Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Seirei no Moribito - Guardian of the Sacred Spirit


  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#121 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 01 February 2011 - 20:19

Το είδα και αυτό.

Καταρχάς να πω ότι είναι ένα από τα ανιμέ που με απωθούσαν για κάπου 2 χρόνια, αφού δεν μου άρεσε το σκίτσο του όπως το είχα δει σε κάποια screenshots και πίστευα ότι η σειρά θα με έκανε να βαρεθώ. Μέγιστο λάθος και πραγματικά μετανιώνω πικρά που δεν του έδωσα μια ευκαιρία νωρίτερα.

Για εμένα η σειρά ούτε κοιλιά έκανε σε οποιοδήποτε σημείο, και σκίτο υπέροχο είχε, και το εισαγωγικό τραγούδι τα έσπαγε (από τις λίγες φορές που δεν μπορούσα με τίποτα να δώ το επεισόδιο αν δεν άκουγα το τραγούδι στην εισαγωγή), όλοι μα όλοι οι χαρακτήρες ήταν συμπαθέστατοι ή τουλάχιστον είχαν ενδιαφέρον, είδαμε μια δυνατή και ρεαλιστική ηρωίδα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; 10/10, πέντε αστέρια, και μέσα στα αγαπημένα μου και αυτό.

Posted Image

#122 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 01 February 2011 - 23:55

Πέρα από το σκίτσο, το animation στις σκηνές μάχης είναι κορυφαίο για σειρά. Ανάλογης ποιότητας animation έχω συναντήσει μόνο σε ταινίες(sword of the stranger για παράδειγμα).

#123 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 26 April 2011 - 00:31

Σήμερα τελείωσα αυτή τη σειρά και μπορώ να πω ότι είναι ένα μικρό διαμάντι. Στα περισσότερα σημεία με έχουν καλύψει οι προηγούμενες αναρτήσεις. Οι χαρακτήρες της σειράς είναι υπέροχα δοσμένοι, συμπαθείς, ολοκληρωμένοι, ενδιαφέροντες, ανθρώπινοι. Chagum, Balsa, Tamda τους συμπάθησα όσο δεν πάει για fictional chars:if:. Αν και δε συνηθίζω να ξαναβλέπω σειρές απ' την αρχή, μπορώ να πω ότι άνετα θα ξαναέβλεπα τη συγκεκριμένη...

#124 Astrinos

Astrinos

    /人 ◕ ‿‿ ◕人\

  • Members
  • 201 posts

Posted 26 April 2011 - 00:39

Αν και δε συνηθίζω να ξαναβλέπω σειρές απ' την αρχή, μπορώ να πω ότι άνετα θα ξαναέβλεπα τη συγκεκριμένη...

Το ίδιο ακριβώς είπα κι εγώ μόλις τελείωσα τη συγκεκριμένη σειρά, (χαίρομαι που ήταν μία απ' της πρώτες σειρές που είδα όταν 'μπήκα' στον κόσμο των άνιμε.. ) όπως και να 'χει είναι ένα δημιούργημα.... :kawaii:

Posted Image


#125 Xeiji

Xeiji

    ohayoooo

  • Members
  • 60 posts

Posted 26 April 2011 - 13:30

Τελειο τελειο τελειο! Το καταευχαριστηθηκα αυτο το ανιμε, οι σκηνες που πολεμουσαν ηταν κορυφαιες! Ευχαριστω που μου το συστησε η Ιριστελλα, και ναι θα το ξαναεβλεπα με πολυ ευχαριστηση!
otan oi aetoi petoun psila, i koutsoulia ponaei.

#126 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 12 July 2011 - 20:57

Το είδα και αυτό.

Καταρχάς να πω ότι είναι ένα από τα ανιμέ που με απωθούσαν για κάπου 2 χρόνια, αφού δεν μου άρεσε το σκίτσο του όπως το είχα δει σε κάποια screenshots και πίστευα ότι η σειρά θα με έκανε να βαρεθώ. Μέγιστο λάθος

Αυτό ακριβώς έπαθα και εγώ!
Με απωθούσε το σχέδιο και η σοβαροφάνεια, και δεν ήξερα αν είναι action (που δε μου αρέσουν) ή historical (που στην πλειοψηφία τους τα βαριέμαι.)
Ευτυχώς δεν είναι τίποτα από τα 2 και έχει και υπέροχο σχέδιο!

Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, είμαι στη μέση (12ο επεισόδιο) οπότε δεν θα γράψω γενικές εντυπώσεις, αν και μέχρι στιγμής μου αρέσει και το έχω στο 9/10.

Έχω όμως 2 απορίες που με ενοχλούν. Είναι νομίζω μέχρι το επεισόδιο 8 αλλά επειδή μπορεί να κάνω λάθος μην το ανοίξετε αν δεν έχετε φτάσει στο 12.

Spoiler: 12

Πάω να δω και τα υπόλοιπα! :joyful:

Posted Image


#127 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 July 2011 - 21:16

Επειδή το έχω δει πολύ καιρό τώρα την πρώτη απορία δεν την θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι ήταν η δεύτερη...

Spoiler: έως το 12


#128 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 12 July 2011 - 21:30

Whaaa--?
Spoiler:

Posted Image


#129 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 12 July 2011 - 22:14

Για το πρώτο:

Spoiler:

15fkk04.jpg


#130 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 12 July 2011 - 23:15

Anelis, για το 2ο που ρωτησες, νομίζω ότι το εξηγει σε καποιο σημείο αυτο που σου είπε η Iristella. Δε θυμαμαι καθολου λεπτομερειες πια, αλλα σ' αυτο κι εγώ είχα κολλήσει και επειδή ασυμφωνίες στο σεναριο με ενοχλουν γενικα, για να το ξεπερασω ετσι ευκολα (9/10 δίνω στη σειρα) τελικα πρεπει να το εξηγησε καπως. Καλα ειδικά το 1ο δεν το θυμαμαι σαν γεγονος καθόλου μιλαμε.:D

Posted Image

Posted Image


#131 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 13 July 2011 - 08:46

Την spoilarate την κοπέλα ενώ απ'όσο θυμάμαι η 2η απορία της λύνεται σε αργότερο επεισόδιο ούτως ή άλλως...τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος...
Επίσης
Spoiler:

Το 1ο το απάντησε η Maya-chan.

