Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#361 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2008 - 20:08

Για μισό λεπτό.

Τον ήξερες κι από χθες αυτόν τον χαρακτήρα και ήσουν βέβαιος ότι δεν σκοτώνει;

Όχι. Το έκρινες υποσυνείδητα βασιζόμενος στην εξωτερική εμφάνιση.

Η σειρά φροντίζει να σου χαϊδεύει αυτήν την προκατάληψη. "Ω, μα κοίτα! Το κορίτσι που πριν λίγο σε έσφαζε στο γόνατο τώρα είναι ένα kawaii πλασματάκι που λέει μόνο nyu και τρίβεται σαν γάτα. Δεν φταίει αυτό το καημένο, φταίει η καριόλα η κοινωνία που το έκανε δολοφόνο."

QED.

Μα απασχολούν και οι ίδιοι οι φόνοι. Τι το μειωτικό έχει να απασχολούν και λόγω του χαρακτήρα-δολοφόνου, τον οποίο δεν θα περίμενες να σκοτώσει για το πολύ απλό λόγο ότι η έχει τη συμπεριφορά αθώου συναισθηματικά ανθρώπου (η γύμνια της Lucy δεν έχει κάτι σεξουαλικό και ούτε είναι επιτηδευμένη, για εκείνη είναι κάτι το απολύτος νορμάλ, ε, αν αυτό δεν δείχνει αθωότητα τότε τι δείχνει???).

The EL wars are sooo epic.
Ας βαλω κι εγω το λιθαρακι μου. Δεν τη βλεπω ουτε σαν ξωβυζη ουτε σαν θυμα της κοινωνιας. Ισως επειδη ειναι ενα νεο ειδος (τα diclonius) που προσπαθει να βαλει τη θεση του στην τροφικη αλυσιδα πανω απ'τον ανθρωπο, εφοσον εχει μια εξελικτικη πρωτοπορια? Remember, τη φαση που μιλουσε με τη diclonius συνειδηση...

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#362 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1.348 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθήνα

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2008 - 20:13

Γιατι δεν καταλαβα τι εννοεις?:emptyonexg1:Ετσι οπως το λες ειναι σαν να λες οτι πολυ απλα τα diclonius ητανε μια δικαιολογια για σφαξιμο
ΥΓ τι ειναι το q.e.d?:sigh2:

#363 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2008 - 20:16

Μα η κοινωνια φταιει εδω:nosey:Ολα τα diclonius δεν περασαν και λιγα για να σφαζουν ανελεητα.Αυτο θελει να σου περασει κιολας το ανιμε οτι δεν το εκαναν μονο και μονο επειδη γουσταραν.

Fair enough. Η κοινωνία έκανε τα diclonius φονικές μηχανές.

Πες μου εσύ έναν λόγο για τον οποίο πρέπει εγώ να τα συμπαθήσω.

Remember: "We were only following orders" has historically worked rather poorly as an excuse.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#364 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2008 - 20:19

Γιατι δεν καταλαβα τι εννοεις?:emptyonexg1:Ετσι οπως το λες ειναι σαν να λες οτι πολυ απλα τα diclonius ητανε μια δικαιολογια για σφαξιμο
ΥΓ τι ειναι το q.e.d?:sigh2:

Well, ο κοσμος ειναι βιαιος και η επικρατεστερη θεωρα για την εξελιξη αυτη τη στιγμη ειναι οτι προκυπτει απο τυχαιες μεταλλαξεις. Οταν το ειδος εξελισσεται, survival of the fittest. Τα diclonius στον κοσμο των ανθρωπων διωχνονταν απ' το φοβο, αλλα μπορουσαν και να επιβληθουν μεσω του φοβου. Εφοσον ηθελαν να επιζησουν, μοιραια επελεγαν το 2ο

q.e.d=quod erat demonstrandum=ο.ε.δ.= οπερ εδει δειξαι
το γραφεις στα μαθηματικα οταν πληρως και αδιαμφισβητητα απεδειξες κατι...:wis:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#365 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1.348 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθήνα

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2008 - 20:25

Χμμ να τα συμπαθησεις λιγο δυσκολο και καλα κανεις(μα ουτε εγω τα συμπαθω).Το θεμα ειναι να δειξεις μια παραπανω κατανοηση και να σκεφτεις οτι για ολα αυτα δεν εφταιγαν 100% τα diclonius.Και στο κατω κατω αυτο ειναι ολο το θεμα.Χρησιμοποιωντας την υπερβολη σε κανει να σκεφτεις τι περασανε για να καταληξουν σε αυτο το σημειο να γινουν φονικες μηχανες.

