Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Final Fantasy General

• Please log in to reply
644 replies to this topic

#271 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 10:57

Α, πολύ ωραία, αφού το έχουνε θεοποιήσει στα review, ξαφνικά πρέπει να αλλάξω γνώμη και δια μαγείας να μη θεωρώ ότι:

το σενάριο ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ (πάμε από το ερείπιο Α στο ερείπιο Β, τρώμε 6 ώρες πολεμώντας τέρατα και πάντα βρίσκουμε στο άσχετο τους κακούς απλά να πετάγονται στο τελευταίο δωμάτιο και να κλέβουνε συνέχεια αυτό που ψάχνουμε)

οι χαρακτήρες ΗΤΑΝ DRONES (ίδια ακριβώς στατιστικά / ικανότητες για όλους με μια side story μόνο για να μάθουμε από που ήρθαν)

το σύστημα με τα licence ΗΤΑΝ ΑΗΔΙΑ (δίπλωμα για να κρατήσω ένα συγκεκριμμένο σπαθί ; )

το bounty hunting ΗΤΑΝ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ (σκοτώνω πλάσματα απλά και στεγνά για τα λεφτά και μόνο, σαν Αμερικάνος μισθοφόρος)

οι υποαποστολές ήταν άθλιες σαν στο lineage (μιλάς απλώς σε τέσσερα άτομα κάνοντας βόλτες στο ενδιάμεσο)

99 στα 100 gambit ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ (μόνο με heal έβγαλα άνετα τις περισσότερες μάχες)

και η ατμόσφαιρα ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΖΟΥΦΙΑ (πρώτη φορά έχασα το ενδιαφέρον μου για παιχνίδι rpg σε μισή ώρα. Η κινητήρια δύναμη στην ιστορία της Invalice ήταν πολύ κλάην γενικώς.)

Όλα τα παραπάνω δεν ισχύανε στα 4 μέχρι 10. Αλλά όχι, με τόσο ωραία γραφικά το παιχνίδι τι άλλο παρά αριστούργημα μπορεί να είναι;
Αναρωτιέμαι πόσοι έχουνε παίξει όλα τα FF και ακόμα μπορούνε να πούνε ότι τους άρεσε το 12. Γιατί στον κάθε καινούριο που μόνο MMORG έχει πάιξει ΦΥΣΙΚΑ και θα άρεσαν τα γραφικά, αρά και το παιχνίδι.
Για να τολμήσει κάποιος να θέσει τα δικά του επιχειρήματα.

#272 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 11:33

Βασικά ναι,το combat system στο ΧΙΙ για γέλια είναι.Από jrpg το καταντήσανε MMORPG.

Και εννοείται πως δεν είναι όλη η σειρά κορυφαία.Εκείνη την αηδία το X-2 το θυμάται κανείς;

#273 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 12:23

Εκείνη την άλλη αηδία ονόματι FF11 την θυμάται κανείς άλλος; Το χλιαρό Dirge of Cerberus; Τα άσχετα Chocobo Dungeon και Taktics που εκμεταλλευτήκανε το όνομα για να πουλήσουν;

Ξυπνάτε χωριανοί!!! Με τέτοια μυαλά και στο Pac-man ένα Final Fantasy να κοτσάρουνε στον τίτλο, θα τρέξετε να το αγοράσετε και θα λέτε ότι είναι και νέος αέρας στην σειρά. Κορόιδα σας έχουνε. ΜΠΕΕΕ!

#274 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 12:55

Α, πολύ ωραία, αφού το έχουνε θεοποιήσει στα review, ξαφνικά πρέπει να αλλάξω γνώμη και δια μαγείας να μη θεωρώ ότι:

το σενάριο ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ (πάμε από το ερείπιο Α στο ερείπιο Β, τρώμε 6 ώρες πολεμώντας τέρατα και πάντα βρίσκουμε στο άσχετο τους κακούς απλά να πετάγονται στο τελευταίο δωμάτιο και να κλέβουνε συνέχεια αυτό που ψάχνουμε)

οι χαρακτήρες ΗΤΑΝ DRONES (ίδια ακριβώς στατιστικά / ικανότητες για όλους με μια side story μόνο για να μάθουμε από που ήρθαν)

