Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Final Fantasy General

• Please log in to reply
644 replies to this topic

#286 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 13:55

Και ας καταλάβουνε κάποιοι άλλοι ότι δεν παίζουμε όλοι βιντεοπαιχνίδια για να σκοτώνουμε την ώρα μας. Αν έχει τέλειο gameplay και δεν έχει καλό σενάριο και χαρακτήρες, δεν το ευχαριστιέμαι καθόλου. Αν ήταν τόσο απλό, θα έπαιζα action/shooter και όχι rpg.

Αλλά αν δε το παίζεις για να περάσεις καλά τότε γιατί το παίζεις? Για να φιλοσοφήσεις το νόημα της ζωής? Βιντεοπαιχνίδι είναι. Αν μη τι άλλο ακόμη και αν το κάνεις έτσι δεν έχεις και το δικαίομα να χαρακτηρίζεις έτσι εύκολα ανθρώπους με την αντίθετη λογική απο εσένα.

Στα sub-questsαναφερόμουνα μόνο που τόσο στεγνά σου λέγανε να σκοτώνεις τέρατα για λεφτά και αντικείμενα. Σε όλα τα παιχνίδια το νοστιμίζουνε και λίγο δείχνοντας ότι κάνουνε κακό στους γύρω ανθρώπους ή κάτι τέτοιο. Εδώ μόνο το αναφέρει σε textκαι μάλιστα τις μισές φορές είναι γιατί κάποιος το θέλει στη συλλογή του ή κάτι τέτοιο.

Και πάλι όμως το νόημα παραμένει ίδιο πάνω κάτω, σκοτώνεις για λεφτά και exp. Εξακουλουθώ πάντως να μη καταλαβαίνω που είναι το τόσο αρνητικό στο να έχεις ως αποστολή να σκοτώσεις για τα λεφτά, όπως και το πώς αυτό μπορεί να μειώσει το παιχνίδι.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#287 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 14:41

Λεπόν λεπόν time to butt in too^^

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. FF 1-6 μία ομάδα ανάπτυξης. FF 7,8,10 άλλη ομάδα ανάπτυξης, FF 9 άλλη και FF 12 άλλη. Μην συγκρίνουμε λοιπόν ανόμοια πράγματα χωρίς να έχουμε υπόψιν όλους τους διαφορετικούς παράγοντες.

Εγώ είμαι μεγάλος fan της σειράς εδώ και πολλά χρόνια. Συμφωνώ στα πράγματα που λέει ο roricon αλλά όχι στο justification του. Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει στην πορεία της Square-Enix τα τελευταία χρόνια είναι ότι το έχει γυρίσει πολύ στο merchandise(FF X-2, Digre of Cerberus, Final Fantasy XII: Revenant Wings κ.ά.) και αυτό εμένα με έχει κάνει να χάνω το ενδιαφέρον που κάποτε είχα για τη συγκεκριμένη εταιρία γενικότερα. Ειδικότερα τώρα.

Κάπου νωρίτερα είδα να αναφέρεται το X-2 ως καλό. Εξαρτάται πως το παίρνει κανείς. Άμα το δεις καθαρά ως χαβαλεδίστικο είναι ωραίο και ευχάριστο. Αν όμως το πάρεις να το συγκρίνεις με την υπόλοιπη σειρά και το δεις σοβαρά sorry αλλά it sucks. Είναι λες και φωνάζει από μακριά "Square-Enix is out of money. This game is a pure merchandise. Plz donate by buying"

