Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Περίεργη Δημοσίευση


  • This topic is locked This topic is locked
424 replies to this topic

#391 PiccoloEX

PiccoloEX

    Starting...

  • Members
  • 28 posts

Posted 10 August 2007 - 10:53

Mην επικαλείσαι τα περί "ελευθερίας λόγου" γιατί σ΄αυτή την περίπτωση είναι "logical fallacy" να το κάνεις από τη στιγμή που δεν απαγορεύτηκε, ούτε ζήτησε κανένας να απαγορευτεί το ανέβασμα photomanips. Οπότε χρησιμοποιώντας το επιχείρημα περί ελευθερίας λόγου (αν και θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για λασπολογία) αφού δεν αφαιρέθηκε τίποτα, χρησιμοποιείς το λογικό λάθος γνωστό σαν "straw man".
Επικαλείσαι δηλαδή κάτι που δεν συνέβη και σε ένα πιο "υψηλό" επίπεδο και απαντάς *σαν να* συνέβη, για να απαντήσεις τελικά σε αυτό που συνέβη πραγματικά, δηλαδή οτι μερικοί ενοχλήθηκαν από μερικά photomanips, πράγμα που είχαν κάθε δικαίωμα να κάνουν, imho.

Λες δηλαδή ότι μπορώ να επικαλεστώ το δικαίωμα μου να ποστάρω photomanips μόνο ΑΦΟΥ αφαιρεθούν/απαγορευθούν; Τι νόημα θα είχε αυτό; Νόμιζω ότι πέφτεις σε "logical fallacy"!
Φύσικα και έχει το δικαίωμα ο καθένας να ενοχληθεί από ένα ποστ, αυτό που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να παραπονιέται στο ίδιο το thread, εκτροχιάζοντας το με μια συζήτηση άσχετη με αυτή που ήταν αρχικά. (Αυτό είναι γνωστό ως "thread derailing", "backseat moderating" και "e-penis envy" αν περιγραφεί πρακτικά, κοινωνικά και ψυχολογικά αντίστοιχα.).

(Να σημειώσω εδώ για άλλη μια φορά, πως κάποια photomanips ήταν καλόγουστα και αστεία, και εξυπηρετούσαν ένα σκοπό, imho. Άλλα πάλι δεν ήταν. Η εντύπωση που προκαλεί η χειραψία με τον Μπους είναι διαφορετική από εκείνη με τον Καραμανλή κλπ.)

Πιο αστεία εντύπωση ίσως; Λιγότερο αστεία; Έλα μη με αφήνεις να μαντεύω πες!

Εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω και γω ένα άλλο logical fallacy δηλαδή την "επίκληση στις συνέπειες" για να απαντήσω. Όμως αφού ούτε υπήρξαν συνέπειες (όπως το να θεωρήσει κάποιος πιθανός και άσχετος αναγνώστης αυτού του τόπικ -είτε έχει αθώα μάτια είτε όχι - όλη αυτή τη φάση σαν μια απλή εκδίκηση για προσωπικούς λόγους ανάμεσα σε πιτσιρικάδες), και αφού όπως είπαν τα παιδιά αυτά θα αφαιρεθούν κάποια στιγμή, δεν θα το κάνω. Αυτά για το θέμα-α-α. :P

Ας πούμε κάτι άλλο τώρα, αρκετά "βαρύ" αυτό το ποστ και είμαι και με την τσίμπλα στο μάτι πέντε παρά το πρωί και χωρίς ενδοφλέβια καφεΐνης... :deadga6: ;)


Αν, όπως είπε ο Dante80, όποιος ασχολείται διαβάζει το thread διεξοδικά, θα δει ότι όσοι πόσταραν τα photomanips δεν ξέρουν προσωπικά τον Αυγερινό, απλά διασκεδάζουν με αυτο το θέμα που προέκυψε. Όσοι τον ξέρουν, αντίθετα, το έκαναν γνωστό απο την αρχή και τα post τους ήταν πιο προσωπικά και λιγότερο ειρωνικά απο τα υπόλοιπα. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που θα διαβάσει αυτό εδώ το thread να καταλάβει ότι πρόκειται για προσωπική διαμάχη οποιουδήποτε με οποιονδήποτε. "Logical fallacy" indeed...

