Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Πάνε τα δάση μας...


  • Please log in to reply
274 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 29 June 2007 - 12:41

Η Πάρνηθα Δεν Υπάρχει Πια

Posted Image



Έχουμε πένθος σήμερα.
Μια απίστευτη καταχνιά έχει καλύψει όλη την Αθήνα. Μόρια στάχτης αιωρούνται παντού και επικάθονται στο έδαφος, σχηματίζοντας ένα μικρό άσπρο στρώμα. Μια έντονη μυρωδιά καμένου έχει απλωθεί σε όλη την πόλη και δυσκολεύει την αναπνοή.


Posted Image


Η Πάρνηθα δεν υπάρχει πια. Η καταστροφή του Δρυμού είναι ολοκληρωτική. Όταν η φωτιά ξεκίνησε προχθές από τα Δερβενοχώρια, οι πυροσβέστες επικεντρώθηκαν στην προστασία των κεντρικών πυλώνων της ΔΕΗ, που φέρνουν το ρεύμα από τη Βόρεια Ελλάδα στην πρωτεύουσα. Τυχόν καταστροφή τους θα άφηνε την Αθήνα χωρίς ρεύμα για μέρες και οι απώλειες σε ανθρώπους θα ήταν τρομακτικές. Έτσι όμως δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά, η οποία πέρασε μέσα στο Δρυμό.

Posted Image


Τα υπόλοιπα ανήκουν στην Ιστορία. Η φωτιά γρήγορα κατέκαψε όλο το πίσω μέρος του βουνού (τα δάση του οποίου ήταν δεκαπλάσια από αυτά που βλέπαμε από μπροστά) και μέσα σε ελάχιστο χρόνο πέρασε στα ανώτερα ελατοδάση, που καίγονται σαν σπίρτο, και έφτασε στην κορυφή. Τη χθεσινοβραδυνή εικόνα ενός πύρινου μετώπου από άκρη σε άκρη στην κορυφογραμμή δε θα μπορέσω να την ξεχάσω ποτέ. Μέχρι τώρα γίνεται μάχη, για να σωθούν τα τελευταία δάση της μπροστινής (από Αθήνα) μεριάς, γεγονός είναι πάντως ότι πλέον δεν έχει μείνει τίποτα.

Posted Image


Δε μπορώ να πιστέψω ότι ένα από τα ομορφότερα μέρη είναι πια παρελθόν. Έχω περπατήσει όλα τα μονοπάτια της Πάρνηθας, έχω κατασκηνώσει άπειρες φορές με φίλους/ες κάτω από τον έναστρο ουρανό της, έχω δει τα ποταμάκια και τα ελάφια της, έχω κάνει εκεί τα πρώτα βήματα, που με οδήγησαν να αγαπήσω το βουνό, την ορειβασία, την αναρρίχηση. Το σίγουρο είναι πως με την Πάρνηθα πέθανε και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, μία απώλεια που δε θα μπορέσω ποτέ να αποκαταστήσω. Έτρεφα βέβαια αυταπάτες, όταν έβλεπα άλλα δάση να καίγονται και έλεγα ότι την Πάρνηθα δε θα την αγγίξουν ποτέ. Δεν είμαι κάποιο παιδί που του πήραν τη μπάλα του (το δάσος μοιράζεται άλλωστε πάντα σε όλους), είμαι απλώς κάποιος που ξέρει το μέγεθος αυτού που καταστράφηκε και το πόσο διαφορετική θα είναι η πόλη της Αθήνας (μικροκλίμα, ατμόσφαιρα, πλημμύρες, κανένα πράσινο κτλ) από εδώ και πέρα.

Posted Image


Την ίδια στιγμή που καταστρέφεται η Πάρνηθα καίγεται και όλη η υπόλοιπη χώρα. 200 εστίες φωτιάς υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα με μεγαλύτερες αυτές του Πηλίου και της Αγιάς. Ελπίζω πάλι στο πανέμορφο Πήλιο η φωτιά να μην έχει

Posted Image

Έχουμε πόλεμο σήμερα.
Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι εμπρηστές και οι καταπατητές; Οι πολιτικοί και οι Αρχές; Ο Μπους; Η γιαγιά μου; Κανείς; Τι μπορεί να κάνει κάποιον να προκαλεί μία τέτοια καταστροφή;

Posted Image


Κάτι τελικά φταίει. Και είναι υποκρισία να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στα ανθρωπάκια που λέγονται εμπρηστές και απλώς εκτελούν διαταγές. Οι κοινωνίες μας γίνονται όλο και πιο ασύμβατες με τη φύση. Ο τελευταίος καύσωνας, στον οποίο οφείλονται πολλές από τις πυρκαγιές που είναι τώρα σε εξέλιξη, είναι ένα φαινόμενο που ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και οφείλεται στην κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον καπιταλισμό. Η ασταμάτητη οικιστική ανάπτυξη, που καταστρέφει τα εναπομείναντα δάση της χώρας, προέρχεται από ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής που ενθαρρύνει αυτό το σύστημα, ένα τρόπο ζωής εχθρικό προς τη φύση και τον άνθρωπο.

