Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Ergo Proxy

• Please log in to reply
229 replies to this topic

#61 geom_

geom_

Starting...

• Members
  • 25 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 13:09

... >_>

Καλή ιδέα και καλό σχέδιο. Γιατί λοιπόν είναι μέτριο το anime; Ίσως και να είμαι κομματάκι προκατειλημμένος, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σε αυτό το θέμα...

Αυτό που εννοώ φίλε μου είναι ότι το συκγεκριμένο anime είχε την καλύτερη ατμόσφαιρα που έχω δει (πολύ μεγάλη κουβέντα, αλλά ισχύει. Mε highlight της μαεστρίας τους για μένα, την απόλυτη χρήση των 3D.Όσο χρειαζόταν, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. ). Δεν είναι κρίμα να χασμουριέσαι σε 15 από τα 23 επισοδεια? Το άδικο είναι το θέμα, όχι το γεγονός αυτό, καθεαυτό. Γιατί αν η ιδέα περί Proxy ήταν απλά αδιάφορη θα το καταλάβαινα. Αλλά όταν υπάρχει τόση προοπτική, δεν είναι κρίμα να μην σου κόβουν την ανάσα και τα 23 επ/δεια?

Δεν πειράζει ακόμα και αν είσαι προκατειλημένος όλοι έχουμε τα κολληματάκια μας...

#62 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 14:56

Το οτι εσύ χασμουριόσουν δε σημαίνει οτι το άνιμε δεν είναι καλό.

Απλά είναι αργό, και αυτό είναι το ωραίο "πάνω" του.

Αν δεν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος άνιμε ή δε μπορείτε τα αργά/γρήγορα δεν σημαίνει οτι δεν είναι και καλά για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Άλλο να λες "δε μου άρεσε", και άλλο "δεν ήταν καλό", "ήταν μέτριο" κλπ.

Προσπαθείτε να είστε αντικειμενικοί.

HnH5aB0.jpg

#63 geom_

geom_

Starting...

• Members
  • 25 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 15:29

Το οτι εσύ χασμουριόσουν δε σημαίνει οτι το άνιμε δεν είναι καλό.

Απλά είναι αργό, και αυτό είναι το ωραίο "πάνω" του.

Αν δεν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος άνιμε ή δε μπορείτε τα αργά/γρήγορα δεν σημαίνει οτι δεν είναι και καλά για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Άλλο να λες "δε μου άρεσε", και άλλο "δεν ήταν καλό", "ήταν μέτριο" κλπ.

Προσπαθείτε να είστε αντικειμενικοί.

Σε βλέπω λίγο επιθετικό ή μου φαίνεται? Απάντησα στο παληκάρι που κάτι με ρώτησε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Εκείνου του άρεσε, και πολύ απλά το είπε. Απλά ανταλλάζουμε σκέψεις, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε, και αυτό είναι το ωραίο. Αν διαφωνεις με κάτι πες το όμορφα και μην επιβάλλεις απόψεις. Και η προσωπική μου άποψη είναι αυτή που είπα. Δεν διεκδικώ δάφνες απολύτου και αντικειμενικότητας.

#64 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 15:41

Σου φαίνεται. :|
Συνέχεια έτσι γράφω, θα συνηθίσεις. :drink:

Και φυσικά αυτό είναι το νόημα του διαλόγου.
Απλά είπα οτι έχει διαφορά το να λέμε οτι κάτι δεν είναι καλό από το οτι δεν μας αρέσει.
As simple as that.

Εγώ για παράδειγμα βρίσκω το Μetal Gear (άσχετο) βαρετό γκέημ, αλλά δεν έχω πει ποτέ οτι δεν είναι καλό, επειδή είναι.

Με λίγα λόγια, αν έλεγες οτι δεν σου άρεσε για τους λόγους που ανέφερες, δεν θα κάναμε τώρα αυτή τη συζήτηση.

HnH5aB0.jpg

#65 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 23:52

καταπληκτικό anime. τέλειος ηχος (έχει βγει κ σε 5.1 support έκδοση) τέλεια cg (ειδικά στα πρώτα eps) πααααρα πολύ καλο περιβάλλον κ φοβεροί χαρακτήρες. σενάρο κ πρωτότυπο και με νόημα. soundtracks που τα σπάνε (monoral - kiri OP και Radiohead - paranoid android). με μόνο αρνητικό μια πολύ μικρή κοιλιά που κάνει (
Spoiler:
) το κατατάσω σε ένα απο τα αγαπημένα μου anime.