το σύστημα με τα licence ΗΤΑΝ ΑΗΔΙΑ (δίπλωμα για να κρατήσω ένα συγκεκριμμένο σπαθί ; )

το bounty hunting ΗΤΑΝ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ (σκοτώνω πλάσματα απλά και στεγνά για τα λεφτά και μόνο, σαν Αμερικάνος μισθοφόρος)

οι υποαποστολές ήταν άθλιες σαν στο lineage (μιλάς απλώς σε τέσσερα άτομα κάνοντας βόλτες στο ενδιάμεσο)

99 στα 100 gambit ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ (μόνο με heal έβγαλα άνετα τις περισσότερες μάχες)

και η ατμόσφαιρα ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΖΟΥΦΙΑ (πρώτη φορά έχασα το ενδιαφέρον μου για παιχνίδι rpg σε μισή ώρα. Η κινητήρια δύναμη στην ιστορία της Invalice ήταν πολύ κλάην γενικώς.)

Όλα τα παραπάνω δεν ισχύανε στα 4 μέχρι 10. Αλλά όχι, με τόσο ωραία γραφικά το παιχνίδι τι άλλο παρά αριστούργημα μπορεί να είναι;
Αναρωτιέμαι πόσοι έχουνε παίξει όλα τα FF και ακόμα μπορούνε να πούνε ότι τους άρεσε το 12. Γιατί στον κάθε καινούριο που μόνο MMORG έχει πάιξει ΦΥΣΙΚΑ και θα άρεσαν τα γραφικά, αρά και το παιχνίδι.

Πες τα ανθρωπε μου!!! Χρυσοστομος εισαι.Σε ολα συμφωνω και ειδικα οτι στην μετα το 10 εποχη πεθανε η σειρα.Βεβαια εως τωρα το 13 φαινεται (αλλα και το 12 φαινοταν) καλο και το versus ακομα καλυτερο....Aλλα ρε φιλε εχεις απολυτο δικιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#275 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.434 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 12:58

Να ηρεμήσουν λιγάκι τα πνεύματα παρακαλώ!:chigau:
Roriconfan πρόσεχε λιγάκι τις εκφάσεις σου. Το τι αρέσει και τι όχι σε κάποιον είναι υποκειμενικό και δεν είσαι εσύ αυτός που θα τον κατακρίνει!:yellowcard:
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#276 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 13:26

Μα ΔΕΝ ειναι υποκειμενικό !!! Αυτό είναι που προσπαθώ να τονίσω.

Λένε κάποιοι ότι το FF12 είναι παιχνιδάρα και οι 99 στους 100 το πιστεύουνε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εγώ πολύ λογικά και ώριμα έθεσα το γιατί δεν μου άρεσε. Ποιός μπορεί να πει υποκειμενικά το αντίθετο; <<<<<< ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ !!! >>>>>>

Το τι λένε τα review στο internet γι' αυτό και το έχουνε θεοποιήσει, δε ξέρω, κάλλιστα θα σκεφτώ ότι τους πληρώνουνε για να πείθουνε τον κοσμάκι να αγοράζει παιχνίδια. Γιατί αν τα θάβουνε και δεν αγοράζουνε, τότε τι ρόλο βαράνε; Αυτή του δυσφημιστή;

Ναι, ευχαρίστως, ακούστε την γνώμη των ( ; ) ειδικών. Και ναι, παίξτε το ότι κι αν ακούσατε γι' αυτό. Βγάλτε όμως μια ρημάδα δικιά σας άποψη !!!!!!!

Ακόμα περιμένω κάποιον που έχει (όπως εγώ) παίξει όλα τα FF και θα πει ότι του άρεσε. Ως παλιά καραβάνα στα JRPG θα πω ότι πέρα από τα γραφικά ήτανε στην καλύτερη περίπτωση ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ !!!!

#277 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 13:35

οντος το 12 δε μου αρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ. Δηλαδη δεν μπορουσα να το παιξω. Μακαρι το XIII να μην εχει καμια σχεση μ'αυτο.