#392 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 10 August 2007 - 11:25

Piccolo EX, θα μπορούσα να σου απαντήσω με ένα τεράστιο κατεβατό, αλλά ο καθένας μπορεί να δει ποιος προσπαθεί να κάνει τι, από τα παραπάνω ποστς.
Aν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω ένα λινκ να δεις τι ακριβώς είναι τα "logical fallacies" με ένα PM.
Σεβόμενος το forum αυτό και επειδή όντως το τόπικ πάει να εκτροχιαστεί, σταματώ τη συζήτηση μαζί σου για το θέμα εδώ!

#393 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 11 August 2007 - 00:38

Kazmir
Φυσικά και υπάρχουν άλλα ενδιαφέροντα θέματα μέσα στο φόρουμ! Και πιο πολύ απο αυτό το thread! Με μια ματίτσα μονάχα, το διαπιστώνει κανείς, αφού βρίσκει θέματα, και σημαντικά, και πολύ πιο ευχάριστα και γεμάτα πληροφορίες ΚΑΙ με πολλή συμμετοχή. Σιγά μην είχε τώρα όοολος ο κοσμάκης του φόρουμ, τη σκορδοκαϊλα του Μπρουσαλισμού...
--------------------------------------------------------------------

Για μένα είναι άλλο το θέμα τώρα...
Αφορά την περίπτωση του "κοσκινίσματος" αυτού του thread, ωστε να είναι, ας πούμε, πιο κυριλέ, πιο εμφανίσημο ή πιο "σωστό" ώστε να μη δημιουργήσει σε κανέναν "τρίτο" αφορμές να μεμφεται. Η γνώμη μου έχει ως εξής...

Αυτός εδώ είναι ο μοναδικός χωρος συζήτησης ο οποιος καλύπτει τόσο μεγάλη έκταση. Εννοώ, ότι στα άλλα anime forums συζητιέται σε μικρότερη έκταση. Όμως όλα ξεκίνησαν από εδώ μέσα. Εδώ φιλοξενούνται όλες οι γνώμες. Και το μεγαλύτερο κράξιμο (τι να κάνουμε...αυτό προκάλεσε, το ahoΜπρουσαλοτσουνάμι..) Εδώ μέσα, ΚΑΙ κράξαμε, ΚΑΙ μιλήσαμε λογικά, αλλά ΚΑΙ ανθρώπινα. Πάνω απ όλα ΟΛΟΙ είπαμε τη γνώμη μας! Μέχρι και ο ίδιος ο Μπρούσαλης προσπάθησε να το κάνει
Αλλά δεν εκφραστήκαμε χυδαία. Ούτε τα φωτομοντάζ ήταν χυδαία. Εκφραστήκαμε, μέσω γραπτών posts ή εικόνων με χιούμορ και μέσα στα όρια της σάτιρας (που είναι πάντα πιο αιχμηρή από το χιουμορ). ΚΡΑΞΑΜΕ, γιουχάραμε, αλλά χυδαία τσόλια δεν γίναμε. Γιατί ξέραμε πώς να το αποφύγουμε. Όχι από φόβο, μήπως οι Μπρουσαλικοί μας κατηγορήσουν για εξύβριση. Αλλά για να μη βγούμε εμείς τελικά, κατώτεροι του.
Θα ήθελα, λοιπόν, αυτό το thread ΝΑ ΜΗΝ περάσει από politicaly correct-κόσκινο, ΟΥΤΕ να χρησιμοποιηθεί κάπου επίσημα. Εχουμε πράγματα να παρουσιάσουμε επίσημα (το petition-εκεί να γίνει κοσκίνισμα, το άρθρο του Α.Μ και τα κείμενα καποιοων παιδιών).
Ας μείνει το thread ως ο χώρος-σήμα κατατεθέν του ότι εδώ μέσα υπήρξαν όλες οι γνώμες.
Και ότι το βλέπουν οι Μπρουσαλικοί??? ΜΑΚΑΡΙ να το βλέπουν κάθε μέρα! ΑΥΤΟ θέλουμε να βλέπουν. Ετσι ακριβώς όπως είναι τώρα! Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Ειδικά κάποιοι Μπρουσαλικοί οι οποιοι τον αγαπάνε (και το τονίζω το "τον αγαπάνε", καταλαβαίνοντας όλοι τι εννοώ) μακάρι να μας διαβάζουν, 1000 φορές περισσότερο...