@Anelis νομίζω στο είχα πει πως μονάχα action σειρά μην περιμένεις... Moribito is more of an adventure/slice of life anime.

Edited by Radagast, 13 July 2011 - 13:40.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#132 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 July 2011 - 12:33

Βασικά η Maya chan δεν απάντησε κάτι που να μην είχα καταλάβει. Απλά θεωρώ πρόχειρο τον τρόπο που το έδειξαν.
Spoiler:


Όσο για το 2ο, είμαι στο 15 και ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Αν δεν έχω πάρει απάντηση μέχρι το τέλος της σειράς, θα ξανατσεκάρω τα παλιά επεισόδια μπας και βγάλω άκρη.

Posted Image


#133 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 13 July 2011 - 13:49

To ότι (ευτυχώς) υπάρχουν και μερικές φορές σημεία σε (ελάχιστες) σειρές, που αφήνουν και λίγο τον θεατή να σκεφτεί λιγάκι παραπάνω για να βγάλει κάποια λογικά συμπεράσματα, εγώ μονάχα ως θετικό μπορώ να το δω και πείτε μου ότι θέλετε...

Btw Anelis μην περιμένεις να πάρεις 100% details στα πάντα, όταν μιλάμε για subtle μεταφορά νουβέλας. Όλα σκόπιμα είναι, και για μένα για το εν λόγω τουλάχιστον medium, η συγκεκριμένη σειρά ξεπερνάει τον εαυτό της.

Το πρώτο βιβλίο αν και αξιόλογο, δεν κατάφερε προσωπικά να μου περάσει το ίδιο καλά κάποια συναισθήματα που αμβλύνονται χάρη στον άριστο οπτικοακουστικό τομέα που είχαμε εδώ αλλά και το εξαιρετικό voice acting/directing.
Το 2ο πάντως βιβλίο το καταευχαριστήθηκα. :)
Μακάρι να γινόταν και αυτό σε anime. :(

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#134 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 13 July 2011 - 14:34

Ειναι ακριβώς όπως τα λέει ο Radagast.
Στη συγκεκριμένη σειρά σίγουρα θα δεις αρκετές ανακρήβιες και ασήμαντα "plot holes", οπότε καλύτερα να μην κοιτάς τα πράγματα με απόλυτη λεπτομέρια και λογική.
Εξαλλου το σενάριο δεν πιστεύω πως είναι το δυνατότερο χαρτί της σειράς.

Κι εγώ μπερδεύτηκα στη σκηνή με τους σκλάβους, και αναγκάστηκα να το γυρίσω αρκετές φορές πίσω για να βγάλω κι εγω το ίδιο συμπερασμα.
Τουλάχιστον χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που μπερδεύτηκα, γιατι σε κάποιες φάσεις μπορω να πω πως ένιωθα λίγο βλάκας οταν δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε.

Spoiler: έως το 12

Spoiler:


Αnelis, καθώς το plot στην πορεία γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο, καλύτερα να μη δώσεις ιδιαιτερη βάση σε κάθε τι που βλέπεις, γιατί συνήθως τα περισσότερα πράγματα αργούν να αποκαλυφθούν.
Υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που δεν έχω καταλάβει, αλλα δεν είναι μέγιστης σημασίας, καθώς αυτό που μένει στο θεατή περισσότερο αφού δει τη σειρά ειναι κυρίως η ατμόσφαιρα, και όχι η υποθεση.Οποτε just enjoy it that way.

O6rrvsU.jpg


#135 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 July 2011 - 15:35

Στη συγκεκριμένη σειρά σίγουρα θα δεις αρκετές ανακρήβιες και ασήμαντα "plot holes", οπότε καλύτερα να μην κοιτάς τα πράγματα με απόλυτη λεπτομέρια και λογική.
..........
Αnelis, καθώς το plot στην πορεία γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο, καλύτερα να μη δώσεις ιδιαιτερη βάση σε κάθε τι που βλέπεις,

Αν ήταν να βλέπω μόνο τα καλά σε κάθε σειρά τότε θα μου άρεσαν τα πάντα ανεξαιρέτως. :P
Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι λειτουργώ, και δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις για να με εξαναγκάσω να μου αρέσει κάτι περισσότερο.

Radagast η συγκεκριμένη σειρά αφήνει το θεατή να σκεφτεί μόνος του σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Δεν ανέφερα κάθε ανάλογη σκηνή, μόνο τη συγκεκριμένη γιατί πιστεύω ότι δεν το έκαναν σωστά. Αν μη τι άλλο αν ήθελα σειρά που μου τα φέρνει όλα στο πιάτο, δε θα έβλεπα τις σειρές που βλέπω.
Ακόμα και αν είναι πολύ καλή και έξυπνη σειρά δεν πρόκειται ούτε να την θεοποιήσω, ούτε να κλείσω τα μάτια σε τυχόν ψεγάδια της. Προτιμώ να την κρίνω με τα μάτια ανοιχτά και στα καλά και στα κακά της.

~Πάντως so far δεν με έχει ενοχλήσει κάτι άλλο. Ελπίζω σε decent ending.

Posted Image