Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#121 Nomedor

Nomedor

BK-201

• Members
  • 151 posts

Posted 17 January 2008 - 00:12

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα έχω να πω!
Κατά τα αλλά εμένα μου άρεσε και ίσως ο βασικό λόγος είναι ότι είναι σπάτερ αλλά όχι μόνο σπλάτερ. Στον περισσότερο κόσμο από τους ανιμε φανς άρεσε πάντως, σίγουρα όμως όχι σε όλους γιατί ήταν ιδιότροπο όπως και να ’χει.

#122 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 17 January 2008 - 01:00

Βασικά για φαί καλό είναι το Elfen Lied. Το χα πει και στο παρελθόν νομίζω, αλλά τέλος πάντων, αυτό το anime είναι αυτό που λέμε, sex-βία-αναρχία (καλά για το τελευταίο παίζει αλλά τέλος πάντων you get the point :wis:). Οπότε το απόλαυσα μεν αλλά από υπόθεση το βρήκα λίγο υπερβολικό και τελικά ψιλοψεύτικο.

Δηλαδή πως να το πω μου έδωσε την αίσθηση του σοβαροφανούς και όχι του σοβαρού. Σαν hollywoodιανή ταινία ένα πράγμα. Βέβαια ίσως φταίει που το κόψανε στην μέση της ιστορίας και θα ήθελα εδώ που τα λέμε να δω την συνέχεια, αλλά δεν βαριέσαι :emptyonexg1:
phmava.php

#123 Kokari

Kokari

Anime Newbie

• Members
  • 48 posts

Posted 17 January 2008 - 01:21

Μου φαίνεται οτι παρεξηγήσατε αυτά που είπα.
Δεν είπα πουθενά ότι το συγκεκριμένο anime είναι πρωτότυπο ή ότι είναι κορυφή στο είδος του, ή δεν ξέρω τι άλλο έχε ειπωθεί.
Απλά το θεωρώ από τα καλά anime που όταν τελειώσει δεν σκέφτεσαι ότι σκότωσες 3,5,10 ώρες από την ζωή σου τσάμπα. Είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και ευχαριστιέσαι να το βλέπεις και προσωπικά μου άρεσε.
Η μίξη όλων των διαφορετικών κατηγοριών, που όλoι εύστοχα έχετε αναφέρει, πιστεύω ότι είναι κάτι ευχάριστο, αποφεύγει την μονοτονία και μια λογική κόπωση που δημιουργείται όταν βλέπεις το ίδιο σκηνικό συνέχεια, και κατ' επέκταση βοηθάει να αποφευχθεί και η κοιλιά που παρουσιάζεται σε αρκετά άλλα anime.
Θα μου πείτε, και λογικό ακούγεται, σε 12 επεισόδια πότε να προλάβει να κάνει και κοιλιά! Εδώ άλλα ούτε να τα ξεκινήσεις δεν μπορείς...!

#124 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 17 January 2008 - 14:45

Αρά μας λες ότι είναι καλό μόνο για αλλαγή από τα συνηθισμένα και όχι καλό σαν σειρά γενικότερα.

Επί την ευκαιρία, βλέπω Kokari ότι βάζεις το Tsukihime σαν υπογραφή. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ! Για τους ίδιους λόγους με το Elfen Lied.

#125 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 17 January 2008 - 14:58

ρε παλικαρια , ειναι οπως λεει η Λιζα, ηταν απο τα πρωτα που ειδαμε καποιοι ( και εγω δλδ) αλλα παρολο που ειχε και κλισε , και οι χαρκτηρες θελανε κι αλλη ανπτυξη και και και ... και ωραια μουσικη ειχε, και ισως αν ηταν μεγαλυτερο να καταντουσε μια τρυπα στο νερο και οσον αφορα το τελος, το αφησανε στην φαντασια του καθενος ( αν και πιστευω ειναι 5καθαρο τι γινεται), που στην τελικη ειναι ισως και οτι καλυτερο γιατι καθενας μπορει να δωσει το τελος που επιθυμει.
εν ολιγοις, οπως με ολα τα ανιμε, σε αλλους αρεσε κα ισε αλλους οχι. το θεμα ειναι σου προσφερε κατι οσα ελαττωματα και αν ειχε? θα το προτεινεις σε καποιον που ειναι καινουριος και δεν εχει δει splatter?
ακομα και αυτοι που δεν τους αρεσε πιστευω οτι ναι θα απαντησουν

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#126 Kokari

Kokari

Anime Newbie

• Members
  • 48 posts

Posted 17 January 2008 - 17:11

Αρά μας λες ότι είναι καλό μόνο για αλλαγή από τα συνηθισμένα και όχι καλό σαν σειρά γενικότερα.

