Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Final Fantasy General

• Please log in to reply
644 replies to this topic

#241 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 17 July 2008 - 22:04

Παιδια το Crisis core:Final Fantasy VII ειναι μονο για PSP?

#242 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1,409 posts

Posted 17 July 2008 - 22:21

Παιδια το Crisis core:Final Fantasy VII ειναι μονο για PSP?

Ναι ειναι αποκλειστικο του PSP...Και αρκετα καλο παιχνιδι θα ελεγα:tensai:

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#243 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 22 July 2008 - 19:50

Ναι ειναι αποκλειστικο του PSP...Και αρκετα καλο παιχνιδι θα ελεγα:tensai:

...κι εγώ θα λεγα να πας να ποστάρεις current εντυπώσεις στο ανάλλογο θρέντ... :orly:

#244 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 28 July 2008 - 20:56

Η γνώμη μου για όλα τα Final Fantasy, στα γρήγορα. Πρώτα από όλα, respect στην σειρά. Δεύτερον, θα τονίσω ότι δεν έχουνε σεναριακή σχέση μεταξύ τους, πέρα από το ότι τα φτιάχνει όλα η Square. Δεν είναι δα και Suikoden, να μπορείς να τα συγκρίνεις σαν σύνολο. Μέχρι πρόσφατα, ίσχυε ότι είχανε και το ίδιο σύστημα μάχης αλλά πάει πλέον και αυτό. Και τώρα πιο συγκεκριμένα:

Final Fantasy 1: Πέρα του ότι είναι το πρώτο της σειράς, δεν έχει να πει τίποτα. Άθλια γραφικά, απλοϊκότατο σενάριο, απλοϊκότατο σύστημα μάχης, χάρτινοι χαρακτήρες. Εύκολα είναι το χειρότερο της σειράς. (0 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 2: Κάνει εντύπωση το διαφορετικό σύστημα στατιστικών του που δεν βασιζότανε στα level αλλά στο πόσο χρησιμοποιείς το κάθε στατιστικό ξεχωριστά. Φυσικά, μετά από λίγο καταντούσε κουραστικό. Τα γραφικά είναι ελαφρώς καλύτερα, το σενάριο έχει μια κάποια δομή, και οι χαρακτήρες κινούνται σε κλασικά πρότυπα. (1 πόντος αρεσκείας)

Final Fantasy 3: Βασικά ήταν άλλο ένα Final Fantasy 1 με τις βελτιώσεις των γραφικών του 2. Από εκεί και πέρα, ισχύουν τα ίδια. (2 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 4: Ο πρωταγωνιστής έχει ηθικά διλήμματα και το σενάριο έχει summons, μυστήριο και χαρακτήρες που όλο αλλάζανε. Αρκετά καλύτερο από πριν. Βάλε στο σύνολο και τα καλύτερα γραφικά του SNES και κάτι γίνεται. Βασικά ήταν άλλο ένα Final Fantasy 1 με τις βελτιώσεις των γραφικών του 2. Από εκεί και πέρα, ισχύουν τα ίδια. (3 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 5: Όπως και στο 4, μόνο που όλα είναι βελτιωμένα και υπάρχουνε άπειροι συνδυασμοί κλάσεων. Πώρωση! (4 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 6: Ντουζίνες από χαρακτήρες με προσωπικότητα, ατελείωτες υποαποστολές, μυστήρια, ανατροπές, ενδιαφέροντας κόσμος, ατμόσφαιρα… Τρέλα ήταν! Όμως, η κεντρική ιστορία διαρκούσε πολύ λίγο. (6 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 7: Όπως και στο 6, μόνο που όλα είναι τώρα σε 3D γιατί μπήκαμε στην εποχή του PS1. Και έχουμε τα material, τον Sephiroth και την υπόλοιπη τσακαλοπαρέα. Και έχουμε και τα ατελείωτα sequels και prequels που αν και χλιαρά, διανθίζουνε συνέχεια τον κόσμο της σειράς. (9 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 8: Αααχ! Εδώ άρχισε να χαλάει η σειρά. Το σενάριο ήταν μια ασυναρτησία και μισή. Ιδίως το σχέδιο της τελευταίας μάγισσας να ενώσει / παγώσει τον χρόνο στο τέλος ήρθε από το πουθενά και με ξενέρωσε άγρια. Και οι χαρακτήρες ήταν πολλοί πιο σκέτοι από αυτούς του 7. Μα όλοι την μάγισσα να κυνηγάνε; Τουλάχιστον το παράξενο σύστημα με τα στατιστικά που συνέδεαν μαγείες ήταν πρωτότυπο. Και τα γραφικά τα σπάγανε για την εποχή τους. (7 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 9: Καταραμένη εμπορευματοποίηση! Σενάριο για 10χρονα και πλοκή όλο pull by the nose. Και ο τελικός κακός πάλι πετάχτηκε από το πουθενά. Εντάξει, οι χαρακτήρες ήταν συμπαθητικοί αλλά με φτωχό backdrop story. Και τα γραφικά ήταν θεϊκά. Αλλά τι μούφα επιστροφή στα παλιά ήταν αυτή με το σύστημα μάχης; Και τι imba ήταν όλες οι ικανότητες; Α πα πα, ξενέρωμα. (5 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 10: Η σειρά άρχισε πάλι να παίρνει τα πάνω της. Ακόμα καλύτερα γραφικά χάρη στο PS2, ενδιαφέροντες αν και πάλι με φτωχό backdrop story χαρακτήρες και πολύ καλό αν και φοβερά γραμμικό σενάριο. Παράξενο σύστημα στατιστικών αλλά μου άρεσε. Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο της σειράς αν η εταιρία εκμεταλλευόταν τις πραγματικές δυνατότητες της κονσόλας και του είχε δώσει περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Όσο για την συνέχεια, το 10-2, μου πέρασε από το μυαλό να πετάξω την κονσόλα από το παράθυρο τέτοια μούφα που ήταν. (8 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 11: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FINAL FANTASY! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ¨Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ! ΕΙΝΑΙ MMORPG! ΟΥΣΤ! (0 πόντοι αρεσκείας)