#278 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 17:36

Και η αλήθεια βγαίνει στο προσκήνιο...

#279 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 18:01

Εγώ πολύ λογικά και ώριμα έθεσα το γιατί δεν μου άρεσε. Ποιός μπορεί να πει υποκειμενικά το αντίθετο;

Όλοι οι ''άσχετοι'' (ναι, ειρωνικά το λέω) που κάθησαν και το έπαιξαν χωρίς το σκεπτικό του παντογνώστη και είδαν ότι αν περάσεις την προκατάληψη για το σύστημα μάχης τότε αξίζει να ασχοληθείς μαζί του.Αυτοί που δεν βρήκαν βαρετό το σενάριο επειδή δεν κάθησαν να το συγκρίνουν με ένα σωρό άλλα που κυκλοφορύν, κτλ. Γενικά οι περισσότεροι που κάθησαν χαλαρά απλά για να παίξουν ένα παιχνίδι να το ευχαριστηθούν. Αυτός είναι και ο σκοπός ενός videogame btw. Όχι να τα αναλύουμε μέχρι τελευταίας λεπτομέριας (που και αυτό οκ είναι, αρκεί να μη μπαίνει εμπόδιο στο να ευχαριστηθούμε κάτι).

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν χρειάζεται πια να είναι ένα παιχνίδι τέλειο για να γουστάρουμε, ή τουλάχιστον ότι δεν έχουν δικαίομα να τη λένε έτσι εύκολα σε αυτούς που το γουστάρουν. Ούτε πρόβατα είναι τα παιδιά που το παίξαν και τους άρεσε, για να αξίζουν χλευασμούς τύπου μπεεε, ούτε χρειάζεται να έχουν παίξει όλα τα παιχνίδια της σειράς για να ξέρουν αν γουστάρανε.

Ξέρεις ποιο είναι το γελείο στην υπόθεση? Ότι σχετικά με το τελευταίο παιχνίδι της σειράς συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα (μόνο η παρατήρηση περί bounty hunting μου φάνηκε ακυρότατη:frozen:) αλλά είναι τέτοιο το ύφος σου που με κάνει να συμπαθώ το παιχνίδι όλο και πιο πολύ.

Και επειδή πρέπει να έχω να γράψω κάτι αιώνες εδώ, όσο καιρό έπαιζα rpg η σειρά ήταν στα αγαπημένα μου, αλλά για να είμαι ειλικρινής, το IX με είχε απαγοητεύσει λίγο, και το ίδιο κάναν και τα επόμενα παιχνίδια της σειράς, με χειρότερο το τελευταίο. Μου φένεται ότι καλό θα ήταν να κάνουν κανά break (με kit kat ίσως?) οι υπεύθυνοι γιατί μάλλον έχουν αρχίσει και χάνουν την έμπνευση τους. Απο την άλλη, το Didge of ceberus το είχα καταευχαριστηθεί και πέρασα αρκετά καλά την ώρα μου με αυτό.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από red pyramid: 14 Σεπτέμβριος 2008 - 18:14

Δημοσιευμένη  εικόνα

#280 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 18:03

Μα ΔΕΝ ειναι υποκειμενικό !!! Αυτό είναι που προσπαθώ να τονίσω

Kαλά,πλακα μας κανεις?Ποια από αυτά δεν είναι υποκειμενικά?

• το σενάριο ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ (πάμε από το ερείπιο Α στο ερείπιο Β, τρώμε 6 ώρες πολεμώντας τέρατα και πάντα βρίσκουμε στο άσχετο τους κακούς απλά να πετάγονται στο τελευταίο δωμάτιο και να κλέβουνε συνέχεια αυτό που ψάχνουμε)
  • το σύστημα με τα licence ΗΤΑΝ ΑΗΔΙΑ (δίπλωμα για να κρατήσω ένα συγκεκριμμένο σπαθί ; )
  • το bounty hunting ΗΤΑΝ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ (σκοτώνω πλάσματα απλά και στεγνά για τα λεφτά και μόνο, σαν Αμερικάνος μισθοφόρος)
  • οι υποαποστολές ήταν άθλιες σαν στο lineage (μιλάς απλώς σε τέσσερα άτομα κάνοντας βόλτες στο ενδιάμεσο)
  • και η ατμόσφαιρα ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΖΟΥΦΙΑ (πρώτη φορά έχασα το ενδιαφέρον μου για παιχνίδι rpg σε μισή ώρα. Η κινητήρια δύναμη στην ιστορία της Invalice ήταν πολύ κλάην γενικώς.