Posted Image
Posted Image


Η ευθύνη λοιπόν για το κάψιμο των δασών είναι συλλογική και έχει ως αιτία το σύστημα. Ανήκει πρώτα στις τοπικές κοινωνίες που δεν περιφρούρησαν τον τόπο τους. Και από εκεί μοιράζεται σε όλη την κοινωνία, που παραμένει απαθής. Μπορεί οι άνθρωποι που χτίζουν τις βίλες και τις πισίνες μέσα στα καμένα να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι. Αυτοί όμως είναι απλώς εκφραστές/εκτελεστές μιας νοοτροπίας περί ανάπτυξης και σχέσης του ανθρώπου με τη φύση, που διαπερνά τις ζωές όλων μας. Γι’ αυτό όταν βλέπουμε μια τεράστια βίλα στα καμένα της Πεντέλης λέμε τι μάγκας είναι αυτός που την έχει και πόσο θα θέλαμε να την έχουμε εμείς (έτσι λέει τουλάχιστον η πλειοψηφία του κόσμου).

Posted Image
Posted Image


Για τους «αυθαίρετους» με τις βίλες και τις πισίνες πιστεύω βαθιά ότι θα βοηθούσε να έβαζα μερικές μπόμπες και να τους τα έκαιγα έτσι για παραδειγματισμό. Δεν είναι όμως στη φύση μου η βία και δε νομίζω ότι θα μπορέσω ποτέ να το κάνω. Επίσης, αυτή η ατάκα «απειλούνται και σπίτια» που ακούω συχνά – πυκνά στην τηλεόραση την ώρα που καίγονται δάση με γεμίζει οργή. Προτιμώ να καίγονται σπίτια (ακόμη και το δικό μου) παρά δάση.

Posted Image
Posted Image


Από τους «Σουφλιάδες» πολιτικούς, που αναθεωρούν το Σύνταγμα, αποχαρακτηρίζουν δάση και νομιμοποιούν τα αυθαίρετα, αλλά και από την πολιτική γενικότερα, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Από τις Αρχές που τα «παίρνουν», για να εγκρίνουν τα εγκλήματα των πλουσίων με τις βίλες, που κάνουν δηλαδή καλά τη δουλειά, για την οποία συστάθηκαν, επίσης δε μπορούμε να αναμένουμε κάτι. Η αναστροφή της κατάστασης δεν πρόκειται ποτέ να έρθει από εκεί.
Τους προτείνω πάντως το εξής :
Να περάσουν ένα μέτρο, με το οποίο κάθε οικογένεια που θα αναδασώνει 10 δέντρα τη βδομάδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στον τόπο της να έχει φοροαπαλλαγές ή άλλα τέτοια κίνητρα.
Επίσης, όλα τα σχολεία να κάνουν μια εκδρομούλα στα καμένα, έτσι για να μαθαίνουν τα παιδιά πως είναι ένα καμένο δάσος.

Η αναστροφή της κατάστασης θα έρθει μόνο αν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Η ανάγκη για αυτό γίνεται όλο και πιο επιτακτική.
Και ένα στιχάκι από Μαχαιρίτσα :
Έλα να πάμε στα καμένα, δε μας χωράει πια το σπίτι
Έρχονται δύσκολες ημέρες, μουντζουρωμένες σα δευτέρες
Έρχονται φλόγες απ’ τα δάση και μια φωτιά να μας δικάσει
Μέσα στο πύρινο της χνώτο, από τον έσχατο στον πρώτο


Μαρτυρία ορειβάτη για τη φωτιά



Αναδημοσίευση από blog κολλητού. έχοντας αρκετές κοινές εμπειρίες, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα...:nanana:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 29 June 2007 - 13:02

Γ*&^$έ τα.....ότι χειρότερο.
Posted Image

#3 Blademaster_X

Blademaster_X

    N.ew W.orld

  • Members
  • 294 posts

Posted 29 June 2007 - 13:43

Συμφωνω σε πολλους τομεις με τον ανθρωπο...αυτο που εγινε ηταν ενα μεγαλο πληγμα στον φυσικο πλουτο της Ελλαδας...Δεν εχω λογια, οι εικονες μιλανε απο μονες τους...