Η γνώμη πχ. του 'tade_nickname" χρήστη που μπορεί να εχει χρησιμοποιήσει εκφραση από Καραγκιόζης έως και Μ@λ@κας, έχει σημασία να υπάρχει ΓΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. Γιατί είναι η γνώμη κάποιου! Καποιου που, αν ήθελε να γινει εντελώς σκατο-χυδαίος, ήξερε πώς να το κάνει! Γιατί αυτός ο κάποιος μπορεί να καταλάβει "αυτά τα Κάποια Πράγματα" που πρεπει να αποφευχθουν (και όχι για φόβους κατηγορίας εξύβρισής, αλλά για άλλους πιο σημαντικούς). Και πιστευω, τα απεφυγε ως τώρα.
Μια μικρή αναδρομή στα ποστς που αφορούσαν την απόπειρα μας να γράψουμε στο pontiki forum αρκεί, έστω για να κάνει κανείς μια μικρή συγκρισούλα και να βγάλει ένα συμπέρασμα...

Αυτό το thread λοιπόν, ας μείνει όπως είναι. Να μας θυμίζει ακριβώς την περιπέτεια που ακολουθήσαμε.

#394 Somnius

Somnius

    -= Carpe Noctem =-

  • Members
  • 85 posts

Posted 11 August 2007 - 08:28

+φωνώ.. έκφρασες ένα πολύ μεγάλο κομάτι σκέψεών μου..!

σε ευχαριστώ

-= Carpe Noctem =-
Posted Image
| Magician.gr | MagicWeb.gr |
Posted Image
Super Mod. @ DsPlanet.gr
Posted Image


#395 RaspK

RaspK

    Anime Newbie

  • Members
  • 45 posts

Posted 11 August 2007 - 18:46

Σημειωτέον, έμαθα από γνωστή (που τον ήξερε κι απ' τα παλιά, παρακαλώ) ότι στο Έθνος έχει μαθευτεί ακριβώς τι παίχτηκε (ΤΑ ΠάΝΤΑ!), κι αυτός είναι και ο λόγος που αφαιρέθηκε η είδηση από τη σχετική σελίδα τους. Απ' όσα έμαθα, συγκεκριμένα, είναι όντως περίπτωση εξαπάτησης με μηδαμινό background research (ας είναι καλά ο πατήρ, κατά πώς φαίνεται).

Όσον αφορά το petition, ναι, εκεί θέλει ένα γερό ξεσκάλισμα. Οι έξυπνοι πού έγραφαν με nicks, ρε παιδιά, ως τί δηλώνουν;!

#396 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 11 August 2007 - 18:58

Μια μικρή αναδρομή στα ποστς που αφορούσαν την απόπειρα μας να γράψουμε στο pontiki forum αρκεί, έστω για να κάνει κανείς μια μικρή συγκρισούλα και να βγάλει ένα συμπέρασμα...