Που το λέω αυτό;;;!:erk:

Επί την ευκαιρία, βλέπω Kokari ότι βάζεις το Tsukihime σαν υπογραφή. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ! Για τους ίδιους λόγους με το Elfen Lied.

Θέμα γούστου. Το Tsukihime θεωρώ καλύτερο από πλευράς story σε σύγκριση με το Lied αλλά το δεύτερο δεν συγκρίνεται σε σχεδιασμό με το πρώτο, είναι σαφώς καλύτερο.(το Lied εννοώ καλύτερο)

#127 Nomedor

Nomedor

BK-201

• Members
  • 151 posts

Posted 17 January 2008 - 21:26

Kokari μαζί σου, και τα 2 ανιμε μου άρεσαν.
Είναι παράξενο ότι το ελφεν άρεσε? Όπως είπα και πιο πάνω όλα είναι θέμα γούστου, από εκεί και πέρα μη το ψάχνετε?

#128 Hatake Kakashi

Hatake Kakashi

Anime Professional

• Members
  • 985 posts

Posted 17 January 2008 - 21:55

Kokari μαζί σου, και τα 2 ανιμε μου άρεσαν.
Είναι παράξενο ότι το ελφεν άρεσε? Όπως είπα και πιο πάνω όλα είναι θέμα γούστου, από εκεί και πέρα μη το ψάχνετε?

Συμφωνω απολυτα,το elfen lied ηταν απο τα πρωτα ανιμε που ειδα και κατεχει μια θεση στο top 10 μου,ολα ειναι θεμα γουστου

#129 just reaper

just reaper

Anime Amateur

• Members
  • 126 posts

Posted 17 January 2008 - 23:18

Εντάξει και εμένα από τα πρώτα που έχω δει είναι αλλά επειδή σε κάποιους δεν άρεσε δεν σημαίνει ότι είναι και για τα σκουπίδια ή ότι δεν θα έπρεπε να αρέσει σε άλλους.

#130 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 17 January 2008 - 23:55

Το γούστο περιγράφεται με λόγια; Εγώ έθεσα τους λόγους που δεν μου άρεσε παραπάνω. Εσάς που σας άρεσε, μπορείτε να θέσετε άποψη; Και σημειωτέων ότι:

Α) Επειδή κάποιο είναι το πρώτο σας anime, δεν σημαίνει ότι αυτόματα είναι καλό. Άσε που ποτέ μου δεν θα πρότεινα σε κάποιον καινούριο το Elfen Lied. Με αυτό δεν θα του σπάσει απλά η παρθενιά, θα του γίνει ο κ***ς τριαντάφυλλο.

Β) Επειδή μια σειρά ξεφεύγει από τα τετριμμένα (δεν είναι politically correct, έχει βια, ανωμαλία και σεξ στον υπερθετικό) πάλι δεν σημαίνει ότι είναι καλή. Σοκαριστική και αξιομνημόνευτη ναι, αλλά όχι καλή.

Γ) Δεν μου αρέσει η ιδέα να έχουμε στα top10 μας ΜΟΝΟ τέτοιες σειρές. Τι εντύπωση θα δίνουμε στους κολλημένους;

Και για να μη ξεχνιόμαστε, η σειρά παρουσίαζε όλους τους άντρες σαν σαδιστές και βιαστές και τις γυναίκες σαν αθώα όμορφα κοριτσάκια που τα βασανίζουνε και αναγκάζονται να σκοτώνουνε για να επιβιώσουνε. Και ο πρωταγωνιστής σαν εξαίρεση, είναι το άσυλο για τις κοπέλες επειδή είναι σεξουαλικά ανίκανος και δεν θα φοβούνται μη τις βιάσει ή χρειαστεί να τον σκοτώσουνε.