Εκφράζεις που εκφράζεις την τελείως υποκειμενική σου άποψη,μην είσαι και τόσο απόλυτος.Δυσχεραίνεις τον διάλογο έτσι.

Having said that,έχω μια διαφωνία.Σε όσα 'καταλογίζεις' στο FF XII αναφέρεις το εξής:

Όλα τα παραπάνω δεν ισχύανε στα 4 μέχρι 10.

Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο,και εξηγούμαι:

• Σου φαίνεται στεγνό το να σκοτώνεις πλάσματα απλά για τα λεφτά.Στο 4 και στο 5 το ίδιο δεν γινόταν?Same damn thing,αλλα είτε δεν το πρόσεξες,είτε δεν σε ενόχλησε.
    Που ακούστηκε να σκοτώνεις τεραστια ζώα,φαντάσματα,ζώα κτλ και να ρίχνουν λεφτά?
  • Οι χαρακτήρες δεν ήταν drones στο FF 8?Όλοι τις ίδιες δυνατότητες είχαν (που δεν ήταν καν δικες τους,ήταν των GFs!).Είχαν μεγάλες διαφορες στα stats?Εγώ στο τέλος είχα χαρακτήρες με τα περισσότερα stats στο 255,ανεξάρτητα από το ποιος χαρακτήρας ήταν.Τα ίδια και στο FF X μονο που αυτό εκεί φαινόταν προς το τέλος του παιχνιδιού.Όλοι οι χαρακτήρες τελικά είχαν τα ίδια stats,και τα ίδια skills (πέρα από την Yuna/Aeons).

Δεν κατάλαβα,απειλή ήταν αυτό:nosey:?
Πάντως την επομενη φορα που θα πας να πεις κάτι τέτοιο,εξέφρασε πρώτα τα δικά σου επιχειρήματα,γιατί πέρα από τις προτιμήσεις που εκφράζεις,ούτε ένα επιχείρημα δεν είδα στα posts σου:smokingg:

οντος το 12 δε μου αρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ.

Αν δεν σου είναι κόπος πες μας το γιατί.

#281 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1.005 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 18:05

Roriconfan, πραγματικά γελάω με ορισμένα πράγματα που διαβάζω.

Ρε άντε που είναι όλα το ίδιο επικά!
Μου συγκρίνεις το χαζοχαρούμενο 9 με τα ψιλο-ζοφερά 7 και 8;
Μου συγκρίνεις το σενάριο του 1 με αυτό του 10;
Μου συγκρίνεις τα μούφα lineage που ήταν τα 11 και 12 με όλα τα άλλα;

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Πες μου τώρα. Τώρα. Πού είπα ότι τα σενάριά τους έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Οπωσδήποτε δεν έχουν καμία σχέση σεναριακά μεταξύ τους. Ούτε είναι όλα το ίδιο σοβαρά ή αστεία. Ούτε έχουν ίδιους χαρακτήρες, ούτε απαραίτητα (lol?) ίδιο Battle System.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστηκά αποτελούν απτή απόδειξη ότι η σειρά εξελήσεται. Μπορεί το I με το X, να μην έχουν καμία σχέση, πράγμα λογικό, αφού έχουν μία διαφορά ούτε λίγο ούτε πολύ 14 χρόνων. Έχουν όμως τα ενδιάμεσα. Υπάρχουν παιχνίδια μέσα στη σειρά που εισάγουν νέα στοιχεία. Διαρκώς. Ορισμένα στοιχεία μεταφέρονται, άλλα όχι. Στο τέλος το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, όμως αυτό το κάτι, έχει το ανάλογο παρελθόν.

