Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Seirei no Moribito - Guardian of the Sacred Spirit
Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2008 - 03:24
Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2008 - 16:28
Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2008 - 03:59
Γκούχου Γκούχου....
Μα έτσι είναι, οι επόμενες νουβέλες είναι στο λινκ
The Scrumptious Anime Blog | Of Guardians and Travellers: the Moribito Series
Μα ναι το ξέρω, μάλλον το 'σαν' μάλλον έπρεπε να λείπει από το post μου. What I wanted to say είναι ότι έτσι όπως (δεν) τελείωσε, με έκανε να θέλω πολύ να μάθω τη συνέχεια και να δω κιάλλο.
Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 15:41
Τα περισσότερα τα έχετε ήδη πει. Όλα εξαιρετικά και ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό.
Κατά την γνώμη μου το σενάριο κινήθηκε σε απλοϊκό επίπεδο. Περίμενα και εγώ κάτι σε ανατροπή για να ανάψει λίγο ο εγκέφαλος.
Παρόλα αυτά μου άρεσαν ακόμα και τα πιο "βαρετά" σημεία της σειράς.
Πολύ ωραίοι χαρακτήρες, ανθρώπινες ιστορίες και μια αφηγηματική σκηνοθεσία που δείχνει ότι η σειρά αποτελεί animated βιβλίο.
Μου την έσπασε το ότι τελείωσε. Το τέλος ήταν όπως θα έπρεπε αλλά το γεγονός ότι τελείωσε με μια "to be continued" χροιά με τσάκισε. Πρέπει να ανιμοποιηθούν και τα υπόλοιπα βιβλία κάποια στιγμή (σύντομα).
Μια εξαιρετική αν και κάπως αργή fantasy σειρά. Must see ανάλογα με τα γούστα.
PS: Είχα μια ελπίδα ότι το δεύτερο βιβλίο θα έβγαινε φέτος στα αγγλικά αλλά μάλλον η ημερ/νια του amazon για Μάιο 09 είναι σωστή. Υπομονή λοιπόν
PS2: Εννοείται πως το επεισόδιο 8 με τον σιδηρουργό είναι από τα αγαπημένα μου.
Καταχωρήθηκε 19 Δεκέμβριος 2008 - 23:25
Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2008 - 00:01
Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2008 - 13:28
26 επεισόδια για ιστορία που έπιανε το πολύ τρεία. Πλοκή χελώνα. Ανατροπές, καμία. Εξέληξη σεναρίο, ψεύτικη σαν σε παραμύθι.
Ωραία γραφικούλια, μουσική, χαρακτήρες αλλά χωρίς γρήγορη πλοκή ή καλό σενάριο δε με κρατήσανε.
Οι χαρακτήρες ήταν ολοφάνερα αρχέτυπα. Σε σημείο που αδιαφορούσα για αυτούς.
Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2008 - 14:41
Τρεις φορές πήγα να το δω, τρεις φορές το παράτησα στα τρεία επεισόδια.
26 επεισόδια για ιστορία που έπιανε το πολύ τρεία. Πλοκή χελώνα. Ανατροπές, καμία. Εξέληξη σεναρίο, ψεύτικη σαν σε παραμύθι.
Ωραία γραφικούλια, μουσική, χαρακτήρες αλλά χωρίς γρήγορη πλοκή ή καλό σενάριο δε με κρατήσανε.
I couldn't DISagree more....
Ότι ακολουθεί είναι προσωπική και μόνο άποψη. (Δεν έχω διαβάσει manga/αν υπάρχει)
Καταρχάς κρύβεται μεγάλο background με star diviners και shamans το οποίο λείπει από το anime για να κάνει αυτόν που το παρακολουθεί να καταλάβει τι γίνεται. Επίσης κρύβεται πολύ ιστορία σε σχέση με το "αυγό" η οποία πάλι χρειάζεται για τον ίδιο λόγο, οι πλάκες και πάει λέγοντας. Και μπορεί να μου πεις ότι δεν τα χρειάζεται αυτά η πλοκή. Απλά θες να δεις την ιστορία της Balsa και του πρίγκηπα. Ok, αλλά π.χ. κατάλαβες τι γίνεται στο Karas από το 1ο ep?
Και μου λες 3 eps? Δεν σφάξανε....
Πλοκή χελώνα? Εμένα μια χαρά μου φάνηκε. Υπάρχουν βέβαια σημεία που ίσως να το αργούν λίγο αλλά ακόμα καλύτερα.Καταλαβαίνεις βαθύτερα τους χαρακτήρες και κυρίως δεν γίνεται βαρετό. Στα 3 πρώτα eps πάντως δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.
Ανατροπές? Ίσως να μην έχει πολλές, ίσως να μην έχει και καμία, αλλά εφώσον η εξέλιξη της ιστορίας ήταν άριστη δεν με ενδιαφέρει καθόλου.
Εξέλιξη σαν παραμύθι...? Δεν νομίζω,αλλά....Well, fantasy anime βλέπεις, όχι Λάμψη...
Τα γραφικά επίσης πολύ ωραία και η μουσική το ίδιο. Το σενάριο πάλι ήταν άψογο, και η πολύ γρήγορη πλοκή δεν είναι κάτι που ζητάω σε ένα anime.
Τώρα όσων αφορά τους χαρακτήρες, είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Εμένα προσωπικά μου άρεσαν εξαιρετικά και κυρίως η Balsa. Τώρα γούστα είναι αυτά.... Σε κάποιος μπορεί να αρέσουν π.χ. οι indecisive lead anime characters.
Αυτά είχα να πω...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από SirJim: 20 Δεκέμβριος 2008 - 14:58
Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2008 - 15:05
*sigh*Τρεις φορές πήγα να το δω, τρεις φορές το παράτησα στα τρεία επεισόδια.
Στα περισσότερα με κάλυψε ο SirJim... αλλά θα συμπληρώσω τα εξής: Μιλάς για αργή πλοκή, για έλλειψη ανατροπών, για σενάριο σαν παραμύθι... συνειδητοποιείς ότι το Seirei No Moribito είναι μεταφορά σε anime ενός fantasy novel, κι όχι άλλου ενός shounen manga του κώλου; Γιατί περιμένεις shounen narrative tricks εκεί που δεν ταριάζουν;

