Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#106 Kokari

Kokari

Anime Newbie

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 01:12

Θεωρώ πως το Elfen Lied είναι από τα καλά anime αφού στο μόνο που υστερεί λίγο είναι η πλοκή. Τόσο από μουσική όσο και από σχεδιασμό, χαρακτήρες, χρώματα, ακόμα και τα τοπία που έχουν σχεδιαστεί πιστεύω πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Βρίσκεται πάντως πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μου.

#107 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 08:06

Το προβλημα του Elfen Lied ειναι οτι η σειρα ειναι 13αρα +1 special.
Ετσι κοβεται αποτομα και η πλοκη εχει κενα.
Αν ηταν 26αρα και ακολοθουσε πιο πολυ το manga θα ηταν τελεια!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#108 Kokari

Kokari

Anime Newbie

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 19:33

Όντως. Ειδικά το τέλος του είναι τρελό σπάσιμο.

#109 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 20:34

Bασικά , η σειρά είναι όντως υπερεκτιμημένη. Προσπάθησε να συνθέσει δράση και δράμα και κοινωνικό , χωρίς να το πολυκαταφέρει κατ' εμέ.!!!

Μα το θεμα ειναι οτι κανενα απο τα παραπανω δεν ηταν το κυριο θεμα του ελφεν λιεντ....
Κατα τη γνωμη μου ηταν διδακτικο ανιμε.
Signature Removed

#110 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 20:53

Bασικά , η σειρά είναι όντως υπερεκτιμημένη. Προσπάθησε να συνθέσει δράση και δράμα και κοινωνικό , χωρίς να το πολυκαταφέρει κατ' εμέ.!!!

Μα το θεμα ειναι οτι κανενα απο τα παραπανω δεν ηταν το κυριο θεμα του ελφεν λιεντ....

Well said... δίδαξε στον τομέα fanservice. :nosey:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#111 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 20:59

Το Elfen Lied ήταν ίσως το μοναδικό anime Που δεν ξενέρωσα με το τέλος.
το Fun Service μου έσπασε τα νεύρα γιατί στην τελική δεν το έχω και ανάγκη, ίσα
ίσα το θεώρησα σε φάσεις προσβλητικό. ΑΛΛΆ εξυπηρέτησε καλά τον σκοπό του ο οποίος ήταν να ελαφρύνει λίγο τη βαριά ατμόσφαιρα της σειράς και για να μπορέσει να αποδοθεί μια γλυκύτητα στην Lucy και να φανεί αν θέλεις η καλή της πλευρά.
Για να μη τη θεωρούμε και τελείως παλιόμπιτσα την κακομοίρα και την παρεξηγήσουμε.

#112 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 21:07

Μας δουλεύεις ρε φίλε; Μια χαζομάρα ήταν, μασκαρεμένη όμορφα με αιματοχυσίες και σεξουαλικές ανωμαλίες. Τι το διδακτικό είχε; Μη κάνετε σεξ με ανήλικα κοριτσάκια; Μην αποκεφαλίζετε όποιον δεν γουστάρετε; Μην ερωτεύεστε ξαδέλφες και γκόμενες με αμνησία; Μη μισείτε όσους γεννιούνται με κέρατα στο κεφάλι;

Κι εγώ σοκαρίστηκα και γούσταρα γι’ αυτό την σειρά στην αρχή αλλά πλέον αυτά τα βλέπω σαν καρυκεύματα σε ένα πολύ απλό φαγητό. Η σειρά μας τράβηξε με ανωμαλίες και ξεκοιλιάσματα. Όχι με καλούς χαρακτήρες ή καλό σενάριο. Και ποιος διαφωνεί ότι τα πάντα στην ιστορία γίνονταν εντελώς στημένα και βολικά;

Αν θέλω βία, δε βλέπω καλύτερα κανένα Berserkή κανένα Basilisk; Αν θέλω κοινωνικό δράμα, δε βλέπω καλύτερα κανένα KareKanoή BokuragaIta; Αν θέλω ecchi, δε βλέπω καλύτερα κανένα GirlsBravo; Τι μου τα ανακατεύεις όλα σε μια σούπα και δεν ξεχωρίζει τίποτα;

#113 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 21:21

Δεν πιστεύω οτι έχει τίποτα διδακτικό, τι να το κάνει άλλωστε; Απλά είναι ενα πολύ καλό anime

Θεωρώ πως το Elfen Lied είναι από τα καλά anime αφού στο μόνο που υστερεί λίγο είναι η πλοκή. Τόσο από μουσική όσο και από σχεδιασμό, χαρακτήρες, χρώματα, ακόμα και τα τοπία που έχουν σχεδιαστεί πιστεύω πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Βρίσκεται πάντως πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μου.

Και εγώ έχω πάνω-κάτω την άποψη του Kokari
Δημοσιευμένη  εικόνα

#114 Kokari

Kokari

Anime Newbie

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 21:22

Δλδ ένα anime πρέπει να κινείται σε ένα μοτίβο, ειδάλλως γίνεται σούπα;;;!
Ίσα-ίσα πιστεύω ότι σπάει και την μονοτονία από το να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια. Πολλοί όταν βλέπουν τέτοιου είδους anime, που κινούνται σε ένα μοτίβο μόνο, μετά πάνε σε τελείως διαφορετικό είδος για να ξεχαρμανιάσουνε!
Δεν νομίζω ότι και αυτό είναι ότι καλύτερο, πάντως.