Για το XI δεν έχω να πω τίποτα, πάντα υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο. Το XII, κανείς δεν είπε ότι αποτελεί masterpiece. Είναι πραγματικά από τα παιχνίδια με τις πιο ανεμιγμένες απόψεις των εποχών. Παρόλ' αυτά, αυτό το γεγονώς κάτι σημαίνει προφανώς. Σίγουρα σημαίνει ότι δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι. Όσο για την καραμελίτσα με το X-2 και το Dirge of Cerberous. Προσωπικά, το X-2 το βρήκα Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Ο. Σεναριακά, δεν έχει τίποτα άσχημο. Το Battle System του δεν έχει κανένα πρόβλημα. Οι χαρακτήρες είναι επιπέδου Final Fantasy X. Πού στο καλό είναι το άσχημο; Ακόμα ψάχνω. Το δε Dirge of Cerberous κατακρίθηκε λόγω των στοιχείων Shooter. Ε, καλά. Εντάξει τώρα, δεν είπε κανείς ότι είναι βασικό παιχνίδι της σειράς. Ρόλος του είναι να συνεχίσει ΣΕΝΑΡΙΑΚΑ το Compilation of Final Fantasy VII, άσχετα από το Battle System ή οτιδήποτε άλλο.

Όταν βλέπω πράγματα του στυλ "Η σειρά πέθανε μετά το X," πραγματικά γελάω και κλαίω ταυτόχρονα. ΕΝΑ παιχνίδι έχει βγει μετά το X, το XII. Αν κάποιος το θεωρεί άσχημο, άποψή του τέλος πάντω, και πάλι δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να πει ότι η σειρά πέθανε. Αν κάθε φορά που έβγαινε παιχνίδι πολύ ή λίγο χειρότερο από το προηγούμενο, τότε η σειρά θα είχε πεθάνει ήδη 5-6 φορές, και θα πέθαινε για τον κάθε άνθρωπο σε διαφορετικές χρονολογίες. Προσωπικά το IX δεν μου άρεσε όσο άλλα, αν και αναγνωρίζω ότι αντικειμενικά ήταν πολύ καλό. Πέθανε η σειρά στο IX, και αναστήθηκε στο X; Είναι τόσο παράλογο, που δεν διανοούμε καν να το σκεφτώ.

Όσο για τα spin-offs, πραγματικά σιωπή. Το Tactics αποτελεί ξεχωριστεί σειρά, όπως και το Crystal Chronicles. Εκτός του ότι όλα δανείζονται στοιχεία από το Final Fantasy, ο τίτλος τους είναι φυσικά εμπορικός. Εμείς μιλάμε για την βασική σειρά. Δεν είπα ποτέ ούτε ότι τα Spin Offs είναι καλά, ούτε ότι έχουν σοβαρό λόγο να λέγονται Final Fantasy. Παρόλ' αυτά, όντως, κάποια από εκείνα αξίζουν.

Για να τελειώνουμε, το Final Fantasy, και άλλες πολυάριθμες σειρές που έχουν παιχνίδια με αυτοτελές σενάριο το καθένα, αποτελούν σειρές ακόμα και χωρίς να συνεχίζουν μία συγκεκριμένη ιστορία. Σίγουρα, τα στοιχεία που μοιράζονται μεταξύ τους ενθάλπονται στο βαθύ μέρος της σειράς, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Ή αίσθηση που σου δίνει ένα Final Fantasy όταν το παίζεις, αλλάζει όσο αλλάζει και η αίσθηση καθώς παίζεις παιχνίδια Zelda. Καθόλου. Είτε 2D, είτε 3D, είτε 8-bit είτε Next Gen, τα Final Fantasy μόνο στην επιφάνεια δεν έχουν καμία σχέση.

