπος που εξυπηρετεί κυριως ειναι να φερει τα 11χρονα σε επαφη με το βιβλιο.:wis:
Αλλα πρέπει να πω ότι ίσως είναι το μονο βιβλιο εκτος απο κανα δυο manga που με εκανε σχεδον να κλαψω,στο οποιο ο θανατος ενός πρωταγωνιστη μου προκαλεσε συναισθηματα(διοτι ο θανατος κάποιου ηρωα συνηθως με αφηνει αδιάφορη).Οκ δεν είμαι και τόσο καμμενη να ψάχνω όλα τα βιβλια για να βρω αναφορες στις καλτσες και να αποκοδικωποιησω την ιδιαιτερη σημασια τους για την Rowling...:nod::erk:
H πορεια μου βέβαια στα βιβλια εχω καταλαβει ότι παει λιγο αναποδα,στο δημοτικο πρεπει να διαβαζα πιο σοβαρα βιβλια, αλλα τεσπα ας κρατησουμε τη δικαιολογια των Πανελληνιων για λιγο ακόμη...:wis::hahaha:

Όντως ο τρόπος που τα γράφει είναι πώς το λένε..."πιασάρικος". Ομολογώ ότι κι εγώ έκλαψα με το θάνατο κάποιων πρωταγωνιστών της ιστορίας, όσο για την ποιότητα των βιβλίων, αν σ' αρέσει να διαβάζεις, θα σου περάσει μετά το σοκ των Πανελληνίων ;)

Μεγάαααλη τρέλα ο Harry Potter...όταν ήμουν στο δημοτικό και στις αρχές του γυμνασίου :P :wis: Ίσως επειδή συνδύαζε το εξωπραγματικό με μια αρκετά καλή ιστορία. Μετά που άρχισε ο χαμός με τις ταινίες και την τρελή διαφήμιση ξενέρωσα. Θέλω μόνο να μαθω τι θα γίνει τελικά και πόσο μακρυά θα πάει η βαλίτσα :blingeye2: Απλά διαβάζεται εύκολα, πολύ πιο εύκολα από Tolkien που ανέφερε ο Jiraiya και είναι ευχάριστο.
Σίγουρα δεν είναι μόνο για παιδάκια, αλλά δεν το λες πχ "σοβαρό λογοτεχνικό βιβλίο" :P
Posted Image

"The closer you get to the meaning, the sooner you know that you 're dreaming..."

#22 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 July 2007 - 21:51

O Tolkien είναι βαρετός. Το Harry Potter είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό και δεν είναι και *τόσο* ρήχο πια, αφού και τις αλληγορίες του τις έχει και πολλά άλλα.

Τώρα που το θυμήθηκα και πρέπει να το αναφέρω. To chapter 'A Prince's Tale' ήταν το καλύτερο ίσως όλης της σειράς. Respect!!!

#23 Rubedo

Rubedo

Cloud walker

• Members
  • 18 posts

Posted 23 July 2007 - 22:07

Όντως οι περιγραφές κυρίως του Tolkien, αν και καλές, είναι κάπως βαριές κι ασήκωτες...
Posted Image

"The closer you get to the meaning, the sooner you know that you 're dreaming..."

#24 6Greed9

6Greed9

Solid Duck

• Members
  • 233 posts

Posted 26 July 2007 - 18:18

τα μονα βιβλια που με εκαναν να τα διαβασω σε χρονο ρεκορ.

Μου αρεσει υπερβολικα.Ο τροπος της Rowling να αφηγειται και να λεει μια ιστορια ειναι πολυ καλος.Λιγη μαγεια,λιγο σχολειο,λιγο flirt,λιγο thriller...τι αλλο να ζητησει 1 παιδι(η οποιος 8ελει να ξανανιωσει παιδι)?

περιμενω ανυπομoνα το τελευταιο.

:D

#25 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 July 2007 - 18:39

Οι κακές γλώσσες λένε ότι αφότου η Rowling έγινε πάμπλουτη (πιο πλούσια και από την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας), μετά τα 3 πρώτα βιβλία δηλαδή, έβαζε μια ομάδα άλλων ανθρώπων να γράφουν τα βιβλία της. Δηλαδή, αυτή έδινε το outline της πλοκής, και κάποιοι ανώνυμοι επαγγελματίες συγγραφείς αναλάμβαναν το wording της ιστορίας. Αυτό το στηρίζουν σε μια αλλαγή του ύφους (προς το καλύτερο) που παρατηρούν από το 4ο βιβλίο και μετά.

Φυσικά εγώ δεν έχω ιδέα γιατί δεν έχω διαβάσει κανένα τόμο ακόμα, αν και με βλέπω να το πιάνω κάποια στιγμή, μιας και έχω 2 κολλητούς που την έχουν ξεσκίσει τη σειρά.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#26 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 July 2007 - 18:57

ρε συ Pizza?? 17 είσαι η 12 και κανεις τέτειο thread????
έλεος δηλαδή..
ναι έχω διαβάσει τα 3 πρώτα και δεν θεωρώ οτι κέρδισα κάτι, είναι απο τα λίγα βιβλία που εντάξει δεν έχουν να προσφέρουν και πολά σε ενα παιδί, περά του οτι θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

#27 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 26 July 2007 - 19:51

έλεος δηλαδή..
ναι έχω διαβάσει τα 3 πρώτα και δεν θεωρώ οτι κέρδισα κάτι, είναι απο τα λίγα βιβλία που εντάξει δεν έχουν να προσφέρουν και πολά σε ενα παιδί, περά του οτι θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Ίσως, αλλά από το 5 και πέρα σοβαρεύει απότομα (έτσι μου έχουν πει δλδ).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#28 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 26 July 2007 - 22:53

έλεος δηλαδή..