#131 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 posts

Posted 18 January 2008 - 00:25

Γ) Δεν μου αρέσει η ιδέα να έχουμε στα top10 μας ΜΟΝΟ τέτοιες σειρές. Τι εντύπωση θα δίνουμε στους κολλημένους;

Αυτη ειναι η πιο κομπλεξικη δηλωση που ειδα εδω και καμποσο καιρο!

Δηλαδη θα πρεπει να διαλεγουμε τις σειρες που μας αρεσουν με το κριτηριο του αν θα ειναι ή οχι αρεστη στον καθε *μπιπ* που μπορει να παρεξηγηθει;

Βρε ουστ!

edit by Spawn_I: δε χρειάζονται οι βρισιές...
Posted Image

#132 Nomedor

Nomedor

BK-201

• Members
  • 151 posts

Posted 18 January 2008 - 00:41

Γιατί μου αρέσει η ροκ και στον άλλον όχι, γιατί μου αρέσουν οι περιπέτειες και στον άλλο όχι, γιατί μου αρέσουν τα ρεβίθια και στον άλλο όχι και πάει λέγοντας.
Το Elfen Lied μου άρεσε γιατί ήταν σκληρό και είχε και λίγο πρωτότυπη ιστορία, άμα δεν ήταν σπλάτερ δεν νομίζω να μου άρεσε τόσο.
Το λέει κάποιος αυτό που έχει βαθμολογήσει το ef - a tale of memories με 9 και το 5 Centimeters per Second με 10 και τα γούστρα τρελά (στο Elfen Lied έχω βάλει 9) και τώρα μου αρέσει πολύ το True Tears άρα μόνο κολλημένος με το είδος δεν είμαι.

#133 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 18 January 2008 - 13:53

Οκ, θέλετε κι άλλον πιο ρεαλιστικό λόγο που δεν μου άρεσε;
Spoiler:

#134 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 posts

Posted 18 January 2008 - 14:33

Και για να μη ξεχνιόμαστε, η σειρά παρουσίαζε όλους τους άντρες σαν σαδιστές και βιαστές και τις γυναίκες σαν αθώα όμορφα κοριτσάκια που τα βασανίζουνε και αναγκάζονται να σκοτώνουνε για να επιβιώσουνε. Και ο πρωταγωνιστής σαν εξαίρεση, είναι το άσυλο για τις κοπέλες επειδή είναι σεξουαλικά ανίκανος και δεν θα φοβούνται μη τις βιάσει ή χρειαστεί να τον σκοτώσουνε.

ε εντάξει κι εμένα δεν με τρέλανε το έλφεν λιντ αλλά το παράκανες.... το να είναι εξαίρεση ο πρωταγωνιστής δεν είναι και λίγο , μιάς και αυτός παίζει στο μεγαλύτερο μέρος δεν αποτελεί πλέον εξαίρεση...επίσης
Spoiler:
άσε που
Spoiler:
επίσης ο πρωταγωνιστής δεν ήταν σεξουαλικά ανίκανος απλά αθώος...ασε που
Spoiler:
και τέλος
Spoiler:
. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θάψεις το έλφεν λιντ και να μην σου αρέσει αλλά αυτά που γράφεις μου φαίνονται λίγο άκυρα και νομίζω οτι το τελευταίο που θέλαν οι δημιουργοι να περάσουν είναι η "κακία" και ο σαδισμός των ανδρών και η "αθωότητα" των γυναικών...:deadga6:
υ.γ. δεν θυμάμαι ονόματα
υπογραφή εκτός κανονισμών

#135 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 posts

Posted 18 January 2008 - 16:22

Οκ, θέλετε κι άλλον πιο ρεαλιστικό λόγο που δεν μου άρεσε;

Spoiler:

Εγω νομιζω οτι ειναι ανωτερο απο τα 2 παραπανω Αnime
Οχι δεν ειναι βλασφημια, το anime του Akira ειναι μετριο(αλλη ιστορια το manga!)

Posted Image