#115 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 21:43

Μα Kokari, δεν ήταν πρωτότυπο σε τίποτα. Απλά ανακάτεψε διάφορα προϋπάρχοντα μοτίβα σε έναν αχταρμά. Οπότε, κι αυτό ακολούθησε την πεπατημένη οδό, απλά άλλαζε συνέχεια λωρίδα.

Μπορώ να εκτιμήσω την πρωτοτυπία του στον συνδυασμό των διαφορετικών κατηγοριών αλλά δεν θα πω ότι ήταν πετυχημένο το αποτέλεσμα. Έχω δει αρκετά παρόμοια πειράματα όπως hentai με mahou shojoκαι slice of life με dementia και το αποτέλεσμα σπάνια είναι αρεστό. Πρωτότυπο ναι, καλό όχι.

Γενικότερα, άλλο να προσπαθείς να ξεκινήσεις ένα καινούριο genreκαι άλλο να ανακατεύεις τα είδη υπάρχοντα. Είναι σαν στο Dungeons & Dragonsπου αντί να ακολουθήσεις κάποιο prestige class, φτιάχνεις ένα ψόφιο dual classκαι μετανιώνεις την στιγμή που το έκανες.

#116 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 21:45

Δλδ ένα anime πρέπει να κινείται σε ένα μοτίβο, ειδάλλως γίνεται σούπα;;;

Οχι,αλλα οταν προσπαθεις να χωρεσεις ολα τα ασχετα μοτιβα (πχ drama,ecchi,splatter) σε μια σειρα 13 επισοδειων,αναμενομενο ειναι να αποτυχεις και να βγαλεiς μια σουπα:sigh2:

EDIT:Με προλαβαν γμτ:oo:

#117 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 21:46

Μα Kokari, δεν ήταν πρωτότυπο σε τίποτα. Απλά ανακάτεψε διάφορα προϋπάρχοντα μοτίβα σε έναν αχταρμά. Οπότε, κι αυτό ακολούθησε την πεπατημένη οδό, απλά άλλαζε συνέχεια λωρίδα.

Μπορώ να εκτιμήσω την πρωτοτυπία του στον συνδυασμό των διαφορετικών κατηγοριών αλλά δεν θα πω ότι ήταν πετυχημένο το αποτέλεσμα. Έχω δει αρκετά παρόμοια πειράματα όπως hentaiμε mahoushojoκαι sliceoflifeμε dementiaκαι το αποτέλεσμα σπάνια είναι αρεστό. Πρωτότυπο ναι, καλό όχι.

Γενικότερα, άλλο να προσπαθείς να ξεκινήσεις ένα καινούριο genreκαι άλλο να ανακατεύεις τα είδη υπάρχοντα. Είναι σαν στο Dungeons & Dragonsπου αντί να ακολουθήσεις κάποιο prestigeclass, φτιάχνεις ένα ψόφιο dualclassκαι μετανιώνεις την στιγμή που το έκανες.

ναι εσενα ομως τι ενοχλει να αρεσει σε καποιον το συγκεκριμενο anime.
[εμενα μου φαινεται μετριο]

Δημοσιευμένη  εικόνα

#118 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 21:47

πφ.. με προλάβαν...

Προσωπικά μου άρεσε το Elfen Lied επειδή πρώτη φορά είδα splatter αν μπορώ να το πω έτσι. Είναι καλή επιλογή για κάποιον που ξεκηνάει τώρα.
Δεν έχω δει αρκετά anime τέτοιου είδους για να πω ότι μου έφερε στο μυαλό άλλα anime.
Η ιστορία έχει πολλά κλισέ όπως και άλλες σειρές.
Οι χαρακτήρες σίγουρα θα ήθελαν μια περισσότερη ανάπτυξη και το τέλος ήταν αρκετά απότομο.

Δεν ξέρω αν περνάει κάποια μηνύματα, αλλά σίγουρα ένιωσα ότι κέρδισα κάτι όταν το είδα. (Σε αντίθεση με άλλες σειρές που απλά είπα γιατί να χάσω το χρόνο μου έτσι)

#119 LIB

LIB

Blood Thirsty

• Members
  • 105 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 22:00

για σπλάτερ δεν έχω δει πολλά που να σιναγονιζοντε το elfen Lied!!
όπως k Drama επίσης!!!

για το τέλος δεν λέω εμενα m ξενέρωσε...
σήκωνε πολύ να το συνεχίσουνε...

αλλα δεν μπορώ πως πολλά Anime μου άρεσαν όσο το Elfen Lied!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: Elfen Lied!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#120 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 23:55

Για όνομα του θεού... ας μην το συνεχίσουνε....
btw δεν βρήκα τπτ διδακτικό στην όλη υπόθεση...
υπογραφή εκτός κανονισμών