#366 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2008 - 20:42

Υποτίθεται ότι πρέπει να σας προβληματίζουν οι φόνοι οι ίδιοι, και όχι το ποιος τους κάνει. Το να λες ότι φαίνεται πιο φυσικό να σφάζει κόσμο ένας μαντράχαλος δείχνει ότι η σειρά δεν σου δίδαξε τίποτα. Συγκεκριμένα, άφησε ανέγγιχτη την προκατάληψη ότι μόνο άσχημοι άνθρωποι μπορούν να προκαλέσουν κακό.

Ποια προκατάληψη ρε Kenny...
Δεν είπα ποτέ ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό από οποιονδήποτε,όμορφο ή άσχημο(αν και δεν μίλησα για αυτή τη διάκριση,τέσπα)αλλά άλλο είναι να βλέπεις κάποιον να σκοτώνει έχοντας συναίσθηση του τι κάνει,και άλλο να βλέπεις κάποιον ψυχοπαθή να το κάνει με αυτό το νεκρό ύφος...
Δεν με ενδιαφέρει αν ο δολοφόνος είναι MOE ή GAR,με ενδιαφέρει η συναισθηματική του κατάσταση...

Όταν μίλησα για μαντράχαλο,μίλησα για τον τύπο που σκοτώνει και νιώθει,και όχι την Lucy που σκότωνε λες και οι άλλοι ήταν κατσαρίδες...Ίσως δικό μου λάθος,φανταζόμουν πως είχαμε το ίδιο πράγμα και οι 2 στο μυαλό μας...

#367 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 02:17

Για μισό λεπτό.

Τον ήξερες κι από χθες αυτόν τον χαρακτήρα και δεν περίμενες να σκοτώσει;

Όχι. Το έκρινες υποσυνείδητα βασιζόμενος στην εξωτερική εμφάνιση.

Η σειρά φροντίζει να σου χαϊδεύει αυτήν την προκατάληψη. "Ω, μα κοίτα! Το κορίτσι που πριν λίγο σε έσφαζε στο γόνατο τώρα είναι ένα kawaii πλασματάκι που λέει μόνο nyu και τρίβεται σαν γάτα. Δεν φταίει αυτό το καημένο, φταίει η καριόλα η κοινωνία που το έκανε δολοφόνο."

QED.

Όταν η πρώτη φορά που βλέπεις τη Nyu (όχι τη Lucy) δείχνει ανίκανη να κάνει ακόμη και τα βασικά της ζωής, τότε το τελευταίο πράγμα που περιμένεις είναι να σκοτώσει κάποιον. Είναι αυτό προκατάληψη? Προσπάθησε να το δείς πως θα ήταν στη πραγματικότητα, ακόμη και κακάσχημο πλάσμα να ήταν η Nyu, όταν την βλέπεις σε αυτή τη κατάσταση εσύ τι θα περίμενες απο αυτή?
Όσα έχουν συζητηθεί χτίζονται πάνω στη συμπεριφορα της Nyu απο την αρχή της σειράς. Μιλάμε πάντα για τη Nyu η οποία δεν έγινε και ούτε ήταν δολοφόνος. Επειδή όμως πρώτα τη Nyu γνωρίζουμε οπότε και ταυτίζεις τη μορφή της με όλη αυτή την αθωότητα, για αυτό και είναι πιο disturbing όταν τελικά βγαίνει η πλευρά της Lucy και γίνετε ότι γίνεται. Τώρα, το αν και η kawai εμφάνιση θεωρίται έγκλημα ή μειωτικό στοιχείο για ένα anime, σηκώνω λευκή σημαία ψηλά.