Όσον αφορά τα διάφορα για το XII τώρα. Όντως είχε ένα άλλο στυλ από τα υπόλοιπα. Το σύστημα μάχης κατ εμέ πήγε κατά διαόλου(και ελπίζω να ξαναγυρίσουν στο turn-based από τα επόμενα της σειράς), το σενάριο δεν ήταν τίποτα τρομερό(αλλά δεν είναι το μόνο FF που ισχύει αυτό. Το VIII(my personal fav) δεν είχε κανένα τρομερό σενάριο αλλά κατάφεραν να το "ντύσουν" έτσι ώστε να είναι ελκυστικό σε αντίθεση με το XII που είναι αδιάφορο), οι χαρακτήρες έπαιξαν ή στα τρελά στερεότυπα ή ξέφυγαν σε μεγάλο βαθμό και τα μόνα + είναι τα γραφικά και οι seiyuu για μένα. Ήταν μία απόπειρα "εξέλιξης" της σειράς και ανοίγματος σε μεγαλύτερο κοινό η οποία απέτυχε όσον αφορά τους "παραδοσιακούς" rpgάδες. Γενικά η άποψη μου για το XII χαρακτηρίζεται τέλεια από τη φράση "φρου φρου κι αρώματα".
Α και με το θέμα "Bounty Hunting" δεν είναι τόσο το ίδιο το sub-quest όσο ο τρόπος του και το γενικό(ρηχό) στήσιμο του Ivalice. Στο δίνει ως ένα no-reason_other_than_money_and_exp SUB-QUEST και όχι κάτι που έχει κάποιο νόημα όπως σχεδόν όλα τα μη χαζοχαρούμενα sub-quests των FF.

Το XI τώρα. Χαζό κατά την αποψη μου που του αποδώσαν αριθμό της σειράς. Μόνο και μόνο επειδή μεταφέρθηκαν spells, races και λοιπά στοιχεία FF δεν το κάνει ένα της σειράς. Θα μπορούσε να ήταν απλά το FF Online. Από κει και πέρα για μένα δεν ανήκει στην σειρά. FF is rpg and only. Not MMO.....

Δημοσιευμένη  εικόνα

#288 Yunancy

Yunancy

Anime Fan

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 15:29

η ποιο μπουρδα απο φιναλ φαντασυ ειναι κατα την γνωμη μου το Χ-2,σκατα το σεναριο....ασε που ηταν τελειοσ κοριτσιστικο....
το Χ και το 7 ειχαν το τελειοτερο στορυ....

ολοι περιμεναμε την συνεχεια του Χ,και τελικα το χ2 το κατεστρεψε >.<

Δημοσιευμένη  εικόνα

#289 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 21:37

Ότι διαφημιστικά έχω δει για το FF13 επίσης πολύ φρου-φρου και αρώματα ήταν. Πολύ προς Devil May Cry μου θυμίζει. ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΧΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΤΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΟΛΑ" DANTE !!!!!
Δε σας δίνει την εντύπωση ότι θα είναι σε φάση Dirge of Cerberus; (τουλάχιστον το ένα από τα δύο)
Άνεμος αλλαγής και curly hair!!!! Πάει ή σειρά.

#290 Stalker

Stalker

Also known as Businessman

• Members
  • 11 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2008 - 22:08

Παιδιά η σειρά είναι κορυφαία... Το 7 το παίζω ακόμα και νομίζω πως είναι πολύ μαμάτο με τέλειο στόρυ. Μ'αρεσεί και το ΙΧ το οποίο ήταν εξίσου απ'τα αγαπημένα μου games.

#291 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2008 - 23:41

Πολύ προς Devil May Cry μου θυμίζει. ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΧΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΤΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΟΛΑ" DANTE !!!!!

Μπορεί να το σιχαίνεσαι, όμως η πλειοψηφία των fans έχει αντίθετη άποψη από εσένα, επομένως είτε θα πρέπει να το υπομείνεις, είτε να μην παίζεις Devil May Cry μιας και το μισείς τόσο πολύ. Όσο για το FF 13 (που είναι και το θέμα μας) καλό θα ήταν να περιμένεις περισσότερα από μερικά trailers για να βγάλεις συμπεράσματα.