Spoiler:

#66 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 16:46

Δεν ξέρω γιατί αλλά αν και ήταν από τα πρώτα μη shonen anime που είδα με κράτησε απόλυτα σε όλα του τα επεισόδια εκτός από τα δύο πρώτα .Από τα καλύτερα σημεία για εμένα ήταν αυτό που αναφέρει ο zweistein στο πρώτο spoiler οπού η όλη ατμόσφαιρα του anime απογειώθηκε και φυσικά το τέλος
Spoiler:

#67 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2008 - 23:13

Θα είμαι ειλικρινής, είχα απογοητευτεί απο το πρώτο επεισόδιο, μόνο η θελκτική Real ηταν το κίνητρό μου να συνεχίσω. Στο αμέσως επόμενο το anime εκτοξεύθηκε σε δυσθεώρητα ύψη, βοήθησε σαφώς η εξαιρετική δουλειά που έκαναν τα παλικάρια Shinsen-Subs. Φοβερή ατμόσφαιρα που με καθήλωσε μπροστά απο την οθόνη. Απο τα anime που δεν ξεκολάς απο πάνω τους μέχρι να τελειώσουν. Και ενω στο 90 % της διάρκειας έχουμε μια ενδιαφέρουσα μίξη φιλοσοφικών αναζητήσεων και εσωτερικών στοχασμών, άγριων μαχών και ρομαντικών/χαριτωμένων σκηνών και μια ευρεία γκάμα αληθοφανών χαρακτήρων τότε
Spoiler:

#68 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2008 - 06:47

Εχω αναλύσει χιλιάδες φορές σε διάφορα μέρη (fora, site, irc, msn, σκαλιστές πλάκες) το γιατί δεν υπάρχει ίχνος θρησκευτικού περιεχομένου στο E.P. παρά μόνο καθαρόαιμο sci-fi.

ΔΕΝ έχει fantasy στοιχεία όσο κ αν μοιάζει να έχει. Αν θέλεις να στο αναλύσω, ή prive ή σε κάνα msn, μη spoilάρουμε το σύμπαν :P

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#69 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2008 - 19:05

Ήθελα αρκετό καιρό τώρα να γράψω σ'αυτό το thread την γνώμη μου για το Ergo Proxy απλά δεν είχα τον χρόνο. Λεπόν... :

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πραγματικό "διαμάντι" στον χώρο του scifi που είναι τόσο μοναδικό που δεν μοιάζει με τπτ άλλο.
Για μένα προσωπικά είναι το καλύτερο scifi anime μαζί με το Texhnolyze που συνδυάζει τόσο καλά όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που πρέπει να έχει ένας scifi κόσμος. Ούτε σε κανονικές (και καλές κιόλας) ταινίες scifi δε θα βρείτε τέτοιον κόσμο.
Το ambient soundtrack του αγγίζει το "τέλειο", δημιουργώντας μοναδικά κι αξέχαστα συναισθήματα, ο σκοτεινός και "μυστηριακός" κόσμος του, εντυπώνεται πολύ καλά στον εγκέφαλο.

Αρχίζει φοβερά δυναμικά απ'το 1ο επεισόδιο, και κρατάει συνεχώς το ενδιαφέρον του θεατή, συνδυάζοντας γρήγορη και αριστοτεχνική σκηνοθεσία, ικανοποιητική δράση, κρατάει σοβαρό χαρακτήρα σαν σειρά χωρίς να κουράζει, με πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες που αναλύονται αρκετά εις βάθος, ένα σενάριο μυστηριακό που δεν αποκαλύπτεται στον θεατή παρά μόνο αργά αργά απαιτώντας την πλήρης προσοχή του, και μια ατμόσφαιρα μοναδική με ένα gothic-σκοτεινό στυλ-ταιριαστό voice acting για ενίσχυση της ατμόσφαιρας, ένα απίστευτο ambient OST που θυμίζει μεγαλεία Blade runner, ενώ ταυτόχρονα βάζει τον θεατή σε πολλές σκέψεις, μιας και ούτε η πλοκή του δίνεται στο πιάτο, αλλά έχει και αρκετά εύστοχα στοιχεία σκεπτικισμού για την ανθρώπινη φύση και το μέλλον της φυλής μας - οπότε φιλοσοφικές ανησυχίες και αναφορές ξεπηδάνε παντού σ'αυτή τη σειρά. (με άψογες σημειώσεις κιόλας και εύστοχους συμβολισμούς με γνωστούς φιλοσόφους). Tα opening-ending επίσης πολύ εντυπωσιακά με πολύ ωραία κομμάτια.