#4 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 29 June 2007 - 13:47

αυτο που εγινε ειναι φριχτο...

και διστυχως γινεται εδω και 30 χρονια χωρις να αλλαξει τιποτα προς το καλυτερο. και εμεις εδω στην θεσσαλονικη χασαμε πριν χρονια το δικο μας δασος, και προσφατα το δασος της Κασσανδρας στην Χαλκιδικη..

Πρεπει να επανελθει η θανατικη ποινη για οσους καινε δαση και χτιζουν σε καμμενες εκτασεις.

Και πρεπει να γινει υποχρεωτικη η αναδασωση μερικων δενδρυλιων απο καθε οικογενεια, αλλειως 1000 ευρω προστιμο.

αυτο που φταιει ειναι η ελληνικη νοοτροπια.. απο τους διαφθερμενους πολιτικους και εργολαβους μεχρι τους κουτοπονηρους χωριατες που θελουν να εκμεταλευθουν τα οικοπεδα των παπουδων τους στα δαση...

η φυση παντως θα πει την τελευταια λεξη!!!

:bahhh:
Posted Image

#5 Despic

Despic

    Κουρδιστός Μανταρίνης

  • Members
  • 284 posts

Posted 29 June 2007 - 14:20

Εγω το θεωρω και λιγο αναμενομενο....
Posted Image

#6 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 29 June 2007 - 14:38

Κόκκινος ήλιος, "χιόνι" παντού, μυρουδιά από καμμένο και τα 300 ζώα να προσπαθούν να ορίσουν τι είναι δάσος και τι όχι. :deadga6:
rsrGbGx.gif

#7 DjDragon

DjDragon

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 642 posts

Posted 29 June 2007 - 14:41

Ξέρετε τι θεωρώ εγώ το περιστατικό?

Ότι αυτοί οι εμπρηστές είναι πανίβλακες που όχι μόνο καίνε αλλά ... ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.Και οι μπάτσοι το ίδιο πανίβλακες είναι που αντί να κάθονται να σώσουν τα δάση όλα κάθονται και τεμπελιάζουν στις πεζοπορίες μέσα στις πόλεις μονάχα και αντί να συλλάβουν και να θανατώσουν τους εμπρηστές κάθονται και κάνουν τις αηδίες περί Κ.Ο.Κ. και "του γούστου" τους.

Θα προτιμούσα να μην με ενδιέφερε η σκέψη τους και να γουστάρω να τους σκοτώσω τέτοιους ανθρώπους και ας με συλλάβουν.Θα λέω όπως ο Kira "κάποιος έπρεπε να το κάνει...".

Αν τα μάθατε ήδη...χτες είπαν στην τηλεόραση ότι καιγόταν το δάσος από ένα χωριό έξω από την Λάρισα.

Μακάρι οι κάτοικοι να τους πιάσουν και να τους σκοτώσουν πρότου καταστραφεί το φυσικό μας οξυγόνο.

Οπότε αμά καεί σχεδόν όλη η Ελλάδα, τότε πες αντίο στην ομορφιά και στα κορίτσια από το εξωτερικό(χειρότερα, να μην έρθουν και οι γιαπωνέζες που θέλουμε όλοι οι άντρες) και πάνω από όλα αντίο δροσιά και διασκέδαση.
My Chain : "Dragon Chain" ---> THIS CHAIN HAS BEEN STARTED !!!ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!:D

Posted ImageDon't get near of me!I'm a shark!

#8 Κagouras

Κagouras

    monkey d. loufas

  • Members
  • 205 posts

Posted 29 June 2007 - 14:48

το θεμα δεν ειναι να βρεθουν οι εμπρηστες.το θεμα ειναι να βρεθουν και να ποιαστουν αυτοι που εβαλαν τους εμπρηστες να το κανουν.καλα καηκε ολη η παρνηθα και γλυτωσε το καζινο?
Posted Image
Πρωιν kakashi_sensei

#9 DjDragon

DjDragon

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 642 posts

Posted 29 June 2007 - 14:55

το θεμα δεν ειναι να βρεθουν οι εμπρηστες.το θεμα ειναι να βρεθουν και να ποιαστουν αυτοι που εβαλαν τους εμπρηστες να το κανουν.καλα καηκε ολη η παρνηθα και γλυτωσε το καζινο?