oR4yYRl.gif

#282 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 18:25

Δεν ξερω τι λετε (και δεν με ενδιαφερει το συγκεκριμενο σημειο να σας πω την αληθεια) για το υφος του Roriconfan,που ενδεχομενως οντως αν ηταν πιο ηπιο και ευγενικο πολλοι θα ειχαν συμφωνησει μαζι του,το παιδι (και δεν γινομαι δικηγορος του) ολα οσα ειπε,αντικατοπτριζουν την μαυρη αληθεια για την Square.Προσεξτε η Enix ειναι διαφορετικη και ευτυχως δεν εχει χαλασει ακομα.Οσοι βαλανε πανω απο 8 σε αυτο το παιχνιδι στις κριτικες τους ή τα παιρνουν χοντρα ή τους συμπαρασυρει το hype (ναι,ναι υπαρχουν τετοιοι κριτικοι σε διασημα sites Και περιοδικα) ή ειναι φανατικοι οπαδοι της σειρας και θολωνει η κριση τους για αυτην ή ειναι Next-gen gamers (τουτεστην μηδεν παιδεια στο θεμα, ω ναι δεν ειναι ΜΟΝΟ για να περναει χαλαρα την ωρα του καποιος) που ως δειγμα καλυτερου ff εχουν το 10 ή πολυ απλα δεν θελουν να παραδεχτουν οτι η σειρα φθινει.....και γενικοτερα το gaming,oi ταινιες,τα anime,τα βιβλια αλλα αυτο ειναι αλλο μεγαλο θεμα.

Ο Roriconfan το εθεσε ακομψα αλλα αυτη ειναι η ωμη αληθεια για το παιχνιδι.ΣΕναριο ΜΗΔΕΝ (σε σχεση με τα προηγουμενα),battle system αλα Lineage,γραφικα ΤΡΟΜΕΡΑ.Φοβερο παιχνιδι το Χ-2,υποκειμενικα παντα ετσι; Γιατι με ολη την καλη διαθεση που ειχα οταν το ειχα παρει οντας πορωμενος μετα απο 10 λεπτα το εβγαλα συγχτυριζοτανς για τα χρηματα μου....

Λοιπον ελπιζω να ερθει η εξιλεωση με το 13.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από sefiroth: 14 Σεπτέμβριος 2008 - 18:32

Δημοσιευμένη  εικόνα

#283 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 19:49

Όλοι οι ''άσχετοι'' (ναι, ειρωνικά το λέω) που κάθησαν και το έπαιξαν χωρίς το σκεπτικό του παντογνώστη και είδαν ότι αν περάσεις την προκατάληψη για το σύστημα μάχης τότε αξίζει να ασχοληθείς μαζί του.Αυτοί που δεν βρήκαν βαρετό το σενάριο επειδή δεν κάθησαν να το συγκρίνουν με ένα σωρό άλλα που κυκλοφορύν, κτλ. Γενικά οι περισσότεροι που κάθησαν χαλαρά απλά για να παίξουν ένα παιχνίδι να το ευχαριστηθούν. Αυτός είναι και ο σκοπός ενός videogame btw. Όχι να τα αναλύουμε μέχρι τελευταίας λεπτομέριας (που και αυτό οκ είναι, αρκεί να μη μπαίνει εμπόδιο στο να ευχαριστηθούμε κάτι).

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν χρειάζεται πια να είναι ένα παιχνίδι τέλειο για να γουστάρουμε, ή τουλάχιστον ότι δεν έχουν δικαίομα να τη λένε έτσι εύκολα σε αυτούς που το γουστάρουν. Ούτε πρόβατα είναι τα παιδιά που το παίξαν και τους άρεσε, για να αξίζουν χλευασμούς τύπου μπεεε, ούτε χρειάζεται να έχουν παίξει όλα τα παιχνίδια της σειράς για να ξέρουν αν γουστάρανε.

Και ας καταλάβουνε κάποιοι άλλοι ότι δεν παίζουμε όλοι βιντεοπαιχνίδια για να σκοτώνουμε την ώρα μας. Αν έχει τέλειο gameplay και δεν έχει καλό σενάριο και χαρακτήρες, δεν το ευχαριστιέμαι καθόλου. Αν ήταν τόσο απλό, θα έπαιζα action/shooter και όχι rpg.

Ξέρεις ποιο είναι το γελείο στην υπόθεση? Ότι σχετικά με το τελευταίο παιχνίδι της σειράς συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα (μόνο η παρατήρηση περί bounty hunting μου φάνηκε ακυρότατη) αλλά είναι τέτοιο το ύφος σου που με κάνει να συμπαθώ το παιχνίδι όλο και πιο πολύ.