E5VV38U.jpg

#292 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.606 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2008 - 09:49

Ότι και να λέμε το FFXIII θα είναι μεγάλο έπος.Αυτό καταλαβαίνεται από μόνο του ακόμα και από τις ελάχιστες εικόνες και τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει,καθώς και από τα production values που κρύβονται από πίσω του.Δεν θα με παραξένευε αν το αποκαλούσαν το νέο ορόσημο στα RPGs και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών όταν θα κυκλοφορήσει.Δεν ξέρω,αυτή την αίσθηση μου δίνει.Το μόνο που βλέπω να το αγγίζει σε production values είναι το Star Ocean:The Last Hope.Άντε να δούμε.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#293 hakura

hakura

Starting...

• Members
  • 17 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2008 - 10:19

καλο ειναι το ff.....θυμαμαι μικρη πορωνομουν τρελα με τα video!!!!:hehehe:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από hakura: 26 Σεπτέμβριος 2008 - 10:43

#294 etern1tyST

etern1tyST

::insider::

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Σεπτέμβριος 2008 - 20:16

Να πω τη γνωμη μου.
Το 8 ειχε εκπληκτικη ιστορια.
Απο την αγωνια του ηρωα για τις αποστολες,
Spoiler:
Νταξει δν εχει και κανενα πλοτ τουιστ, αλλα ειναι το αγαπημενο μου , ειναι υπεροχο, εχει τον ποιο ζωντανο κοσμο που υπαρχει ( κι οταν λεμε ζωντανος, εννοουμε κουλτουρα κλπ) ..Ζουμε στο παιχνιδι κ εναν πολεμο..τι αλλο θέλουμε???

Και τελος, εχει το πιο υπεροχο τελος που υπαρχει σε παιχνιδι...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 26 Σεπτέμβριος 2008 - 20:50
Spoiler tag inserted

Δημοσιευμένη  εικόνα

#295 Noitora

Noitora

δεν αλλαζω τα stats μου:o

• Members
  • 43 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2008 - 13:40

nice thread^^

η σειρα ff ειναι απο τις πιο παλιες και αξιοτιμες.
πιστευω πως το καλυτερο game τις σειρας ειναι το ffX(:if:)
και στην συνεχεια τα:FF7,FF12.
μεσα στο καλοκαιρι τερματισα και το Crisis Core,αρκετα ωραιο αλλα πολυ bad ending.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#296 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1.409 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Δεκέμβριος 2008 - 23:50

Check Playstation World thread for the secret trailers for Final Fantasy 13 & Final Fantasy versus 13... Ακομα εδω ειστε?

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#297 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Δεκέμβριος 2008 - 12:16

καλα μιλαμε το versus σπερνει απλα.Το 13 δεν μου γεμιζει το ματι ακομα...Γενικοτερα με τα ff πια ειμαι λιγο δυσπιστος.....
Δημοσιευμένη  εικόνα

#298 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2009 - 12:59

BUMPING THIS TOPIC

Youtube Video

This CM sums up pretty much how I feel about this. Επιτέλους κυκλοφόρησε. Πάω να μαζέψω λεφτά να πάρω το PS3. Μου έχουν λείψει όλα τα videogames γενικώς και ιδιαίτερα τα FF.
(Που κατάντησα, gamer από τα 5 μου να μην έχω πιάσει χειριστήριο εδώ και μήνες... so sad...)

#299 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 Δημοσιεύσεις:
  • Locationplateia eleytherias

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2009 - 13:40

Επιτέλους κυκλοφόρησε. Πάω να μαζέψω λεφτά να πάρω το PS3.

[fanboy mode: on]
Δημοσιευμένη  εικόνα

:tensai:

#300 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1.409 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2009 - 14:44

Α ναι, στο PS3 τα cutscenes θα ειναι στα 1080p και ο ήχος θα ειναι lossless PCM 5.1, κατι που στο 360 δεν θα ισχυει μιας και ολα αυτα θα ειναι συμπιεσμένα και σταθερα στα 720p...

fanboy move ~off~

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