Αυτό πεστο στους κωλόμπατσους που κράταγαν τους εθελόντες που ήθελαν να σώσουν το δάσος και αντί να πιάσουν τους εμπρηστές έπιασαν και κράτησαν λάθος ανθρώπους.Αυτο είναι άλλη μία απόδειξη ηλιθιότητας από τους μπάτσους.

Εύχομαι να κατεβεί Ο Θεός(και τολμώ να το πω...) να σκοτώσει, λες και βλέπει δαίμονες, τους εμπρηστές και να κάνει τους μπάτσους να μας βοηθήσουν να σώσουμε την Ελλάδα σε ότι απέμεινε.(Πράγμα που πολύ φοβάμαι δεν θα γίνει ποτέ σε καμία γενιά από τώρα...)
My Chain : "Dragon Chain" ---> THIS CHAIN HAS BEEN STARTED !!!ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!:D

Posted ImageDon't get near of me!I'm a shark!

#10 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 29 June 2007 - 16:43

Βρε Δρακε, για λυσε μου λιγο μια απορια που με τρωει εδω και καιρο..

Ετσι απο περιεργια, τι μεσο ορο εβγαζες στην εκθεση στο λυκειο?

τα λες πολυ ωραια, φτου μη σε ματιασω!!! :wis::wis:
Posted Image

#11 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 posts

Posted 29 June 2007 - 16:44

Πέτρα να μη στεριώσει εκει πάνω. Κι όποιος σε βίλα παέι να μπεί, να πέσει του επάνω.

Μας έχει επηρεάσει πολύ η κρήτη...
Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#12 DjDragon

DjDragon

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 642 posts

Posted 29 June 2007 - 17:14

Βρε Δρακε, για λυσε μου λιγο μια απορια που με τρωει εδω και καιρο..

Ετσι απο περιεργια, τι μεσο ορο εβγαζες στην εκθεση στο λυκειο?

τα λες πολυ ωραια, φτου μη σε ματιασω!!! :wis::wis:


Αν θυμάμαι καλά 15 γενικό έβγαλα στην έκθεση.

Παλιά στο γυμνάσιο έβγαλα 18.Και πιο παλιά στο Δημοτικό έβγαλα όλα τα μαθήματα 10.
My Chain : "Dragon Chain" ---> THIS CHAIN HAS BEEN STARTED !!!ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!:D

Posted ImageDon't get near of me!I'm a shark!

#13 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 posts

Posted 29 June 2007 - 17:19

Και μετά απορούμε για το εκπαιδευτικό σύστημα και για τα greeklish. Ιreland w8 for me.
Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#14 DjDragon

DjDragon

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 642 posts

Posted 29 June 2007 - 17:28

:rofl:

Μήπως επειδή τον τελευταίο καιρό κάνουν του γούστου τους ?Μην απορείς...Γιατί έτσι κι αλλιώς είτε μικρά παιδιά είτε μεγάλοι γνωρίζουν τις ίδιες σημασίες και μαθαίνουν μέχρις και νέες λέξεις ακόμα και βρισίες...Γιαυτο μην νομίζετε ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην βρίζει ποτέ.Όλοι το ίδιο είμαστε χαρακτηριστικά.Μπορεί να είμαι καστανόξανθος αλλά όχι και βλάκας.
My Chain : "Dragon Chain" ---> THIS CHAIN HAS BEEN STARTED !!!ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!:D

Posted ImageDon't get near of me!I'm a shark!

#15 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 June 2007 - 18:20

καλά, τόσα καιρο πως την προστατευαν και τωρα ξαφνικα επιασε ανεξελεγκτη πυρκαγια, οπως και περυσι, και καηκαν τοσα δαση. Τοσα χρονια κανεις δεν μεριμνησε για πυροπροστασια;

αλλά δεν ειμαστε οι μονοι. Στην Ισπανια και στην Πορτογαλια πανω κατω τα ιδια ισχυουν. Τουλαχιστον αυτοι κανουν κατι παραπανω απο εμας

http://www.guardian.co.uk/spain/article/0,2763,1558879,00.html

διαβαστε και αυτα τα ενδιαφεροντα αρθρα. Αν παρατας τα δαση στην τυχη τους εχοντας και ελλειπες προσωπικό, μην περιμενεις να σωθουν ευκολα. Οσο για τα δαση, τα ξαναλεμε σε 30 χρονια. Οι πυρκαγιες δειχνουν πως η κατασταση οσον αφορα την φροντιδα των δασων χειροτερεψε. Να ναι καλα οι "τεχνοκρατες".


http://www.fao.org/docrep/x1880e/x1880e07.htm

http://www.panda.org/about_wwf/what_we_do/forests/news/index.cfm?uNewsID=14477