Final Fantasy 12: Θα τους σκοτώσω! Τι αίσχος ήταν αυτό; Καταστρέψανε την σειρά! Lineage μου το κάνανε! Άθλιο σενάριο, άθλιοι χαρακτήρες, άθλιο σύστημα στατιστικών. Φτου, φτου, σκόρδα! Να τα βράσω τα θεϊκά γραφικά και τους σεξπηρικούς διάλογους. Δεν ένοιωσα τίποτα για κανέναν από τους χαρακτήρες, ούτε για το παιδαριώδες τους σχέδιο να βοηθήσουνε το βασίλειο. (3 πόντοι αρεσκείας)

#245 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 29 July 2008 - 00:03

Είμαι μεγάλη φαν της σειράς από μικρό παιδάκι (από τότε που σαν καλό κοριτσάκι πήγαινα Πέμπτη Δημοτικού και πήρα στα χέρια μου το Final Fantasy VII).
Έχω παίξει όλα τα παλιά επίσης εκτός από το 3.
Και λίγα λόγια από εμένα για τα Final Fantasy από το 7 και μετά
FF7: Το αγαπημένο μου από τη σειρά. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές το έχω παίξει (θα ναι καμιά 15ρα) και κάθε φορά το διασκεδάζω το ίδιο. Τρομερή ιστορία και χαρακτήρες με βάθος, δεν είναι άδικα το πιο δημοφιλές της σειράς. Επειδή πρώτη φορά το έπαιξα πολύ μικρή δεν κατάλαβα και πολύ καλά την ιστορία αλλά μετά από την 3η φορά νομίζω το πιασα το νόημα (12 χρονών παιδάκι όσο να ναι δεν έχει την ίδια κατανόηση με ένα 14χρονο). Α! Και έκλαψα στο θάνατο της Aerith... (ήμουν μικρή λέμε, δε μετράει)
FF8: Καλό δε λεω αλλά το 7 δε το φτάνει με τίποτα. Σε κάποια φάση θύμιζε teen movie με όλα τα γκομενικά προβλήματα που είχαν οι ήρωες. Παρόλο που είμαι κοριτσάκι και θα έπρεπε (υποτίθεται) να λεω Kyaaa! με όλα τα ρομαντικά... ξενέρωσα απίστευτα που ο Squall από lone wolf έγινε caring boyfriend. Αυτή η σκύλα η Rinoa τον έκανε φλώρο! Ενίσταμαι!
FF9: Ήταν πολύ παραμυθένιο και μου άρεσε αρκετά. Αλλά δε θα το έπαιζα ξανά και ξανά (μόνο 2 φορές μέχρι σήμερα). Μου άρεσε ο Zidane γιατί έχω αδυναμία στους womanizer και η Garnet ήταν 10 φορές πιο δυναμική από τη χαζή τη Rinoa. Ένα πράγμα που με χάλασε όσον αφορά το gameplay ήταν ο εκνευριστικά δύσκολος τελευταίος αρχηγός, ο οποίος παρεπιπτώντως δεν κόλλαγε πουθενά στην ιστορία! Έτσι τον πέταξαν στο άσχετο! Geez!
FF10: Αυτό μάλιστα! Το δεύτερο αγαπημένο μου! Καλή ιστορία και χαρακτήρες και οι ανατροπές στην ιστορία με κράτησαν σε αγωνία μέχρι τέλος! Η Yuna είναι η αγαπημένη μου χαρακτήρας στη σειρά (βασικά μου άρχισε να μου αρέσει από το 10-2 γιατί έγινε δυναμική). Τα aeons ήταν άκρως εντυπωσιακά και το blitzball μακράν το πιο εθιστικό μίνι παιχνίδι της σειράς.