Θα έλεγα πως η παιδική ηλικία της Lucy είναι αρκετός λόγος για να τη συμπαθήσεις, αφού τράβηξε τα πάνδεινα και στο τέλος χρειάστηκε να απορίψει τον εαυτό της και να φτιάξει ένα άλλο για σβήσει το τι ένιωθε και έκανε. Αυτό εγώ βρίσκω ότι χρειάζεται δύναμη για να το κάνεις. Και μου αρκεί για να τη συμπαθήσω. Αν δεν σου αρκεί τι άλλο να σου αναφέρει κανείς.:canthelp:?
Δημοσιευμένη  εικόνα

#368 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 07:44

Spoiler:

Βεβαια οπως ειπε κ ο Roriconfan αυτη δεν ειναι ιστορια οπου καθεσαι κ ψαχνεις λογικη...ετσι ειναι το ειδος της(επικεντρωνεται πιο πολυ στο να σου δημιουργησει συναισθηματα με splatterιες και ecchi,παρα με την λογικη)...ειτε σ'αρεσει ειτε οχι...εμενα δεν μ'αρεσε γιατι προτημω συναισθηματα που δημιουργουνται με την λογικη...(χωρις να εννοω οτι ηταν απαισιο,καλο ηταν απλα απο τα οσα ειχα ακουσει το περιμενα πολυυ καλυτερο)...

Quotαρω λιγω τον εαυτο μου απλα για να σιγουρευτο για κατι:D

Τελικα οταν η Lucy εχασε τα κερατα εχασε και τις δυναμεις της ετσι?

Πανω εχω τους λογους που με οδηγησαν στο συμπρερασμα αυτο...

#369 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 08:14

Θα έλεγα πως η παιδική ηλικία της Lucy είναι αρκετός λόγος για να τη συμπαθήσεις, αφού τράβηξε τα πάνδεινα και στο τέλος χρειάστηκε να απορίψει τον εαυτό της και να φτιάξει ένα άλλο για σβήσει το τι ένιωθε και έκανε. Αυτό εγώ βρίσκω ότι χρειάζεται δύναμη για να το κάνεις. Και μου αρκεί για να τη συμπαθήσω. Αν δεν σου αρκεί τι άλλο να σου αναφέρει κανείς.:canthelp:?

Ε σιγά τι τράβηξε βασικά, αν αυτά της παιδικής της ηλικίας στο ορφανοτροφείο είναι αρκετά για να γίνει κάποιος serial killer έπρεπε ο πληθυσμός της γης τώρα να είναι στο 1/10.

Επίσης... Έφτιαξε έναν άλλο χαρακτήρα επειδή έφαγε σφαίρα στο κεφάλι, οπότε what's all that about rejecting herself?

Το όλο "δίδαγμα" που "θέλει" να περάσει η σειρά είναι "η κοινωνία αντιδρά άσχημα στο διαφορετικό". ΓΟΥΑΟΥ!

Ίσως στο Elfen Lied 2 κάνουν το Diclonius συν όλα τα άλλα να είναι και Gay/Lesbian για να είναι ακόμα πιο edgy η σειρά.

#370 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 10:30

Περναει και μυνηματαατα το Elfen Lied?
Με τη ιδια λογικη μπορω να πω τι το SAW (ναι,αυτο το ανουσιο splatter) ειναι μια ταινια που σε σοκαρει με την ωμη βια με τελικο σκοπο να σε διδαξει
Spoiler:
Δεν ειδα και πολυ κοσμο να το λεει αυτο.Οσο για την συναιοθηματικη φορτιση μπορεις να την βρεις στα τελευταια επισοδια ενος τυχαιου harem ανιμε (στην φαση που ο καθολα αχρηστος πρωταγωνιστης μετα απο ενα σωρο ecchi καταστασεις διαλεγει μια απο τις υποψηφιες γκομενες) αλλα δεν ειδα κανεναν να συγκεινειται απο αυτες τις περιπτωσεις.Τεσπα.

Μα η κοινωνια φταιει εδω:nosey:Ολα τα diclonius δεν περασαν και λιγα για να σφαζουν ανελεητα.Αυτο θελει να σου περασει κιολας το ανιμε οτι δεν το εκαναν μονο και μονο επειδη γουσταραν.

Εγω δεν θυμαμαι ουτε την Nana να σφαζει ανελεητα ουτε την αλλη μικρη στο τελος (μου διαφευγει το ονομα της).Απλα εκτελουσαν εντολες.

Θα έλεγα πως η παιδική ηλικία της Lucy είναι αρκετός λόγος για να τη συμπαθήσεις, αφού τράβηξε τα πάνδεινα

Semi-offtopic αλλα ηθελα να το πω εδω και καιρο:Εχουμε πηξει στα anime αοπ χαρακτηρες που τα τραυματα της παιδικης τους ηλικιας καθοριζουν το μελον τους,νισαφι πια:fromabove:

Ε σιγά τι τράβηξε βασικά, αν αυτά της παιδικής της ηλικίας στο ορφανοτροφείο είναι αρκετά για να γίνει κάποιος serial killer έπρεπε ο πληθυσμός της γης τώρα να είναι στο 1/10.