Οπως διευκρινισα,γνωριζω πολυ καλα ότι ο Harry Potter δεν ειναι μια σειρα βιβλιων που αναφερεται αποκλειστικα σε ενηλικες.:yawn2:Μπορει τα πρωτα να μην προσελκυουν ουτε καν το εφηβικό κοινο(ειδικα τα δυο πρωτα ήταν πολυ βαρετα...)
Αλλα απο ενα σημειο και μετα το επιπεδο ανεβαινει,όχι βέβαια για να θεωρηθει κάποιο λογοτεχνικό αριστουργημα,αλλα για να γινει ευχαριστο και για μεγαλυτερο ηλικιακα κοινο.

Βεβαια παραμενει ενα μυθιστόρημα φαντασιας,και αφου ανηκει σε αυτη τη κατηγορια είναι εξ αρχης περιορισμενο.Aυτο το λογοτεχνικο είδος νομιζω οτι προσφερει παντα τα ιδια:μια ωραια περιπετεια,με καποιους αξιολογους χαρακτηρες ισως και όχι μια φιλοσοφικη αναλυση.Και το Harry Potter επιτρεψε μου να σου πω ότι είναι κορυφαιο σε αυτον τον τομεα.Δεν είναι σωστο να εισαι προκατειλημενη μονο και μονο επειδη αναφερεται στη "μαγεια" και οι προταγωνιστες του ειναι μαθητες.(και το σχολειο ειναι κατι που προσελκυει το μαθητικο αναγνωστικο κοινο,στο οποιο ανηκεις μεχρι τα 17 και συνεχιζεις βεβαια να ανηκεις και στο πανεπιστημιο:Blissfull:)
Η μαγεια δεν είναι ένα φανταστικο στοιχειο που αναφερεται σε ατομα περιορισμενης νοημοσυνης.Είναι μια κρυφη επιθυμια του ανθρωπου,που παντα μας συναρπαζει και μας κανεις να ονειρευτουμε.

Κατηγορόντας λοιπον μονο και μονο την υπαρξη του thread χωρις καποιο σοβαρο επιχειρημα,είναι σαν να κατηγορεις όλα τα fantasy books και να τα απορριπτεις,γιατι ναι,αν θεωρησουμε το harry potter παιδικο(κατι που κανω και η ιδια),τοτε και όλα τα υπολοιπα βιβλια της κατηγοριας(που είναι πολλα,όμως ονομαζονται ωριμα επειδη εχουν εναν πομπωδη τιτλο) είναι και αυτα κατακριτεα.

Τελευταια το σκεφτηκα,και αποφασισα ότι ο Harry Potter δεν διαφερει και πολυ και απο αλλες περιπετειες που εχω διαβασει(που εχουν σοβαρα εξωφυλλα και τιτλους και θεωρουνται best seller για ενηλικους)
Μαλλον και εγω το ειδα λιγο ανωριμα το πραγμα,αυτη η κατηγορια βιβλιων δεν εχει καποιο ηλικιακο οριο-ολα αυτα τα βιβλια εχουν το ίδιο στιλ.
Πώς εκανα και εγω αυτο το λαθος,εγω η Harry potter fan?:bahhh::wis:

#29 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 26 July 2007 - 23:08

[...] Τελευταια το σκεφτηκα,και αποφασισα ότι ο Harry Potter δεν διαφερει και πολυ και απο αλλες περιπετειες που εχω διαβασει(που εχουν σοβαρα εξωφυλλα και τιτλους και θεωρουνται best seller για ενηλικους)
Μαλλον και εγω το ειδα λιγο ανωριμα το πραγμα,αυτη η κατηγορια βιβλιων δεν εχει καποιο ηλικιακο οριο-ολα αυτα τα βιβλια εχουν το ίδιο στιλ. [...]

Ναι, αλλά δεν το θεωρείς λιγάκι υποκριτικό που τα βιβλία Harry Potter βγαίνουν σε δύο διαφορετικά εξώφυλλα, ένα "για παιδιά" κι ένα "για ενήλικες"; Αφού το περιεχόμενο είναι ολόιδιο!

2112.gif

#30 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 26 July 2007 - 23:18

Ναι, αλλά δεν το θεωρείς λιγάκι υποκριτικό που τα βιβλία Harry Potter βγαίνουν σε δύο διαφορετικά εξώφυλλα, ένα "για παιδιά" κι ένα "για ενήλικες"; Αφού το περιεχόμενο είναι ολόιδιο!

Καλα αυτό είναι η εντολη της αγορας.Αρχικα ηθελαν να το περοσουν ως παιδικο βιβλιο,και μετα που ειδαν οτι είχαν και ενηλικο κοινο σκεφτηκαν τι να κανουν,και αποφασισαν να βγαλουν και mature εκδοση:hahaha:

Αλλα είναι και θεμα συλλεκτικο,θελουν να τα βγαλουν με 50 διαφορετικα εξωφυλλα(deluxe εκδοσεις κλπ) για να πιασουν τους τρελους και χαζους φανατικους(που στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι και λιγοι).
Αφου ακουσα οτι πουλανε και συλλεκτικα κουτια,για να τα βαλεις μεσα λεει και να τα παραδωσεις μετα απο πολλα χρονια στα εγγονακια σου και στα δισεγγονα ως κειμηλιο.:terror2:(αν και εγω σκεφτομαι να το προτεινω τα βιβλια στα παιδια μου και να τα κρατησω ως ενθυμιο:hahaha:)