FF10-2: Charlie's Angels FF style!! Δε θα το θεωρούσα ακριβώς μέρος της σειράς καθώς είναι περισσότερο ένα Omake. Και αν κάποιος το δει έτσι τότε είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό. Δεν καταλαβαίνω τις εχθρικές διαθέσεις μερικών έναντι του. Να επιτέλους ένα παιχνίδι που ο ήρωας δε θέλει να σώσει τον κόσμο! (Ζω και αναπνέω για τη μέρα που σε ένα RPG ο βασικός ήρωας θα βαριέται να σώσει τον κόσμο) Είναι πιο πολύ ένα walk in the park. Και επειδή λατρεύω και τα dress me up μου άρεσε πολύ και το σύστημα μάχης!
FF11: Δεν το χω παίξει και ούτε πρόκεται! Ήταν λάθος να του δώσουν τον τίτλο του 11. Χάθηκε να το ονομάσουν Final Fantasy Online; Κατέστρεψαν το franchise! Μα MMORPG; People FF is and always was a solo game! I deny to acknowledge FF11's existence!
FF12: Ένα λεω. Το χω εδώ και ένα χρόνο και δεν το έχω παίξει παρά μόνο 3 ώρες! Από το 11 και μετά πήραμε την κάτω βόλτα... :erk:Το σύστημα μάχης με ξενέρωσε
ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ! Μα πώς τόλμησαν να ξεφορτωθούν το κλασικό ATB; Ήταν ένα από τα πράγματα που καθόριζαν την ταυτότητα της σειράς! Θα καταβάλλω προσπάθεια να το παίξω στις διακοπές αλλά θα πρέπει να βρω ένα καλό λόγο να συνεχίσω...

Άντε να δούμε τι λεει και το 13...

#246 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 29 July 2008 - 10:55

Έλα ρε. X-2. Yuna pop star. Τι αηδίες είναι αυτές.

Η δικιά μου σειρά είναι 9>8>10>7. Θα αρχίσω το 12 όταν ξεμπερδέψω με φροντιστήρια κλπ.

#247 Ephialtes

Ephialtes

Ashigaru

• Members
  • 570 posts

Posted 29 July 2008 - 12:36

Εγω εχω παιξει μονο το 12 και εχω πορωθει, και τωρα εσεις μου λετε οτι εινια απο τα χειροτερα της σειρας? Δλδ τα καλυτερα πως ειναι? I really wanna play them now

Edited by Ephialtes, 29 July 2008 - 13:35.

Posted ImagePosted Image

#248 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 29 July 2008 - 13:07

Για το ΧΙΙ υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις. Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή αλλάζει το παραδοσιακό σύστημα μάχης, κάτι που κατά την γνώμη μου ήταν επιτέλους καιρός να γίνει.
Καλό το ΑΤΒ αλλά ας μην μένουμε στο παρελθόν και στους συναισθηματισμούς.

E5VV38U.jpg

#249 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 29 July 2008 - 14:02

Για το ΧΙΙ υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις. Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή αλλάζει το παραδοσιακό σύστημα μάχης, κάτι που κατά την γνώμη μου ήταν επιτέλους καιρός να γίνει.
Καλό το ΑΤΒ αλλά ας μην μένουμε στο παρελθόν και στους συναισθηματισμούς.

Νομίζω πως δεν έχει σχέση με συναισθηματισμούς και νοσταλγίες.Το γεγονός πως οι εταιρίες προτιμούν να χρησιμοποιούν Real-time combat system στα RPG τους επειδή απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό (και κατ'επέκταση και σε μικρότερες ηλικίες) δε σημαίνει πως το TB συστημα μάχης είναι ξεπερασμένο.Δε νομίζω πως το button-mashing του real-time combat system συγκρίνεται καν με το turn-based, το οποίο στην τελική απαιτεί και μια Α σκέψη.

Δείτε τι γίνεται με το Fallout.Ολοι οι fans κράζουν την Βethesda επειδή έχει κάνει το ίδιο πράγμα: Αλλάζει το combat system και το μετατρέπει σε ένα post nuclear Oblivion.
Έχει άδικο η Bethesda;Όχι if you ask me.Κάνει αυτό που θα έκανε κάθε εταίρια.Βγάζει ένα προιόν το οποίο θα έχει ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ συστημα μάχης που θα απευθύνεται σε κάθε ηλικίας gamer.Συνδυάστε αυτό με το ότι το παιχνίδι βγαίνει και στις κονσόλες και θα έχει και τα -απαραίτητα πλέον- eye candy γραφικά και θα καταλάβετε φαντάζομαι που το πάω.

Πάντως πιστεύω πως θα ήταν αφελές εκ μέρους της Square να συνεχίσει με το real-time σύστημα.Γιατί (σε αντίθεση με την περίπτωση της Bethesda και του Fallout) το παιχνίδι θα πουλήσει σαν τρελό με οποιο combat system και να χρησιμοποιηθεί.Απλα,αν συνεχίσει με το real-time θα δυσαρεστήσει όλους τους hardcore fans.

#250 just reaper

just reaper

Anime Amateur

• Members
  • 126 posts

Posted 30 July 2008 - 22:47

Επιτέλους αρχισα να παίζω το 9. Τι τραβηξα για να το βρω δεν λέγεται. Μου αρέσει όμως γιατι πέφτει πολύ γέλιο.

#251 Ephialtes

Ephialtes

Ashigaru

• Members
  • 570 posts

Posted 31 July 2008 - 08:00

Αρχισα το 7, ωραιο δεν λεω, αλλα αυτο που μου την σπαει ειναι που βγαινουν οι εχθροι απο το πουθενα, κατι το οποιο ειναι πολυ ενοχλητικο οταν ψαχνεις να βρεις κατι, δεν σάφηνει να σκεφτεις, πως δεν επασα το PC ακομα...:madtodeath:
Το συστημα μαχης δεν θα ελεγα οτι το προτιμω απο του 12

Posted ImagePosted Image

#252 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 08 August 2008 - 12:57

...κι εγώ θα λεγα να πας να ποστάρεις current εντυπώσεις στο ανάλλογο θρέντ... :orly:

κατσε ρε φιλε σε FF thread δεν ειμαστε?Τεσπα παιδια επεισεις εχω ακουσει κατι για FF VII remake αληθευει?Πολλυ θα ηθελα να ξαναδω τον sephiroth εν δραση!

#253 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 08 August 2008 - 20:24

Τον έχει στο Crisis Core, τον έχει στο Kingdom Hearts, τον είχε και στο Ernheinz ...

ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ;;; MILK THE COW NO MORE!!!

#254 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 08 August 2008 - 21:36

Τον έχει στο Crisis Core, τον έχει στο Kingdom Hearts, τον είχε και στο Ernheinz ...

ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ;;; MILK THE COW NO MORE!!!

Ήμαρτον. Μπορείς να πιστεύεις σοβαρά ότι έχει πέσει σοβαρό milking με το Final Fantasy VII; Για να μετρήσω πόσα major παιχνίδια έχουν βγει. A, τρεία. :frozen: Καλά, ιδίως αυτό με το Ehrgeiz ασχολίαστο. :oo:

Seriously. Final Fantasy VII is far from enough.

Spoiler: Do Not Read If You Haven't Watched Advent Children

oR4yYRl.gif

#255 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1,409 posts

Posted 27 August 2008 - 15:57

Real time graphic pictures from Famitsu :)

Final Fantasy 13 in ps3 φυσικα!

Spoiler:

Final Fantasy versus 13 exclusive in PS3,παλι real time pics

Spoiler:

Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου.Αλλα οι χαρακτηρες στο Versus εχουν πιο καλα 3D models απο αυτα του κανονικου FF 13 XD

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