Τrue.Δεν επαθε ρε παιδια και τιποτα το ανεπανορθωτο,το σκυλι της σκοτωσανε.Και σε οποιον αυτο ακουγεται υπερβολικο,τι να πουν χαρακτηρες που εχασαν ολοκληρη την οικογενεια τους μπροστα στα ματια τους?
Χαρακτηριστικο παραδειγμα με spoiler απο Naruto:
Spoiler:

#371 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 10:42

Τrue.Δεν επαθε ρε παιδια και τιποτα το ανεπανορθωτο,το σκυλι της σκοτωσανε.Και σε οποιον αυτο ακουγεται υπερβολικο,τι να πουν χαρακτηρες που εχασαν ολοκληρη την οικογενεια τους μπροστα στα ματια τους?
Χαρακτηριστικο παραδειγμα με spoiler απο Naruto:

Spoiler:

Spoiler:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#372 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 12:25

Spoiler:

#373 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1.348 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθήνα

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 12:31

Αυτο που λες για το saw ναι εγω πιστευω οτι αυτο ηθελε να σου περασει και εμενα προσωπικα το περασε.Η αντιληψη του καθενα για την ζωη και το ποσο πρεπει να την εκτιμαμε.Τα diclonius εκτελουσαν εντολες απο ατομα στα οποια καταφεραν επιτελους να βασιστουν πανω τους και στο οποια απεκτησαν μια ελπιδα για ζωη.Επισης το να σου σκοτωσουν το σκυλι σου σε αυτην την ηλικια και να μην εχεις και κανεναν αλλον φιλο και ολοι να σου συμπεριφερονται τοσο χαλια ΝΑΙ ειναι ανεπανορθωτο.Το παραδειγμα που ανεφερες για το Naruto ειναι μακραν χειροτερο και δεν νομιζω στην πραγματικοτητα καποιο παιδι να μπορουσε να το ξεπερασει ευκολα.Naruto δεν εχω δει οποτε δεν ξερω και τι γινετε στην συμπεριφορα του Sasuke.Kenny για το τελευτεο που ειπες απλα ξανακοιταξε το Post του πυραμιδα πιο πανω.Επισης Puranetesu την ειρωνια σου "η κοινωνία αντιδρά άσχημα στο διαφορετικό". ΓΟΥΑΟΥ! Κανω πως δεν την ακουσα.Αμα εσυ αυτο δεν το θεωρεις ενα σπουδαιο διδαγμα(ασχετο με το αν πιστευεις οτι αυτο το ανιμε δεν περασε σε εσενα κατι τετοιο)Τοτε τι να πω....
ΥΓ:Ρε παιδια πως κανουμε quote ενα αλλο post και να λεει το original posted by ταδε??

#374 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 13:46

Μάλιστα.

Ωραία αυτό που έγινε στην παιδική της ηλικία είναι ανεπανόρθωτο. Αν μετά από αυτό είχε κατάθλιψη και πήγαινε σε ψυχίατρο, η ζούσε απομωνομένη, θα έλεγα ok, αλλά από αυτό μέχρι το ψυχρή serial killer υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη απόσταση...

Το δίδαγμα αυτό για τη διαφορετικότητα, έχει δωθεί πάρα πολλές φορές, από πάρα πολλά μέσα και με πάρα μα πάρα πολύ καλύτερους τρόπους απότι στο Elfen Lied, που βασικά δε νομίζω ότι προσπαθεί καν να περάσει δίδαγμα, αλλά επειδή το λένε πολλοί εδώ είπα να σχολιάσω. Οπότε ναι, το "δίδαγμα" είναι εντελώς ποταπό, κοινό και δεν χρειάζεται να ειπωθεί ξανά, τουλάχιστον με τόσο χαζό τρόπο.

Εν το μεταξύ, δεν έχω πρόβλημα να αρέσει σε κάποιον το anime, όταν το είδα μου φάνηκε απλά μέτριο, αλλά δεν το μίσησα κιόλας. Απλά μου τη σπάει που αντί να ακουώ να λένε "ναι μάρεσε είναι μ@μώ τις σπλατεριές" ή fanservice ή κάτι τελοσπάντων, όλοι χτυπιούνται για το βάθος του feeling, των νοημάτων και της αισθητικής...

#375 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1.348 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθήνα

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 13:51

Everything depends on the viewer's side of view :drink: