Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Αινίγματα!!!!

• Please log in to reply
758 replies to this topic

#466 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 25 September 2008 - 15:03

Οι Kage και Anelis βρηκαν τα δυο και ο Magnus_Richmoore αποτελειωσε τα υπολοιπα :thumbup:

Συνολικα οι απαντησεις :
Spoiler:

Posted Image

#467 Magnus_Richmoore

Magnus_Richmoore

ギリシャの富豪の

• Members
  • 126 posts

Posted 02 October 2008 - 02:16

Ας δόσω το έναυσμα για λίγη μαθηματική σκέψη παραπάνω.:knock-knock:
Έχουμε ένα τετράγωνο 4x4 με τους αριθμούς απο το 1 ως το 16 στο κενά του.
(Δίνεται ένας 4x4 πίνακας Α με διαδοχικές τιμές Σx+1, όπου x=0,1,...,15)
i
Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός τετραγώνου (ή πίνακα) 4Χ4 με όλες τις γραμμές να έχουν το ίδιο άθροισμα.
ii
Spoiler:

iii
Spoiler:

Περισσότερη βοήθεια as we go αν φυσικά υπάρχουν αρκετοί καμένοι να το δοκιμάσουν(απο μόνοι τους).
Hint:
Spoiler:

:burningbe3:
(απαντήσεις σε spoiler)
Posted Image
You cannot travel the path until you have become the path itself

#468 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 03 October 2008 - 14:57

Μην δίνεις τόση βοήθεια, λύση υπάρχει για τα καμπέρια :P
rsrGbGx.gif

#469 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 03 October 2008 - 14:59

OXIIIIIII !!!!!!
δεν πρόλαβα να το γράψω :if:

Edit : που πήγε η λύση του Hazuki :erk:

Edited by Haku4ever, 03 October 2008 - 15:08.

Posted Image

#470 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 05 October 2008 - 14:16

Την έσβησα μαν γιατί την βρήκα σε site, not fair :P
rsrGbGx.gif

#471 Magnus_Richmoore

Magnus_Richmoore

ギリシャの富豪の

• Members
  • 126 posts

Posted 05 October 2008 - 18:55

Ναι αποτι ειδα κι εώ υπάρχουν πολλά site με μαγικά τετράγωνα :P
ο τύπος που πρέπει να ισχύει για όλα τα παραπάνω είναι αυτός για να μην τον ψάχνεται κιόλας
Ν(1+ Ντετράγωνο)/2
Posted Image

#472 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 07 October 2008 - 21:06

Ναι αποτι ειδα κι εώ υπάρχουν πολλά site με μαγικά τετράγωνα :P
ο τύπος που πρέπει να ισχύει για όλα τα παραπάνω είναι αυτός για να μην τον ψάχνεται κιόλας
Ν(1+ Ντετράγωνο)/2

τώρα αυτό με μπέρδεψε λίγο , δέν ξέρω αν είναι η λύση που θέλεις ... δες την και πες μου :erk:
Spoiler:

Posted Image

#473 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 08 October 2008 - 19:18

Έχουμε μια δεξαμενή διαστάσεων 2,4m,2,2m και 3m που περιέχει 11.250 λίτρα νερού. Έχουμε στη διάθεσή μας πορώδεις τσιμεντόλιθους σχήματος ορθογωνίου παραλληλεπιπέου διαστάσεων 0,2m 0,3m και 0,06m . Πόσοι τέτοι πορώδεις τσιμεντόλιθοι μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στη δεξαμενή ώστε το νερό να την καλύψει πλήρως , όταν γνωρίζουμε ότι ένας τέτοιος τσιμεντόλιθος απορροφά όγκο ίσο με το 1/17 του όγκου του λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι δεν γίνεται διαστολή των τσιμεντόλιθων αυτών όταν απορροφήσουν νερό στούς πόρους τους .

Edited by Haku4ever, 09 October 2008 - 14:16.