Αν και κάνει πράγματι μια "μικρή" κοιλιά μετά την μέση της σειράς, σε καμιά περίπτωση δεν χάνει απ'το σύνολο, και ένας κύριος λόγος που κάνει αυτή τη σειρά μοναδική και αριστούργημα στο είδος της, είναι πως αφήνει και αρκετά πράγματα καθαρά στον θεατή για να τα ερμηνεύσει όπως αυτός θέλει κι αυτό της δίνει τρομερό rewatch value.
Spoiler:

για μένα σ'αυτό το σημείο κατάλαβα πως πλέον αυτή η σειρά αλληλοσυμπλήρωνε το "Gits movie" από πολλές απόψεις. Respect.:nod:

Για 23 επεισόδια νομίζω πως καταφέρνει άριστο αποτέλεσμα. Για λάτρεις του scifi ειδικά (και όχι μόνο), το προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς τόσο μελετημένο και σκοτεινό scifi κόσμο που ταυτόχρονα να συνδυάζει τόσα πράγματα (ατμοσφαιρικό ost, ρεαλιστική ανάπτυξη χαρακτήρων, φιλοσοφικές ανησυχίες), δε θα βρείτε σχεδόν πουθενά - ούτε καν σε κανονικές ταινίες, είναι μια "κατηγορία" ταινιών που υπάρχει πλήρη έλλειψη σε καλά έργα.

Τέτοια σειρά είναι "υπεράνω βαθμολογίας" δε νομίζω πως ένας βαθμός θα έλεγε κάτι για τα μηνύματα και τα συναισθήματα που έχει να σου περάσει. Μια δεύτερη προβολή της ίσως απαιτείται, για να πιάσει κανείς τις λεπτομέρειες αλλά για να μπει και σε ακόμη περισσότερες σκέψεις και ανησυχίες.
Καλό κάψιμο σε όποιον δεν την έχει δει.:burningbe3:

Το προτείνω ανεπιφύλακτα από Animeclipse που αν δε κάνω λάθος έχει συνδυασμό μετάφρασης από Ani-kraze και ShS οπότε έχει άψογο αποτέλεσμα χωρίς τρύπες και με τέλειες σημειώσεις για κάθε επεισόδιο. Καταφέρνει να πάρει τα καλά στοιχεία απ'το κάθε ένα απ'τα 2 πάνω groups και έχει και 5.1 ήχο οπότε κορυφή.

/Bow στους βασιλιάδες των σκοτεινών scifi --Ergo Proxy-- και --Texhnolyze-- μακάρι να βγαίναν κι άλλα anime σαν κι αυτά (αλλά δεν).:nod:

Αυτά και χαρά στην υπομονή όσων το διαβάσαν όλο. :)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#70 Daiotakou

Daiotakou

Feel my bite baby

• Members
  • 43 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Αύγουστος 2008 - 20:32

εγώ τώρα την αρχίζω και απο τα λίγα πυ έχω δει είναι μια εκπληκτική σειρά... φοβερή αισθητική και σενάριο. Αν συνεχίσει έτσι μιλαμε για masterpiece. Ανυπομονώ για την συνέχεια!!!:Blissfull:
OH MY GOD !!!!! THEY KILLED KENNY!!!!:cry5::cry5::cry5:

#71 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.433 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2008 - 11:39

Καταπληκτική σειρά!
Είδα την έκδοση της animeclipse που τα έσπαγε και είχε και πολυκάναλο ήχο 5.1 και αξιοποίησα και το ηχοσύστημά μου!
Απίστευτη η τελευταία εικόνα της σειράς όπου
Spoiler:

Επίσης, κάπως ξεκάρφωτο ήταν το επεισόδιο με το τηλεπαιχνίδι αλλά ήταν μία αρκετά ενδιαφέρουσα μάχη μεταξύ των δύο proxies. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιλήφθηκα.
Και πρέπει να ήταν αρκετά επίπονο στο typesetting αυτό το επεισόδιο για την animeclipse, αλλά τους δίνω 1000 μπράβο για την προσπάθειά τους και το αποτέλεσμα!:nod:
Εξαιρετική ανάπτυξη χαρακτήρων και ειδικής μνείας πιστεύω χρίζει το επεισόδιο όπου δεν είχε άνεμο οπότε είχαν ακινητοποιηθεί στη μέση του πουθενά και αντιμετώπιζαν την έλλειψη τροφής και νερού. Κρίσιμη καμπή για την αλλαγή/εξέλιξη του χαρακτήρα της Real.
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#72 Shikamaru

Shikamaru

So Troublesome

• Members
  • 912 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2008 - 12:03

Καταπληκτική σειρά!
Είδα την έκδοση της animeclipse που τα έσπαγε και είχε και πολυκάναλο ήχο 5.1 και αξιοποίησα και το ηχοσύστημά μου!
Απίστευτη η τελευταία εικόνα της σειράς όπου