Και το ότι το παράτησες στο 3ο επεισόδιο απλά αποδεικνύει πόσο βαριόσουν να δεις τη σειρά. Αλήθεια, το Twelve Kingdoms πώς και δεν το παράτησες κι αυτό στο 3ο επεισόδιο; Κι αυτό από fantasy novel προέρχεται, κι αυτό έχει αρχετυπικούς χαρακτήρες, κι αυτό είχε, τουλάχιστον μέχρι το 7ο επεισόδιο, πολύ αργό σενάριο χωρίς ανατροπές.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2008 - 16:10
Μία μικρή ανατροπή σημειώθηκε προς το τέλος της σειράς.
Διαλέγεις και παρακολουθείς το anime που θες. Σε σειρές φαντασίας δεν χρειάζεται να ψάχνεις για ρεαλισμό, ο οποίος βρίσκεται σε αφθονία στη μίζερη καθημερινότητα.
Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2008 - 18:35
Τρεις φορές πήγα να το δω, τρεις φορές το παράτησα στα τρεία επεισόδια.
ΣΕΝΤΟΝΙ οπότε όλα σε megaspoiler :
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 21 Δεκέμβριος 2008 - 03:40
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2008 - 21:32
Το seirei no moribito όμως βασίζεται σε βιβλίο και πιθανόν να είναι αρκετά πιστό σ' αυτό, γι' αυτό δεν είναι πολύ γρήγορο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι περισσότερες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία, είναι κατα πολύ πιο γρήγορες απ'αυτά. Για να αρέσουν στους πολλούς. Για παράδειγμα (θα βγω λιγάκι εκτός θέματος) το lord of the rings. Όταν βγήκαν οι ταινίες έγινε χαμός. Όλοι λέγανε πόσο καταπληκτικές ήτανε. Και θα παραδεχτώ ότι ήταν πολύ γρήγορες και εντυπωσιακές. Όμως τα βιβλία δεν τα φτάνανε με τίποτα. Γενικά μέσα στα βιβλία θα δεις ανάπτυξη χαρακτήρων και βάθος που δύσκολα θα δεις σε ταινία. Το seirei no moribito έκανε το 'λάθος' (για σένα, ευτύχημα για μένα) να μην ακολουθήσει το δρόμο που ακολουθούν το 99% των βιβλίων που γίνονται ταινίες/σειρές.
Και ναι, μ' αρέσουν τα γρήγορα σενάρια και η δράση αλλά όχι εις βάρος της υπόθεσης ή των χαρακτήρων.