Και επειδή πρέπει να έχω να γράψω κάτι αιώνες εδώ, όσο καιρό έπαιζα rpg η σειρά ήταν στα αγαπημένα μου, αλλά για να είμαι ειλικρινής, το IX με είχε απαγοητεύσει λίγο, και το ίδιο κάναν και τα επόμενα παιχνίδια της σειράς, με χειρότερο το τελευταίο. Μου φένεται ότι καλό θα ήταν να κάνουν κανά break (με kit kat ίσως?) οι υπεύθυνοι γιατί μάλλον έχουν αρχίσει και χάνουν την έμπνευση τους. Απο την άλλη, το Didge of ceberus το είχα καταευχαριστηθεί και πέρασα αρκετά καλά την ώρα μου με αυτό.

Εντάξει, πραγματικά ήμουν απότομος αλλά με έχει πιάσει το άχτι μου και αυτά που λέω κάπου στέκουν.

• Σου φαίνεται στεγνό το να σκοτώνεις πλάσματα απλά για τα λεφτά.Στο 4 και στο 5 το ίδιο δεν γινόταν?Same damn thing,αλλα είτε δεν το πρόσεξες,είτε δεν σε ενόχλησε.
    Που ακούστηκε να σκοτώνεις τεραστια ζώα,φαντάσματα,ζώα κτλ και να ρίχνουν λεφτά?

Στα sub-quests αναφερόμουνα μόνο που τόσο στεγνά σου λέγανε να σκοτώνεις τέρατα για λεφτά και αντικείμενα. Σε όλα τα παιχνίδια το νοστιμίζουνε και λίγο δείχνοντας ότι κάνουνε κακό στους γύρω ανθρώπους ή κάτι τέτοιο. Εδώ μόνο το αναφέρει σε text και μάλιστα τις μισές φορές είναι γιατί κάποιος το θέλει στη συλλογή του ή κάτι τέτοιο.

• Οι χαρακτήρες δεν ήταν drones στο FF 8?Όλοι τις ίδιες δυνατότητες είχαν (που δεν ήταν καν δικες τους,ήταν των GFs!).Είχαν μεγάλες διαφορες στα stats?Εγώ στο τέλος είχα χαρακτήρες με τα περισσότερα stats στο 255,ανεξάρτητα από το ποιος χαρακτήρας ήταν.Τα ίδια και στο FF X μονο που αυτό εκεί φαινόταν προς το τέλος του παιχνιδιού.Όλοι οι χαρακτήρες τελικά είχαν τα ίδια stats,και τα ίδια skills (πέρα από την Yuna/Aeons).

Ήταν μωρέ! Απλά είχανε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον σαν προσωπικότητες από τους χάρτινους του 12

#284 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2008 - 20:54

Βλέπω ένα βαρύ θάψιμο για το XII...Αν και είναι δικαιολογημένο,γιατί ενώ θα μπορούσε να είχε βγει τέλειο μας χαλάσαν το σύστημα μάχης και έπεσε Η ξενέρα...Γιατί Square γιατί...Μια χαρά ήταν το παλιό...

#285 Yunancy

Yunancy

Anime Fan

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 13:43

ΡΕ παιδια,εμενα μοθ αρεσει πολυ το VII,το story ειδικα.....εχω ομωσ κωλισει σε καποιο συμειο και πρεπει να διαβασω κανενα λυσαριο λολ:nod2:
εχο παθει ποροση με Balthier....

Για οσουσ δεν εχουν παικσει ακομα το VII,σασ λεω οτι ειναι πολυ καλο παιχνιδι απλα στην αρχη θα σασ σπασει τα νευρα με κατι πιστεσ που ειναι στιν ερημο....ασε ολο τα ιδια τοπια θα βλεπεται κανα τριαρι φορεσ λολ αλλα μετα το παιχνιδι ειναι πολλυ καλο

χιλια συγνομι,δεν ηκσερα οτι απαγορεθονται τα greeklish....:nanana:

Δημοσιευμένη  εικόνα