Δε θα διαφωνήσω, Tomodachi. Eιλικρινά. Και γω πιστεύω πως οποιοσδήποτε μπει στο τόπικ αυτό και κάτσει να διαβάσει την όλη ιστορία - όχι να ρίξει *απλά* μια επιδερμική ματιά - θα καταλάβει τι έχει παιχτεί πολύ καλά και δε θα θεωρήσει πως απλά ανέβηκε η θερμοκρασία στο "καφρόμετρο" που συχνά ενυπάρχει στο Ιντερνετ (Ή μάλλον θα το δει κι αυτό, αλλά σίγουρα όχι για το anime.gr αλλά για αλλού). :P

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και σε άλλα φόρα που δεν έχουν άμεση σχέση με ανιμε, και μάλιστα αρκετά σοβαρά πράγμα που αποδεικνύει οτι η υπόθεση αυτή έχει αγγίξει "ευαίσθητες" χορδές σε πολύ κόσμο, είτε anime fans είτε όχι. Αυτό το τελευταίο είναι αποτέλεσμα των πολλών και σωστών κινήσεων που αναφέρεις και συ στο post σου.

#397 RaspK

RaspK

    Anime Newbie

  • Members
  • 45 posts

Posted 13 August 2007 - 17:44

Εγώ θυμήθηκα ξαφνικά μια ίσως πολύ μεγαλύτερη απάτη με παρόμοια βάση...



Ιδού το "official" site του SuperShadow: History of the Jedi Knights and Sith Lords

Το σχετικό άρθρο στη Wookieepedia: SuperShadow - Wookieepedia, the Star Wars Wiki


Κι εδώ μερικά σχόλια επί του θέματος:
About the REAL SuperShadow
Kitta.net - Don’t feed or spank the monkey » SuperShadow or SuperStupid?



Πείτε μου, έχω άδικο; :deadga6:

#398 RaspK

RaspK

    Anime Newbie

  • Members
  • 45 posts

Posted 17 August 2007 - 12:34

Κανένα νέο;

#399 Wofer

Wofer

    Dragon's tear

  • Members
  • 95 posts

Posted 17 August 2007 - 17:36

Γεια σε ολους!Μπορω να ξεσπασω και γω επι του θεματος;

Τοσο καιρο δεν πειρα χαμπαρι το τι εγινε...Τωρα το καταλαβα.Γεια να με ηλεικρινης επειδη ειμαι και λιγο ουφο ωρες ωρες διαβαζα το αρθρο και ενω ηξερα οτι ολα ειναι μπαρουφες με αποροφησε και σαν να χαρηκα προς στιγμην για ενα γεγονος ουτοπια...

τεσπα ειμαι πολυ ενοχλημενος με το ολο θεμα και ειδικα με τους δημοσιογραφους που οτι ακουνε το τυπωνουν ετσι ,και καστανο δεν τρεχει...

εμενα το να παω Ιαπωνια και να γινω μανγκακα ειναι το ονειρο μου και δεν μπορω να δεχτω οτι ενας (να μην το πω καλυτερα) με πεντε βλακιες που σκευτηκε προσπαθησε να εξαπατησει τον κοσμο και να πουλησει, αληθεια τι;;;

αμαν δηλαδη σε αυτην την ελλαδα ολα ειναι μαπα ρε παιδια;;;
αυτοι οι δημοσιογραφοι...τιποτα δεν διασταυρωνουν δηλαδη;;

ειχαν παρει μια φορα συνεντευξη απο την καθυγητρια μου και μολις την ειδα γραφανε ενα σορο μπουρδες...οτι ειναι απο την οσακα και ενα σορο.

μαλιστα εκεινη τη μερα ημασταν και αλλοι καλεσμενοι και μας ειχε πει να φερουμε ολοι ενα λιλιουμ για δορο ετσι επειδη ειναι ευγενικη για να μην ξοδευτουν ολοι, και η δημοσιογραφος εγραψε οτι τα στολισε με την ανθοκομικη τεχνη της "ικεμπανα"

ενω τα πειρε η κορη της τα βαλε σε ενα βαζο και αυτο ηταν ολο.και πολλα αλλα γραψανε ανυποστατα που τα συζητουσα υστερα και γελουσα.
δεν ειναι να τους αντιμετωπιζεις σοβαρα γιατι προκειμενου να πουλησουν και νεκρους αναστενουν...

ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΑΜΙΚΑΖΙ" ΕΙΝΑΙ "ΚΑΜΙ ΚΑΖΕ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;;;

ΚΑΙ ΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΥΓΕΡΙΝΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΑ ΜΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΗΔΙΑΖΩ.ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ...ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΧΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΝΓΚΑΚΑ -ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ-ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΚΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!!

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΑ ΝΕΑ!!
KORE DE OWARI DA!!

#400 thakis

thakis

    Almighty nothing

  • Members
  • 10 posts

Posted 17 August 2007 - 18:06

εμενα το να παω Ιαπωνια και να γινω μανγκακα ειναι το ονειρο μου

Ίδιο όνειρο..

ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΗΔΙΑΖΩ.ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ...

Ίδια εντύπωση..

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΚΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!!

Ίδια ευχή..
Thx,με κάλυψες απόλυτα :nanana:

#401 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 18 August 2007 - 00:48

Raspk
Δεν εχει τίποτα φρέσκο για την ώρα. Είναι και που το yasumiζουμε* και μεις κομματάκι το θέμα. Καλοκαίρι dakara**...:yawn2:

Wofer
Yokoso*** :hi: από το φόρουμ μας.
Καλή επιτυχία, στην προσπάθεια σου να γίνεις mangaka με σπουδές στην Ιαπωνία...
Η ίδια η αληθινή εμπειρία, είναι από μόνη της βραβείο (δεν ξέρω αν με πιάνεις ;-) !

Thakis

ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΗΔΙΑΖΩ.ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ...

Ίδια εντύπωση..


Όπως λέμε, ίδια σκατά...

---------------------------------------------------------------------------

*ξεκούραση
**επειδή
***welcome

#402 Wofer

Wofer

    Dragon's tear

  • Members
  • 95 posts

Posted 18 August 2007 - 01:45

Παιδια ευχαριστω πολυ .Δεν υπαρχει περιπτωση να τα παρατησω...Θα τα καταφερω!Μακαρι thakis να πραγματοποιηθει και σενα το γαματο dream σου και ας τους αλλους να λενε!!Ειναι πολυ γαματο να εχεις ονειρα και στοχους αυτο να το θυμαστε!!!^^
KORE DE OWARI DA!!

#403 aldoresega

aldoresega

    Starting...

  • Members
  • 12 posts

Posted 24 August 2007 - 04:37

ειμαι νεος στο site αλλα μου ειχε πει ενα φιλαρακι για την ολη υποθεση.
Εδω και 4 ωρες διαβαζω ολα τα post...υπέγραψα και την αποκήρυξη του απο το ανθρώπινο είδος!!!!

Τώρα πρέπει να τον βρω για να ζητήσω αποζημείωση για ψυχική/ηθική/εθνική οδύνη που μου προκάλεσε!!!
Αν είμασταν usa θα έπερνα μερικα εκατομμυριάκια!!!

#404 boukaw7

boukaw7

    Anime Fan

  • Members
  • 164 posts

Posted 24 August 2007 - 08:52

Μπράβο σου.

#405 Somnius

Somnius

    -= Carpe Noctem =-

  • Members
  • 85 posts

Posted 24 August 2007 - 08:52

Αν είμασταν us.. ακόμα στα δικαστήρια θα είμασταν.

PERSHHHHHH... με έχεις γράψει κι εσύ.. τελικά τι έγινε..?

-= Carpe Noctem =-
Posted Image
| Magician.gr | MagicWeb.gr |
Posted Image
Super Mod. @ DsPlanet.gr
Posted Image