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 15:23

πολύ μου άρεσε

γιατί να μην είναι έτσι όλα τα καινούργια άνιμε....

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 23:55
Δεν χρειάζεται να πω πως αυτή η γνώμη με βρίσκει 110% σύμφωνο.Αγαπητέ roriconfan πιστεύω ότι ο λόγος που δε σου τράβηξε το ενδιαφέρον η συγκεκριμένη σειρά είναι γιατί έχεις συνηθίσει στα γρήγορα σενάρια και τους εντυπωσιασμούς που έχουν πλήξει τις σειρές και τις ταινίες σήμερα.
Το seirei no moribito όμως βασίζεται σε βιβλίο και πιθανόν να είναι αρκετά πιστό σ' αυτό, γι' αυτό δεν είναι πολύ γρήγορο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι περισσότερες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία, είναι κατα πολύ πιο γρήγορες απ'αυτά. Για να αρέσουν στους πολλούς. Για παράδειγμα (θα βγω λιγάκι εκτός θέματος) το lord of the rings. Όταν βγήκαν οι ταινίες έγινε χαμός. Όλοι λέγανε πόσο καταπληκτικές ήτανε. Και θα παραδεχτώ ότι ήταν πολύ γρήγορες και εντυπωσιακές. Όμως τα βιβλία δεν τα φτάνανε με τίποτα. Γενικά μέσα στα βιβλία θα δεις ανάπτυξη χαρακτήρων και βάθος που δύσκολα θα δεις σε ταινία. Το seirei no moribito έκανε το 'λάθος' (για σένα, ευτύχημα για μένα) να μην ακολουθήσει το δρόμο που ακολουθούν το 99% των βιβλίων που γίνονται ταινίες/σειρές.
Και ναι, μ' αρέσουν τα γρήγορα σενάρια και η δράση αλλά όχι εις βάρος της υπόθεσης ή των χαρακτήρων.
Άλλωστε είναι και ο λόγος που είναι στα αγαπημένα μου. Μακάρι όλες οι μεταφορές από βιβλία να ήταν έτσι. Πραγματικά.
Τέτοια συνολική ανάπτυξη χαρακτήρων και βάθος, με συνδυασμό filler-episodes που να είναι τόσο μαγευτικά και περιεκτικά σε μηνύματα δεν θυμάμαι να είδα αλλού.
Respect στον σκηνοθέτη, σε κάποιους τομείς πατάει κάτω και κανονικά movies.

έκανε ένα κοιλουμπάκι 3 το πολύ επεισοδίων αλλά ήταν ασήμαντο.
Σιγά το κοιλουμπάκι, αργό ίσως (μιας και είναι και novel-like), αλλά αφού ακόμη και σε αυτά τα επεισόδια υπήρχε ανάπτυξη χαρακτήρων ή μας δινόντουσαν στοιχεία του κόσμου, και πιθανότατα ηθικά διδάγματα (όπως είχαν τα περισσότερα επεισόδια-άλλωστε το συγκεκριμένο novel φημίζεται για το children literature-approach του, τα μηνύματά του είναι πολλά και ποίκιλα δεν είναι τυχαίο που τα βιβλία έχουν βραβευτεί) το αποτέλεσμα ήταν εγώ να μην νιώσω καν αυτή την "κοιλιά". (όχι βέβαια πως με τέτοια visuals και μουσική, θα προλάβαιναν οι άλλες αισθήσεις να λειτουργήσουν 100% σωστά, αλλά that's me)
η διαμάχη και γενικότερη αντίθεση των κόσμων diviners-shamans τη θεωρώ πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας και επιδέχεται πολλών ερμηνειών.
Αν και fantasy, ο κόσμος έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία και πτυχές που συνδεονται με τον δικό μας κόσμο
Τα δυνατότερα μηνύματα της σειράς για μένα πάντως είναι μάλλον οι απαντήσεις στα εξής ανθρώπινα ερωτήματα που δόθηκαν στο σύνολο της σειράς :
Καλά όσο αφορά αυτό το σχόλιο, δεν χρειάζεται να πω πως αυτές οι λίγες, αλλά "ποιοτικές" μάχες κυριολεκτικά "put in shame" all shounen-action scenes.οι μάχες ήταν