Posted Image

#474 Magnus_Richmoore

Magnus_Richmoore

ギリシャの富豪の

• Members
  • 126 posts

Posted 08 October 2008 - 23:27

Sorry αλλά απο τα νεύρα μου έσπασα το mouse μου (πριν λίγο καιρό γιαυτό και δεν ποστάρω) και τώρα είναι σαν να γύρισα στην παλαιολιθική εποχή μόνο με πληκτρολόγιο ( TAB FTW ) και δεν ξέρω να κάνω quote με πληκτρολόγιο (και ούτε χρειάζομαι κάποιον απο κάτω να μου πεί πως γίνεται.)
Ναι δεν είναι λάθος και μάλιστα είναι σχεδόν σαν να ανακατεύτηκε απλά το τέλειο 4Χ4 μαγικό τετράγωνο του αποίου η ουσιαστική λύση για να είναι πραγματικά τέλειο είναι :
Απο αυτό

1- 2- 3- 4
5- 6- 7- 8
9- 10-11-12
13-14-15-16

Αντιστρέφουμε τις δύο διαγώνιους(1,6,11,16) και (4,7,10,13)
Πράγμα το οποίο έκανες και εσύ 100% απλά έγιναν ίσως και κάποιοι παραπάνω στοιχειώδεις αλλαγές γραμμών με τις οποίες έχασες το σωστό άθροισμα στις διαγώνιους(λογικό).
Δηλαδή για να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις θα έχει την μορφή

16- 2- 3- 13
5- 11- 10- 8
9- 7- 6- 12
4- 14- 15- 1

και ίσως κάποιες παραλλαγές του παραπάνω.
Αρκεί και τα i,ii,iii να ισχύουν δλδ σε όλα να έχουμε άθροισμα 34

Edited by Magnus_Richmoore, 08 October 2008 - 23:36.

Posted Image

#475 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 08 October 2008 - 23:57

Έχουμε μια δεξαμενή διαστάσεων 2,4m,2,2m και 3m που περιέχει 11.250 λίτρα νερού. Έχουμε στη διάθεσή μας πορώδεις τσιμεντόλιθους σχήματος ορθογωνίου παραλληλεπιπέου διαστάσεων 0,2m 0,2m και 0,06m . Πόσοι τέτοι πορώδεις τσιμεντόλιθοι μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στη δεξαμενή ώστε το νερό να την καλύψει πλήρως , όταν γνωρίζουμε ότι ένας τέτοιος τσιμεντόλιθος απορροφά όγκο ίσο με το 1/17 του όγκου του λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι δεν γίνεται διαστολή των τσιμεντόλιθων αυτών όταν απορροφήσουν νερό στούς πόρους τους .

διορθωσε το λαθος μ επειδη δε μου βγαινει
Spoiler:

Edited by AndroGhost, 09 October 2008 - 17:44.

Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#476 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 09 October 2008 - 14:25

Spoiler:

To λάθος είναι δικό μου , δές τις διαστάσεις απο τον τσιμεντόλιθο ,τις διόρθωσα ( το ξέρω οτι είμαι απαράδεκτος, παρακαλώ συγχωρέστε με :emptyonexg1:)

Η λογική είναι η σωστή ( νομιζω) , θα σε παρακαλούσα όμως να να την βάλεις σε spoiler tag
Posted Image

#477 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 09 October 2008 - 17:49

well, to εβαλα σε spoiler tag αλλα κ παλι δε μου βγαινει
οι υπολογισμοι μετα τη διορθωση σου:
Spoiler:

Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#478 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 09 October 2008 - 17:58

αμα το "χ" είναι ο αριθμός απο τα τούβλα , τότε ποιο είναι το πρόβλημα ? πρέπει να βγάλεις πόσα χωράνε ...
Posted Image

#479 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 09 October 2008 - 18:18

βασικα πρεπει να βγαλω τον αριθμο των τουβλων που πρεπει να βαλω στη δεξαμενη
Spoiler:

Edited by AndroGhost, 09 October 2008 - 18:58.

#480 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 09 October 2008 - 18:24

Spoiler:

βάλε την απάντηση σε spoiler tag παρακαλώ ( το ξέρω οτι είμαι σπαστικός :laugh:)
Posted Image