Spoiler:

Επίσης, κάπως ξεκάρφωτο ήταν το επεισόδιο με το τηλεπαιχνίδι αλλά ήταν μία αρκετά ενδιαφέρουσα μάχη μεταξύ των δύο proxies. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιλήφθηκα.
Και πρέπει να ήταν αρκετά επίπονο στο typesetting αυτό το επεισόδιο για την animeclipse, αλλά τους δίνω 1000 μπράβο για την προσπάθειά τους και το αποτέλεσμα!:nod:
Εξαιρετική ανάπτυξη χαρακτήρων και ειδικής μνείας πιστεύω χρίζει το επεισόδιο όπου δεν είχε άνεμο οπότε είχαν ακινητοποιηθεί στη μέση του πουθενά και αντιμετώπιζαν την έλλειψη τροφής και νερού. Κρίσιμη καμπή για την αλλαγή/εξέλιξη του χαρακτήρα της Real.

τη κατεβασα και'γω τη σειρα απο το animeclipse και οντως τα παλικαρια εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια αφου ακομη προσθεσαν και notes για να μπεις πιο γρηγορα στο νοημα της σειρας

Υ.Σ ορεξη που την εχουν παντως :nod2:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#73 Pindrops

Pindrops

tiny silver hammers

• Members
  • 41 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2008 - 14:10

Αν και έχουν δυό μήνες που το δα, νομίζω πως το επεισόδιο με το τηλεπαιχνίδι δεν έιναι καθόλου ξεκάρφωτο.
Spoiler:

Εμένα είναι από τα αγαπημένα της σειράς. Και ξεκαρδίστηκα στα γέλια
Spoiler:
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα
How do you like my swimming?:chigau:

#74 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2008 - 20:21

Εξαιρετικό ηταν και το επεισόδιο οπου
Spoiler:

#75 shadowsong

shadowsong

Ikimashou >:D !!!

• Members
  • 72 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 18:46

Το τελείωσα κ γω με τη σειρα μ προχθες κ μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις...τοσο για την σκοτεινη ατμοσφαιρα που περιμενα να δω(ο οποιος ηταν κ ο λογος π ηθελα να το δω) οσο και για τους καταπληκτικους χαρακτηρες που σου γνωριζει.Επισης εκτιμησα ιδιαιτερα τους φιλοσοφικους προβληματισμους και τις σκεψεις στις οποιες σε βαζει πραγματα που δεν περιμενα και για αυτο ξαφνιαστηκα.Η ολη ατμοσφαιρα για να μην λεω πολλα ηταν για μενα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.

Για την Pino που εγινε συζητηση παραπανω εχω να πω οπως προαναφερθεικε οτι οντως αν δεν υπηρχε ,η σειρα θα ηταν πραγματι παραπανω καταθλιπτικη και κουραστικη απο οτι θα επρεπε.Τρισχαριτομενη κ παιχνιδιαρα μεχρι το τελος ,τα εβλεπε ολα διασκεδαστικα και ομορφα!!!
Spoiler:

Η Real υπεροχη αν κ λιγο κακομαθημενη...αλλα πριγκιπισσα, οποτε τι να περιμενε κανεις?
:canthelp:

Ο Vince...ενδιαφερον χαρακτηρας
Spoiler:
και μες στην βελτιωση οσο προχωρουσε η σειρα... μολις τελειωσει καποιος την σειρα αξιζει να σκεφτει κ να αναρωτηθει: πως ξεκινησε κ πως κατεληξε αυτο το παιδι....:orly: ... τα εσπαγε...(αν κ καποιοι εχουν αναφερθει σε αυτον ως "φλωρος" στην αρχη "τουμπανο" μετα imo ηταν αρκετα συμπαθητικος κ στην αρχη)

Και για μενα ενα απτα καλυτερα anime.Μαλλον θα ξεκινησω τωρα το Texhnolyze μια που ειπατε οτι ειναι σε παρομοια κατασταση -scifi κ ετσι..

Υ.Γ. :κατι που με χαλασε καπως: το "κενο" στα γεγονοτα που υπηρχε αναμεσα στα eps...:nosey:
Υ.Γ.2 :να ευχαριστησω κ γω τους δημιουργους καθως επισης κ τους παροχους μας εδω...παω να παρω τωρα την δοση μου(αναφερομαι στο op - δεν μπορω να μην το δω ανα μια ωρα BEST ANIME OP EVER!!!:run:)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από shadowsong: 15 Σεπτέμβριος 2008 - 18:53