Καλά για τους main char δεν χρειάζεται να πω κάτι (το είπες ήδη), αλλά πιστεύω πως είναι άξιο μνείας ειλικρινά που οι "κομπάρσοι" ήταν επίσης ένας κι ένας.και οι main chars θεοί, όλοι τους
όταν γεράσω και ζαρώσω θέλω να γίνω Torogai-shi να σκαρφαλώνω κατσάβραχα και να βασανίζω κόσμο
(αυτό κι αν ήταν κουφό-ναι καλά διαβάσατε. Απο seiyuss, μέχρι κίνητρα-βάθος, στυλ, πειστικό acting, ατάκες, πραγματικά wow

Απ'τους κυνηγούς

Όλοι οι χαρακτήρες "γκρι", no hero or villain.
Ο καθένας με τα ρεαλιστικά του κίνητρα που οφείλονται στο παρελθόν τους ή στα συναισθήματά τους, ή σε τελική στο επάγγελμά τους.
What more can i ask???
γιατί να μην είναι έτσι όλα τα καινούργια άνιμε....
Γιατί πολύ απλά τα anime πλέον, "φοβούνται" για το πόσο θα πουλήσουν οπότε πάνε και αλλάζουν εντελώς την αρχική ιστορία των mangas/βιβλίων, με αποτέλεσμα να έχουμε συνήθως μια πλήρης παραλλαγή του original τίτλου, γεμάτο action και fanservice (μιας και αυτά θέλει ο κόσμος πλέον) και όχι σοβαρότητα ή ποιότητα γενικώς.
Λογικό κιόλας μιας και οι εταιρείες φοβούνται μην κλείσουν οπότε πάνε με τα γούστα της μάζας.
Σοβαροί σκηνοθέτες με στυλ, που να ξέρουν να βρίσκουν την σωστή ισορροπία μεταξύ εικόνων και διαλόγων, αλλά και να προκαλούν ατμόσφαιρα μέσω έξυπνων εναλλαγών και καταστάσεων, πλέον δεν θα σχολιάσω περεταίρω αλλά το 90% ασχολούνται περισσότερο με liveaction movies, παρά με anime τα οποία περνάνε μια μικρή κρίση στον τομέα μιας και ο κόσμος ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και όχι τέχνη.
Ο σκηνοθέτης του seirei για όσους δε το ήξεραν σκηνοθέτησε και το πολύ καλό gits sac (2seasons), προσωπικά με ικανοποίησε πλήρως σ'αυτές τις 2 σειρές.
Anime series που να αγνοούν την αγορά και να βγάζουν τέτοιο συνολικό αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς.... ζήτημα να βρεις ένα, άνα 3-4 χρόνια.
Και συνήθως απαιτεί και ψάξιμο για να τα εντοπίσεις γιατί δεν είναι απαραίτητα τόσο γνωστά όσο θα έπρεπε.
Βέβαια μπορεί και πάλι να μην αρέσουν σε όλους.
(όσο καλά κι αν είναι, μιας και όλοι έχουν μοναδικό γούστο στην τελική)
PS : Forgive me for the big post.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 31 Ιανουάριος 2009 - 02:13
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2009 - 02:21